- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #70.061
Oo tamam o zaman açılmanda var bence o kadar beklemez 100 sancı çok iyi düzenliyse eğerAşağıdan muayene etti rahim ağzın 1 cm acilmis dedi. Ama baya kıvrandım muayenede normal dogum istiyorsun buna dayanamıyorsun diye latife etti :) Nst guzel. Bebek iyi nefes alisverisi kalbi. 6si tam 40 haftam doluyor. 6sinda izne ayriliyormus doktorum. Ben de baska bir doktorla devam etmek istemiyorum eger pazartesiye kadar bir gelisme olmazsa 4unde pazartesi yatis verdi sezeryan istemedigin icin yapmiyorum dedi. Pazartesi suni sanci verecek sanirim. Normal olmazsa sezeryane dönecek
Hadi bakalım sen mi ben mi ama yarın dr gün verirse hocam alttan bakın dicem açılma rahim ağzında yumuşama bebek kanala inmesi nst sancı durumu yoksa ben bayram sonuna ertelemek istiyorum doğumu dicem tansiyon şükür ilac ile kontrol edildi gibi görünüyor hiç bir başlama olmadan suni sancı takarsa çok zor olacak bana aslında sezeryan diyor da ben normal dedim diye takacak ama belirti olmadan takarsa ebem ağlayacak benceBence ben de haftaya doğuracağım ama bakalım tutacak mı
Ah canım yaaa insallaj test güzel gelir bu bebisin kalbi niye yavaşmis dr bi sey demiyor mu ??Kontraksiyon Stress testi diye bir şey. Oksidosin verip bebeğin sancı karşısında kalp atışı daha da çok düşücek mi, normal doğumun yarattığı strese dayanabilecek mi diye bakacak.
Şuan bile kalp atışı hiç sebepsiz bu kadar düşükken o anlarda tehlike ihtimali olup olmayacağına bakılacak yani. Pozitif çıkarsa sezeryan hemen. Negatif çıkarsa suni sancının etkisiyle doğum başlayabilir ( benim beklentim o yönde) negatif çıkıp hiç bişi olmazsa ne olacak hiç bilmiyorum
Cok güzel yazmışsın gerçektenDoktorlar bunu açıkça söylüyor zaten. Sürekli dava açıldığı için sezaryenle yapmak daha mantıklı geliyor diyorlar.
Onlara da hak veriyorum.
Devlet bir politika olarak doğal doğum ve keskesiz doğum olaylarını daha iyi tanitmali. Nesillerden beri aktarilagelen acıklı hikayeler ortalığı domine ediyor.
Sanki haşa rabbim doğum olayını kadınlara işkence olsun diye var etmiş, aşırı tehlikeli dehşet verici bir şey ama sezaryen operasyonuyla bu sorunu halletmisler. Allah insanlara baş edemeyecekleri bir dert vermiş ama tıp bunu çözmüş. Sanki bi tek bizim ülkenin kadınları doğuruyor acı çekiyor. Sürekli bir ajitasyon. Yav ilk gece ilişkisini bile korku hikayesine çevirmiş insanlariz.
Zamanla düzelecek inşallah, sadece bunlar degil, kadınlarımızın zihinlerine yüzyıllardır zorla dikte edilen tüm "yapamazsın, beceremezsin, korkmalısın" lar yavaş yavaş yok olacak. Yeni nesiller gümbür gümbür geliyoral bak benim kiz direk soruyor, "karnını mi kesecekler yoksa popondan mi cikacak" diyor korkmuyorsun di mi, dilek teyze sana yardım eder zaten diyor. (Dilek ebem ) zaten arkadaşım ...'nin annesi de yeni bebek doğurdu bak bişey olmadi diyo bana konuşan 6.5 yaşında
Bak bunu öğrendiğim iyi oldu benim dr sezeruan dan yana gibi geliyor sırf ben dedim dite suni sancıyı pat diye takacak en azından ben derim dr a hocam yumuşama yok nst sancı yok açılma yok benek kanalda değil hemen suni takmasak da balon işlemi uygulasak diye bakalım ne diyecekCanim hic acilma olmadan rahim agzi yumusamadan suni sanci veremiyolar once balon denen seyi takip 1-2 cm acilma olmasini sagliyolar daha sonra suni vermeye basliyolar
Benim bir önceki bebeğim 16 haftalık kalbi durdu ufak tabi hemen suni sancı verildi alttan fitil koyuldu 8 saat suni sancı sonucu ölü doğum olmuştu ama onda hem bebek cansız olduğu için rahim kasilmasi ile kendini itmiyordu hem de çok ufakti . Şuan 3 kilo bi çocuğun hiç açılma nst de sancı rahim ağzında yumuşama kanala inme olmadan suni sancı ile doğuma alinirsa hem ben yorulurum hem bebek yorulur güçsüz kalır gibi hissediyorum son anlarda kalp atışı yavaşlar sezeryana girerim çektiğim suni sancı ile kalırım diye korkuyorum bu yüzden dr yarın gün verirse bu belirtiler var mi alttan kontrol eder misiniz dicem hiç biri yoksa bayram sonu 14 üne ertelemeyi teklif edicem sonuçta tansiuon ilacı ile çok şükür tansiyonum kontrol altında ciddi bir risk yoktur herhalde ama dr ısrarla risk var derse de doğum başlatan şeyleri deneyeyim ki haftaya kadar bari az çok başlasın doğum pat diye suni sancı almayayım diyorum dr un niyeti sezeryan di ama ben normal dedim diye suni takalım dedi inşallah sırf bayram öncesi aradan çıkarmak değildir niyetiDoktorunun işine asla karışmak değil niyetim ama suni sancinin ise yaramasi için belli şeyler var. Mesela bebek kafasını tam yerleştirerek buna 100dr 100 silinme diyorlar. Rahimde yumuşama olacak. Bunun yanında açılma olsa dahada iyi. Suni sancıyı hiç bir sorun yokken pat diye verince hem süreç uzuyor hem anne yıpranıyor. Hamilelik boyunca ilaç içen bir sürü tansiyon hastası var ve nornal ilerlerse son ana kadar bekleniyor. İyi düşünmek lazım doktora güven ama güzel araştırıp git. Doğumuna sahip çık lafını çok severim.
