Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Tamam canım çok sağol. Bende senin yazdıklarını deniyorum bakalım şimdi

Zaten ülkemizde sezaryen oranlari çok yüksek, bi de bağrış çağrış kısımlarını gösterseler herhalde kimse kalmaz
Mesela karısı normal doğum yaparken bayılan babalar da yok hiç piyasada

Olabilir valla. Ben de ilkinde sezaryen olduğu için hiç böyle şeyler düşünüp stres olmamistim. Sezaryen günü az heyecan yaptım ama sonrasi çok kolay oldu hiç sıkıntı yaşamadım. Insallah senin de öyle olur. Izi bile kalmadi desem yeri.

Bu gün sabahtan beri uyuyorum. Sadece aralarda uyanıp kızımla ilgilendim, yedirdim icirdim, sonra kafami koyduğum anda bayılır gibi uyuyorum. Sanki biraksam yine uyuyacak gibiyim ama kafam da davul gibi oldu.
Çok da duygusalım. Hayatımı sorgulayıp sorgulayıp sulaniyorum sağda solda. Saga sola saldiriyorum arada da.
Bayaa gurka yatmış tavuk tripleri bunlar

Zaten ülkemizde sezaryen oranlari çok yüksek, bi de bağrış çağrış kısımlarını gösterseler herhalde kimse kalmaz
Mesela karısı normal doğum yaparken bayılan babalar da yok hiç piyasada
Kesinlikle böyle isteğe bağlı doktor yönlendirmesi günü geçti çatı dar kakasını yer yüzü ters kordon var vs vs sezeryan oranı çok yüksek. Amerikada ultrason muayenesi yok mesela ve normal doğum destekleniyor en son ana kadar. Sezeryan bile olacaksa anne bebeğin kendi gelmesi için zaman tanıyorlar. Ama ülkemizde normal destekleyen doktor sayisida az çünkü aileler hemen dava açıyor en ufak sorunda.

Ben doğum günümü unutsun eşim diye çok bekledim ne kadar etrafla tartışasım varsa artık

Ayy bacak okudum konu neydi bilmiyorum ama sol bacagım deli gibi agrıyo neden bilmiyorum agrı kesici ictim. Bunun hamilelikle ilgisi yoktur kesin ama bildigin topalladım
Kasık kasık bacak değil, ama o kadık ağrısıda bacağımı kaldırmadı asla yürüyemedim topalladım
Valla inşallah öyle kolay geçer gider doğum iz bile kalmaz yada tranva olarak fln hepimiz pırt diye geçsin gitisn

Böyle de söylenmez ki amaa doğurtsunlar madem. Ay ben bile stres oldum

Nasıl bir test o

Açılma olsa bari suni vs başlatırdi doğumu yarın ne testi var?

Kontraksiyon Stress testi diye bir şey. Oksidosin verip bebeğin sancı karşısında kalp atışı daha da çok düşücek mi, normal doğumun yarattığı strese dayanabilecek mi diye bakacak.
Şuan bile kalp atışı hiç sebepsiz bu kadar düşükken o anlarda tehlike ihtimali olup olmayacağına bakılacak yani. Pozitif çıkarsa sezeryan hemen. Negatif çıkarsa suni sancının etkisiyle doğum başlayabilir ( benim beklentim o yönde) negatif çıkıp hiç bişi olmazsa ne olacak hiç bilmiyorum

Doktorlar bunu açıkça söylüyor zaten. Sürekli dava açıldığı için sezaryenle yapmak daha mantıklı geliyor diyorlar.
Onlara da hak veriyorum.
Devlet bir politika olarak doğal doğum ve keskesiz doğum olaylarını daha iyi tanitmali. Nesillerden beri aktarilagelen acıklı hikayeler ortalığı domine ediyor.
Sanki haşa rabbim doğum olayını kadınlara işkence olsun diye var etmiş, aşırı tehlikeli dehşet verici bir şey ama sezaryen operasyonuyla bu sorunu halletmisler. Allah insanlara baş edemeyecekleri bir dert vermiş ama tıp bunu çözmüş. Sanki bi tek bizim ülkenin kadınları doğuruyor acı çekiyor. Sürekli bir ajitasyon. Yav ilk gece ilişkisini bile korku hikayesine çevirmiş insanlariz.
Zamanla düzelecek inşallah, sadece bunlar degil, kadınlarımızın zihinlerine yüzyıllardır zorla dikte edilen tüm "yapamazsın, beceremezsin, korkmalısın" lar yavaş yavaş yok olacak. Yeni nesiller gümbür gümbür geliyor al bak benim kiz direk soruyor, "karnını mi kesecekler yoksa popondan mi cikacak" diyor korkmuyorsun di mi, dilek teyze sana yardım eder zaten diyor. (Dilek ebem ) zaten arkadaşım ...'nin annesi de yeni bebek doğurdu bak bişey olmadi diyo bana konuşan 6.5 yaşında

Suni sancı diyince bi ürperti geliyor ..
Epidural olmuyor muymuş

O kadar doğru ki, abartılıyor ve doğal örgüsü den çıkartılıyor bu durum ama hiç gerek yok aslında.

