- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.301
Benimde kafa ölçüsü fazla o yüzden kilo hesabi yaparken kafayı eklemiyor. Kafa büyük olursa kilo fazla çıkarmış. Hesaplamada karın kafa uyluk ölçüsü vs eklenip ortalama bu kiloda olur hesabı yapılıyor.Bebeğin kilosu fazla ve gelişimi önde olduğu için. Ama acaba kafa ölçüsü falan önde diye mi kilosu böyle fazla çıkıyor diye aklıma takıldı. Bir haftada 380 gram almış gözüküyor.
Bu ebe özel mi tutuldu tövbe ilk defa görenler Allah desinBu gün benim ebe ev ziyaretine geldi. Karnıma bir bakti bir de alttan muayene etti. Dogum çantama bakti eksikleri söyledi.
Alttan muayene harika bir şey değil elbet, ama öyle katlanılmaz bir şey de değildi hani. Başta canım yandı sonra ben hık mık diyesiye o baktı bakacağına. Bir de dur masaj göstereyim dedi perine masaji yaptı yine yağla. Onunki perine masajiysa bizim yaptığımız ne tam bilemedim gerçibasbayaa bastiriyo, resmen masajla çatım genişledi
40.haftaları görmezsin bence dedi, 38+4 diyorum ben bakalım tutacak mı dedi
Rahim ağzının aşağıda olduğunu söyledi, en azindan ben öyle anladim. Kolay olacak doğumun dedi. Moral verdi yani bayaa
Senden başka kimse açıklık muayenesi yapacak mi hastanede dedim, yok sadece ben dedi. Inandim ben deumarım avutulmuyorumdur
Kac kiloydu sordun mu kuzum ?Delirmeyok cidden seninle aynı bat tarihli bir yakınım yeni doğum yaptı, sıçan değilddi bildiğin bebekdi ben bu saatren sonra gelen bebişlerden kokmam
Ayyyyy içim ısındı şu mesajı okuyuncaKızlar şuan koynumda emziriyorumcoook guzel bi his agrim var biraz daha sonra detayli yazacagim hayırlısı ile darısı hepinizin basina insAllah
Sağlıklı hayat merkezi mi ne varmış emme konusunda destek veriyormuş beceremezsem oraya gidip bilgi almayı düşünüyorum bakalım bunlar hep muamma zaten herkesin her hamileliği bile farklı olurmuş rabbim nasıl bir yol çizdi göreceğiz çok az kaldıAnnende öyle oldu diye sende de öyle olacak diye bişry yok canım kendine güven inşallah bol bol sütün gelecek çok yarayacak bebeğe de bi de bu ön süt son süt kavramı var belki emzirme yöntemini değiştirerek daha iyi bi sonuç alınabilir emzirme eğitimiyle ama inşallah hiç ihtiyacın olmaz
G gocmenkizi_35 canim sizle haberleselim ben de kan sulandirici kullaniyorum haftaya once suni sanci ile normal doğum deneyip duruma göre ben de sezeryan olacağım bu yüzden kaç saat önce iğneyi kesme olayı benim içinde önemli haberleşelim dr lara soruncaTamamdır canım haberleşiriz o zaman yine ben de yarın soracağım doktoruma bakalım ne diyecek. Benim de kısmetse 6 temmuzda sezeryan, sağlıkla hepimiz kucağımıza alalım inşallah
Canım benim dr da haftaya doğuma alacağım dedi tansiyon kaynaklı bebek geriden geliyor göbek kilosu herseyi . Ben direk sezeryan a girmek istemiyorum şart mı dedim o zaman önce suni sancı takar deneriz bekleriz baktık açılma olmuyor bebek kanala inmiyor akşama sezeryan a alırız dedi bizde bu şekilde konuşuldu dr una sor istersen herkesin tarzı farklı direk sezeryana almayacaksa doğumu başlatmak için suni sancı dan başka çaresi de pek yok galiba bu arada ricam dr una sorunca nasıl başlayacağını bana da yazar mısın suni sancı hariç bir yöntemi varsa bileyim ben de dr uma onu öneririm suni sancı pek istemiyorum çünküBir şey soracağım. Benim 12 gün sonrası için doğum planlanıyor. Gerilik olduğu için. Normal doğum dedi doktorum ama nasıl olacak? Direkt suni sancı mu verecekler?
