Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Doktor bana lavman yaparız tatlım dedi. Ben ertesi gün korkudan bir sekilde gaz cıkardım
Kayışı meyvesuyu içtim 2 kutu
İki kutu kayısı suyu Türk kahvesi önerdiler içtim yemek ye dediler yok en son ben WC’de oturup bekliyordum doktorum gelmiş yapamadın mı hala kız diye seslendi ona rağmen yapamadım

Pop ben biz gibi suyu sürdüm uyandin diye
Güneş önündeyiz öğleden sonra sanırım ise de yaradı.

Kızlar günaydın herkese hiç grubu takip edemiyorum artık tebrikler, ağrılar, emzirme vs çok vaktimi alıyor nacizane birkaç tavsiyem olacak sizlere kendi yaşadıklarıma göre
- 10 bebek bezi yetmiyor en az 20 götürün bence bizimki ilk gece 6kere kirletti bezini
- Depend gerçekten çok kullanışlı oluyor ilk gün ben hastaneden verdikleri hasta bezini taktım 2.gün depende geçtim hala kullanıyorum kanamam devam ediyor
- Bastırararak uterus muayenesi 2 kez yapıldı onda da zaten epiduralin etkisi geçmemişti ağrı hissetmedim
- Epidural oldum ama kateter takılmadı benim anestezi uzmanım gerek olmadığını araştırmalara göre epiduralle verilen ağrı kesicilerin diğerlerine göre etkinliğinin daha az olduğunu söyledi epidural ya da spinal iğne yapılırken hareket etmemeye çalışın ben anesteziden çok memnunum hiç baş ağrım olmadı
- Sezeryan güllük gülistanlık bir doğum değil ağrılarım var bebemin ne altını açabiliyorum ne üstünü değiştirebiliyorum anca kucağıma veriyolar emziriyorum, gittikçe her şey düzene oturuyor ama mükemmel bir doğum olmadığına kendinizi hazırlayın
- 2refakatçi odada çok çok iyi oluyor mesela eşim benimle ilgilendi yürüttü vs annem bebekle ilgilendi kv de gelmişti arada annemle dönüşümlü durdular annem de çok yorulmamış oldu böylece kv ile iyi anlaşan varsa sakın yardımları geri çevirmeyin
- Doğumdan sonra öncesine göre çok daha fazla ayaklarım bileklerim şişmeye başladı ayakta kalmaya bağlı hoca normal olduğunu söyledi size de olursa korkmayın
- Hala büyük tuvaletimi yapamadım bu da normalmiş 3 güne kadar
Yine aklıma geldikçe yazacağım böyle

Kesinlikle sezeryan kolay bir surec degil. Emzirmek icin bile zor alıyorsun kucağına. Yan yatamıyorsun ağrı oluyor. Kucağına yastık alsan o da zor ...ben ayaklanınca sandalyede daha rahat emzirmiştim.
Refakatçi konusunda kesınlıklr 2 kişi cok iyi oluyor.

Ahh şanslısın parmak olayını hissetmedıgın icin. Kâbus gibiydi benimki cunku
Her kapı calındıgında hemşire gelıyordu parmaklamayaayyy berbat bir şey bence

Son düzenleme:
Girerimde sayfalarca okuyamam listeyi yenilerim

Hadi yaaa

Oooo hadi yaaa, çıkaramassam aetık naplım yapsın ağrısı çekmeyimmmm. Sanıırm gaz olmassa çıkartmıyolar
Çıkarmıyorlar lavmana gerek olursa korkacak bişi yok en azından o gaz sancısı olmuyor yalnız narkoz alacaklar omuz ağrısı çok oluyor bende o narkoz illa omuzumdan çıkıyor 4 gün omzum ağrıdı dikişlerimde hiç ağrı hissetmezken omzum kopuyordu sanki 4 güne oda geçip gidiyor

Aa sende dr mi oldu omuz sancısı? O nasıl bir şeydi ya.ıgne bıle kesmiyor o ağrıyı.

Hadi yaaaa ne yapmak gerek acaba olmamması için Bazılarıda öyle etkiler ediyomuş , ya omuz ağrısı yada baş ağrısı

Ben epidural den çok korktuğun için bana bi iğne yapıldı hafif uyudum mesela kızım doğduğunda uyandım sesini duydum ve sürekli konuşmuşum hatta arada çok boş konuşuyorum biliyorum ama durduramıyorum diyormuşum fotoğrafçıya poz vermişim gözlerim açık ama çok bilincim yerinde değil bazı şeyleri hatırlıyorum genele göre epidurali daha ağrısız buldum kum torbasını karına yapılan baskıyı hiç hissetmedim ayağa hemen kalktım doktorum korse aldırdı onunda çok yardımı oldu bebeğimi hep kendim aldım yatağından ilk günden yardımsız kalktım hemşireler en sorunsuz hasta diyorlarmış kızımın bezini de hep kendim değiştirdim ama korkuyorsanız o kafa yapan iğneden mutlaka isteyin

Geçmiş olsun 1 hafta 10 güne tamamen toparlarsin inşallah. Bebekte duzene girer. Bez 15 tane koydum bende ne olur ne olmaz diye ama hastane veriyor benim ona güvendim birazda.

Göğüs yarası oldu mu en çok onu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…