- 16 Mayıs 2022
- 498
- 1.373
- 43
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #68.061
Ben de gece doğuram da sabahına eve gelem diye dua ediyorumProsedür öyle heralde. Her şeyi kontrol altına alınca çıkmana izin veriyorlar.
Kanaman, kan değerlerin, tuvaletin, bebeğin durumu falan en azı 3 gece yani.
Hoşbuldum teşekkürlerHosgeldin canım iyiki geldin son anlara yetiştin vallasiramizi bekliyoruz bizlerde sirasi gelen aliyo bebesini kucagina i
Kesinlikle herşey sağlıkla olsunda gerisi gerçektn önemli değil en önemlisi sağlıkSağ salim al da kucağına ha sezaryen ha normal farketmezÖnemli olan sağlıklı olmanız
Canım benimki de uyanmıyor 4 saat hastanede 4 saat ideal dedi hemşireler. Ama emerkende 1 saate yakın emiyor. Dün gece 8 de emmisti en son. Saat 1 uğraştık uyanmadı. Herşeyi denedik sonra 2ye çeyrek kala bir unadiysa. 4.30 a kadar kah emdi kah kaka yaptı uyumadı.Deneyeyim canım.
Benim de ilk 2 sene olmamıştı aşılama öncesi rahim filmi çekildim sonrasında kaldım aşılamaya gerek kalmadı. Ama beni de öyle bunalttılar ki eltim reglimi takip eder her ay sorardı, kayınvalidem her gittiğimde şu hamileymiş bu hamileymiş onu yeme bunu böyle yap sürekli çocuk muhabbeti yapardı, kayınpeder çocuğun olmuyosa ayrılın bile dediAyy okurken bile ağladım bende öyleydim arkadaşımın bir tanesi hamileydi kalktı bana dediki senin çocuğun olmuyor diye hamile olduğumu sana söylemedim 3 gün kesintisiz ağladığimi bilirimbiz farklı merkezde maddi manevi çok yıprandık cok paramız gitti iki çocuğumada ev alırdım çok şükür Rabbime ki şişli Memoriale gittim oradaki doktorlar vesile oldu Rabbim de nasip etti kızım 2.5 yaşında ikinci mucizeme de hamileyim sende o an ki hamile psikolojiyle istememissin hamilelikte hormonlar tavan yapıp farklı tepkiler verilmesi gayet normal canım Rabbim hepimize kolaylıklar versin sağlıkla yavrularımızı kucagimiza almayı nasip etsin inşallah
Evet hiç stres yapmaDenedim cnm hemen yattı yine. Bakalım yine deneyeceğim.inaallah atlatacağız.
Bende 34+4 üm bana 2 hafta sonra daha doğrusu bayramdan önce kontrole gel dedi ne doğurmasıSelam arkadaşlar bugün kontrolden geldim, 35 haftalik oldum oğlumun kilosu 3.5 olmuş. İri bebek, ama doktor erken alabilirm dedi 2 hafta sonrabiraz moralim bozuldu. Bacakları göğsüme geliyor artık mideme heryerime baski yapıyor sabah yediklerimi kustum.
İnsanların nasıl kalbi bu kadar kötü oluyor, bu lafları nasıl söyleyebiliyorlar hiç anlamıyorum ya ben. Hiç mi vicdan yokmuş böyle konuşanlarda..Benim de ilk 2 sene olmamıştı aşılama öncesi rahim filmi çekildim sonrasında kaldım aşılamaya gerek kalmadı. Ama beni de öyle bunalttılar ki eltim reglimi takip eder her ay sorardı, kayınvalidem her gittiğimde şu hamileymiş bu hamileymiş onu yeme bunu böyle yap sürekli çocuk muhabbeti yapardı, kayınpeder çocuğun olmuyosa ayrılın bile dediÖyle şeylere sabrederek gelmişim ki bugünlere nasıl dayanmışım valla bilmiyorum şimdi ise 3.ye ne gerek vardı dediler baştan bende çocuklar büyüdüğü için hiç istemedim plansız olunca şok oldum daha doğrusu ama her şey kısmet ilkinde 2 sene arattı sonra hiç ummazken 3.yü nasip etti. Allah kimseye aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın hele zalimlerin eline diline hiç düşürmesin...
