- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.461
Hastanede alınan kan Sma taraması, sağlık ocağında alınan kan rutin tarama. İkisini de ihmal etme ve aldırIyi maşallah bakalım bizimki kaç olacak, tansiyon ilaci ile kontrol altına alinirsa dr bayram sonuna atar mı acaba benim doğumu bilemedim
Aynen katılıyorum
Bepanten in hangisi onun da çeşidi var galiba?
Aynen ben de öyle duydum
Senin içecekleri de not aldım ama bi denemek istiyorum sallama rezene aldım ilk 3 gün icecem bakalım ablam önerdi ona fayda etmiş
O kadar süren yok rahat ol 9 ay 10 güne gelmezse 9 ay 11. Gün sezeryan olursun zaten
Bilemedim ya ben de bunu düşündüm saglik ocagi kapalı olacak ve bana gebe eğitiminde üstüne basa basa dediler asıl önemli olan ilk doğduğunda değil ikinci alınan kan mutlaka verin diye sehir hastanesi çocuk acil de falan almazlar mi acaba sağlık ocağı kapalı desek? Ben özele para vermek istemiyorum şahsen bu kan için. Devletin bize verdiği imkan varken
Devlet acilde mi canim ? Ben bize verilen ücretsiz hak varken ikinci kanı özelde paralı vermek istemiyorum açıkçası. Sağlık ocağı 4 değil 9 gün kapalı olur muhtemelen ve süre geçer bize bi ek imkan sunulmalı cidden ikinci kan alımı için
Ben mutlaka vermek istiyorum canım herkesin görüşü farklı tabi . İlk alınan kan biraz yanlış çıkabilir asıl ikinci kan emzirme üzerinden 48 saat geçtikten sonra verilen doğru çıkanmis mutlaka getirilmeli dendi ama araya da bayram giriyor bilemedim ne olacak ..şehir hastanesi çocuk acil de falan alirlar belki sağlık ocağı kapalı diye yani inşallah
Ben de aynısını dedim canım özelde 9 gün tatil hiç sanmıyorum özele gidenler rahat olsun tabi 4 gün içinde doğum olursa dr tatildeyken ona da yapacak bir şey yok şans
Ya ben bana ücretsiz imkan verilmişse gidip araya bayram girdi diye bi de bunu 9 gün yaptılar diye gidip aynı tahlili ankara gibi pahalı bir şehirde ücretli yaptırmak istemem şahsen bunun için bize imkan verilip devlet hastanesi çocuk acil de alımları bayram tatili dönemi bence . Çünkü 9 gün tatil den dolayı sağlık ocağında ikinci topuk kanı verme süresi malesef doluyor
Aynen canım ayrıca izne ayrılmayıp çalışabilir raporu aldığım 5 haftadaYani 40 a tamamlanan kısmı doğum sonrasına mı aktarılıyor doğru mu anladım ?
Canım yanlış anladın doğum anında alınan topuk kanı zaten alınacak , doğumdan 7 gün sonra ikinci kez sağlık ocağında kan alınıyor ya bayram giriyor araya diye alınamıyor vakit geçmiş oluyor sağlık ocağıda gidip bayram denk geliyorsa özelde verin ikinci kanı diyormuş. Devletin ücretsiz hizmeti varken parayla vermek istemiyorum. Bunun için doğum bayram zamanı kncesine denk gelenlere devlet hastaneleri çocuk acilde bu ikinci kan alimi için imkan sunulmalı bence diyorumHastanede alınan kan Sma taraması, sağlık ocağında alınan kan rutin tarama. İkisini de ihmal etme ve aldır
Kalp atışı kaç çıkıyor bebegin ??Seeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Geliyor gelmekte olan. Doktorum kalp atışlarını beğenmediği için yatış vericekti, nst gittim ama sancılar 60larda 80lerde 100lerde.
Doktorum yine beğenmedi kalp atışlarını ama sancı da yeterince sık olmayınca ben eve gideyim hemen gelirim dedim. İmza attık çıktık.
Sancım var takipteyim birazcık da heyecanlıyım. Eğer normal doğum olmazsa ki sıfır açılma hala, sezeryana alırım dediumarım herşey yolunda gider ve yarın doğum olur
120 çıkıyor problem hep 120 olması. Doktorlar 120 160 arası gidip gelmesini dalgalanma olmasını istiyormuş, sağlıklı bir gebelik ölçümü oymuş ama nst kağıtçı dümdüz çıkıyor zigzag olmuyor.Kalp atışı kaç çıkıyor bebegin ??
Olmaz canım bana doktorum söyledi iç diyeDeğişik kasılmalarım var bu mu acaba doğum sancısı diyorum. Ananas yedim Hurma yedim. Epey yürüdüm pilates yaptım. Adaçayı içmek için çekiniyorum, 38+3teyim. Zararı olur mu adaçayının bebeğe ?
Ay hadi inşallah gönlüne göre olur canımmSeeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Geliyor gelmekte olan. Doktorum kalp atışlarını beğenmediği için yatış vericekti, nst gittim ama sancılar 60larda 80lerde 100lerde.
