- 5 Temmuz 2021
- 1.027
- 2.237
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #56.441
Birde benim hiç halim yok görsen yemek yaparken ağlayasım geliyo yoruluyorum zaten sıfır uyku. Bazen böyle soğuk yere yatıp yuvarlanayım bütün gün diyorum öyle bi bitkinlik var üstümdeHahhhahahahahahah zaten bi okadar varızyatakda yuvarlanıyoruz bence çok komik ya
Fenomenlere bakıyorum zaten doğuran doğurana herkes hamile, doğuruyolar sonra hepsi incecik deli oluyorumbiz tam panda
Kesinlikle bende senin gibi düşünüyorum, o pis kan hertürlü gidicek bastırmaya gerek yok.Çevremde 20 doğum olduysa ki belki fazladır 1 tane normal var kendim hariç. Herkes ama herkes sezeryan oldu. Biri bile bu dediğini yaşamadı. Bi arkadaşım hariç ağır geçirende olmadı. Onun hem bünyesi hassas hemde çok uzun süre doğum sancısı çekti vs ondan çok halsizdi.
Ablamda uzun süre doğrulamadı onu hatırlıyorum ama oda çok sinamekidir ondan kaynaklanıyor yani 3. Gün süpürge yapanını gördü bu gözler
Asla korkma, yapmayı teklif ederlerse endişeliyim istemiyorum de. Pis kan akıp gidiyor bi şekilde kimsenin içinde kalmıyor merak etme. Doğumdan 21 gün sonra şarıl şarıl suyum gelirmiş gibi bir kanamaya hastane kaldırıldım, biriken pis kan akmış
Adet gibi işte aşağıdannnPis kan nerden akıyormuş?
Asla öyle birsey olmadi tabikiAyyy deme öyle yaa bide o ağrıyımı çekicen, direk ağrı gelmeden ameliyata gidelimmm daha güzelmiss gibi
Bugunki konumuzu sanada sorayım Sen söyle bakalım sezeryanlı anne,
Ameliyattan sonra karnına basıltıdımı pis kan aksın diyesana sormadan olmaz
Bismillah ölüm mü geldi neyBingo
Aynı durumdayım. Gece hiç uyuyamıyorum. Sağa yatsam tepiyor. Sola yatsam tepiyor. Sırt üstü tepiyor. 3 tane yastıkla bezeliyim. Kafamin altında 2 tane toplam 5 yastik. Bazen teperken bayılıyorum. Ama yatakta kalma sitem 3.5-4 saat onun çoğu da uyanık. Geçen 5.5 da yatt 6.5 da ölüm gelip uyandırdı.
Şşş Alooooooo sen benmisin dogru söyleBirde benim hiç halim yok görsen yemek yaparken ağlayasım geliyo yoruluyorum zaten sıfır uyku. Bazen böyle soğuk yere yatıp yuvarlanayım bütün gün diyorum öyle bi bitkinlik var üstümde
Onlar gerçek değil ya bence hayal ürünü gerçek olsa bizde öyle olurduk
Umudum doğumdan sonra bu dediklerinin hepsinin bi anda geçip gitmesiBirde benim hiç halim yok görsen yemek yaparken ağlayasım geliyo yoruluyorum zaten sıfır uyku. Bazen böyle soğuk yere yatıp yuvarlanayım bütün gün diyorum öyle bi bitkinlik var üstümde
Onlar gerçek değil ya bence hayal ürünü gerçek olsa bizde öyle olurduk
Kiz kan nerden akar allahindan gülesinnPis kan nerden akıyormuş?
Hay agzın bal yesinKesinlikle katılıyorum. Hiçbir doğum şeklinin fanatiği olunmasını doğru bulmuyorum elbet, ama bir bebeği olabilen en sağlıklı ve geç tarihte almak doğru olanı.Dünya genelinde bir çocuğun 1-2 hafta erken doğmasının ve sezaryenle alınmasının bağışıklık sistemini/akciğer gelişimini/ astım-alerji olma riskini etkiledigine dair kanıtlar bir bir sunuluyor. Bunu inkar eden sağlıkçı son yayınları hiç takip etmiyor ya da etse de işine gelmediği için kabul etmiyor diye düşünürüm ben.
Hiç bir bebek doktorun tatil planlarını bozmamak ya da bilmem kimin düğününe denk gelmeyecek diye annesinden erken koparilmamali. O bebek hazır olsa zaten doğum başlar, vücut doğumu başlatır. Ben sezaryen olacaksam da doğum kendiliginden başladıktan sonra olucam. Hatta bir süre sancimi çekerim, eğer olmuyorsa sezaryene girerim. Bir risk ortaya çıkarsa zaten doktorum canımı tehlikeye atmaz, yönlendirir.