Sen bilgi alınca etiketler misin beni canım. Amin inşallah canım sağlıkla gelsin minnoşlarTamamdır canım haberleşiriz o zaman yine ben de yarın soracağım doktoruma bakalım ne diyecek. Benim de kısmetse 6 temmuzda sezeryan, sağlıkla hepimiz kucağımıza alalım inşallah
Bu ebe özel mi tutuldu tövbe ilk defa görenler Allah desin
Kac kiloydu sordun mu kuzum ?
Ayyyyy içim ısındı şu mesajı okuyunca
Sağlıklı hayat merkezi mi ne varmış emme konusunda destek veriyormuş beceremezsem oraya gidip bilgi almayı düşünüyorum bakalım bunlar hep muamma zaten herkesin her hamileliği bile farklı olurmuş rabbim nasıl bir yol çizdi göreceğiz çok az kaldı
G gocmenkizi_35 canim sizle haberleselim ben de kan sulandirici kullaniyorum haftaya once suni sanci ile normal doğum deneyip duruma göre ben de sezeryan olacağım bu yüzden kaç saat önce iğneyi kesme olayı benim içinde önemli haberleşelim dr lara sorunca
Canım benim dr da haftaya doğuma alacağım dedi tansiyon kaynaklı bebek geriden geliyor göbek kilosu herseyi . Ben direk sezeryan a girmek istemiyorum şart mı dedim o zaman önce suni sancı takar deneriz bekleriz baktık açılma olmuyor bebek kanala inmiyor akşama sezeryan a alırız dedi bizde bu şekilde konuşuldu dr una sor istersen herkesin tarzı farklı direk sezeryana almayacaksa doğumu başlatmak için suni sancı dan başka çaresi de pek yok galiba
Evet haberleşelim canım ben sorayım yarın bakalım yazarımBu ebe özel mi tutuldu tövbe ilk defa görenler Allah desin
Sağlıklı hayat merkezi mi ne varmış emme konusunda destek veriyormuş beceremezsem oraya gidip bilgi almayı düşünüyorum bakalım bunlar hep muamma zaten herkesin her hamileliği bile farklı olurmuş rabbim nasıl bir yol çizdi göreceğiz çok az kaldı
G gocmenkizi_35 canim sizle haberleselim ben de kan sulandirici kullaniyorum haftaya once suni sanci ile normal doğum deneyip duruma göre ben de sezeryan olacağım bu yüzden kaç saat önce iğneyi kesme olayı benim içinde önemli haberleşelim dr lara sorunca
Canım benim dr da haftaya doğuma alacağım dedi tansiyon kaynaklı bebek geriden geliyor göbek kilosu herseyi . Ben direk sezeryan a girmek istemiyorum şart mı dedim o zaman önce suni sancı takar deneriz bekleriz baktık açılma olmuyor bebek kanala inmiyor akşama sezeryan a alırız dedi bizde bu şekilde konuşuldu dr una sor istersen herkesin tarzı farklı direk sezeryana almayacaksa doğumu başlatmak için suni sancı dan başka çaresi de pek yok galiba bu arada ricam dr una sorunca nasıl başlayacağını bana da yazar mısın suni sancı hariç bir yöntemi varsa bileyim ben de dr uma onu öneririm suni sancı pek istemiyorum çünkü
Tamam canım daha önceki konuşmalarımızda 12 saat demişti doktorum ama şimdi sezaryan saati belli olduğu için en son saat kaçta yapmam gerektiğini söylerBu ebe özel mi tutuldu tövbe ilk defa görenler Allah desin
