Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Hatunlar siz kilo verdiniz mi? Hani doğumdan sonraki 10 günde 5-10 kilo gidiyordu, emzirmek kilo verdiriyordu falan? Verdiğim 4 kiloyla kaldım ya ben, o da çocukla suyu zaten
Ben 87 ile sezeryan doğum yaptım .şimdi 77.5 kilo olmuşum . Ama pek birşey yiyemiyorum . İştahım çok kapalı . Ben de 7.5 kilo daha vermek istiyorum

Biz doğduğundan beri gunduzleri klimayı kapatmadik nerdeyse ,hatta geceleri de açıktı ama birkaç gündür kapatıyorum. Çok şükür ne isilik ne terleme ,bol huzurlu uyku var. Üstüne gelmedikten sonra klimanın zararı olmaz zaten ,sıcağın daha çok zararı olur . Bu İzmir sicaklarinda yazık bebeklere

Tuvalet iletişimi diye bir şey duydunuz mu?

Bildiğiniz ufacık bebelere bez bağlamayıp tuvaletinin geldiğini anlayıp klozete işetiyorlar
Bu insanların ne kadar boş vakti var yahu
Ben doğar doğmaz yapmak istiyordum ama mecburi sezeryan olunca biraz ertelemek durumunda kaldım ama deneyeceğim. En azından kaka sinyalleri çok net onları yakalayıp halledeceğim . Ama tuvalet iletişiminde bezsiz bırakılmıyor bebekler yoksa insan yıpranır her an cis kaka YouTube da çok güzel videoları var

Kızlar 12 gün oldu göbeğimiz düşmedi, her gün bugün düşecek diyorum olmuyor, canım çok sıkılıyor hiç rahat yıkayamıyoruz
Bizim de dün düştü sonunda mis gibi banyomuzu yapabildik

Kızlar uyuyan bebeklerinizi beslemek için uyandırmaya devam ediyor musunuz? Benim kız 3-4 saatte uyanıyor, uyandırmayı bıraktım 2 gündür.
Ne yapsam ki?
Benim bebek 20 günlük ortalama 2.5 -3 saatte uyandiriyorum . Kendi haline biraksam hiç uyanmaz

Kızlar uyuyan bebeklerinizi beslemek için uyandırmaya devam ediyor musunuz? Benim kız 3-4 saatte uyanıyor, uyandırmayı bıraktım 2 gündür.
Ne yapsam ki?
Bizim doktorumuz artık 3-4 saat uyuyabilir dedi . Ben kaka yapmadiysa bekliyorum 3 saatin sonunda uyanmış oluyor gündüzleri. Geceleri 3.5 saat araliginda alarm kuruyorum kendim uyandiriyorum , bıraksam uyur muhtemelen

Canım 1 saat yarım saat emiyor olayı şöyle aslina bakarsan; Benim bebek 2 saat memede duruyor bazen. Ama 2 saatin tamamninda emmiyor ki. 2 saat memede duruyor. 5 dk emiyor uyuyor 5 dk emiyor uyuyor. 10 dk uyuyor 1 dk emiyor. Öyle oyalaniyor memede. Kilo alımı normalse korkacak bir şey yok. Kaka bazen böyle olur anormal bir durum değil.

Hatunlar siz kilo verdiniz mi? Hani doğumdan sonraki 10 günde 5-10 kilo gidiyordu, emzirmek kilo verdiriyordu falan? Verdiğim 4 kiloyla kaldım ya ben, o da çocukla suyu zaten
Benimde bugün itibariyle 10 kilo gitmiş hiç düşünmezdim gidecegini. 3 lt su kesin içiliyor , klasik kahvaltı 1 dilim ekmek ile , ara öğünde meyve kuru yemiş kuru meyve vb. Akşama doğru da protein + karabuğday ve yogut . Tatlı tarzı çok nadir. Akşamları küçük bir tatlı krizi yaşanıyor o ara zuladan biraz çikolata gidiyor tabi ki

