- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #79.941
Kizimdada boyle yapardım 100 gram falan eksik veya fazla cikardi saglik ocagindaBöyle hesap oluyo mu ?
Bende sendenim 5 de yıkadık bir kere emzirdim şimdi uyandı artık sabaha karşı kaçta uyur Allah bilir nobetciyim yine bu geceAllahım 4de yıkadım uyudu saat 9 oldu 2 kere sadece emzirdim geri uyudu, yıkamak harika bişiymişçocuk mayışıyo resmen
Bizimkide 4.900 falan gelmesi lazim 4 temmuzda gidecegiz bakalim ne diycek
Ayyyyyyçok geçmiş olsunn yaaa allahdan iyiye gidiyomuş, sıkılınca onlar gazı olduğunda üzülüyorum valla çokkk kıyamam bebişe yaa, hemen iyileşsin kendine gelsinde gidin evinize
5.aydamı aldııııtamamda bu çocuklar niye sağı sevmiyo , bide ordanda okadar güzel süt geliyoki anlatamam sağarken görüyorum deli çocuk almıyo senin gibi uğraşıcam belliki bende
İşte kolar ayaklar incecik diye diyotombişleşmemiş
Bunu bizde yaptım fazladan 4,5 kilo çıkıyo tahminlerimizce 4.5 olması lazım eğer tartı doğuruysa pazartesi bakıcaz bakalımboyuda 52 ydi 56 olmuş ölçtük
Ama canım bebeğin çektiği sütle makinenin sagdigi süt asla bir değil bebek daha güçlü çekiyor makinede bitiyor mesela beş dakika sonra gelmemeye başlıyor ama oğlum 20 dakika emiyor bırakırken ağzında süt dolu oluyor demekki bebeğin çekmesi çok daha fazla o yüzden biberona bakıp yetersiz diye sakın düşünmeİki göğüsümden çıkan süt bu yaaaŞaka gibiiii
Devam ediyordum dün gece 1 uyumuş kalmisim 4 saat gecmiş sabahtandir böyle oldu yavrum anlamadm gitti vicdan azabi cekiuorm resmenCan bence 15 günlük olana kadar devam et 2 saat olayina
Benimki uyudu şimdi ,Bende sendenim 5 de yıkadık bir kere emzirdim şimdi uyandı artık sabaha karşı kaçta uyur Allah bilir nobetciyim yine bu geceyıkamak süper oluyor hele birde kaka yaptıysa mışıl mışıl uyuyorlar
Canım olur boyle şeyler sıkma canını. Gece mama da verebilirsin satılık tehlikesi geçene kadarDevam ediyordum dün gece 1 uyumuş kalmisim 4 saat gecmiş sabahtandir böyle oldu yavrum anlamadm gitti vicdan azabi cekiuorm resmen
Bizim salı günü ilk kontrolumuz vardı sarılık çok az yüzünde vardı değeri bakmaya gerek yok dedi ama cuma tekrar bakalım dedi. Akşam uykusundan ne yaptiysak uyandiramayinca ve dikkatli bakınca sarılığınin ilerlediğini gördük . Doktorunu aradım, bir önceki beslemede tahmini ne kadar verdin dedi . ( Çok süt verirsem sarılığı geçer mantığıyla 60 CC enjektorle bide memeleri emzirmistim) doktor, bu verdiginle 3 saat uyur zaten ,miktarı azalt sikligi 2 saate indir dedi.(toplam 40 CC verdim bir önceki beslemede )Şimdi öyle yaptım bakalim kendi uyanmaya yeltenecek mi ?Evet canım 21 TemmuzBizim de sarılığımız 12, cuma günü kontrolümüz var. Doktor sürekli uyandır besle diyor ama ne mümkün, bıraksam 6 saat kesintisiz uyur. Çok zor uyandırıyoruz. 3/4 saati buluyor uyanması.
Bu beni strese soktuğundan şöyle güzel bir programa gireceğimiz zamana ışınlanmak istiyorum
Hadi bakalım gece uyuyacak galiba seninki tabii sürekli emmek istemezseBenimki uyudu şimdi ,süt sağiyorum.
Harikasin vallahiÜzüntüden sütüm azalmasın diye sabahtan beri sağıyorum. Sağarken meditasyon müziği açıyorum, arka planda insanin beynine rahatlatıcı mesajlar gönderiyorsonra fotoğraflarına bakiyorum, ama en büyük konsantrasyon artışını hayal ederken yaşıyorum hani meme aranma hareketi var ya, o dudaklar böyle yamuluyo yumuluyo dil kıpır kıpır meme arıyo benimki bir de ses çıkarıyor aranırken kedi gibi mırıl mırıl bir kaç saniyeliğine bu düşüncelere dalarsam eğer daha 3 gün önce doğum yapmiş olmama rağmen süt fışkırarak akıyor. Ama endişelere kapılınca tık yok, acıyo da bir de.
