- 19 Eylül 2016
- 2.723
- 6.210
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.921
Araları kaç yaş? Benim büyükler 3 yaş beraber büyüdüler ilk 1-2 yıl zordu ama şimdi iyi ki diyorum mesela parkta falan bakıyorum çocuklar hep başkalarına yaklaşıyorlar oynayalım mı diye yada anne babaya yapışıyorlar bizimkilerin kimseye ihtiyacı yok. Şimdi bebekle 10 ve 7 yaş olacak araları ona da kısmetse küçük anne olacaklar bana yardım ederler daha da kolay büyür gibi geliyor bakalım yaşayıp görcez.Ayy ben çok memnunun. Küçük anne oldu benim kiz
İnşallah cnm atlatır hayırlısıyla hepsinde oluyor oİnşallah öyledir valla sarardı.İlk 2 gün iyi emmisti. Şimdi emmyir sürekli uykuda inşallah sarılık ilerlemeden atlatırız
Benimde dün geceden beri aynı şekilde çok ağrım var bugün hep uzandım yürürken bile çok ağrıyorKizceler bende evi temizledim yarin kontrole gidicem ne olur ne olmaz diye yemek yapiyorum da bu cati agrisi bende cok artti oturup yatarken bacaklarimin kasiklarimla birlestigi yerleri cok agriyor umarim acilmam olmustur da onun isaretidir ozellikle geceleri uykudan uyandircak kadar cok agriyor yaşayan var mi
Ben kac gundur hicbir is yapmiyordum ama agri yaklasik 3 gundur var yorgunluktan oldugunu dusunmuyorum bebekler buyudugu icin olabilir yada kanala indiler ondan boyleBenimde dün geceden beri aynı şekilde çok ağrım var bugün hep uzandım yürürken bile çok ağrıyorve nasıl anlatsam sanki alt tarafım aşağı düşecekmiş gibi bir baskı var. Ben çok iş yaptım yoruldum diye sandım inşallah açılma falan yoktur bende
Yarın doktordan sonra haber verirmisin bana açılman falan var mı diye. Ben yorgunluğa yordum hep ama dediğin gibide olabilir ona göre randevumu erkene alayımBen kac gundur hicbir is yapmiyordum ama agri yaklasik 3 gundur var yorgunluktan oldugunu dusunmuyorum bebekler buyudugu icin olabilir yada kanala indiler ondan boyle
Bende aynıı bendeeAaa bu ben. 1 hafta önce öğretmenler odasında atıp tuttum. Tüm bebek eşyalarını elden çıkardım kesinlikle 3.yü yapmayacağım diye1 hafta sonra pozitif gördüm. 3-4 aylık olana kadar okuldakilere söylemedim utancımdan
Bendeki bu şansla hocam 4 gün daha beklesek de arefeden bi gün önce değil de bayramdan bir gün sonra başlatsak doğumu desem kabul etse , tutar benim ki 4 günlük bayram izninde gelirBen de başlayayım diyordumzaten bir kere yapınca doğum olmuyor
HahahaBende aynıı bendeeBi tane daha yap muhabbeti yapan o kadar çok oluyordu ki hele son zamanlarda bende aslaaa diyordum hiçbir bebek eşyası bırakmadım evi yeni baştan dayadım döşedim 3.çocuğa yer yok diyordum. Hatta Allah bana vermesin gider aldırırım günahına girerim diyordum. Arkadaşlar arasında falan sürekli doğuranlara söyleniyordum neyinize güveniyorsunuz diye Hani etrafa sorsalar en son doğuracak kişi bendim zaten öğrenenler şok oldular. Bu taraflarda en fazla 2 çocuk yapıyor millet hatta çoğu kişi 1 taneyle kalıyor o yüzden baya kıro muamelesi yapanlar bile oldu yani Ama napalım olan oldu sağlıkla gelsin de artık başka bir düşüncem yok zaten fazla düşünürsem kafayı yicek gibi oluyorum yeni bir bebek bakmak bütün düzenin bozulması çok zor geliyor akışına bıraktım
Tamamdir haber veririm mutlaka hayirlisi olsun insallahYarın doktordan sonra haber verirmisin bana açılman falan var mı diye. Ben yorgunluğa yordum hep ama dediğin gibide olabilir ona göre randevumu erkene alayım
Ben de bayrama denk gelirse diye korkuyorum. Doktorum burda olacak mı sormadım moralim bozulmasın diyeBendeki bu şansla hocam 4 gün daha beklesek de arefeden bi gün önce değil de bayramdan bir gün sonra başlatsak doğumu desem kabul etse , tutar benim ki 4 günlük bayram izninde gelir
6,5 yaş var.Araları kaç yaş? Benim büyükler 3 yaş beraber büyüdüler ilk 1-2 yıl zordu ama şimdi iyi ki diyorum mesela parkta falan bakıyorum çocuklar hep başkalarına yaklaşıyorlar oynayalım mı diye yada anne babaya yapışıyorlar bizimkilerin kimseye ihtiyacı yok. Şimdi bebekle 10 ve 7 yaş olacak araları ona da kısmetse küçük anne olacaklar bana yardım ederler daha da kolay büyür gibi geliyor bakalım yaşayıp görcez.