Doğuranlar da çok ama neden biri de ben olmayayım
Kız ben zaten 4. aydan beri düzenli spor yapıyorum. Squatı geç ne açma germeler çömelme hareketleri topta zıplamalaray ne güzel motive ettin inşallah ya çok istiyorum ben de
Beni sakın unutma bak
Valla hiç sebebi yoktu sevil aslında doktor korkutmuştu çatı muayenesinde kasılmışım ıkınamazsam bebek oksijensiz kalırmış idrar kaçırma problemi yaşarmışım daha çok gençmişim vs vs. Sağolsub ssvd doktorum rahatlattı; çatı muayenesinde kasılman çok normal sana şöyle örnek vereyim dedi; sonda takarken canın acır ama bir daha çiş yapamazsın diyormuyuz hayır dedi. Ikınamazsan bizim orda işimiz ne müdahale etmek dedi. Son olarak idrar kaçırma normal doğumla ilgili değil dedi sezeryan olan kadınlarda da olan birşeymiş. Ama bunları o zaman hiç bilmiyordum araştırmamıştım
inşallah canım,sağlıklı sıhhatli olsun da ya anasına ya babasına benziycek sonuçtaValla merak ediyorum çok kime benzicek nasıl olucakahh ahh yaşıcaz inşallah az kaldı
Aha da ben sinir hastası oldum lafta eşim annesi yardıma gelecekti 1 ay geçti daha yok kaçacak delik arıyor eşime sinirleniyorum sözünü geçiremiyorsun diye bizim evde eşimin yardımlarıyla geçiniyorlar birde işten kaçıyorlar bakamam edememler evde kalmış görümce itisir durur benim kızla ay çagırdıgımada pişman oldum ama eşim görsün ne bk olduklarını bu sefer de işe yaramazsa eşimle beraber 2 sinide kapı dışarı edeceğim yeter yaaaAh ağzın bal yesin
Sen evi kapatıcam diyordun kapattın mı?
Benim evim sürekli temizleniyor ama sürekli de pisleniypr ya çıldırıcam. Mutfak dolaplarında parmak izleri, canlarım yine toz olmuşsıkıntıdan neye satacağımı şaşırdım galiba
Cahilliklerine fesatlıklarına verdim alttan aldım hep işte eşimin hatrına Allahta hepsinin çenesini kapattırdı boy boy çocuk nasip etti sonunda. Kız için yanan eltime kızı nasip etmedi bundan sonra da etmesin inşallah...İnsanların nasıl kalbi bu kadar kötü oluyor, bu lafları nasıl söyleyebiliyorlar hiç anlamıyorum ya ben. Hiç mi vicdan yokmuş böyle konuşanlarda..
Benim de 2 sene olmadı ama ben gec 32 yaşında evlendim 35'te kızım oldu şuan 37 yaşındayım tüp bebek,yaş riski, preeklampsi geçmişim var kızım erken doğdu 32. haftada sonrasında banada herkes ölümden döndün napcaksin 2.yi dediler bana kalsa bütün embriyolarımi transfer ettirip doguracagimBenim de ilk 2 sene olmamıştı aşılama öncesi rahim filmi çekildim sonrasında kaldım aşılamaya gerek kalmadı. Ama beni de öyle bunalttılar ki eltim reglimi takip eder her ay sorardı, kayınvalidem her gittiğimde şu hamileymiş bu hamileymiş onu yeme bunu böyle yap sürekli çocuk muhabbeti yapardı, kayınpeder çocuğun olmuyosa ayrılın bile dediÖyle şeylere sabrederek gelmişim ki bugünlere nasıl dayanmışım valla bilmiyorum şimdi ise 3.ye ne gerek vardı dediler baştan bende çocuklar büyüdüğü için hiç istemedim plansız olunca şok oldum daha doğrusu ama her şey kısmet ilkinde 2 sene arattı sonra hiç ummazken 3.yü nasip etti. Allah kimseye aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın hele zalimlerin eline diline hiç düşürmesin...
Ben sezeryan oldum sabah 9 da çıktım öğlen ilk yürütmeye kaldırdılar sonra 15 er dk aralarla ağlaya ağlaya kalktım her yatıştan önce tuvalete gittim 3. Kalkışımdan sonra daha da rahatladım acısa da kalktım yürüdüm. Aksama kadar gazım çıkmıştı tuvalete gittim pis kanı da tuvalet ile attım. Akşam kendim yatıp kalkabiliyordum. Doktor bugün bile taburcu olurdun ama yarına kadar bir bekleyelim dedi ertesi gün sabah 7- 8 gibi vizite yapıyordu. Ooo maşallahın var taburcu edelim dedi. Önemli olan sanırım kalkıp yürümek, tuvaletini yapmak ve gaz çıkışını sağlamak... Yatışımla çıkışım arasında 24 saat bile yok yaniKızlarSezaryen günü alanları tebrik ediyorum
Ben bir türlü alamıyorumDoktor kararlaştıralım diyor, yok daha tarih söyleme diyorum. Geçen cuma (17 Haziran’dı) bir ayımız kaldı dedi.
Ben he he deyip çıktım odadan
Bu akşam yine randevum var. Muhtemelen yine tarihi duymak istemeyeceğim
Hastanede kalma konusuna gelince, bir gecede nasıl çıkıyorsunuz yahu.
Burada normal doğum yapan mutlaka 3 gece, sezaryen yapan ise 4-5 kalıyor. Bir de doğum olduktan sonra geceler sayılıyor. Mesela sezaryen için bir gece önceden gitsen bile, o gece sayılmıyor.
Yani anneyle baya bir uğraşıyorlar iyice toparlayana kadar.