Sezaryen en nihayetinde bir ameliyattir, bir çok tıbbi müdahaleyi beraberinde getirir ve her müdahalenin kendine özgü riskleri vardır. Bebek açısından kayıp riskini düşürür ancak anne açısından riski arttırır. Çünkü normal dogumda anne sancı çekecek evet, belki vajinası genisleyecek evet ama en nihayetinde tamamen doğal bir sürecte ilerleyecek. Vücudu ergenlikten beri ne yapması gerektiğini biliyor. Ama sezaryende anne anestezi ve cerrahi operasyon risklerini omzuna yüklüyor.
Dediğim gibi iyi ki sezaryen var, böyle bir ameliyat olmasa ben ilk doğumumda hayatımı kaybederdim zaten plasenta previa yüzündenama insanlara sezaryen ameliyati prenses doğum gibi altın tepsi içinde süslenip püslenerek sunulmamalı. Nasil sen bunu doğuramazsın catin dar/çok minyon tiplisin/sen agriya dayanamazsin.. vs normal dogum hakkında olumsuz şeyleri bir bir söylüyorlarsa, bak kardeşim bu sonucta bir ameliyat, %...anestezi riski, %.... pıhtılaşma riski,..vs bilgilendirmeler yapılmalı. Bu konuda ülkemizde büyük eksiklikler var malesef.
Sen= benŞşş Alooooooo sen benmisin dogru söyle
Heh iyi sendne bu güzel haberi almam iy oldu, demekki hastadan hastaya fark var senden kan gelmişki yapmamışAsla öyle birsey olmadi tabikizaten ben şelale gibiydim adet kanamasinin iki uc kati kanamam vardi hata simdiden onu dusunuyorum napicam bu sicakta o kanamayla diye insallah bu sefer oyle olmaz ve okdr uzun surmez .. bana dogum aninda bebegin kafasini cikis yerine getirebilmek icin birkez bastirdilar sadece dogumdan snra agirlik yada bastrma olmadi birde dogumdan snra 3 gun kontrole gittigimde eliyle hamura bastrr gbi sert bi sekilde doktor usgde kontrl ederken bastrdi cok guzel dikmisim dedi bukadr
Hey maşallah gunler belli oluyooorr cildiracaaağmKızlar bugün doktora gittim sonra toplantim vardı sonra da yemeğe gittim. Eve geç gelince ancak okuyup yazabiyorum.
2500 olmuş bizim kız. Her şeyi haftasıyla uyumluymus. Doğum tarihi olarak 25 Haziran verdi doktor. Önce 28 dedi. Sonra 25 e aldık. Bilmiyorum belki bir sonraki gidişimde değişir mi bilemedim. Ama ben çok geç tarih vermeyin en erkenini verin dedim. Çünkü bir oncekinde doktor salı günü gel çatı muayenesi yapalım dedi bana cuma günüydü. Ama çocuk pazar doğdu. Bende hafta sonu doğum başlar ve kendi doktorum hariç biri gelir diye korkuyorum.
Gitmezse beni bir tımarhaneye yatırmak gerekebilir zatenUmudum doğumdan sonra bu dediklerinin hepsinin bi anda geçip gitmesi
Oğlum yazmıştımBismillah ölüm mü geldi ney
Var ya bir tek ben böyleyim sanıyordum şimdi siz yazınca sevindim yalnız değilmişim diye
Vallahi sen = benSen= ben
Çok şükür tek psikolojisi bozulan ben değilmişim seviniyorum böyle duyunca
Ayyyy günde aldın he hayırlı olsunKızlar bugün doktora gittim sonra toplantim vardı sonra da yemeğe gittim. Eve geç gelince ancak okuyup yazabiyorum.
2500 olmuş bizim kız. Her şeyi haftasıyla uyumluymus. Doğum tarihi olarak 25 Haziran verdi doktor. Önce 28 dedi. Sonra 25 e aldık. Bilmiyorum belki bir sonraki gidişimde değişir mi bilemedim. Ama ben çok geç tarih vermeyin en erkenini verin dedim. Çünkü bir oncekinde doktor salı günü gel çatı muayenesi yapalım dedi bana cuma günüydü. Ama çocuk pazar doğdu. Bende hafta sonu doğum başlar ve kendi doktorum hariç biri gelir diye korkuyorum.
HahhhahahahhaGitmezse beni bir tımarhaneye yatırmak gerekebilir zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?