- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.221
Aminnn Allah razı olsun canimmmArkadaşım düzenli takip yapıyorsun sakın canını sıkma bende ilk oğlumda tansiyon problemi yaşadım preeklampsi sebebiyle de 33 haftalık doğum yaptım, senin haftan yerinde enazından öyle bir sıkıntın yok. Umarım kolayca ve sağlıcakla bebişini kucağına alırsın
Yok canım evde de hep yüksek hastaney3 o yüzden gittim zaten hastanede değil ilk evde fark ettim amin inşallahÇok geçmiş olsun öncelikle. Hastanede belki panikten daha yüksek çıkmış olabilir. İnşallah yarına kadar düşer. Bebiş de sağ salim gelsin, nasıl gelirse gelsin. Ben de normal istiyorum ama bebeklerin kararı oluyor. İstediğin gibi gerçekleşsin İnşallah ger şey
Cok tesekkur ederim canimmmCanım çok geçmiş olsun. Dikkat et kendine ve bebişe
Amin inşallah canım bende bugün 24 saat ara ile yani 2. Doz iğneyi de oldum bakalım doktor 48 saatte etki eder bu iğne dedi 48 saat sonra randevu aldım o gün bakıp haftaya gün verecek inşallah hâlâ umudum var tansiyonum bu hafta düzene girerse belki bayram sonuna erteler doğumuBenim ilk hamilelikte tansiyon yükselince 31.haftada ciğer geliştirici yapılmıştı ikinci dozu 12 saat değil de 48 saat ya da daha fazlaydı unutmuş olabilirim arayla yapılmıştı 1-2 gün bebeğin hareketleri azalmıştı ama ciğer geliştiri benim tansiyonum ve şekerimi yükseltmişti stres yapmadan tansiyonunu takip et zaten haftan çok iyi sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah
Ne almıştın canım?Ben göğüs ucu kremini kullanmaya başladım sürüyorum inşallh etkisini görürüm
Canım ben başından beri kullandım 35. Haftada kestik inanır mısın o haftadan sonra çıktı tansiyon bende , belki de coraspirin sayesinde bunca zaman kontrol altındaydıAspirin kullanımı oldu mu olduysa kaçıncı haftada bıraktınız acaba
Canım sen hurma adacayi merdiven çıkma sguat falan yapmıyor musun bunları denesene haftan da güzel doğumu hızlandırırNisan yok en son sancilarim vardi ama duzensizdi nst de baska bir belirti de yok ben sanci da hissetmiyorum ara sira gelenler haric sadece cati agrisi var bugun kontrolum var ama canim gitmek istemiyor
Haftan benden küçük ama beni sağlık ocağından ne arayan var ne soran ömrümü yedi bu ebe benim yaaa. Tetenozu bile ben hatırlattım hepGünaydın kızlar doğum yapacaklar sağlıkla kavuşsun inşallah. Bende sağlık ocağından geliyorum kan idrar istediler bi daha bebek doğunca geleceksin dediler haber vereceklermiş.
Benden 3 hafta önde olan bir tanıdığı gördüm ayın 15 inde doğum yapmış küçücük bir şey planlı sezaryan olmuş erkenden almışlar bebeği annesi akraba düğünleri falan var iyileşeyim bir an önce demiş dr da tamam demiş hiçbir sıkıntı yokken 36-37 gibi almışlar çocuğu Allah akıl fikir versin kucağında bebek taşıdığını algılamam birkaç saniye sürdü o kadar küçük
Ay ay ay masaallah masaallah kilosu çok güzel boyu çok güzel Allah nazarlardan saklasın emmesi de ayrı güzel darısı başıma darısı başımaSabah 8.55de doğdu bebişimiz 4180gram 54cm doğdu sezeryanda mide bulantım oldu biraz ilaçlarla geçirdiler emiyor bebiş çok şükür sütüm de geldi zor emdi biraz ama emiyor ağrılarım başladı şimdiağrı kesici vuruldum bakalım etkisi başlasın diye bekliyorum
Süt getiren bir takviye kullandın mı???
