- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #80.981
Ben veriyorumyağ oranları farklı sadece. Neden verilmesin yoksa.
Canım ben hiç oylr bir şeye dikkat etmiyorum. Gece-gunduz fark etmeksizin veriyorum.
Gündüz sütü enerji verir, gece sütü daha besleyici ve sakinleştirici etkiye sahip. Çocuk da rahat uyur. Ben öyle biliyorum en azından :)
Tamam kızlar olayın mantığını anladım süt olmayınca veririm yine demek ki bol sütü olanlar ona dikkat etse iyi olurÇünkü gece sütü yağlı olur bebeği daha tok tutar .o yüzden bebekler geceleri daha çok uyur gündüzleri daha az uyur .tabi bazen gaz vb şeyler bebegin uykusunu böler ve gece çok uyanır. Mesela bak gündüzleri sütun daha şeffaf kivamlidir .Bu yüzden bebek daha çabuk acıkır. Aciktikca emmek ister o da daha çok gaz yapar .böyle kısır döngü
Bizimki sarılık olunca deli gibi besledi günlük 50 60 gram aldı Dr hiç uyarmadı bizi bu konudaGünde en az 20 en fazla 40 gram almalı. Altında veya üstünde aldıysa sıkıntı demek. Mesela 3440 üzerinden 27 gün geçmiş olacak en az 540 almalı en fazlada 1100 ve üzeri aldiysada mama fazla gelmiş olabilir. Tek anne sütü alsa sorun değil ama mamada olunca dikkatli olmak gerekiyor.
Bizimki de anne sütüne aynı tepkiyi veriyor .mamayla alakası yok .gegiriyor ama hala istiyorKızlar her gün bu saatlerde benimkine bir şey oluyor bir saate yakın emzirdim 30 cc süt verdim hala aranıyor 30 cc mama verdim hala aranıyor ya çıldıracağım artık dün de böyle yaptı 60lık içip uyudu Bi akıl verin
Demekki sütle alakalı bir durum değil. Bu bebeklerin genel davranışı. Neyseki bir süre sonra bu aranma refleksi geçiyormuşEvet araniyo hatta mama verdikten sonra bile araniyo.Cildiracak dereceye geliyorum bazen
Benim oğlum da böyle uyuyunca ve yıkanınca geçiyor biraz ağlasın yine Çıkıyor Bepanthol atopik ciltler için krem kullanıyorum biraz iyi geliyorKızlar bu isilik mi ?
Ben her hafta 2 kilodan pişiriyorum canım zeytinyağlı çok severek yiyoruz bilmiyorum kolik yaşıyoruz ama fasulyeden mi başka şeyden mi en kötü haftanın bir iki günü yiyorum benim bildiğim kuru fasulye derler ama ben kuru fasulye de yiyorum sonuçta kolik olacak zaten en azından bütün besinlerden sütüme karışır diye düşünüyorum düşünüyorumKizlar dün bebegim çatlayacakti resmen hic bu kadar gaz sancisi çeken kduuran bebek görmemissinizdir ama ne benim hatam oldu
Kv taze fasulye yemegi yapmıştı bana sen pilavdan ye oglani fasulye rahatsiz eder 1 kaşığı bile sancilandirir yeme dedi dinlemedim inanmiyom oyle seylere dedim ve 1 kepçe koydum yedim ertesi gun mahvoldu cocuk agalama krizleri gaz yapsa dahi daha cok agladi birdaha asla yemiycem sizde yedinizmi kizlar ben ettim siz etmeyin zarar verdi yavruma
NBL probiyotikli d vitamini verdi doktor canım gaz ve kabızlığa karsiymis hemde d vitaminiKızlar ya gaz için hangi damlayı kullanıyorsunuz
Bi de bağırsak duzenleyici bise kullanıyor musunuz bebiklere
Benim tamda tarif ettiğiniz gibi ağrılarım var hala gecmedi bir hafta sonra doktora gidecem inşallah fıtık değildirAyağa vuran bişey var mı yürümede zorlanma bola çıkması vs gibi uyuşma varsa fıtıktır değilse belki doğumda kuyruk sokumu zorlanmıştır
Canım bende aldım e. Bebekten çocuk rahat etti yoksa kafası sağa sola düşüyor yada aşağı doğru kayıp orada toplaniyordu@fbtl bizim bebe pusette bir garip oldu yahu aşağı doğru kayıyor içine minder aldın mı sen ayrıca?
Vücudun da var mı benim bebeğin yüzünde de sivilce var (bu kadar yoğun değil )hemşire yenidoğan sivilcesi bebeğin yağ depoladigi için çıkıyor normal demişti.Kızlar bu isilik mi ?