Canım benim dr da haftaya doğuma alacağım dedi tansiyon kaynaklı bebek geriden geliyor göbek kilosu herseyi . Ben direk sezeryan a girmek istemiyorum şart mı dedim o zaman önce suni sancı takar deneriz bekleriz baktık açılma olmuyor bebek kanala inmiyor akşama sezeryan a alırız dedi bizde bu şekilde konuşuldu dr una sor istersen herkesin tarzı farklı direk sezeryana almayacaksa doğumu başlatmak için suni sancı dan başka çaresi de pek yok galiba bu arada ricam dr una sorunca nasıl başlayacağını bana da yazar mısın suni sancı hariç bir yöntemi varsa bileyim ben de dr uma onu öneririm suni sancı pek istemiyorum çünkü
Teşekkür ederim hepimizin inşallahSuni verilir diye tahmin ettimgüzel bir doğum olsun
Tamamdır sorayım, söylerim tabii. Kendimiz başlatabilir miyiz onu öğrenmek istedim aslında. Hayırlı olsun şimdiden sana daCanım benim dr da haftaya doğuma alacağım dedi tansiyon kaynaklı bebek geriden geliyor göbek kilosu herseyi . Ben direk sezeryan a girmek istemiyorum şart mı dedim o zaman önce suni sancı takar deneriz bekleriz baktık açılma olmuyor bebek kanala inmiyor akşama sezeryan a alırız dedi bizde bu şekilde konuşuldu dr una sor istersen herkesin tarzı farklı direk sezeryana almayacaksa doğumu başlatmak için suni sancı dan başka çaresi de pek yok galiba bu arada ricam dr una sorunca nasıl başlayacağını bana da yazar mısın suni sancı hariç bir yöntemi varsa bileyim ben de dr uma onu öneririm suni sancı pek istemiyorum çünkü
Bi hafta miEvet haberleşelim canım ben sorayım yarın bakalım yazarımDaha önce 1 hafta öncesinde bırakalım demişti öyle olursa yarın bırakmam gerekicek. Ama bazı doktorlar da 1 gün öncesi diyor bu kafamı karıştırdı açıkçası onu da sorucam
Tamam kızlar ben de sorunca haber ederim benim de randevum bu perşembe bakalım sorarım, normal doğum olursa iğne üstünden 12 saat geçmişse epidural vurulabilir miyim onu da sorucamTamam canım daha önceki konuşmalarımızda 12 saat demişti doktorum ama şimdi sezaryan saati belli olduğu için en son saat kaçta yapmam gerektiğini söyler
Tamamdır canım yazarım tabiiSen bilgi alınca etiketler misin beni canım. Amin inşallah canım sağlıkla gelsin minnoşlar
Sagol canim . Vakti zamanı varsa bence işe yaramaz, analarımız karnı burnunda tarlada çalışmış ya da ne bileyim son hafta bile ekmek yapmış hep anlatırlar bizler iki sguat hurma ile öne çekebilir miyiz bilmiyorumTeşekkür ederim hepimizin inşallah, ama merak ettiğim şu kendi kendime başlatabilir miyim? Burada hurma, meme uyarımı, perine mesajı vs okudum. Onlar etki eder mi?
Tamamdır sorayım, söylerim tabii. Kendimiz başlatabilir miyiz onu öğrenmek istedim aslında. Hayırlı olsun şimdiden sana da
Ben sezeryan olursam belden aşağı uyuşturma istiyorum tansiyonum çıkmaz heyecan yapmazsam o ana tanık olmak odaya uyanık gelmek istiyorum dr henüz bi sey demedi ama normal doğumda 12 saat den kısa vurulmuşsa igne epidural yapılmıyormus onu biliyorum. Sezeryan için 48 saat diye duydum ama dr a perşembe soracağım yazarım buraya canim . Her dr un görüşü farklı galibaOrkide1221 G gocmenkizi_35 kızlar ben de iğne kullanıyorum, doktorum sezaryen tarihinden 2 gün önce keseriz dedi.