Yok yok goguslerim cidden ufak canim tabi ama sütümle ilgisi olmayabilir nasip . Insallaj canım hiç beklemiyordum supriz oldu bayram öncesiBen bi sorun olucağını düşünmüyorum canımNormal tarihler artık merak etmeeee .. göbeğin büyüdüğü için göğüslerin küçük geliyo olabilirmi acaba sana. Benimde normalde göğüslerim büyük, ama göbeğim büyüdüğü için küçük kaldılar artık.. herşeyin hayırlısı güzel düşünelim güzel olsun
Yok mama vermeye karşı değilim zaten annem ve kv biraz söylendi ben böyle diyince , saçmalama bekle gelir süt dediler ama kendimi dinlicem benCanım doğumdan önce memeler şişecek sıvı gelecek diye bişey yok ki doğumdan sonra gelecek sütün. İlk zamanlar gelmeyebilir yada sütün yetersiz de olabilir mama vermekte dünyanın sonu değil önemli olan bebek doysun. Bu hafta sağlam beslen gerisi kısmet belki de ultrason kilo konusunda yanıldı ve daha büyük doğacak bunu da bilemezsin.
Evet canim ilaca rağmen küçük hep 9.3 falan...Tansiyon sebebiyle mi bu kararı verdi doktor ?Resmen ben heyecanlaniyorum bu haberleri okuyuncaHadi hayırlısı olsun inşallah zaten haftaya 38.hafta oluyo,kuveze falan gerek kalmaz insallah
Dr tansiyonu 2 saate bi ölç eğer 10 görürsen bana mesaj atma bile cevabım belli direk doğuma gel dedi
Bayram sonu olacak diyordum biraz şok olduk günde 3 tansiyon günde 1 ritim ilacına başlattı belki de bu hafta tansiyon düzene girer dr doğumu bayram sonuna erteler hâlâ umudum var
Aminnnn inşallah cümlemizin canimmmHayırlısı olsun canım, haftası gayet iyi bebişin bence hiç takılmasüt konusunda benim göğüslerimdende gelmedi süt vs henüz, fazla da büyümedi dediğin gibi. Ama önceden gelmemesi süt olmayacak anlamına gelmiyor diyor herkes. Tamamen vücutla alakalı bence, inanıyorum çok sütümüz olacak
Haftaya bekler inşallah tansiyon 10 u görürse bu hafta alacağım dedi bakalım göreceğiz aslinda 10 gün önce muayene de 2700 çıkmıştı bugün yine aynı çıktı 50 gram bile almamış ona üzüldüm tansiyondan mi acabaCanım haftaya kadar 3 kilo olur bebişin olmasa da 2.500 üzerinde olması bile yeterli bende bu Cumartesi gittim 2400 dedi minyon bebek bizimkide bayramdan 2 önce alacak beni de doğuma, aynı benimde göğüslerimde hiç doluluk hissi filan yok valla yumoş yumoş göğüslerim ilk günler sütüm gelmezse mecburen mama vericem sarılık olmasını istemiyorum.
Haklisin canım Rabbım neyler , neylerse güzel eyler 10 günde 50 gram bile almamış ona üzüldüm tansiuondan belki de bakalım 2 saate bir ölçüyorum küçük hep 9 gidiyor 10 u görmezse inşallah haftaya zamanım varBenim de aynı kiloda, gününüz de aynıymış hatta. Haftaya kadar yine kilo alacak merak etme. Bu hafta da yeni başladı,önünde zaman var. Ki 2700 bile doğsa hiç problem yok. Göğüsler benim de yumuşak. Hemen gelmese de süt illa ki gelecek. Böyle şeyleri dert etme. Çok az kaldığını düşünüp hayal et. Mutlu olalım büyük bir nimete kavuşacağız.
Canım benim de 10 günde 0 kilo almış bence 90 gram gayet iyi .Kızlar şimdi doktordan geldim, bebek 54 cm 3330 gram. 10 gün öncesine kadar 90 gram almış. Ev stresinden mi kilo almadı acaba
Allah en güzelini en rahatını nasip etsin hepimize insallah kuzumCanım bu işler hiç belli olmaz. Ben oğlumda normal doğum yaptım. 4 gün sütüm gelmedi. Mama verdim. Mecburen verilecek o durmda çocuk aç duramaz. Sonra bebe emmedi. Sagip verdim ama zamanla süt azaldı. Çocuk emmeyince ne yaparsan yap yaramıyor. Her şeyi denedim. 6 ay mama+süt gittim. Sonra azalarak bitti. Mamayla devam.
Bu sefer sezeryan oldum. Bebe emdi ilk gün süt gelmedi. Mama verdim. Ama bebe eme eme getirdi ertesi gün sütü. Tabi süt arttırıcı pek çok şey aldım. Benimde göğüslerim dolu değildi bu arada. Ama bu sefer olacak dedim olumlu düşündüm