Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Normal doğum ile vücut yapısının hiçbir alakası yok ama bunu insanlara anlatmak ne mümkün
Aynen. Bir insanın çatı darlığı sebebiyle doguramamasi da çok ender bir şey bence. Bebeğin aşırı büyük olması ya da annenin raşitizm geçirmiş olması falan lazım. Ama bana herkes senin çatın dardır nasıl dogurcan falan diyo

Ayyyy son iki cumelene haykirdim elti istememe nedenimin biride oydu hahah cok fenayiz
Ben bunu kv bile söyledim iyiki yok yoksa kıskanırıdm diye direk hiç affetmem,

Bi tane arkadsşim var evlendi kız 1+1de yaşıyo kirada altınlarını aldılar kızın elinden
Geçen sene eltisi geldi 3+1 ev aldılar kıza 100 bin tl takı taktılar evi herşey yeni dekarayon evlerinden çok elit

Gelde olay yaratmaaa eşitlikmi bu, bu olayı görünce dahada elti istemedim

Kızlar bu arada bugun agdaya gıttım aslında gıtmeden bıraz konuyla ılgılı yorum okudum.bazıları agdadan sonra suyum geldı yada dogumu tetıklıyo gıbı konusmus.Benım mantıgıma pek yatmadı ve agda yaptırırsam daha ıyı hıssedecegımı dusunup gıttım.
Normalden bıraz daha fazla canım acıdı onun dısında sorun yok bugun yarın dogurmazsam isteyen gıdebılır

İşte evlenirse evden de uzaklaşır misss gibi daha güzell. eşimin ablasıda biz evlenicez diye birini buldu 6 ay içinde evlendi abla ilk evlencek diye demekki bunlara böyle şeyler geliyoooo 2. Çocuğuda görünce pskilojisi bozulmuştur benden küçük 2 çocuğu var diye

Evli değilmi , ohhhh ne güzel cidden hayat ona güzel çocuğa bakanda var, birde bakana karışmaaa bakmıyosan yani

Doktorum catı ölçüsünün öyle dısardan ölculebılecek bısey olmadıgını soyledı parmakla ölculen bır varsayım esas olan ultrasonografıyle kemık olcumu yapıp bebegın bas cevresı ölcusuyle karsılastırmakmıs .Bu kadar teferuatlı bıseyı mıllet bı bakısta gozlerıyle nasıl yorumluyor hayret bısey.

Hiçbir sey okumam diyorum inadına simdi karşıma şey çıkıyor
Normal doğum sonrası daraltma ameliyatı olma ihtiyacı hissedenlerim konuları
Normal doğum yapan arkadaşlarımın hiçbirinde genişleme problemi olmadi. Hatta biri vajinismus geçmişi olan biriydi, sıkıntıları vardı, normal yapınca genişleyip rahatlayacağını düşündü ama aynı eski haline döndü dedi sonra. Keşke genişleseydi falan dedi

Çatımı nasıl anladınız diye sorsana lütfen

Ayyyy ben bunu bi topikde görmüştüm, vajinismusmuş, nasıl ne hikmetse hamile kalmış nasıl kaldıysa
Birde üstüne normal doğum yapmış nasıl yaptıysaaaa hepsi şok edici
Doğum dan sonra genişler sanmış , yine vajinismuslığı devam etmiş eşiyleee olmamış değişik olaylar var ya

Ohhh rahatlamışsındır 1 ay seni rahat rahat götürür

Canım gelinim diye sana sarılıyodur bence sen öyle değilsennn , kızından çekince
Aman bana sarılmasın. Herkes hak ettiğini yaşıyor olay bu bence. Şu haldeyim " yapılacak bir iş var mı" diye sormuş degil.
Ben adil insanı severim

Kızıyla bir ömür kavgalı günler diliyorum. Işını gücünü yaptıkça nankörlük görüyor
Hak ediyor işte

Kızı oluncaaaa kapının arkasına atıyolar sorunları bence olayları görmüyolar,

aynısını sen yapsannn senden kötüsü olmazdı eminim bencede hak eden ettiğini görüyo bi şekildeeeee

Kızı oluncaaaa kapının arkasına atıyolar sorunları bence olayları görmüyolar,

aynısını sen yapsannn senden kötüsü olmazdı eminim bencede hak eden ettiğini görüyo bi şekildeeeee
Ben de lafımdan geri kalmıyorum zaten
Kendi kendilerine takılsınlar.

Herkes işine geldiği gibi işte.
Hak ettiği sekilde ve yerde

Kesinlikle katılıyorum. Hiçbir doğum şeklinin fanatiği olunmasını doğru bulmuyorum elbet, ama bir bebeği olabilen en sağlıklı ve geç tarihte almak doğru olanı.Dünya genelinde bir çocuğun 1-2 hafta erken doğmasının ve sezaryenle alınmasının bağışıklık sistemini/akciğer gelişimini/ astım-alerji olma riskini etkiledigine dair kanıtlar bir bir sunuluyor. Bunu inkar eden sağlıkçı son yayınları hiç takip etmiyor ya da etse de işine gelmediği için kabul etmiyor diye düşünürüm ben.
Hiç bir bebek doktorun tatil planlarını bozmamak ya da bilmem kimin düğününe denk gelmeyecek diye annesinden erken koparilmamali. O bebek hazır olsa zaten doğum başlar, vücut doğumu başlatır. Ben sezaryen olacaksam da doğum kendiliginden başladıktan sonra olucam. Hatta bir süre sancimi çekerim, eğer olmuyorsa sezaryene girerim. Bir risk ortaya çıkarsa zaten doktorum canımı tehlikeye atmaz, yönlendirir.
Sezaryen en nihayetinde bir ameliyattir, bir çok tıbbi müdahaleyi beraberinde getirir ve her müdahalenin kendine özgü riskleri vardır. Bebek açısından kayıp riskini düşürür ancak anne açısından riski arttırır. Çünkü normal dogumda anne sancı çekecek evet, belki vajinası genisleyecek evet ama en nihayetinde tamamen doğal bir sürecte ilerleyecek. Vücudu ergenlikten beri ne yapması gerektiğini biliyor. Ama sezaryende anne anestezi ve cerrahi operasyon risklerini omzuna yüklüyor.
Dediğim gibi iyi ki sezaryen var, böyle bir ameliyat olmasa ben ilk doğumumda hayatımı kaybederdim zaten plasenta previa yüzünden ama insanlara sezaryen ameliyati prenses doğum gibi altın tepsi içinde süslenip püslenerek sunulmamalı. Nasil sen bunu doğuramazsın catin dar/çok minyon tiplisin/sen agriya dayanamazsin.. vs normal dogum hakkında olumsuz şeyleri bir bir söylüyorlarsa, bak kardeşim bu sonucta bir ameliyat, %...anestezi riski, %.... pıhtılaşma riski,..vs bilgilendirmeler yapılmalı. Bu konuda ülkemizde büyük eksiklikler var malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…