Siz de bilgi alınca beni de etiketleyin.
Bu arada anestezi işini de konuştunuz mu?
Benim kısmetse 20-23 Temmuz arası olacak, tarih kesin değil diye o konulara hiç girmedim
Evet bana da 1 hafta fazla geldi açıkçası insan tedirgin oluyor. Yine 1 hafta derse onu da söylicem bakalım 1-2 gün önce bırakmam yeterli olmaz mı diye kafam iyice karıştı çünküBi hafta mibana saçma geldi ben bi perinatoloji dr una sormuştum bunu denk gelince bana normal doğumda epidural takılacaksa 12 saat önce vurulmuş olması sezeryan olacaksa 48 saat önceden kesilmiş olması gerekir ancak ani su gelmesi veya bebeğin acil sezeryana alınması gibi durumlarda daha iğne vurulalı 1 saat bile geçmiş olsa yine de işleme alınır 04 luk oksapar ciddi bir sulandirici değildir sadece kanama bir tık fazla olabilir demişti ama kendi dr uma tabi hiç sormadım
Özel ebe kuzum. Ssvd yapanlar için zorunlu tutuluyor gibi bir şeyBu ebe özel mi tutuldu tövbe ilk defa görenler Allah desin
Evet tamamdır canım haberleşiriz o zamanBen sezeryan olursam belden aşağı uyuşturma istiyorum tansiyonum çıkmaz heyecan yapmazsam o ana tanık olmak odaya uyanık gelmek istiyorum dr henüz bi sey demedi ama normal doğumda 12 saat den kısa vurulmuşsa igne epidural yapılmıyormus onu biliyorum. Sezeryan için 48 saat diye duydum ama dr a perşembe soracağım yazarım buraya canim . Her dr un görüşü farklı galiba
Evet canım öyle. Bana direkt 2 gün öncesinden keseriz dedi. Her gittiğimde de tekrarlıyor bunu. Bakalım inşallah sorunsuz olur her şeyBen sezeryan olursam belden aşağı uyuşturma istiyorum tansiyonum çıkmaz heyecan yapmazsam o ana tanık olmak odaya uyanık gelmek istiyorum dr henüz bi sey demedi ama normal doğumda 12 saat den kısa vurulmuşsa igne epidural yapılmıyormus onu biliyorum. Sezeryan için 48 saat diye duydum ama dr a perşembe soracağım yazarım buraya canim . Her dr un görüşü farklı galiba
Hay maşallah 4 kg doğar bu tosuncuktaBen de bugün doktora gittim. 36+0 dayım. Bebeğin kilosu 3.500 olmuş, kafası ise 40. Haftada gözüküyor. Sanırım normal doğum benim için artık hayal oldu. Suyum da fazlaymış. Doktor, benek Kendiliğinden 38. Haftaya kadar gelirse ne ala gelmezse sezaryene alınacağım dedi. Hayırlısı olsun artık.
Benim henüz net bi tarihim yok tansiyon çıkarsa her an olabilir diye belki o yüzden hiç sulandırıcı kesme konusunu açmadı ama perşembe sorcam o demese bileEvet canım öyle. Bana direkt 2 gün öncesinden keseriz dedi. Her gittiğimde de tekrarlıyor bunu. Bakalım inşallah sorunsuz olur her şey
Canım nereden aldın ben de incia alacağım ama orijinal olduğuna emin olayım istiyorumBen aldım ondan. Geçen yara olur gibi oldu bir gün sürdüm acı yok simdi
Belli belli özel olduğuÖzel ebe kuzum. Ssvd yapanlar için zorunlu tutuluyor gibi bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?