- 25 Şubat 2020
- 2.741
- 3.419
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #68.341
Benim 49 larda idi. 2 3 defaİki kere 60 larda cikmis
Bazen bende çok karamsar oluyorum Allah'ın gücüne gitmesin 40 dan sonra rahata alıştın ne gerek vardı falan diye içime korkular sıkıntılar düşüyor evde 13 yaşında bir ergen var zaten gerek varmiydi diyorum sonra geçiyorTam da şuanda ne saçmalıktır ki birden bebekli hayata hazır hissetmedim. Sanki beceremeyecgim yapamayacagım anlayamayacagım üstesinden gelemeyecegim gibisinden bi strese girdim. Bebek heder olursa ya diye düsünce sardı. Resmen dogum depresyonu mu ne bu simdi? 9 aydır aklm nerdeydi acaba
Herkes öyle diyor. Inşallah öyle olur. Kimler kimler anne oluyor yahu diyorum kendime ama gece gece neyin perisi bu geldi aklmı bulandırdıBence doğurur doğurma analık yüklencek direkhemen herşeyi yapıcaz
Benim kızımda 30.haftada 3 cm açılma olmuştu 32. haftada erken doğum oldu ama açılmadan dolayı değil tansiyonum çok yükseldi preeklampsi nedeniyle erken doğum oldu o yüzden hiç tedirgin olma zaten haftan gayet iyiKızlar selammmönceki mesajlari okuyamadım direkt yazayım dedim. Şok halindeyim çünkü şimdi geldim konrtolden iki kez 25 dk ara ile sancı çıktı ama benim hiçbir şeyim yok. Gayet de iyiyim hatta. Ne vajinada baski, ne kasılma ne sancı. Dr vajinal muayene etti 2cm açıklık ve yüzde 50 silinme dedi. 2 cm açıklık normalmiş, önceden doğum yaptığım için. Silinme de rahimin doğuma hazırlandığıni gösterirmis. Yorma kendini dinlen dedi, bebek hareketlerini sayacagiz. Kanama veya su gelmesi durumunda gel dedi. Sormayı unutmuşum da iki gündür epey yordum kendimi acaba ondan mı oldu ki
Yok normaldi ilkiSenindemi ssvd olcakti
Hımm. Vücut gerekeni yapıyorsa aslında bu iyi bişey. Vücut gerekeni yapmadıgında suni sancı sezeryan vb bi sürü ek mevzuata gidiliyor aslında. Vücudun olmasi gerekeni tam yaparsa şanslısın galiba ben bunu anladm. Öyle ki açılması sancısı ayarinda ve tam olmalı. İkınmasını iyi bilmeli falan filan. Tabi bebegin durumu da etkendir de. Zaten haftan da az kalmıs. Benim doktorum hic silinmeydi sancıydi bisey demiyor. Hoş sanci da pek cıkmıyor cok az ve düzensz. Ki bebek hareket edince de nst sancı olarak algılıyormusRahim doğuma hazirlaniyormus. Tahminimce rahim ağzı kısalıyor gibi şeyler. O kadar sasirdim ki hala da atlatamadim. Ama yakın bı ebe arkadaş biraz rahatlattı, sıkıntı değil bunlar diye
Teşekkür ederimBenim kızımda 30.haftada 3 cm açılma olmuştu 32. haftada erken doğum oldu ama açılmadan dolayı değil tansiyonum çok yükseldi preeklampsi nedeniyle erken doğum oldu o yüzden hiç tedirgin olma zaten haftan gayet iyi
Kiz geçen ne konustukkk haydaaaa
Belkide bu deidgin şey olmayacak onun mis kokusunu bi tat bak bosuna takilip uzulmusum dersin simdi bebenide strese sokma hadi
