Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Çok şaşırdım ve üzüldüm. En azından taşınma masrafını olmayacak ama tabi +5bin şaka gibi.
Kızlar eviniz varsa gerçekten çok şanslısınız. Allah evi olmayan herkese hayırlısı ile ev alabilmeyi nasip etsin. Bebeklerimiz bereketleri ile gelsin, yuvamıza huzur getirsinler

Evet benim de kasılmam var ama düzensiz. Ay hadi İnşallah
Hadi bakalımm ben hurma yedim hergün bir de iki gündür adaçayı içiyordum acaba o mu etkili oldu diyorum. Bir de bir gece önce uzun uzun yürüyüp üzerine yarım saat açılma egzersizleri yaptım yine ertesi gün ağrılarım başladı

Canım özel ebe mi ayarlamıştın sen? Maşallah ne güzel ilgilenmiş
Aynen canım, özel ebem var valla cidden keşke herkesin olsa. Benim doktorum özel ebe tutmanı ve onunla doğuma hazirlanmani istiyor ssvd için. Bu zamanda imkanları zorlayarak tuttuk, ama nasıl desem, tam bir moral motivasyon kaynağı. Çok bilgili, tecrübeli, cıvıl cıvıl, anacan.. istediğin zaman istediğin saatte ara, dinler, şu şundan bu bundan anlatır, sakinlestirir. Masaj teknikleri, nefes teknikleri, plates hareketleri, sakin kalma yollari ne varsa öğretti. En çok ona güveniyorum allah'ın izniyle dogurtur dogumumda da allahtan bi mani olmazsa en başından yanimda olacak.
Tabii hayatta hiç bir seye cok bel baglamamak lazim, hayatin bin türlü hali var. Ben pozitif doğuma çok odaklandim, şartlar degişse de elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışırım bebek icin. Gerisi tevekkül

Nasıl insafsızlık yaaaa aklım almıyo, müslüman ülkeyiz bideeeeee bize bizden başka düşmana gerek yok cidden, kendimizi bitiririrz

Ben de aşılarını sağlık ocağında yaptıracağım ay bu bayram arasına gelmesi de bi stres oldu

Oyyy aradaki fiyat farkına bak ya 8500 nedir kira için

Suni ve epidural alınıyor ama epidural almak için önce 4 cm olması lazim yani 4 cm ve bebek tam yerlesince veriyorlar. Tabi ben ikisidne de istedim ama alamadım epidurali buna bakalim kısmetse
Ben hiçbir şekilde ne doğum hikayesi ne de video izledim . Açıkcası zerre bilgim de yok ..

Bilmemek en güzeli diyerek çıktığım bu yolda sanırım ufak ufak yusufcuk oluyorum

Ben de normal doğum yapma içgüdüsüyle yol almak istiyorum hep ama hele suni sancı gibi bişey olursa sanırım kaldıramam .

Üstelik epiduralli normal doğum için ,dediğin gibi kanala yerleşmesi ve belli ölçüde açılma gerekiyorsa zaten suni sancı vermeden direk belden altımı uyuştursunlar sezeryana alsın beni daha iyi .

Sanırım bunun için çatı muayenesi sürecinde karara bağlamak gerek .

Doğru mudur ?

Ama bu da olur mu şimdi, insanlık mi evsahibinin yaptığı

Suni ve epidural alınıyor ama epidural almak için önce 4 cm olması lazim yani 4 cm ve bebek tam yerlesince veriyorlar. Tabi ben ikisidne de istedim ama alamadım epidurali buna bakalim kısmetse
Ben de istiyorum epidurali onun disinda asla doguramam insallah süreç tam istedigim gibi gelsirde geç kalinmaz

Hiçbir şey demiyor. Bebeğin genetiği bu sanırım. Bu hafta çok kısıtlı da beslendim ama yine de kilo almış. Ben belki son haftalarda kilo alımı yavaşlar diye düşünüyordum ama öyle olmadı.
Kader arkadaşım sanırım Memorial bize kurbanlık yüklediler .
Niye bu embriyolar dana gibi oldu ya
Benim oğlan da iri .
Hoca ailevi olarak yorumladı , çünkü kayınvalidem hep kilolu doğurmuş çocuklarını.
Bende çok dikkat ediyorum yeme içmeye ama böyle gitmez yani ..

Benim hem plesanta yaşlanmam var .
Hem bebek 10 gün ilerde ..
Tamam diyelim ben 36 haftamın içindeyim , peki 10 gün ilerde olması gelişimiyle de uyumlu mu oluyor acaba .. Öyleyse sezeryana bende razıyım çünkü suni sancıyla ilgili hiç iç açıcı şeyler duymuyorum ..
Hoş sezeryan da epidural anestesi seçeneği var mı, nasıl oluyor hiç bilmiyorum

Boyle insanlara birilerinin dur deme zamani geldi bence artik ,bu ne ya daha baştan tehdit eder gibide şöyle söyle diyo ayy nasil sinir oldu , asgari ucretle gecinen insanlar ne yiyip icsin yazik gunah bee

Bulduğumuz en uygun daireydi durum çok kötü ama valla razı geldik
Hayir kuzum seni doğum öncesi çıkmaya zorlayana diyorum ben. Yapılır mi bu, sen nasil tasinican, ya bir şey olsa o arada, vebali kimin boynuna. Bir orta yol bulunurdu, zam yapılırdı. Sana kıyamadım, nasıl taşınacaksın diye.

gerçekten nasıl embriyolar yüklediler bilmiyorum.

