- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.941
Ayy hadi gozun aydin sarilik onemli ya iyi baskmissin masallahEvettttt
Değerimiz 17den 14 e düşmüş.
Allah'a şükür rahat nefes aldım yaaa.
İyi ki dün Dr izin vermemisim yatış için.
Bu aşamada ne yaptım.
Öncelikle saatte 1 emzirmeye programlandım kendimi.
E bebek ten promalt yeşil gömdüm 2 tane.
Lactamil süt besin arttırci ve güzelce yemeğimi yedim
Önce güzelce sagdim.
Bebeği uyandırıp önce göğsümde emzirmeye çalıştım koku ile uyudu.esime verdim biberonda sütu de verdim o doyururken ben kalan sütü sagdim. Ondaki bitince hemen memeye verdim. Onu da güzel 1 saat emdi yatırdım.
Sonraki de zor uyandı bayağı.
Emmek istemedi belki toktu belki yorgun.
1 saat olmuş daha uyuyali yazık dedim 30 dk da ben verdim.
Sonea kaldırdım miss gibi emdi.
Dün çok uğraştık gece. Ne yatmak bilio ne kalkmak.
Ama bugün çok iyiydi e bebekten prolmalt aldım. Lactamil süt arttiricı aldım. Evde vitamin damlası vardı süt için. Gece saatte bir emzirdim. Uzun uzun emekler ve sonuç Allah'a şükür. Bende full emmeye programlandım artık
Hemde nasıl yaaa.
Gece her saat başı uyanınca böyle oluyormuş demekki. Ama ağrım yok ya yeter bana. Sarılık da geçiyor yavaş yavaş. Bu kafa bambaşka. Bı de promal
Yok canım sagdim bıberonla verdik vakla o an sağlıklı olsun da başlarım alışkanlığa diyorsun.
Evet dün ebe arkadaşla konuştuk. Dedi ki sen niye gözünün açılmasını bekliyorsun o kapalı iken de emebilir. Denedim cidden gözü kapalı emdi
Ben de aynen soramadım hiç tarihlerimiz aynı korkuyoreBen de bayrama denk gelirse diye korkuyorum. Doktorum burda olacak mı sormadım moralim bozulmasın diye
Canim git uyu lutfen firsat buldukca lutfeen
Benim 3. Olunca haftaya gelir diye düşünüyorumBen de aynen soramadım hiç tarihlerimiz aynı korkuyore
Sen bayramdan önce alırsın kucağınaBenim 3. Olunca haftaya gelir diye düşünüyorum
Yaaa hiç sorma yaSen bayramdan önce alırsın kucağına
Ramazanda 9 gün bayram izni vermediler rapor hakkımda gitti
Şimdi doğum yapıcaz tatili 9 gün yaptılar şaka gibi
Hayattaki şansım
Bende 104kg yum.Ayrıca tup bebek ve 36 yasındayım.Bunların hıcbırı normal doguramayacagımız anlamına gelmıyor.Günaydın kızlar bişi danışcam size. 39+0 olduk bugün. Dün kontrole gittim nst çekimine. Atışları normal dedi istersen normal doğumu bekleyebilirsin sonucun iyi dedi ama bnm önerim yine sezaryen dedi. (104 kg) kilolu olduğum için hemde tedavi gebelik olduğu için pek sıcak bakmıyor. Belki 2. Çocuğun olmayabilir de dedi. Beklersen de şu şartlarda 10 gün bekler 41 e doğru gider dedi. Ama kordon dolanır mı kakasını yer mi bilemem dedi. İkiside zor dedi. Bnde çok kararsız kaldım. Bebişte en son 3700 grama yakın çıkmıştı. Bekledikçe de hem bnm hem bebişin kilosu artacak. Sizce ne yapmalıyım. Çevremdekiler beklle normali diyor. Bn ise çok araftayım... Ve bu durum da beni çok geriyor...
Soyledıklerıne %/100 katılıyorumDoktorunun mesleki görüşüne sonsuz saygilarimla birlikte, benim görüştüğüm doğal dogum taraftarı doktorların kesinlikle katılmayacağı görüşleri var.
Ortaya attığı iddiaların her biri için gerçekçi bir kanit yapılmış bir calisma/istatistik istesek çoğu doktor öylece bakar diye düşünüyorum.
Konuşma üslubuna girmeyecegim bile. 39 haftalik bir gebeye 2.defa cocugun olmayabilir ile verilmek istenen msj nedir? Bunun mevcut bebek ve gebelikle ne ilgisi vardir?