Evet aslında özellikle bebek sert şekilde kimildadigi zaman gördüm sancı çıktı. Neyse ki düzensiz. Sancı çıkınca vajinal muayenede çıktı silinme ve aciklikHımm. Vücut gerekeni yapıyorsa aslında bu iyi bişey. Vücut gerekeni yapmadıgında suni sancı sezeryan vb bi sürü ek mevzuata gidiliyor aslında. Vücudun olmasi gerekeni tam yaparsa şanslısın galiba ben bunu anladm. Öyle ki açılması sancısı ayarinda ve tam olmalı. İkınmasını iyi bilmeli falan filan. Tabi bebegin durumu da etkendir de. Zaten haftan da az kalmıs. Benim doktorum hic silinmeydi sancıydi bisey demiyor. Hoş sanci da pek cıkmıyor cok az ve düzensz. Ki bebek hareket edince de nst sancı olarak algılıyormus
Siz tecrübe etmissiniz ben daha ilk ve tecrübe etmeden korkuyorum cahil cesareti bile yok bendeBazen bende çok karamsar oluyorum Allah'ın gücüne gitmesin 40 dan sonra rahata alıştın ne gerek vardı falan diye içime korkular sıkıntılar düşüyor evde 13 yaşında bir ergen var zaten gerek varmiydi diyorum sonra geçiyor
25 dk aralıkla cikmisBenim 49 larda idi. 2 3 defa
Valla alttan da bakmadı acikligim var mı bilmiyorum sanrm sancı cok cikmadigindan. ama zaten ilk oldugundan aciklik da olmayabilir. Dediginiz gibi 2. 3. Gebelikte falan oluyor sanırım az miktar açılma vs. Azcik daha sabretsn bari. Ama en azndan 41 leri gormezsiniz.Evet aslında özellikle bebek sert şekilde kimildadigi zaman gördüm sancı çıktı. Neyse ki düzensiz. Sancı çıkınca vajinal muayenede çıktı silinme ve aciklik
Evet evet. Ben diyorum kuzenim girsin. Yok ben girerim diyor.
Bende bir 37. haftaları gorebilseydimTeşekkür ederimtansiyonum iyi çıktı. Sancı da düzensiz, hiçbir sıkıntım yok şükürler olsun. Sadece artık dinlenecegim. Bunu anladım
Bunu bilmiyordum baş aşağı gelmesi yeterli sanmıştım bakalım bizimki ne durumdaGünaydın, bol terlemeli bir güne uyandım. Gece kalktığımda bir buçuk iki saat uyuyamamak farz oldu artık. Sabah şiş gözlerle kalkıyorum.Tam toparladım derken gece terleyip soğuyunca sabah da böyle boğazların şiş gibi uyanıyorum. 8 aydır olmayan hastalıklar geldi son ayı buldu.
Rüyamda da balık gibi döndüm bir oyuncakta oturup. Dünkü doktorun bebeğin yüzü ters dönmesi lazım demesi bilinçaltıma işlemiş.
yildizsavascisi evet bebek hem baş geliş olmalı, hem de yüzü en iyi açı için bizim sırt yönümüze bakmalı. Öyle olmayınca işler zorlaşıyor.
@Astirid ve @nilozgul güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Hayırlı mübarek olsun canimmm bol bol sütün olsun insallahKızlar eski mesajları henüz okuyamadımSoranlar olduysa şimdilik bir toplu mesaj yazayım sabah 9 da sezeryan girdim. 10.30 gibi odaya geldim. Ama basım o kadar kalabalıktı ki telefonu alıp size yazamadım. Şimdi bebek eşim ben kaldık herkesi yolladım.
Bebisde bende iyiyiz çok şükür. Kuveze de alınmadi. Bebiş yanımda. Ama emme konusunda sıkıntı var. Süt de gelmedi henüz. Mecburen mama verdik. Sürekli uyuyor. Ağrım var ama dikis yerinde değil. Karnımın içi ağrıyor. Ama hareket etmezsem agrimiyor.Hareket edince ağrıyor. Karnımın içinden hem bebek hem miyom çıktığı için acı var muhtemelen.
