Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kesinlikle ne kadar erken o kadar iyi. Biz eğleneceğiz diye çocuğa işkence etmeye ne gerek var zaten 2-6 yaş arası da asla önerilmiyor. Şimdi yaptırmak en güzeli

Sen yurt dışında değilmisin, belki ordaki bi kampanyadır, ne aldın da verdiler hediye olmadı bi bakalım
Bende onun appi var girdim biseyler aldim barkodu okuttu aa dedi size hediyemiz var cantayi getirdi. O app te de hamile oldugumu falan kayit etmistim onceden. Bi sor yinede bencede

1 kız 1 erkek ya da 2 erkek kesinlikle böyle olmuyor. Kizlar arasındaki bağ çok farklı. Her daim dert ortağı birbirlerine .Birbirlerinin en iyi arkadaşları. Annelerine de en iyi arkadaş
Benim kardeşim yok o yüzden deneyimleyemedim ama kızlarımdan ve etrafımdan gördüğüme göre gerçekten aynı cinsiyet ve yakın yaş iyi oluyor mesela ben bu kez erkek olsun istedim daha çok çevrenin etkisiyle ve yaş farkları zaten olacaktı erkekte olsa farketmez dedim ama yine de yaş ne olursa olsun yine kız olmasına da öncelikle ablaları sonra düşününce ben de çok sevindim benim teyzelerimin halalarımın araları da fazla ama hep birlikteler inşallah benim kızlarım da hiç ayrılmazlar ben de hep bir kız kardeşim olsaydı demişimdir hayatımın her döneminde kısmet boy boy kızlarımın olmasıymış

Şu mantık beni öldürecek. Bu milletin bazı insanlarının daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. Sen çocuğun sünnetini bir haltmış gibi paylaş,gösteriş yaptığını zannet. Sonra erkekler kadınlara karşı neden böyle saygısız,kaba, şiddet yanlısı vs.

Erkeğin derisini, sonra askerliğini, sonra bilmem neyini yücelten kafalarınızı düzeltin.

Eşimle kararlıyız ki konuşmadan da ortak fikrimizdi. Kızımızı erkek gibi tabiriyle atılgan ve hür yetiştireceğiz. Hiçbir konuda geri kalmayacak ve arzu ettiği hayallerini destekleyeceğiz. İleride oğlumuz olursa da aynı desteklerle büyüteceğiz ama tam tersi tabirle kız gibi olacak bu süreç. Hiçbir şekilde kendini üstün görmeyecek, her işni kendi yapmayı öğrenecek, kız yada ileride kadın diye hiçbir karşı cinsine yanlış hareket yapmaya yeltenmeyecek ve zihninde de böyle bir kavram oluşmaması için çalışacağız Allah'ın izniyle.

Sizler de bence böyle büyütün. Şu devirde bazı +50 kuşağının kafa yapısıyla iş yapmayın. Sosyal mesaj bitmiştir.

Canım benim oğlum olsaydı ya bebekken yaptırırdım sünnetini ya da hiç yaptırmaz büyüyünce kendisi karar versin kendi bedeni kendi tercihi de diyebilirdim
Ama düğün hiç düşünmüyordum aleme yedirip içireceğime o masrafı çocuğuma yatırım yaparım 2-3 saat eğlence için değmez.
Mevlütü de hem bebek hem sünnet mevlütü olarak aradan çıkarırdım.

Malesef bu taraf böyle canım gösteriş için canını verir insanlar bir sünnet yapıyorlar içkiler su gibi akıyor geçen arkadaş sadece düğünde biraya 20 bin vereceğiz dedi şok oldum hem müslümanız deyip çocuğu sünnet ettiriyorlar hem de içki dağıtıyorlar nasıl bir mantık ben anlamıyorum.

Bu arada bende belki yaaa hastaneden çıkmadan önce yada 1 ay içinde sünnetini yaptırıcam bebeğin, sağlığı içinde iyi, hemde korkmasın ilerde , zaten sünnet düğünü gibi bi saçmalık sevmiyorum p’pi kesildi diye düğün saçma geliyo bana
Zaten 6 aylıkken fln mevlüd okutcam, sünnet içinde okutmuş olurum hepsi bi arada

Oğlumda vardı doğduğunda kbb doktoruna gösterin dediler. Onun aldırmak için dereceleri var.
Yeğeniminkini aldırdılar 2 yaşındayken..

Doktor oğlum için rahat meme emebiliyor mu, dilini dışarı çıkarıp yalanıyor mu diye sordu. Muayene etti ve 7 aylıkken tekrar çağırdı. O zaman da almadı. Ama ben her kbb doktoruna gitmemde sordum dil bağına baksınlar diye..

Ben ş,ç,j gibi noktalı harflerden anlaşılır sanıyordum. Oğlum 4-5 yaşına kadar zorlandı çünkü o harflerde.

Şimdi 6 yaşında en son doktorun biri "nine de" diye test etti. Oradan anlaşılıyormuş.
Bir miktar var ama hiçbir doktor almıyor

Sende varsa ailede başkasında da vardır..

Ben döndüm şimdi durum stabil haftaya tekrar gidicem kan tahlili vs yapılacak anestezi Dr ile de görüşecekmişiz haftaya belli olacak net tarih artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…