Mesela bu yaşadığım sıkıntının bir sonucu sezeryan olabilir, bunun hiç bir mahsuru yok bende risk oluştuğu takdirde asla almak istemem zaten. Ama bir arkadaşım aramış bugün diyo ki e ne güzel hadi kestir kurtul alsınlar hemen zihniyet bu çok kötü.

Ondan da ziyade misal Samsun Kadın Doğum Hastanesinde normal doğumu ebeler yapıyor . Herhangi bi komplikasyon olması durumunda da acildeki pratisyen hekim müdahale ediyor .

Üstelik ebeler çok asabi , bağıra çağıra çatala oturtan mı dersin , ters tera konuşan mı dersin dolu ….

Açıkcası Türkiye Hükümetinde, hekimi bu kadar yerlere indirirsen değil doğum yapmak pansuman bile yapmak istemez ..
Sezeryan oranının artmasının sebepleri çok ..
Ben ilm devlete gittim , doktor hemen sezeryan planlaması yaptı .. Sormadı bile ne istiyorsun diye ..
Üstelik normal doğum desem kendisi yatağında uyuyor olucak çünkü ne kadar tvler , sempozyumlar va normal doğuma teşvik ederse etsin sezeryan bana göre her zaman daha makul ..

Aynen bak bu normal dogum yapacak ortam olmaması kesinlikle sezaryeni arttıran en önemli etken. Bi odada bilmem kaç gebe, terk edilmiş ööyle, ağrı çekecekmiş odaya 50 kişi girip çıkar, mahremiyet yok. Ebe gelir hiç izin almadan pat küt. Gebeye 0 bilgi verilir hiç fikri sorulmaz.
Ammaan konuşmaya kalksan neler var söylenecek. Devletteki ebeyi de getirsen o da konusur bi saat, o da neler görüyor ne şartlarda çalışıyor. Böyleee gidiyor işte.
Zamanla düzelecek insallah, bizler de şimdilik elimizdeki en iyi seçeneklerle devam edicez.

Evet önce suni vermişlerdi çok eziyet olduğu için epidural yapın dedim 5cm açıklık vardı yaptılar sende isteyebilirsin
Pazartesi planlama yapacağız, konuşayım bakalım. Teşekkür ederim

ATPaz yoncambenim hadi bakalım kanala girmiş olsun, kendi kendine başlasın doğum. Eğer suni sancıya gerek kalmayacaksa bu batmalara okeyim ben

Aynen kuzum aynen. Benim de takıldığım konular bunlar. Istiyorum ki dogru bilgilendirme yapılsın, kişilerin tercihleri göz önünde tutulsun, her gebe uygun tıbbi yardımı gönlünce alsın ve keşke demesin. Yoksa sezaryen olmuş normal olmuş, hani çocuk normal doğunca b.kunda boncuk bulmucaz insanlar kaldırılmasın korkutulmasin, bilerek tercih yapsın bi de devletin normal dogum imkanlari gelistirilsin, rahat doğum odaları, psikolojisi normal ebeler olsun. Ben ssvd yapiyorum ama karar verene kadar göbeğim çatladı. Ekonominin bu kadar cabuk bu hale geleceğini bilseydim belki hic cesaret edemezdim. Allahin normal dogumu için niye bu kadar para vermek zorundayim ki? Baska ülkelerde devlet hastanelerinde ilk doğumun sezaryen mi diye sormuyorlar bile. Ben kac ay kenara para ayırıp hazırlık yapip bi de deger mi degmez mi vicdan yapıyorum. Herkes bu yolu nasıl seçsin? Büyük sehirlerde kira odeyen var, işten çıkarılan var, o isi hic bulamayan var, var oğlu var..

Ben doktora yazdım bugünde içimde tuttum hocam ama cumartesi affetmem 10 kat merdiven çıkacağım diye
Hadi bakalım bugün de doğurmazsak kalıyor üç gün ben de pazar çok aktif geçiricem. Cumartesi başlayıp riske atamam
Al benden de o kadar ya. Sabah uyanamadım bir türlü sonrada bütün gün uyukladım. Neden bu kadar enerjisiz hissediyoruz? En azındna bugün de doğurmayacağım oh be diyorum doğum olacağı gün enerjik olunuyormuş ya

Bana hap başlatmadı sadece o gün 14 çıkmıştı ben aile hekimine bile girsem tansiyonum yükseliyo zaten telaşlı insanım. Bir de dikkat ettim tok karnına yüksek çıkıyor kilom da arttı malum zorlanıyorum demekki. Ama geneli 12-13 tü hep zaten. Yalnız düşerse fena oluyorum hap içsem ayakta duramam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…