- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #80.781
10 günlük anne de 30 günlük anne de hep aynı dertlerden muzdarip. Ne zaman uyku, emme, gaz düzene girer ki?
Insallah ya. Gezip tozmak da degil ev icinde bile bazen bişeyleri yapamıyorum. Tuvalete gitmeyi.bile erteliyorum bi odadayim ya baska odaya gitmek bile rahatlatiyor bazen o hengamede odada saatlerimi gecirdigimi farkediyorum. Huyumdur bi yerde cok uzun kalinca darlanirim. Ondan sanrm birqz da.Bence rayına oturur biraz sabret canım senin bu söylediklerini ilk doğumumda fazlasıyla yaşadım ama bir iki aylık çileden sonra herşey düzene girmişti.. sıkılmak konusunda bu bebekte bende çok sıkılıyorum sanırım yaz olması eve tikilip kalmak bide ben 13 yıl ara verdiğim için biraz zor geliyor alışmışım gezmeye çalışmaya oğlu da büyüdü bana birr yükü yoktu şimdi tekrar sorumluluk almak zor geldi ama düzene girince umarım rahatlariz hepimiz
Bana 3.300 demişti 3.500 doğdu fazla doğdu yaniKızlar doktordan geldim bebek 2 kilo 800 gram ve iki hafta sonra sezaryen için randevu aldık. Kilosu az değilmi iki haftada çok kilo almaz zaten birde doğumda söylenenden az oluyor
SSizlerde nasıl oldu kaç kilo doğdular söylenenle arada fark oldu mu
Bende silikon uç kullanıyorum ama gayet normal emiyor zorlanmıyor yani bence. Diğer türlü göğüs ucum hiç yok diye çok zorlanıyorum. Uykusu biraz daha düzene girsin ondan sonra bıraktırmaya çalışıcam. Şimdi zaten doğru düzgün uyumuyoruz uğraşmak çok zor geliyor memede boğuşmak falanHanimlar simdi benim gögüsler şişiyor gergin oluyor ucu da var ama kahverengi kisim yumusa ice kaciyor uç bu yüzden ben silikon uc alip onunla emzirdim. Hastanede tanidigim ebeye gitmistik işitme testi için sütünü sağ ön süt gitsin g3ridekini emsin hem böyle daha rahat tutar bebek gergin ve dolu olunca kavrayamiyor dedi. Silikon zor bisey bebege hava yutturur 20 kere cekse 10 kere cekmiş gibi olur zorlanir yorulur dedi. Ben bu silikonu nasil bıraktırcam. Bastan silikonla emiyor arada cikariyorm bazen memeyi tutuyor bazen tutamiyor hirslanip memeyi tirnakladı gece aclık krizinde gibiydi.
Simdi siz önden sağıp mı.veriyorsunuz yoksa emzirip sonra mı sagiyorsunuz? Bu ön süt sagilinca arkadaki proteinli kısim asagi mi iner memelerin sistemi nasıl oluyor anlayamadim. Önden sağiyorum ama onsüt mü arkadaki proteinli yagli sütmü nasıl anlıycam ben?
Benim ilk gün öyle yara olmuştu kabuk bağlamıştı. Plastik göğüs koruyuculardan kullanmıştım onun içinde süt birikiyor ya memede sütün içinde iyileşmişti. bir dene istersen ertesi gün geçti benimBen krem sürüyordum artık kremi de bıraktım sadece memeyi tutarken acıyor ama normalde tişörte deyince çok acıyor inşallah geçer bende deneyeyim olmazsa süt sürmeyi
Emzik uyurken aliyor sadece kundakla uyudu evet sadece kundakla uyudu yaklasik 4 saat az once uyandirip emzirdim emdi çok şükür gazini çıkarıp altini degistirdim şimdi salliyorum uyutcam tekrar bende sagdigim dolaptaki sutten verdim bugunMaalesef gaz canım. Bugün benınkı de memeyi almadı dolaptaki saydığım sütü verdim. Sallayarak uyuttum. Beşiğine koydum .emzik alıyor mu ? Kundak yap fön sesi aç
Valla bende korktum ama sma olsa Allah korusun topuk kanj verdik beni troit icin bile arayip bilgilendirdiler onun icin mutlaka haber verirlerdiKız korktum vallahi okuyunca benim oğlumun da titriyor bacağı hiç bakmadim normaldir diye Allah korusun kuşku düştü şimdi icime
İnşallah dediğin gibi bi kaç haftaya düzelir canım hep böyle olcak diye çok korkuyorum felaket bir acıCanım daha 16 günlük bebeğin biraz daha sabretmen gerekiyor herkese göre değişir ama yine de çok erken birkaç haftaya düzelir merak etme benim neredeyse kırkım çıkacak hala acıyor
