- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #66.921
Ya ben doktorla da konuştum hastaneden çıkmadan yaptırmayı planlıyordum. Bi defa söyledim söylemez olaydım. Herkes karıştı. Eşimin babaannesi bile diyor ki çocuk büyüsün sünnetini bilsin. 20 sini bekleyelim o zamanOglumu tam 6 aylikken sunnet ettirdim esimi ve ailesini bu konuda yenmem cok zor oldu etraf ay yazik kucuk deglmi diyip durdu sünneti gozumde okdar buyuttulerki vazgecirmeye calistilar direndim lokal anestezi ile sunnet oldu ve sana bisi soylymmi asiri tepki veren esim ve ailesi nekadr haklymssn demeye basladi herkse bizim gelin. 6 aylk yaptrdi cocuk hc bisii anlamadi diye meth etmeye basladi kaynanam bana kalsa doğar dogmaz yaptrrdm ama 6 aya bile ne kavgalr ne kavgalr sanki cocugumu benden iyi dusunuyorlar ben oglum sunnet olnca dedimki sunnet bumuymus ne ameliyattan cknca aglama huzursuzluk ne sonrasi huzursuzlk hc olmadi benim icin krem surmeli bir surecti sadece okdr basit birde bardak koyuyordum pipisi hic bir yere degmiyordu aşiri basit ya yenidoganda daha basittir düşünsene göbeği düşmeden sünneti iyleşiyor
Kesinlikle çok haklısın bende çok kızıyorum bu cinsiyetçi kutlamalara. Aslında ben sadece cinsiyetçi kutlamalar değil bu bebeklerin ruhunun bile duymadığı bir çok kutlamaya da karşıyım gereksiz masraflar yığını valla bugün birisi paylaşmış 5-6 aylık kızına kına gecesi yapmış ne alaka anlamadım bir kına törenleri eksikti bu da yeni moda sanırımŞu mantık beni öldürecek. Bu milletin bazı insanlarının daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. Sen çocuğun sünnetini bir haltmış gibi paylaş,gösteriş yaptığını zannet.Sonra erkekler kadınlara karşı neden böyle saygısız,kaba, şiddet yanlısı vs.
Erkeğin derisini, sonra askerliğini, sonra bilmem neyini yücelten kafalarınızı düzeltin.
Eşimle kararlıyız ki konuşmadan da ortak fikrimizdi. Kızımızı erkek gibi tabiriyle atılgan ve hür yetiştireceğiz. Hiçbir konuda geri kalmayacak ve arzu ettiği hayallerini destekleyeceğiz. İleride oğlumuz olursa da aynı desteklerle büyüteceğiz ama tam tersi tabirle kız gibi olacak bu süreç. Hiçbir şekilde kendini üstün görmeyecek, her işni kendi yapmayı öğrenecek, kız yada ileride kadın diye hiçbir karşı cinsine yanlış hareket yapmaya yeltenmeyecek ve zihninde de böyle bir kavram oluşmaması için çalışacağız Allah'ın izniyle.
Sizler de bence böyle büyütün. Şu devirde bazı +50 kuşağının kafa yapısıyla iş yapmayın. Sosyal mesaj bitmiştir.
Bende de olmustu 2 hafta once. Ve bunun üstünden bi kaç gün gecince kontrol vardi doktora gittim kurmussun kafanda falan dedi. Fazla su ıslaklıgı oldugu gün öglen uykusuna yatmistim. uykudan kalktiktan sonra olmustu. Baya terlemistim. Belki ondandrı o zaman dedim. Sonra az az devam etti ama ben de su ıslakligıyla beraber beyazimsi akinti da oluyor.Bisi sorucam bende ara ara oluyordu ama doktor usg de su iyi dedigi icin hic soylemedim.. boyle su gbi akinti rengi yok kokusu yok kivami yok sadece cmsrm islaniyor . Az önce biraz fazla geldi boyle adet birden gelir sicak hissedersn ama akar tutamazsn ya o sekilde tuvalete gittim cmsrm avuc ici kadar islanmis su gelmis su boyle gelirmi az az yoksa birden cokmu gelir doktoruma yazmalimiyim napcami sasirdm
E benim hastane cikislari hep ici kisa kollu dısı uzun. Hmmm.Evet 2 tane uzun kollu
Ne alınca verdiler acabaKizlar Rossman bugun hediye boyle bisey verdi bana. Rossmana bir bakinEki Görüntüle 3087782
Battamiye sararsın, ben öyle yapıcamE benim hastane cikislari hep ici kisa kollu dısı uzun. Hmmm.O zaman bi el atiyim birini bari uzun kollu biseyle degistiriyim
Ya bu acılı birşey bilse ne olacak cocukta piskolojik soruna kadar yol aciyor bende bu ve bune benzer cok sey duydum esim bile destek olmadi . Ama sonradan eşim bidaha oglum olsa seni dinlerim dogar dogmaz yaptiririm demeye basladi cnku oglum sunnet olmusla olmamis arasinda hc bir farki yok tu birde biyerde okumustum idrarda iylesmeye yardmci oluyormus sanirim kucuk yasta iylesme hic birseyn farkinda olmamasi daha iyi bence ..Ya ben doktorla da konuştum hastaneden çıkmadan yaptırmayı planlıyordum. Bi defa söyledim söylemez olaydım. Herkes karıştı. Eşimin babaannesi bile diyor ki çocuk büyüsün sünnetini bilsin. 20 sini bekleyelim o zamanyemin ederim bu kadar saçma şey duymadım.