Ben bunlari tahmin edemediğimden yanımda manuel tekli el pompasıyla gelmiştim. Şöyle bir yöntem izliyorum, boştaki elimle memeyi kavrayip sıkıyorum önce ki meme boşluğundaki süt kanallara geçsin. Hemen ardından pompayi tutan elimle yavaş ama kuvvetli sekilde pompaliyorum. Bu iki hareketi düzene sokup ritmik yapınca sanki elektrikli pompa gibi etki ediyo çok güzel süt çıkıyor. Benimle benzer şeyler yasayan ya da sütü az olanlara loş ortam, rahatlatıcı müzik, bolca bebiş fotosu videosu, bebek yanındaysa ten tene temas ve son olarak bolca hayal tavsiye ediyorumağlamaklı kısma pek girmemek lazım, sütü kaçırıyor kesin bilgi
Ya bizimki baya dik duruyor artık sürekli kıpır kıpır birde eli ayağı hiç durmuyor koysam durur sankiBen dün bı koydum meraktan ,doğal olarak yamuldu içinde 5 günlük oluncaama 1 aylıkken rahat olur herhalde .
Ben mochide sagdigim sütü parmak yardımıyla enjektorle veriyorum . Ama parmağın iç kısmı damağa gelecek şekilde konumlandirin ki damagi uyarsın. Emdikçe hafif hafif enjektorle sütü gönderiyorum
Vallaaa hala uyuyo 4den beri şuan 4.emzirdim arada mama verdim yeri uyuyo sanırım sabahlatıcsk beniBence tekrar tıka acısı çıkmasın. Ben gündüz yıkadım. 3 saat uyudu.Şimdi tekrar yıkadım emiyor bakalım ne zaman uyuyacak
Heee bilmiyodum valla bayadır sağmıyorum sadece emziriyodum. Acıkcası artık emziriyosam 3 saat sonra mama veriyorum 1 mama 1 emzirme şeklindeeeeCanım tamamen bosalmazsa tekrar dolmuyor. Ama benim ki tüm gün emince sagacak vakit zor buluyorum. Şimdi emiyor bakalım uyuyunca sagicam.
Ooo daha 1 keremi emzirdin, ben bu saate kadar 2 kere emzirp 2 kere mama verdimBende sendenim 5 de yıkadık bir kere emzirdim şimdi uyandı artık sabaha karşı kaçta uyur Allah bilir nobetciyim yine bu geceyıkamak süper oluyor hele birde kaka yaptıysa mışıl mışıl uyuyorlar
Ayyy hadi inşallahBizimkide 4.900 falan gelmesi lazim 4 temmuzda gidecegiz bakalim ne diycek
Bende dediğin gibi ağzında süt görüyorum yada ucunu sıktığımda sütün geldiğinide görüyorummm şuan sadece tek göğüsümü emzirebiliyorum sağı kabul etmiyo arada canı isterseAma canım bebeğin çektiği sütle makinenin sagdigi süt asla bir değil bebek daha güçlü çekiyor makinede bitiyor mesela beş dakika sonra gelmemeye başlıyor ama oğlum 20 dakika emiyor bırakırken ağzında süt dolu oluyor demekki bebeğin çekmesi çok daha fazla o yüzden biberona bakıp yetersiz diye sakın düşünme
Çoğu zaman çıkaramıyorum. Zaten uğraşıyorum uğraşıyorum çıkmıyor.Mukemmel annelik diye bir şey yok .o internetteki şeylere çok takılma.onlara kalsa 5 dakikada bir gaz çıkarmalısınKızlar bebekten gaz çıkarmak zorunlu mu?
Mesela demin emzirdim, yarım saat uğraştım, çıkmadı, sonra da hiç kusmadan misler gibi uyudu.
Yani böyle durumlar da normal mi?
Canım daha dün doğum yaptım sütüm inmedi tam o yüzden sordumSütünü hiç sağdin mi canim. Benm bir göğüsten en fazla 30 ml çıkıyor süt o da yetersiz dedi doktor bebek aç kalıyormuş 40 ml mama takviyesi yapıyoruz.
Ben çok sagmiyorum ya çünkü bu sefer de on süt çok birikiyor. Cocugun ihtiyacından fazla süt üretmiş oluyorum ya da uzun süre uyuduğu zamanlar oluyor o zaman çok süt üretimi olduğundan goguslerim çok şişiyor aşırı tazyikli geliyor. Zaten tek göğüs emziriyoruz birinde biterse diğerini veririm bir dahaki sefere o göğüs daha çok üretirBenimki uyudu şimdi ,süt sağiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?