Kızlar şimdi sağlık ocagindan aradılar topuk kanının tekrarlanmasi gerekiyormuş diye . Sebebini sorduğumda onlarda bilmiyormuş , sistemde tekrarlanmasi gerekiyor diyorlar dedi. Başına gelen oldu mu ? Çok zorlu bir işlemdi topuk kanı o gün cok huzursuz geçmişti bizim için , yarın tekrarını yaşayacağımız için çok geriliyorum

Bende hamile kaldığım kiloya geri döndüm 7 günde hemde bu kadar hızlı gideceğini düşünmemiştim.bir cabada göstermedim kendiliginden gtti.zamanla gider bence süt için şekerli şeylere düşmezsen

Kızlar son 4 5 gündür adet edindi bebeğim, bu saat oldu tam uykuya geçmiyor. Emiyor,kucağımda uyuyor,yatırınca uyanıyor. Veya gözleri kapalıyken açıyor bir anda. En azından bir kere 2 saat kadar düzenli uyurdu. Sizin de böyle mi? Ne yapmak lazım uyuması için?

Ben doğumdan önceki kiloma döndümm

Ben 12 kilo verdim. 10 kilosu çabasız gitti. Sonra yürüyüşe başladım ve dikkat ediyorum edebildiğim kadar 2 kilo da öyle gitti.

Ben tam 10 kilo vermişim canım bu sabah tartıldım, 20 almıştım ama

Benim vücudumda kalanlar kaldı o zaman desenize... ne güzel hepiniz çok çok kilo vermişsiniz çok sevindim vallahi darısı bana. Kaldı 8 kilo

Kızlar bebisim bir göğsümü emmiyor igreniyor gibi yapıyor.sol göğsüm çok ağrıyor bu yüzden sagmama ragmen.ne yapcam

2kiz1anne1bebek canim sen bundanmi kullaniyordun bende alıp deneyeyim diyorum gaz ve kaka problemi yapmaz insallah
Evet bundan kullanıyorum hem doyurucu hem hafif bence tabi çocuktan çocuğa değişir ama 2 çocuğumda deneyimledim çok memnun kaldım hafif bir gazı var ama o benden kaynaklı hiç yediğime içtiğime dikkat etmiyorum. Kabızlık yok her bezi kakalı.

Kızlar 1 aylık olunca gelin demişti bana dr ama biz bugünden gittik.
Göbeği düştükten sonra içinde pıhtı kalmıştı az az kan oluyordu bodysi yıkandığında da çıkmadı alkollü çubuk ile o kuruyan pıhtıyı çıkardı dr tertemiz oldu ben asla öyle bişey yapamazdım.
Dil bağına baktı emmesini engelleyen bir durum yoksa erken müdahaleye gerek yok büyüyünce konuşmasını engellediğini düşünürseniz kbb dr bi kesik atıyor basit bişey dedi. Bi 6 ay kadar beklemeyi düşünüyorum ben zaten ağzı minicik neyini kesecekler belkide etkilemez bakalım.
Sağlık ocağının verdiği d vit kullan dedi farklı bi ilaç önermedi.
Kilosuna baktı 4 kg olmuş 3685 doğmuştu 13 günde 300 gr gayet iyi dedi dr. Genelde anne sütü ağırlıklı besleniyor geceleri mama alıyor bebelacta kof şişiren bir mama değil benim sütte yağlı değil buna şükür yani.
29 eylüle kalça ultrasonu randevusu aldık.
Herşeyi iyi güzel bidaha ultrason için gitcez artık.

Ne yapsam ki?
Bebeğim genelde iki bucuk üç saatte bir uyanıyor üç saatten sonra uyandırıyordum kirki çıkana kadar da uyandırmaya düşünüyorum . Çünkü dört saatte ben baya acikiyorum sütle beslenen bebişim duramaz içi kıyılır diye düşünüyorum

Benide gecen hafta aradilar birtane degerin kani net çıkmamis onu tekrarlamak icin bende tabikide gitmedim duzgun alsalardi yavrum.ne acilar icinde verdirdim o kani birdaha gidermiyim hic

Iyi ne guzel maşallah , bende deneyecgim bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…