- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #68.081
Çok iyi anlıyorum arkadaşım ölçümlerimiz aynı ve ben sancılanıyorum bebeğimin başı kanala girmiş inşallah biraz daha dururlar bebişlerimizSelam arkadaşlar bugün kontrolden geldim, 35 haftalik oldum oğlumun kilosu 3.5 olmuş. İri bebek, ama doktor erken alabilirm dedi 2 hafta sonrabiraz moralim bozuldu. Bacakları göğsüme geliyor artık mideme heryerime baski yapıyor sabah yediklerimi kustum.
Napim cnm eşim de gördü halimi o zamanlar görüşmeyi çok azalttık ailesiyle anladılar bunaldığımı zamanla sustular sonra da bebek oldu zaten eşimin suçu yoktu ayrılsam neden yuvamı yıkayım dedim hepsi geride kaldı çok şükür. Beni bunaltan eltimin kardeşinin çocuğu olmuyor şimdi tüp bebekte tutmadı ilahi adalet...Çok istiyordunuz sizin için 3.yü de yaptık deseydinizŞu milletin baskısı... Vallahi iyi sabretmişsiniz sabrınıza hayran oldum...
3 kg fazlasi cikmiyo demekki , mesela 40 hafta bekledinmi hic yinemi 3 olmamisti diğerleriBenimki bayram sonrasına kalsa daha iyi olacak galibaçok minik hala. Kan akışına baktı bugün. Onu normal görünce öncekileri kaç kilo doğurduğumu sordu
Arkadaşım bende preeklampsi geçirdim ilk hamileliğimde 33 haftalık doğum yaptım. Bu hamileliğimde de sürkeli bana "buda erken mi olacak" sorusu geliyordu okadar geriliyordum ki.. insanlar fesatBenim de 2 sene olmadı ama ben gec 32 yaşında evlendim 35'te kızım oldu şuan 37 yaşındayım tüp bebek,yaş riski, preeklampsi geçmişim var kızım erken doğdu 32. haftada sonrasında banada herkes ölümden döndün napcaksin 2.yi dediler bana kalsa bütün embriyolarımi transfer ettirip doguracagimama yaşım ve vücudum kabullenmiyor ilkinde tansiyon,ikincide şeker 3. olsa ikisi birden nükseder insanlar o kadar vicdansız o kadar acımasız ki en yakınların canını acıtmak için pusuda bekliyor planlar kuruyor çok fazla canımı yakıp günlerce agladigim olmuştur Allah'ım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah seninde canını çok yakmışlar Allah'a havale et ben canımı acıtmak isteyen herkesle arama mesafe koydum en yakınlarımla bile manevi destek olmaları gerekirken en kotu senaryoyu yapıyorlar vicdansızlar boşver minnosun sağlıkla gelsin çevredekileri de sinir etmek için bunu yapayım 4.' yude yapacağım de onlar gıcık olsunlar boşver zalimler kendi zalimliklerinden bulsunlar inşallah
Çok kızmışsın sen, sakin ol sıkma canını. Eğer yanına gelen kişilerin sana yardımı yoksa yolla hepsini. Yani Görümcen gelmiş sanırım anladığım kadarıyla doğumdan sonra gelirsin şuan pek bir faydan olmuyor bana de.Aha da ben sinir hastası oldum lafta eşim annesi yardıma gelecekti 1 ay geçti daha yok kaçacak delik arıyor eşime sinirleniyorum sözünü geçiremiyorsun diye bizim evde eşimin yardımlarıyla geçiniyorlar birde işten kaçıyorlar bakamam edememler evde kalmış görümce itisir durur benim kızla ay çagırdıgımada pişman oldum ama eşim görsün ne bk olduklarını bu sefer de işe yaramazsa eşimle beraber 2 sinide kapı dışarı edeceğim yeter yaaa
Kiz sus bak dellendirme beniDurduk yere aklıma #ipana kullanıcısı geldi baknaptı acabaaaaa gittimi yurt dışına
Kimse çocuk sahibi olmak zorunda değil aslında. Ne diye herkes karışıyor bilmiyorum. Ayrıca sanıyorsun ki sürekli soruyorlar toruna hasret kalmışlar gözleri gibi bakacaklar çocuk doğuyor hepsi toz oluyor ne maddi ne manevi destek görmüyorsun. Sadece can yakmak olsun.İşte hem cahillik hemde kötü kalplilik bence. Kalbi temiz olan insan böyle konuşabilir mi. Benimde yakın bir arkadaşım çocuk için tedavi görüyor uzun zamandır oda böyle insanlarla uğraşıyor o kadar üzülüyorum ki anlattıkça. Bizim yanlış bir şey söyleriz de kalbini kırarız diye ödümüz kopuyorda başkaları nasıl böyle yorumlar yapabiliyor aklım almıyor gerçekten