Bebisimiz 2950 Gr. Doğdu. Pazartesi 3200 demişti doktor. Boyu 49 cm. 37+3 haftada doğdu. Cinsiyeti doğru çıktı Allah'a şükür
Simdili söyleyebileceklerim bu kadar.
Not: Henüz parmaklayan olmasdi. Ama yürütmek için kaldirdiklarinda çok canım acıdı. Tansiyonum düştü oturdum geri. Karnıma kum torbasi belli bir süre koydular. Ama bence o varken daha rahattım aralarını istemedim ama aldılar.
Tek kelime ile bayıldım örme işini bi kac kez denedim ama ne becerebildim ne de sabrım yetti muazzam bir yetenek bencePatron çildirdi kizlardoguma son 6 ben kizima kostüm örüyom napim ya yenidogan cekimi cok seviyorum ama asiri pahali oglumdada kendim bisiler örmüştüm bundada bitanede internetten siprs vermeyi dusunyorum kendim yapicam cekim bunun sütyen kismi kaldi sadece aman dogurmadan yapim memişler açkta kalmasın
Allah in mucizesi ya karnimizda böyle güzellikler var aslında
Koldan bir kere yaptım aman aman uc gün üstüne yatamadım mosmor oldu , göbeğim gerilene kadar göbekten yaptım, göbek gerilince bacaktan devam ettim . Kaç gün kullanacaksın? Kan tahlilinde pıhtılaşma süresi testi yaptı ondan mı verdi ?Kızlar kan sulandırıcı iğne yapanlar nerden nasıl yapıyorsunuz bana kan sulandirici iğne verdi doktor
Sadece su denedim fayda etmedi havuç suyuna geçince bin şükür işe yaradı, suan kullanmıyorum dr en son suyun iyi demişti haftaya bakalım ne diyecek . Ilkin bir hafta her gün bir çay bardağı içtim. Bir hafta sonunda iki güne bir olacak şekilde bir çay bardağı içtim sonra da bıraktımAmniyon sıvısı azalması yaşayan ve düzelen var mıydı?yildizsavascisi hatırladığım var, havuç suyu kürü yapmak istiyorum ben de. Bu hafta su içmek tek başına fayda etmemiş.
Hayırlısıyla 38 i geçsin tabiiValla alttan da bakmadı acikligim var mı bilmiyorum sanrm sancı cok cikmadigindan. ama zaten ilk oldugundan aciklik da olmayabilir. Dediginiz gibi 2. 3. Gebelikte falan oluyor sanırım az miktar açılma vs. Azcik daha sabretsn bari. Ama en azndan 41 leri gormezsiniz.yaji ben uzamasını istemiyorum acikcasi. Git gide zorlanıyor vucut. Derman da kalmiyor
Çok teşekkür ederimBende bir 37. haftaları gorebilseydimsancınin düzensiz olması normal 30. haftalarda bile düzensiz sancılar çıkıyor ben hiç oturmamistim çalışıyordum yinede 2 hafta uzattılar aynen olabildiğince dinlen uzan suyunu bol iç hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle inşallah sağlıkla gelsin bebeğin
Banada alışana kadar 1-2 ay geçti zatwn 4. Ayda hamile kaldımEvlenince direkt evlilik yüklenmedi bana ama
Ayyyy valla duygusalız bu aralarHerkes öyle diyor. Inşallah öyle olur. Kimler kimler anne oluyor yahu diyorum kendime ama gece gece neyin perisi bu geldi aklmı bulandırdı
Tecrübemden dolayı sanırım karamsarlık var bendeSiz tecrübe etmissiniz ben daha ilk ve tecrübe etmeden korkuyorum cahil cesareti bile yok bende
Aynen canım insülin ile ayniCanım kol insulin vurulan yerden mi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?