Ben yapıcaktım da unuttum ama erik hoşafı yapmıştı annem onu götürdüm öyle güzel içtim ki marketten alacağınıza ne meyvesi bulursanız çok az şekerli ya da şekersiz hoşafını yapın kızlarKayısı hoşafı (kompostosu) yapıp hastaneye götüren varmı
Düzenli mi sizce :)Oo tamam o zaman açılmanda var bence o kadar beklemez 100 sancı çok iyi düzenliyse eğer
Aa baya sancın var canım hissetmiyo musungünaydın doğurur muyum acaba:)
Sen ne yaptın canım test ne zaman yapılacakO zaman yanlış ölçüm olabilir, 100 beni kıvrandırıyor iki gündür
Ayyy hadi sağ salim kavuşun inşallah anne bebişBekliyorum bakalımserum taktılar daha almadılar
Sezeryan olacağımız için faydası olacaktır bence.. Kimyon çayı yapacaktım ama sütün tadını bozuyor dediler o yüzden hoşaf götürcem.. Mutlaka götür canım rahat olurBende bugun yapıp yanıma alıcamm
Canım pazartesi günü gittim doktora maşallah bu sefer Pamuk gibiydi hiç sorun çıkarmadı tarih konusunda da anlaştık 15 temmuz gece 12'yi geçtikten sonra hastaneye yatacağız 16 temmuz sabah 6'da sezeryan olacak boşu boşuna benim 3 haftamı rezil etti keyfi çok yerindeydi gayet güzel sohbet muhabbet etti boşuna gerildim üzerine bir de odasında telefonum elinden elimden düştü ekranı kırıldı olay yine bana olduSenin doktorla imtihanın ne oldu canım. Yazdinda ben mi denk gelmedim.
Bayağı bayağı sancın var doğum sırasında yüzlere vuruyor genelde sancı kaç kere 100 olduEki Görüntüle 3091192 Eki Görüntüle 3091192 günaydın doğurur muyum acaba:)
Canım bel çevresi geride baya. Doppler de bazen problem çıkıyor. Hatta geçen hafta doktor acil sezaryen demişti perinatolog bekleyelim dedi.Daha zamanın var canım gelmesin aciliyeti mi var riskli bir durum falan kusura bakma yazdıysan unuttum ?
Sende tansiyon var mı canım benim kızın da tüm ölçüleri haftasından ufak bacak baş göbek hepsi geride ama göbek daha fazla geride dr tansiyon kaynaklı olabilir ama emin olamayız dedi . Tansiyonunu kontrol ediyor musun ?Canım bel çevresi geride baya. Doppler de bazen problem çıkıyor. Hatta geçen hafta doktor acil sezaryen demişti perinatolog bekleyelim dedi.
Bayağı bayağı sancın var doğum sırasında yüzlere vuruyor genelde sancı kaç kere 100 oldu
Burdaki nst grafigine bakarsanız ben pek anlamıyorumDüzenli mi sizce :)
Tam olarak duzenli durmuyor ama baya var sancin duzenli olunca tepeleri sivri degilde daha oval oluyorDüzenli mi sizce :)
Evet son bir aydır tansiyon aletiyle geziyorum bildiğinSende tansiyon var mı canım benim kızın da tüm ölçüleri haftasından ufak bacak baş göbek hepsi geride ama göbek daha fazla geride dr tansiyon kaynaklı olabilir ama emin olamayız dedi . Tansiyonunu kontrol ediyor musun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?