Benden de çıkmayacak gibiBenimki bayram sonrasına kalsa daha iyi olacak galibaçok minik hala. Kan akışına baktı bugün. Onu normal görünce öncekileri kaç kilo doğurduğumu sordu
Yok canım ya 39+4 te doğdu 2. Ve 2700 doğdu3 kg fazlasi cikmiyo demekki , mesela 40 hafta bekledinmi hic yinemi 3 olmamisti diğerleri
Bünye meselesi demekki yani üçtür aynısı oluyor. Hayır minyon falan olsam ondan diyeceğim de o da yok. Organ gelişimleri tam olsun da sütümüzle büyütürüz Allah kısmet ederseBenden de çıkmayacak gibi
42de 2460gr
Buda salı günü 2940 görünüyordu ama asla güvenemiyorum 3 olursa şaşıracağım
Benim de 2 sene olmadı ama ben gec 32 yaşında evlendim 35'te kızım oldu şuan 37 yaşındayım tüp bebek,yaş riski, preeklampsi geçmişim var kızım erken doğdu 32. haftada sonrasında banada herkes ölümden döndün napcaksin 2.yi dediler bana kalsa bütün embriyolarımi transfer ettirip doguracagimama yaşım ve vücudum kabullenmiyor ilkinde tansiyon,ikincide şeker 3. olsa ikisi birden nükseder insanlar o kadar vicdansız o kadar acımasız ki en yakınların canını acıtmak için pusuda bekliyor planlar kuruyor çok fazla canımı yakıp günlerce agladigim olmuştur Allah'ım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah seninde canını çok yakmışlar Allah'a havale et ben canımı acıtmak isteyen herkesle arama mesafe koydum en yakınlarımla bile manevi destek olmaları gerekirken en kotu senaryoyu yapıyorlar vicdansızlar boşver minnosun sağlıkla gelsin çevredekileri de sinir etmek için bunu yapayım 4.' yude yapacağım de onlar gıcık olsunlar boşver zalimler kendi zalimliklerinden bulsunlar inşallah
Arkadaşım bende preeklampsi geçirdim ilk hamileliğimde 33 haftalık doğum yaptım. Bu hamileliğimde de sürkeli bana "buda erken mi olacak" sorusu geliyordu okadar geriliyordum ki.. insanlar fesat
İşte tamamen kötü kalplilik. Dediğim arkadaşında başını yediler çocuk çocuk diye. Tedavi görürken durumları yetmemiş biraz destek istemişler. Hemen uzaklaşmış aile. Destekte vermemiş. Bu yüzden tedaviye ara verdiler. Bu seferde kayınvalide orda burda x çocuk istemiyo ondan yapmıyolar diye anlatıyormuş. Kızın suçu gibi.Kimse çocuk sahibi olmak zorunda değil aslında. Ne diye herkes karışıyor bilmiyorum. Ayrıca sanıyorsun ki sürekli soruyorlar toruna hasret kalmışlar gözleri gibi bakacaklar çocuk doğuyor hepsi toz oluyor ne maddi ne manevi destek görmüyorsun. Sadece can yakmak olsun.
Aynen öyle ilahi adalet diye bir şey var Allah arkadaşına da kendiliğinden nasip etsin hiçbir şeye gerek kalmasın inşallah.İşte tamamen kötü kalplilik. Dediğim arkadaşında başını yediler çocuk çocuk diye. Tedavi görürken durumları yetmemiş biraz destek istemişler. Hemen uzaklaşmış aile. Destekte vermemiş. Bu yüzden tedaviye ara verdiler. Bu seferde kayınvalide orda burda x çocuk istemiyo ondan yapmıyolar diye anlatıyormuş. Kızın suçu gibi.
Ki istemezse istemez yani kime ne.
Ama ben ilahi adalete çok inanırım o yüzden kalp kırmayada çok korkarım böyle konularda. Allah korusun benden çıkmasa çocuğumdan çıkar diye.
Amin inşallah canım bende hep dua ediyorumAynen öyle ilahi adalet diye bir şey var Allah arkadaşına da kendiliğinden nasip etsin hiçbir şeye gerek kalmasın inşallah.