Neyse anlatsam çok sey var da, önemli olan sensin. Aklın normal doğumda kalıyorsa, dogumu hızlandıran bir takım güzel öneriler varonlarla maratona hazırlanır gibi çalışıp kendine de belli bir süre verip, eğer hiç değişim olmazsa sezaryene girebilirsin. Sezaryen pek çok ülkede doğum başladıktan sonra yapılıyor, bizim ulkemizde bebegi 2 hafta önceden almaları kafanı karıştırmasın. Hala biraz zamanın var normal icin son bir şans taniyanilirsin kendine.
Ama genelde gebelerin sınırlı bir zaman içinde dogum yapmaya zorlanmalari sinir stres olup daha cok kasilmalarina ve doğumu daha da geciktirmelerine sebep oluyor. Eğer sen de çok stres yaptiysan ve kendinde normal için ekstra spor/cinsel iliski/masaj yapacak enerjiyi görmüyorsan doktorundan tarihini al rahatla. önemli olan senin rahat ve huzurlu hissetmen.
Ayyy inşallah şimdideişe yararrrr,Evet
Bu sefer düzgün kullanıcam. Ilkinde yarım yamalak kullanmıştım o bıle işe yaramıştı.
Ayyyyyy aman allahım, tamamda sen doğumdayken kp ne işi var evde kim bilir ne halde olucak rahat olmak istersen, doğumdan sonra hemen gidiceklermi bariAminnnnkarı koca geliyorlar bide bakalım ne olacak durdu durdu gol attılar güya sürpriz yapmışlar nasıl mutluyum anlatamam
Bu gün tam mons pubis denilen kısımda ağrılarım var, bir de vaginada batmalar, alt kemiklerde kasıklarda dalga dalga sızlamalar. Oglan tunelin ucundaki ışığa doğru ilerliyor benceayaklarini da yukari yukari vuruyor baya kuvvetli. Basınç artışı da var. Demek ki benimki kafayı yerleştiriyor diyorum.
Simdi baktim netten mons pubis neymis diye benmde agrilarim orda oluyor bacakalrimla birlestigi yerdeki kemikler ozellikle
İnan neyin kafası olduğunu bende merak ediyorum şu sıcakta kocamı göresim yokken birde bunlar karı koca önceden geliyorlar ben evimde rahat rahat yatıyorum hele şu sıralar gecelerin yargıcı gündüzleri uyuyorum benim annem bayramdan sonra gelecek .işe yarayan birileri olsa zaten doğumdan sonra gelirdi ev temizlenmişken doğum öncesinde gelip kalmalarıAyyy inşallah şimdideişe yararrrr,Hemen başlamak lazım
Ayyyyyy aman allahım, tamamda sen doğumdayken kp ne işi var evde kim bilir ne halde olucak rahat olmak istersen, doğumdan sonra hemen gidiceklermi bari
2 nizin dediği yere baktım intemrtte geçen ağrıyo dediğim yer bikini bölgesi önden V kısım sanırım bende çok ağrıyodu. 1-2 hafta önce yürüyemicek hale gelmiştim hatta, hastaneye bile zor gitmiştim. Ama birşey olmadı. Vucudun doğuma hazırlıyo kendini demişti doktor, şimdi geçti o ağrı, ama cidden çok ağrılıydı
Heee bide temizlik bittimi diye soruyo, ona göre temizlikle uğraşmasın hanfendiİnan neyin kafası olduğunu bende merak ediyorum şu sıcakta kocamı göresim yokken birde bunlar karı koca önceden geliyorlar ben evimde rahat rahat yatıyorum hele şu sıralar gecelerin yargıcı gündüzleri uyuyorum benim annem bayramdan sonra gelecek .işe yarayan birileri olsa zaten doğumdan sonra gelirdi ev temizlenmişken doğum öncesinde gelip kalmalarışuan cinlerim tepemde gerçekten . Sanki onlarsız doğuramazmışım gibi yemin ediyorum kocam bana yeter doğumdan sonra istediğimi de söylemişken kafasına göre bilet almış bide söylmicektim ama söylim sürpriz yaptık diyo Allah kocamı benim hışmımdan korusun ne diyim bu hikayede yanan o olacak gibi duruyor ne kadar sabrederim bilmiyorum yani mutluyken huzurluyken neden anlayışsızlık yaparlar bilemiyorum .geleceğini söylemeden de temizlik bitti dimi filan dedi ağzımı aradı önce kız bu kaynanalar gelinler doğuracağı zman mı deliriyor noluyooo noluyoo bunlara bu böyle değildi gerçekten neyi kınıyosam başıma geliyor
Benım 14/9 dan asagı dusmuyor hapı gecen hafta 2 ye cıkardık.Pazartesı 3 e cıkartıcazKızlar tansiyon en fazla kaç olursa sorun olmuyor benim sürekli başka başka çıkıyor bir ara 14 çıktı telaşlandılar ama dinlenince düştü ama benim normalim 12-13 zaten yani. Bir de dikkat ettim hastane ve sağlık ocağı 13 ölçüyor nst deki hemşire 10-11 ölçüyor aleti mi bozuktur nedir bende çözemedim ne etkiliyor beni. Ama bebeği etkileyecek kadar kaç olursa sıkıntı?