O zaman en azından beslendiğini biliyorsunbenim kızçe de böyle olmuştu. Bende senin kadar tecrübeli de değildim yatmadık hastanede ama süreç çok uzadı, bir türlü geçmek bilmedi.
Sarılık en can sıkan şeylerden biri ama malesef kimi bebişler de böyle oluyor
İnşallah bir tık azalma vardır
Canım ben doktora goturmedim ama dün bizimkide sürekli uyudu uyanıp emmedi. Zorlaya zorlaya 5dk 10dk 15 dk ancak emmdi.v sabah biberonla verdim şimdide sagiyorum. Sagip vericem artık.
Dün çok uğraştık gece. Ne yatmak bilio ne kalkmak.Kendi kendine mi uyanmıyor. Sen uğraşıp zorlayınca uyanıyor mu peki
Bende full emmeye programlandım artıkEzgininAnnesi canımmm arada atlayarak okuyabiliyorum mesajına denk geldim...
Bizde de sarılık başladı 3. Gün kontrolünde söyledi doktor.
Kan değerimizi 2 -3 güne 1 ölçtürüyoruz.
Benimki de kesinlikle çok zor uyanıyor altını değiştirip hafif soğuk suya değmiş ıslak pamukla tampon yapıyorum uyansa da birkaç dakika uyanık kalıp tekrar uyuyor.
Gün içinde kendi iradesiyle uyanması yok denecek kadar az.
Pompa alıp sütünü şırınga ile ya da kaşık biberonla verebilirsin
(bana iki doktor da biberonu ısrarla aldırmadı)
Ben 3 saate 1 mama, saate 1 de meme ya da anne sütü veriyorum.
Şırınga ile daha çabuk içiyor kaşık biberonla 30 ml bitmesi 1 saati buluyor maalesef uyanmadığı için...
Evin içinde sürekli alarm çalıyor sürekli çiş kaka mama süt not alıyorum unutmamak için
İnşallah biran önce değerleri düşer de rahatlarız
Hemde nasıl yaaa.Guzel bi lohusa kafasi yaşıyorsun aşkooo
Yok canım sagdim bıberonla verdik vakla o an sağlıklı olsun da başlarım alışkanlığa diyorsun.Ben uğraşıp uyandıramazsam sağıp biberonla vermeyi tercih ederim şahsen.
Biberona alışması gibi bir endişem yok. Senin varsa şırınga ile ver bence..
Uyandırmak çok zor. Öyle burunla, ayakla oynayınca falan olmuyor..
Evet dün ebe arkadaşla konuştuk. Dedi ki sen niye gözünün açılmasını bekliyorsun o kapalı iken de emebilir. Denedim cidden gözü kapalı emdiHastanede kızımı emzirirken yenidoğan hemşirelerini gözlemledim. Biberonu alması için tam olarak uyanmasını beklemiyorlar.
Tek tek uğraşsalar onlarca bebeğin beslenme saati aksar zaten..
Önce sütü hazırlıyorlar. Altını değiştirirken bebek biraz uyanıyor. Sonra uyumasını beklemeden direk biberonu sokuyorlar. Bebek otomatik emmeye başlıyor..
Ilkınde de bu sekilde oldu.Benim bandajimi hastanede çıkardılarniye ki acaba
Şimdiki bebeler doğacağı ortami biliyor da ondan gelmiyor zavallılarSEnde beni umutlandırdın bebek iri dedin durmaz dedin bak şimdi ne oldi
Coraspini benimde bi karar veremedim 182bi aradı doktor randevum iptal edildi diye tekrar aldım on gündür bekliyorum cuma kadar içiyim bari insan tek karar vetemiyor tam yirminci haftamda ayrıntılı ulturason girdigimde banada 35 haftada bırak demişti geçen senede düşük olunca bırakamadım teşekkür ederim canım cevap verdigin içinCoraspirin 35. Haftada kesildi . Oksapara devam sezeryansa 48 saat önce , normal doğumsa epidural olacaksa 12 saat önce kesilmesi öneriliyor
Oooooo ben bunuGuzel bi lohusa kafasi yaşıyorsun aşkooo
Teşekkür ederim benimki 100 mg coraspini hap randavü çok geç veriyorlar cumaya kadar devam ediyimİğne kullananlar olarak doğumdan 2 gün önceye kadar devam edeceğiz gibi görünüyor.
Sen de her şeyi benden biliyorsun
İnşallah buda öyle olur bakalım belli olmazİkisi de çok sakin ve uykucuydular bu da öyle olsa çok iyi olacak ama gözüm korkuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?