Bende rossmanin appi var sampuan falan aldim kendime sonra telefonumdan rossman barkodunu okutunca bu cantayi da verdi.Ne alınca verdiler acaba
Battaniye olarak penye battaniye yeterli olur mu kiBattamiye sararsın, ben öyle yapıcamArtık bişi almıcam
Kafanda kurmussun ne yaBende de olmustu 2 hafta once. Ve bunun üstünden bi kaç gün gecince kontrol vardi doktora gittim kurmussun kafanda falan dedi. Fazla su ıslaklıgı oldugu gün öglen uykusuna yatmistim. uykudan kalktiktan sonra olmustu. Baya terlemistim. Belki ondandrı o zaman dedim. Sonra az az devam etti ama ben de su ıslakligıyla beraber beyazimsi akinti da oluyor.
Gecen hafta yine gittim doktora kontrollerim haftada bir oluyor artik. Ve yine suyu normal cikti. Ve akinti da biraz azaldı.
Bakalm yarın yine gidecegim kontrole. Nasılmis gorecegim ama evham yapmiyorum artk.
Bu cok yogun ıslaklıgı yaşadigim hafta bi de Esergy sanirim anlamamısım sızıntı seklinde suyum azalmıs doguma alcak doktor dedi. Ben de o yuzden ekstra bi korkmuştum hatta topikte on kere dile getirip sizleri bile bezdirmis olabilirim
Cok sicak yaBattaniye olarak penye battaniye yeterli olur mu ki
Almanyaya çok sıcak dedi yaCok sicak yaAl yanina yinede muslin de koy
Yaa gözünüz aydin saglikli sihatli buyutmek nasip olsun benimde elam olacak sen elami kucagima aldim yazinca bir garip güzel hissetimMerhaba kızlar hiç okumadan yazıyorum iyi dilekleriniz için çok teşekkürler herşey çok güzel rüya gibi ben Ela mı aldım az evvel eve geldim hastanede olduğum sürede hep emZirme derdindeydim iyi kötü sütüm geliyor sadece bir kere mama verdik onuda pek emmedi zaten kakasınıda yaptı çok şükür rüya gibi dedimya gerçekten öyle 2900 grm 48 cm doğdu miniğim epidural başladık sonra ben ağlama krizine girince hafif bir uyuşturdular ama nasıl oluyorsa bebeğimin doğum anını doğumhanede ki fotoğraf çekimizi hatırlıyorumbizde herşey yolunda kv dem bende kalıcak bi süre bu arada ben gazımı bir türlü çıkaramayınca bana hastane çıkışında lavman yapıldı Buda tuhaf bi anı oldu genelde girerken yapılır Allah hepinize sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin yaşadığımız bu güzel süreçte iyiki yanımdasınız
Kiz bugun cok sicak bana daha da sicakAlmanyaya çok sıcak dedi ya
Saka yapıyorum ya bende ankarada yanıyorum 32 derece gösteriyor ama bence 50 derece rahat varKiz bugun cok sicak bana daha da sicak
Valla ilk dedigimde suyun mu geliyor ki dedi sonra usg ile bakti tabi ben bidı bıdı ettikce adam oo sen baya kafanda kurmussun yaa dedi. Ama suyu gayet iyi dedi. Ben de Şöyle ki az geliyo hep degil dedim o degildir o zaman hep gelmesi lazm dedi. Istersen bakalm ama dedi sanırım alttan muayene etcekti ben de yok suyu iyiyse kalsn dedim alttan baktirmadimKafanda kurmussun ne yasonucta bu dogum icin gelen bi su olmaya bilir ama doktorumuza danismakta en dogal hakkimiz yani bilmiyoruzki soruyorz birde hamilelik disinda bir kadindan berrak kivamsiz fazlaca su gelirmi cok sacma kadinsal akintilar yada iltihapli akintilar genelde kivamli oluyor bu arada benim sade su geldi hc bir sekilde kivamli bisi yok . Bakalm ya bende doktora yazdm ama muhtemelen olur oyle seyler diyip gecer cumsrtsi kontrlm var zaten bi dogursakta şu cevapsiz sorulardan kurtulsak :))
Cocuklari alicam birazdan dondurma yediriyim sabilaraSaka yapıyorum ya bende ankarada yanıyorum 32 derece gösteriyor ama bence 50 derece rahat var
Bende evden alayim uğrayıp diyorum ama başlarına güneş geçecek. Bide gözüm kesmiyorCocuklari alicam birazdan dondurma yediriyim sabilara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?