- 21 Ocak 2021
- 4.421
- 6.410
- 108
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #65.981
Bana da abartı gelmiyor ama her gittiğimde böyle konuşuluyor. Yani doktorların ölçtüğü değerde yanıldıkları da oluyor. Bakalım nasıl olacak.Hayirlisi olsun canim masallah bebisedeBence artik normal bu kilolari ama bilemiyorum tabi drun ne dedigi onemli tabi
İnşallah geçmez. Ama 33+0 da 2600 gramdı. Haftada 250 gram alsa 4000 ü geçiyor. Yanılma payını da katarsak belki bir umut olur.Maşallah yahuu benim 34+2 bugün 2400 olmuş. Bence de 4'ü geçmez gibi ama
Çok teşekkür ederimHayırlısı olsun canim.
Kesinlikle haklısın ama ben işte ikinci çocuğu da hemen aradan çıkarmak istiyordum. Sezaryen olursam biraz beklemek zorunda kalacağım.Doğum şeklime çokta takılma canım sağlıklı nasıl olacaksa öyle gelsin bu noktada doktorlara güvenmekten başka çare yok
Çok teşekkür ederim. Amin inşallahMaşallah canım benim 34+5 te 2500 gramdisağlıklı olsunlar da gerisi hic önemli değil
Belki de dediğin gibi olur. Ben de kilo yavaşlat diye bekliyordum ama öyle olmadı valla.Benimde öyleydi valla biliyosun önde gidiyo baya, banada dedi normal olmayabilir ama , geçen gittim mesela, kilo alması azaldı artık sende bekle bakalım azalabilir zaman azaldıkça
Ay bilmiyorum ya 39.haftada muayene edicem eğer bebek çıkabilecek gibiyse normal olucak falan dedi yani ürkütüyor bu doktor beni,ama haftaya gidince soyliycem korkuyorum riske atmayalım diye 1 hafta bi düşüneyim zaten 7 yıl sonra kavuşacam yavruma risk almak istemiyorum açıkçası.Oooo senin nst erken başlamışöndeyse nasıl normal olucakki, inşallah ozmana kadar istediğinngibi olur
Bende 38+3 de olucam herkes bekletiyo
Keşke herşey planladığımız gibi gitse ama kader kısmet ve artık sezeryan olunca çokta beklemeye gerek olmuyorKesinlikle haklısın ama ben işte ikinci çocuğu da hemen aradan çıkarmak istiyordum. Sezaryen olursam biraz beklemek zorunda kalacağım.
Son haftalar azalabiliyor aslındaBelki de dediğin gibi olur. Ben de kilo yavaşlat diye bekliyordum ama öyle olmadı valla.
Ben hiç sezaryen doğumu araştırmamıştım ama bugünden sonra araştıracağım. Belki de düşündüğümüz gibi değildir. Annem 4 kez sezaryen oldu. Benim sezaryen ile ilgili pek iyi bildiğim şeyler yok.Keşke herşey planladığımız gibi gitse ama kader kısmet ve artık sezeryan olunca çokta beklemeye gerek olmuyor
Umarım haftası ile uyumlu hale gelir. Artık her hafta kontrole gitmemi istedi. Haftaya tekrar gideceğim.Son haftalar azalabiliyor aslında
İlk doğumda 1 hafta önce 2.700 demişti oğluma. 1 hafta sonra doğuma gittim 1 haftada 3e yaklaşmıştır diye hesap ediyorken oğlum bi doğdu 2550Umarım haftası ile uyumlu hale gelir. Artık her hafta kontrole gitmemi istedi. Haftaya tekrar gideceğim.