Bende onu dicektm 2 tane var ablalarına benzer diye, 2 side birbirine benzemiyosa bakalım sürpriz ne çıkıcakSiz yine renkli ultrasonda falan görüyorsunuzdur burada hiçbir hastanede renkli ultrason yokVerdiği ultrason kağıtlarında yüzü bile yok ki olsa da anlaşılmaz o yüzden bize tam süpriz olacak. Detaylı da ortancaya benziyordu ama çok küçüktü bir de iki ablası birbirine hiç benzemiyorlar bu kez nasıl bir şey çıkacak gerçekten merak ediyorum sağlıklı olsun da kime benzerse benzesin. Gerçi büyük kızım aynı kaynanam ya ona benzemesin
Krsinlikle 1-2 si yok herp aynı heyecandır eminimliÇok heyecanlıyımgerçekten bebeğin ilki, sonu olmazmış, onu anladım. Bir de bizimki epey sürpriz bir bebek. Kesinlikle dusunmedigimiz bir zamanda Allah nasip etti. Bir de diyorum ki yıllardır bekleyenler nasıl heyecanlidir şimdi
Ayyy orası öyleeeinşallah canım,sağlıklı sıhhatli olsun da ya anasına ya babasına benziycek sonuçta
Çok istiyordunuz sizin için 3.yü de yaptık deseydinizBenim de ilk 2 sene olmamıştı aşılama öncesi rahim filmi çekildim sonrasında kaldım aşılamaya gerek kalmadı. Ama beni de öyle bunalttılar ki eltim reglimi takip eder her ay sorardı, kayınvalidem her gittiğimde şu hamileymiş bu hamileymiş onu yeme bunu böyle yap sürekli çocuk muhabbeti yapardı, kayınpeder çocuğun olmuyosa ayrılın bile dediÖyle şeylere sabrederek gelmişim ki bugünlere nasıl dayanmışım valla bilmiyorum şimdi ise 3.ye ne gerek vardı dediler baştan bende çocuklar büyüdüğü için hiç istemedim plansız olunca şok oldum daha doğrusu ama her şey kısmet ilkinde 2 sene arattı sonra hiç ummazken 3.yü nasip etti. Allah kimseye aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın hele zalimlerin eline diline hiç düşürmesin...
Benimki bayram sonrasına kalsa daha iyi olacak galiba
Yav millet 10 tane doğuruyor kaç tanesi altına kaçırıyor allasen ayrıca çatı muayenesi illa ki insanı gerer yani parmaklanıyosun sonuçta ama doğumda sancı ve ıkınma hissini istesende durduramazsın dr un dediği gibi zaten o yanında olacak baktın gördün olmuyor girersin sezayana. Benim 3. doğum 4. ameliyat bebeklerim de iri bir de burada kimse nazımı çekmez ölsem uğraşmazlar o yüzden hiç düşünmüyorum normali ama madem istiyorsun ve destekleyen bi dr bulmuşsun dene en azından.Doğuranlar da çok ama neden biri de ben olmayayım
Kız ben zaten 4. aydan beri düzenli spor yapıyorum. Squatı geç ne açma germeler çömelme hareketleri topta zıplamalaray ne güzel motive ettin inşallah ya çok istiyorum ben de
Beni sakın unutma bak
Valla hiç sebebi yoktu sevil aslında doktor korkutmuştu çatı muayenesinde kasılmışım ıkınamazsam bebek oksijensiz kalırmış idrar kaçırma problemi yaşarmışım daha çok gençmişim vs vs. Sağolsub ssvd doktorum rahatlattı; çatı muayenesinde kasılman çok normal sana şöyle örnek vereyim dedi; sonda takarken canın acır ama bir daha çiş yapamazsın diyormuyuz hayır dedi. Ikınamazsan bizim orda işimiz ne müdahale etmek dedi. Son olarak idrar kaçırma normal doğumla ilgili değil dedi sezeryan olan kadınlarda da olan birşeymiş. Ama bunları o zaman hiç bilmiyordum araştırmamıştım
İşte hem cahillik hemde kötü kalplilik bence. Kalbi temiz olan insan böyle konuşabilir mi. Benimde yakın bir arkadaşım çocuk için tedavi görüyor uzun zamandır oda böyle insanlarla uğraşıyor o kadar üzülüyorum ki anlattıkça. Bizim yanlış bir şey söyleriz de kalbini kırarız diye ödümüz kopuyorda başkaları nasıl böyle yorumlar yapabiliyor aklım almıyor gerçektenCahilliklerine fesatlıklarına verdim alttan aldım hep işte eşimin hatrına Allahta hepsinin çenesini kapattırdı boy boy çocuk nasip etti sonunda. Kız için yanan eltime kızı nasip etmedi bundan sonra da etmesin inşallah...
Stres yapma canım , duygusaliz bu konuda evet ama hayatta hersey var yeri gekince ayri kalcaz boyle zor olsadaBen de anneme bırakıcam kv demde yakın aslında baya oyalanır onlarla ama yine de bir garip hissediyorumbir de ben şehir değiştiricem ya onun stresi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?