Doktorum yine beğenmedi kalp atışlarını ama sancı da yeterince sık olmayınca ben eve gideyim hemen gelirim dedim. İmza attık çıktık.
Sancım var takipteyim birazcık da heyecanlıyım. Eğer normal doğum olmazsa ki sıfır açılma hala, sezeryana alırım dediumarım herşey yolunda gider ve yarın doğum olur
AA anladım tamam evet. Sağlık ocağında o iş bizim gibi tarihlere sıkıntı gerçekten. Devlet hastanelerine bir sormak lazım alıyorlar mı, belki ilk Ka dan hepsine bakılır öyle bir prosedür işlenirArkadaşlar adaçayı kan basıncını yükseltir bu sebeplede tansiyonu yükseltir yazıyor ben zaten tansiyon ile baş ediyorum şuan. Yarın alacaktım vazgeçtim
Canım yanlış anladın doğum anında alınan topuk kanı zaten alınacak , doğumdan 7 gün sonra ikinci kez sağlık ocağında kan alınıyor ya bayram giriyor araya diye alınamıyor vakit geçmiş oluyor sağlık ocağıda gidip bayram denk geliyorsa özelde verin ikinci kanı diyormuş. Devletin ücretsiz hizmeti varken parayla vermek istemiyorum. Bunun için doğum bayram zamanı kncesine denk gelenlere devlet hastaneleri çocuk acilde bu ikinci kan alimi için imkan sunulmalı bence diyorum
Heyecanlıyım. Doktorum burdayken Doğurayım bariOlmaz canım bana doktorum söyledi iç diye
Ay hadi inşallah gönlüne göre olur canımm
Kullanmak istiyorum ama iş şartlarım mecbur bırakmada kullacagimNeden kullanmiyorsun ki? Bebek biraz büyümüs olurdu aslında ben de izin bittikten sonra napcagimi dusunuyorum daha uzasa keske diyorum sen de kullanmıycam diyosun hayretliksin vallahi
Bana azar azar adacayina başla, 38 dolunca her gün birer fincan iç dedi bu gün ebe.Değişik kasılmalarım var bu mu acaba doğum sancısı diyorum. Ananas yedim Hurma yedim. Epey yürüdüm pilates yaptım. Adaçayı içmek için çekiniyorum, 38+3teyim. Zararı olur mu adaçayının bebeğe ?
Bulunduğun ev kaç istiyordu kiAynen, bide bazıları evi kiralamak istemedi. Adam dedi ki temmuz daki zama göre ben evimin kirasını artıracağım. Bugün sana 8 bine verdim iki gün sonra 9 bin olması gerekir zarara girerim dedi. Bazı ev sahipleri de kurumsal firma kimliğimi ve maaş bordrom artı kefil istedi
Insallah kullanirsin. Sonucta senin ve bebegin ihtiyaciniz olur. Dinlenmen toparlanman.gerekir. hayirlisi olsnKullanmak istiyorum ama iş şartlarım mecbur bırakmada kullacagimüniversitedeyim bazı gorevlerim var. Eğer doğum izni engel olursa mecbur kalabilirim. İnşallah olmazda kullanirim
Sen sezeryana Bismillah deSeeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Bence riske atma canim oyle yaziyorsa icememlisin , onun yerine bogurtlen ahudud çayı da tavsiye ediliyorAdacayi tansiyon yüksekliğine sebep olur yazıyor kızlar biliyorsunuz şuan tansiyon ile baş edip günde 4 ilac alıyorum adacayi tansiyonumu yükseltir mi acaba
AmiinSen sezeryana Bismillah de
Şaka bi yana Rabbim müjdeli haberler almayı nasip eylesin
Aynı fikirdeyim , bi de Normal doğum için Epiduralli isteyince az da olsa açılman vs varsa yine suni sancı verilebiliyormuş ..gerçekten nasıl embriyolar yüklediler bilmiyorum.
Suni sancı olayına ben de olumlu bakmıyorum. O kadar sancı çekip sezaryene de dönebiliyor. Eşimin kuzeninin eşi geçen hafta üç gün suni sancı çekmesine rağmen sezaryen ile doğum yaptı. Beni korkutmak istemedi ama çok zormuş. O yüzden kilosu bu şekilde ilerler ve kendiliğinden doğmazsa ben sezaryen olurum daha iyi.
Sezaryen doğumda spinal anestezi epidural anesteziden çok daha güvenilir ve iyiymiş. Normal doğum eğer anestezi ile yapılacaksa epidural olunması öneriliyor. Ben de eğer sezaryen olursam spinal anestezi isterim.
Ya okurken heyecanlanıyorum sonunda eve geldim deyince butun sihirii gidiyor yavSeeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Ay çok heyecanlıyım bi hastane ve doğum serüveni başlasa hemen yazıcam, ben öyle kızlar şöyle şöyle böyle böyle doğurdum yazmamGelismeleri adim adim bekliyoruz bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?