Yok gelmedi canımŞimdi bu mesajina gülme butonuna bastim gelmedimi bildirim
Benimki 35+5 iken 2700 gramdı. Ondan onceki hafta 2500 civariydi. Yaklasik haftalik 200 250 gram aldigini dusunursek 40. Haftana kadar 1 kilo daha alacak. Ama tabi ultrasonlari dusununce yanilma payı falan bence 4 olmaz da usg de 4 gorünebilir. Kim bilir belji yavaşlar kilosu her hafta ayni artış olmayabiliyor. Her türlüsüne hazirla bari kendini sezeryan da olsa vardr bi hayr.Kızlar sanırım ben de sezaryen olmak zorunda kalabilirim. Bugün 35+0 olduk. Kontrole gittim. Bebek 3100 gram olmuş. Boyu 50 cm. Doktor böyle giderse normal doğum yapamayacağımı söyledi. Ortama 37 haftalık görünüyor. Kafası 38+2. 12 temmuza kadar normal doğum olmazsa sezaryen ile almamız gerekir dedi.
Çok mu kilolu gerçekten? Yani 4 ü aşmaz gibi geliyor bana ama doktor ile tartışmaya girmek istemedim. Yine de normal doğumu çok istediğimi vurguladım. Hayırlısı olsun artık
Ben de senin gibi düşünüyorum ama doktor çok net konuştu. Sezaryen doktorların işine mi geliyor acaba? Yani böyle direkt sezaryene yönlendiren doktor çok fazla.Benimki 35+5 iken 2700 gramdı. Ondan onceki hafta 2500 civariydi. Yaklasik haftalik 200 250 gram aldigini dusunursek 40. Haftana kadar 1 kilo daha alacak. Ama tabi ultrasonlari dusununce yanilma payı falan bence 4 olmaz da usg de 4 gorünebilir. Kim bilir belji yavaşlar kilosu her hafta ayni artış olmayabiliyor. Her türlüsüne hazirla bari kendini sezeryan da olsa vardr bi hayr.
Ben de 36+4de aynı şeyi yaşadım 3400dü ama doktorum hemen sezaryen diye düşünme belki bebek kilosunu sabit koruyacak bekleyelim bakalım doğum olabilir her an gelişimi önde ve iyi demişti. Bi panik ve endişe kaplamıştı ilk duyunca ya doğmazsa ve çok kilolu olursa diye, normal istediğim için, ama yoncambenim'in bebeği az almış duyunca demek ki bazen böyle hızlı alıp sonra yavaşlamaya geçebiliyorlar dedim rahatladım. Hem artık her şey çok değişti, annen zamanındaki gibi olmaz sezaryen bile olsa diye düşünüyorumKızlar sanırım ben de sezaryen olmak zorunda kalabilirim. Bugün 35+0 olduk. Kontrole gittim. Bebek 3100 gram olmuş. Boyu 50 cm. Doktor böyle giderse normal doğum yapamayacağımı söyledi. Ortama 37 haftalık görünüyor. Kafası 38+2. 12 temmuza kadar normal doğum olmazsa sezaryen ile almamız gerekir dedi.
Çok mu kilolu gerçekten? Yani 4 ü aşmaz gibi geliyor bana ama doktor ile tartışmaya girmek istemedim. Yine de normal doğumu çok istediğimi vurguladım. Hayırlısı olsun artık
Demek ki bu ölçümler gerçekten çok farklı çıkabiliyor. Ben en azından normal doğumu deneyip gerekirse sezaryen olmak istediğimi söyledim ama iri bebek sezaryende de sıkıntı çıkarabiliyormuş.İlk doğumda 1 hafta önce 2.700 demişti oğluma. 1 hafta sonra doğuma gittim 1 haftada 3e yaklaşmıştır diye hesap ediyorken oğlum bi doğdu 2550
Ben de 36+4de aynı şeyi yaşadım 3400dü ama doktorum hemen sezaryen diye düşünme belki bebek kilosunu sabit koruyacak bekleyelim bakalım doğum olabilir her an gelişimi önde ve iyi demişti. Bi panik ve endişe kaplamıştı ilk duyunca ya doğmazsa ve çok kilolu olursa diye, normal istediğim için, ama yoncambenim'in bebeği az almış duyunca demek ki bazen böyle hızlı alıp sonra yavaşlamaya geçebiliyorlar dedim rahatladım. Hem artık her şey çok değişti, annen zamanındaki gibi olmaz sezaryen bile olsa diye düşünüyorumBen çok korkuyordum sezeryenden böyle düşünerek rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?