Bazı arkadaşlarim arayıp doğurdun mu diyor çok iyiyiz dediğimde içlerindeki fesatliktan mi hiiimmm diyorlar erken doğsun problem yaşasın istiyorlar valla tek duam Rabbim dostumda dusmanimda benim için ne istiyorsa bin katini onlarada ver iyilikse iylik kotulukse kötülükArkadaşım bende preeklampsi geçirdim ilk hamileliğimde 33 haftalık doğum yaptım. Bu hamileliğimde de sürkeli bana "buda erken mi olacak" sorusu geliyordu okadar geriliyordum ki.. insanlar fesat
Aynen öyle bir de tecrübesizsen ve gerekli araştırmaları yapmamışsan ne derlerse inanıyorsun. İnsanlar zaten ayrı bir dünya şimdi de çok geriyolar beni. Doğum ne zamanla başlıyor e senin ilki sezeryan değilmiydi nasıl olacakla devam ediyolar. Bir sürü senaryo sıralıyorlar. Biraz da o sebeple normal olsun istiyorum yoksa o kadar uğraştı yine sezeryan oldu diceklerÇoğu doktor böyle ama, sıfır idealizm. Bebeği ordan kasap gibi çıkartalım, paramızı alalım peşindeler gibi hissediyorum. Benim doktorum biraz dar evet ama her anne bebeğini doğurabilir ve besleyebilir çok çok elzem durumlar olmadığı sürece, zaten seninde bebeğin ufak bir bebek bu bir tesadüf mü sence? Demişti. O beni böyle yüreklendirirken 40. Hafta civarı yakın bir arkadaşım delimisin neyi bekliyorsun ya kaka yapsa, kanalda sıkışsa oksijensiz kalsa git sezeryan tarihi al demişti.. Yani insanlar bile alışmış bu hemen sezeryan olayına.
39-40ı bekleyip bile sezeryan yapmıyorlar mesela doğum başlamasın diye, garip
Yapacaksın bende inanıyorum
Ben de anlamadım bu işi öyle olsa herkesin bezlenmesi gerekirdi. İlla ki bu durumu yaşayanlar vardır ama sadece normalden sebep değildir yani. İnşallah denicem ben deYav millet 10 tane doğuruyor kaç tanesi altına kaçırıyor allasen ayrıca çatı muayenesi illa ki insanı gerer yani parmaklanıyosun sonuçta ama doğumda sancı ve ıkınma hissini istesende durduramazsın dr un dediği gibi zaten o yanında olacak baktın gördün olmuyor girersin sezayana. Benim 3. doğum 4. ameliyat bebeklerim de iri bir de burada kimse nazımı çekmez ölsem uğraşmazlar o yüzden hiç düşünmüyorum normali ama madem istiyorsun ve destekleyen bi dr bulmuşsun dene en azından.
Evet bir gün hastanede yatmak iyi oldu zaten benim için. En azından mutlu mutlu duruyor görmüş oldum.Stres yapma canım , duygusaliz bu konuda evet ama hayatta hersey var yeri gekince ayri kalcaz boyle zor olsada
Tamamen bünye ve genetik ya. Doktor bana ilki kaç kilo doğdu dedi, 3.150 dedim bu da aynı ya da en fazla 200-300 gr fazla doğar ama 3.500 tan fazla doğuramazsın 40 haftada beklese dedi. Ama mesela kv iki oğlunu da 4.500 civarı doğurmuş ki minyon bir kadındır yaniBünye meselesi demekki yani üçtür aynısı oluyor. Hayır minyon falan olsam ondan diyeceğim de o da yok. Organ gelişimleri tam olsun da sütümüzle büyütürüz Allah kısmet ederse
Enteresan ciddenYok canım ya 39+4 te doğdu 2. Ve 2700 doğdu
Valla nereme yiyom anlamadım ya
Hoş geldin, haftamız günümüz aynı. Ama sen planlı sezaryen olacakmışsın, ben beklemedeyim. Boyu kilosu iyi değil mi bebişin? Bir de Kız mı erkek mi?Merhabalar arkadaşlar. Ben de inşallah Temmuz annesi olacağım. 34+6 haftalık hamileyim. İlk bebeğim 34 yaşındayım .Uzun zamandır takip ediyordum konuyu. Mesajları okudukça geçte olsa üye olmak istedim.Tecrübeli annelerin mesajlarından çok şey öğrendim bu başlık sayesinde. Ayrıca geceleri uyandığımda heyecanla okuduğum tekrar uykuya dalmama yardımcı olan bir yer oldu burası.
Miniklerini sağlıkla kucaklarına alanları tebrik ederim. Sağlıkla büyüsün hepsi inşallah.
Darısı bekleyenlerin başına olsun. Zamanında sağlıkla ve hayırlısıyla kucaklarımıza alırız umarım.
Orda dahada beklersinnn doğumu 40larıda geçerKiz sus bak dellendirme beniaz kaldi bende dogurmaya amerikaya gitcem Türkiye'de olacagi yok bebek odasini letgoda satayim da gideyim bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?