Bende ilk başlarda dediğin koruyucudan kullanmıştım canım ama onun içinde çamaşır giymek lazım ki düşmesin o yüzden 1 haftaya yakındır onu da bıraktımBana 3.300 demişti 3.500 doğdu fazla doğdu yani
Bende silikon uç kullanıyorum ama gayet normal emiyor zorlanmıyor yani bence. Diğer türlü göğüs ucum hiç yok diye çok zorlanıyorum. Uykusu biraz daha düzene girsin ondan sonra bıraktırmaya çalışıcam. Şimdi zaten doğru düzgün uyumuyoruz uğraşmak çok zor geliyor memede boğuşmak falan
Benim ilk gün öyle yara olmuştu kabuk bağlamıştı. Plastik göğüs koruyuculardan kullanmıştım onun içinde süt birikiyor ya memede sütün içinde iyileşmişti. bir dene istersen ertesi gün geçti benim
Canım sen onu dinleme bana doğumdan 6 gün önce 2650 dedi çocuk doğdu 3280 sen düşünKızlar doktordan geldim bebek 2 kilo 800 gram ve iki hafta sonra sezaryen için randevu aldık. Kilosu az değilmi iki haftada çok kilo almaz zaten birde doğumda söylenenden az oluyor
SSizlerde nasıl oldu kaç kilo doğdular söylenenle arada fark oldu mu
Daha yeni uyudumemeyi ağzıyla çekip eliyle ittirmek ve ağlayarak uyudu diyorum yatağa koyuyorum 5 dk sonra ciyak
40ından sonra herşey düzene girsin inşallah10 günlük anne de 30 günlük anne de hep aynı dertlerden muzdarip. Ne zaman uyku, emme, gaz düzene girer ki?
Titriyor ama reflex olabilir hiç araştırmadım.Sizinde bebeginizin bacagi titriyormu anlik? Nette sma belirtisi falan diyor bu konusyla ilgili ama oyle birsey olsa topuk kanindan cikmazmiydi
Aslında onu takınca çamaşıra hiç değmiyor bırakmasaydın daha rahat ederdin benceBende ilk başlarda dediğin koruyucudan kullanmıştım canım ama onun içinde çamaşır giymek lazım ki düşmesin o yüzden 1 haftaya yakındır onu da bıraktım
O duphslsc beni günlerce mahvetti. Hayatımda görmedim öyle sancıları .heleki tuvalete gırerkenBen bi poh yedim
ameliyat gününden beri büyük tuvaletimi yapamiyorum ve inanilmaz şiştim. Dikislerimin acısı beni mahvediyor. Ben de günlerdir az az duphalac içiyordum ama ben ölçeğinden az kullanırım her zaman. Sanci yapıyor bana. Bu sefer gece yatmadan canima tak etti diyip normal ölçekte içtim ve az önce dayanilmaz sancı ve acıyla uyandim. Evet işe yaradı çok şükür rahatladım ama hala karnım ağrıyor. Acıdan bayılacak gibi oluyorum aralarda. Amman sabahlar olmasın
Bi sey dicem yaa, ben pazartesi ameliyat oldum, pazara girdik hala ağrılarım geçmedi. Var mi içinizde böyle olan? Ilk cocugumda 3. Gün toparlanmistim ben, bu çok uzadı
Seninki niye öyle yaptı?aşı olmadı bir şey olmadı?Benımki de almıyor . Şekilden şekile giriyorum vermek için. Hatta aglama krizine girdi elde salladık uyudu
Çok gerginim şuan
Ben de ilk hamileligimden daha zor geçirdim. Ağrılarım bir haftadan fazla sürdü bu sefer, geç toparlandım. Olsun geç de olsa yavaş yavaş azalıp bitecek.Ben bi poh yedim
ameliyat gününden beri büyük tuvaletimi yapamiyorum ve inanilmaz şiştim. Dikislerimin acısı beni mahvediyor. Ben de günlerdir az az duphalac içiyordum ama ben ölçeğinden az kullanırım her zaman. Sanci yapıyor bana. Bu sefer gece yatmadan canima tak etti diyip normal ölçekte içtim ve az önce dayanilmaz sancı ve acıyla uyandim. Evet işe yaradı çok şükür rahatladım ama hala karnım ağrıyor. Acıdan bayılacak gibi oluyorum aralarda. Amman sabahlar olmasın
Bi sey dicem yaa, ben pazartesi ameliyat oldum, pazara girdik hala ağrılarım geçmedi. Var mi içinizde böyle olan? Ilk cocugumda 3. Gün toparlanmistim ben, bu çok uzadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?