Çok haklısınız. İşte o tedirginlik insanı yıpratıyor. İYİ Kİ yaSım dertleştim sizinle içim rahatladı. Bn normalde akışa müdahale etmeyi swven biri değilim. Zaten o yüzden se kendimi suçlu hissederim. Hee şwy olacağına varır. Çok teşekkürler...Bende 104kg yum.Ayrıca tup bebek ve 36 yasındayım.Bunların hıcbırı normal doguramayacagımız anlamına gelmıyor.
İnsanları boyle korkutup son haftalarını endişe ve kaygı içinde gecırmelerine sebeb oluyorlar.
Sırf buyuzden son düzlükte doktor degıstırmek durumunda kaldım.
Benım fıkrım eger doguramazsam ve ogun baska komplıkasyonlar gelısırse sezeryan olma yönünde.Bebegın gelmek ıstedıgı gun mudahale edebılırler bunun ıcın gunler oncesınden randevu vermelerını dogru bulmuyorum.Bız zaten bunun için özel hastanelere dünya para vermıyomuyuz.
Soyledıklerıne %/100 katılıyorum
Bu gün tam mons pubis denilen kısımda ağrılarım var, bir de vaginada batmalar, alt kemiklerde kasıklarda dalga dalga sızlamalar. Oglan tunelin ucundaki ışığa doğru ilerliyor benceayaklarini da yukari yukari vuruyor baya kuvvetli. Basınç artışı da var. Demek ki benimki kafayı yerleştiriyor diyorum.
Ah benim de aynı yerde batma var, hatta anlık bıçak sağlanır gibi oluyor. Geçmedi de bir türlü. Bir dışarı çıktım burnumdan geldi, yürümek çok çok zor. Bu kanala yerleşmesi mi demek şimdi?2 nizin dediği yere baktım intemrtte geçen ağrıyo dediğim yer bikini bölgesi önden V kısım sanırım bende çok ağrıyodu. 1-2 hafta önce yürüyemicek hale gelmiştim hatta, hastaneye bile zor gitmiştim. Ama birşey olmadı. Vucudun doğuma hazırlıyo kendini demişti doktor, şimdi geçti o ağrı, ama cidden çok ağrılıydı
Benimki net yokBen de bayrama denk gelirse diye korkuyorum. Doktorum burda olacak mı sormadım moralim bozulmasın diye
Canım benim bebek baş aşağı ama yüzü bize dönük dr a söyledim normal doğuma engelmiş diye alttan bakmadı kanala indi mi çatı uygun mu açılma var mı bilmiyorum tabi ama bebeğin bize dönük baş aşağı durması engel değil o sancı esnasında döner dedi üstünde durmadı bile o durumunBugün benim de kontrol ve nst vardı.
37+0 bugün 2900 Gr olmuş yaklaşık.
Çatı muayenesi yaptı ama sanırım 3 4 sn sürdü. Acımadı hiç.
İlk perineyi göstereyim derken saniyelik hemen baktı kolayca. Zaten başı da inmiş aşağı bayağı. Bir cm açıklık var dedi. Yüz hala bize dönük, dönmesi lazım. Hurma squat başla hatta yerleri sil çömel de dedi.
Herşey yolunda giderse bebek gelene kadar bekleyecek. Bu hafta 42. Haftada normal doğum yapmış gebesi. Ben temmuz ağustos Allah ne verdiyse bekleyeceğim gibi bir sorun olmazsa. Bekle babam bekle
Bana doktor öyle dedi, rahim kendini hazırlıyo bmyle ağrılar olabilir dedi, bende dedim ama yürüyemicek kadar ağrım oluyo, bildiğim sağ bacağımı kaldıramıyodummm o ağrı yüzündenAh benim de aynı yerde batma var, hatta anlık bıçak sağlanır gibi oluyor. Geçmedi de bir türlü. Bir dışarı çıktım burnumdan geldi, yürümek çok çok zor. Bu kanala yerleşmesi mi demek şimdi?
Tabi doğum esnasında da dönebiliyormuş ama bu şekıde geliyor bebekler dedi. Ama böyle gelirse yada doğumda dönmezse süreci uzatıyor sezeryan oranı artıyor biraz. Bakalım hayırlısıCanım benim bebek baş aşağı ama yüzü bize dönük dr a söyledim normal doğuma engelmiş diye alttan bakmadı kanala indi mi çatı uygun mu açılma var mı bilmiyorum tabi ama bebeğin bize dönük baş aşağı durması engel değil o sancı esnasında döner dedi üstünde durmadı bile o durumun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?