Canım bu bele vurulan igne çok acıtıyor mu pekiŞöyle söyliyim o kalça ve bacaklar senin değil gibi hissizsin.
Bana dikişten sonraki bantı hissetmiyorum diye çat diye yapıştırdı doktor. Sadece sesini duydum
Üstüne çıkıp tepinseler birşey demezsin o derece..
Sırtıma iğne vurulurken baticon sürmüşlerdi.
Ameliyattan sonra asistanlar onu sildi beni iki yanıma döndürerek. Külçe gibisin.
Seni hareket ettiriyorlar ama kesinlikle hissetmiyor sadece sarsılıyorsun
Sadece operasyon sırasında mide bulantım oldu. Hemen başımdaki asistana söyledim ilaç verdi.
Canım tüm aile yaptırmak daha mantıklı. Başka yerlerde de sor bence. Biz Ankara sigorta yaptırdık. Bir arkadaşım Anadolu hayat 5 bine yaptırdı tüm aileye. ama onun bebek değil 3 yaşında çocuğu. 7000 bütün aile oldu bizim.Bana da ayni fiyatlari veriyorlar bebege tek basina. Ikimize 7bin dediler tereddutteyim
Ne bilim krem daha çok tıkar diye kullanmaya korktum. Bizimki de uyuynca biraz azalıyor. Bu hafta doktora sorayım bakalım. Benim büyük oğlum atopik ama bebekken o böyle olmamisti vallaBenim oğlum da böyle uyuyunca ve yıkanınca geçiyor biraz ağlasın yine Çıkıyor Bepanthol atopik ciltler için krem kullanıyorum biraz iyi geliyor
Kanama bitmedi dikişler de duruyor iclerde hala var sadece bi tane disarda olan düstü baska düsen yok kanama da bugune kadar yogun kanama oldu 1 haftadir simdi azaldiNormal doğum yapanlar dikişleriniz düştümü kanamanız bittimi
Heee evet bende onu duydum ben belki bu ay son görüşürüm ben sağlık ocağındann devam edicem. Yarın ilk sağlık ocağı sonra hastaneye gidicem söylerim sanadaBen doktor değişikliği yapabilirim ,bu kadından memnun kalmadım bir de patronun eşi Mehmet Ali bey i tavsiye ediyordu ,onda devam edicem sanırım.Bizim de 5 ağustos yaziyo,sorarım yine,sen yarın kacta gideceksin yaz bana ne yapılıyo falan olur mu
Ben bacağıma alıp çıkartıyorumm sende öyle dene bi kere iki bacağının arasına al, göbeğini bacağına koy sırtını ovala, benimkinin öyle çıkıyo ağzında gazıKizlar bizim kız asla emme ve mama sonrası gazını çıkartmıyor sonrasında kusuyor.. sizin bebekler ağızdan gaz çıkarıyor mu anlamıyorum neden çıkmıyor ben her bebeğin çıkar sanıyordum
Kucağıma aldigin zaman göğüsü sert yerine gelmeli. 2 göğüs biraz yukarısı olabilir ve omuz olabilir. Ben kucağına alıp hızlı adımlarla ilerliyorum hareket edince çıkıyor. Sırtına burmaya ya da sıvazlamaya gerek kalmıyor. 2 büklüm olunca göğüs boşlukta kalırsa olmazKizlar bizim kız asla emme ve mama sonrası gazını çıkartmıyor sonrasında kusuyor.. sizin bebekler ağızdan gaz çıkarıyor mu anlamıyorum neden çıkmıyor ben her bebeğin çıkar sanıyordum
Bu yaptırdığınız tamamlayıcı mi tam kapsamlı sağlık sigortası mı Kızlar?Canım tüm aile yaptırmak daha mantıklı. Başka yerlerde de sor bence. Biz Ankara sigorta yaptırdık. Bir arkadaşım Anadolu hayat 5 bine yaptırdı tüm aileye. ama onun bebek değil 3 yaşında çocuğu. 7000 bütün aile oldu bizim.
Teşekkür ederim iki bebek olunca yetmiyor akşama doğru sütüm kız sürekli memedeGalactago canim
Canım dediğin kuyruk sökümü mu? Benim de ilk doğumdan sonra kaldı ağrı bu doğum rahat geçti ama yine de felaket ağrıyor oturmak kalkmak eziyet. Hatta bazen yan yatarken ilk uzandığımda bile çok ağrıyorAyagima vurmuyo canim sadece popomun uzeri felçli sanki hele ev işi yapinca dahada beter agriyor
Çati ağrısı aynen belkide o an oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?