Suni sancı olayına ben de olumlu bakmıyorum. O kadar sancı çekip sezaryene de dönebiliyor. Eşimin kuzeninin eşi geçen hafta üç gün suni sancı çekmesine rağmen sezaryen ile doğum yaptı. Beni korkutmak istemedi ama çok zormuş. O yüzden kilosu bu şekilde ilerler ve kendiliğinden doğmazsa ben sezaryen olurum daha iyi.

Sezaryen doğumda spinal anestezi epidural anesteziden çok daha güvenilir ve iyiymiş. Normal doğum eğer anestezi ile yapılacaksa epidural olunması öneriliyor. Ben de eğer sezaryen olursam spinal anestezi isterim.

Kızlar ben sağma makinesi almadım ya doğum sonrası duruma göre alırım dedim ama herkes de sağım yapıyor galiba
Ben de almadım kızlar ya napayım alayım mı ?
Oy hayırlı olsun. Maşallah. Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun Sana da en kısa sürede toplanman için dua edeceğim

Iyi maşallah bakalım bizimki kaç olacak, tansiyon ilaci ile kontrol altına alinirsa dr bayram sonuna atar mı acaba benim doğumu bilemedim
Bizim ebeler aşıları tahlilleri takip etseler şükrediyoruz nerdee eve gelip bakacak
Aynen katılıyorum
Bepanten in hangisi onun da çeşidi var galiba?
Tamam canım haberleşiriz. Normal doğumda iğneyi vurdurtan 12 saat içersinde doğum başlarsa epidural olmaz demişti. Benim doğum epidural olucak. Cumartesi detaylı öğrenirim canım
Aynen ben de öyle duydum

Senin içecekleri de not aldım ama bi denemek istiyorum sallama rezene aldım ilk 3 gün icecem bakalım ablam önerdi ona fayda etmiş
Kiz ben civi caktim 31 temmuz 11.59 dogurup kapanisi yapcam
O kadar süren yok rahat ol 9 ay 10 güne gelmezse 9 ay 11. Gün sezeryan olursun zaten
Bunu ben de çok merak ediyorum ya topuk kanı vermemiz gerekecek nasıl olacak
Bilemedim ya ben de bunu düşündüm saglik ocagi kapalı olacak ve bana gebe eğitiminde üstüne basa basa dediler asıl önemli olan ilk doğduğunda değil ikinci alınan kan mutlaka verin diye sehir hastanesi çocuk acil de falan almazlar mi acaba sağlık ocağı kapalı desek? Ben özele para vermek istemiyorum şahsen bu kan için. Devletin bize verdiği imkan varken
Darısı bize

Muhtemelen acilde vs verilir. Çünkü bu durumda çok kişi olacak.
Devlet acilde mi canim ? Ben bize verilen ücretsiz hak varken ikinci kanı özelde paralı vermek istemiyorum açıkçası. Sağlık ocağı 4 değil 9 gün kapalı olur muhtemelen ve süre geçer bize bi ek imkan sunulmalı cidden ikinci kan alımı için
Ben mutlaka vermek istiyorum canım herkesin görüşü farklı tabi . İlk alınan kan biraz yanlış çıkabilir asıl ikinci kan emzirme üzerinden 48 saat geçtikten sonra verilen doğru çıkanmis mutlaka getirilmeli dendi ama araya da bayram giriyor bilemedim ne olacak .. şehir hastanesi çocuk acil de falan alirlar belki sağlık ocağı kapalı diye yani inşallah
Ozeller 9 gün tatil yaptirmaz resmi tatili 4 gün verir geri kalan günleri çalıştırır bir özel mağduru olaraktan iyi bilirim
Ben de aynısını dedim canım özelde 9 gün tatil hiç sanmıyorum özele gidenler rahat olsun tabi 4 gün içinde doğum olursa dr tatildeyken ona da yapacak bir şey yok şans
Ya ben bana ücretsiz imkan verilmişse gidip araya bayram girdi diye bi de bunu 9 gün yaptılar diye gidip aynı tahlili ankara gibi pahalı bir şehirde ücretli yaptırmak istemem şahsen bunun için bize imkan verilip devlet hastanesi çocuk acil de alımları bayram tatili dönemi bence . Çünkü 9 gün tatil den dolayı sağlık ocağında ikinci topuk kanı verme süresi malesef doluyor

Seeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim

Geliyor gelmekte olan. Doktorum kalp atışlarını beğenmediği için yatış vericekti, nst gittim ama sancılar 60larda 80lerde 100lerde.

Doktorum yine beğenmedi kalp atışlarını ama sancı da yeterince sık olmayınca ben eve gideyim hemen gelirim dedim. İmza attık çıktık.

Sancım var takipteyim birazcık da heyecanlıyım. Eğer normal doğum olmazsa ki sıfır açılma hala, sezeryana alırım dedi umarım herşey yolunda gider ve yarın doğum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…