- 7 Aralık 2021
- 62
- 123
- 43
- 29
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #81.421
Ben 87 ile sezeryan doğum yaptım .şimdi 77.5 kilo olmuşum . Ama pek birşey yiyemiyorum . İştahım çok kapalı . Ben de 7.5 kilo daha vermek istiyorumHatunlar siz kilo verdiniz mi? Hani doğumdan sonraki 10 günde 5-10 kilo gidiyordu, emzirmek kilo verdiriyordu falan? Verdiğim 4 kiloyla kaldım ya ben, o da çocukla suyu zaten
Biz doğduğundan beri gunduzleri klimayı kapatmadik nerdeyse ,hatta geceleri de açıktı ama birkaç gündür kapatıyorum. Çok şükür ne isilik ne terleme ,bol huzurlu uyku var. Üstüne gelmedikten sonra klimanın zararı olmaz zaten ,sıcağın daha çok zararı olur . Bu İzmir sicaklarinda yazık bebeklereKızlar sıcak da napıyorsunuz klima açıyor musunuz ? Emzirirken çok terliyor biraz klima açıyorum diyorum üşür kapatıyorum diğer türlü sıcak oluyor isilik olmasından korkuyorum. Doktor oda sıcaklığı 23 24 derece olmalı diyor o da çok soğuk geliyor bana, ip askılı zıbın giydirdim bugün
Ben doğar doğmaz yapmak istiyordum ama mecburi sezeryan olunca biraz ertelemek durumunda kaldım ama deneyeceğim. En azından kaka sinyalleri çok net onları yakalayıp halledeceğim . Ama tuvalet iletişiminde bezsiz bırakılmıyor bebekler yoksa insan yıpranır her an cis kakaTuvalet iletişimi diye bir şey duydunuz mu?
Bildiğiniz ufacık bebelere bez bağlamayıp tuvaletinin geldiğini anlayıp klozete işetiyorlar
Bu insanların ne kadar boş vakti var yahu
Bizim de dün düştü sonunda mis gibi banyomuzu yapabildikKızlar 12 gün oldu göbeğimiz düşmedi, her gün bugün düşecek diyorum olmuyor, canım çok sıkılıyor hiç rahat yıkayamıyoruz
Benim bebek 20 günlük ortalama 2.5 -3 saatte uyandiriyorum . Kendi haline biraksam hiç uyanmazKızlar uyuyan bebeklerinizi beslemek için uyandırmaya devam ediyor musunuz? Benim kız 3-4 saatte uyanıyor, uyandırmayı bıraktım 2 gündür.
Ne yapsam ki?
Bizim doktorumuz artık 3-4 saat uyuyabilir dedi . Ben kaka yapmadiysa bekliyorum 3 saatin sonunda uyanmış oluyor gündüzleri. Geceleri 3.5 saat araliginda alarm kuruyorum kendim uyandiriyorum , bıraksam uyur muhtemelenKızlar uyuyan bebeklerinizi beslemek için uyandırmaya devam ediyor musunuz? Benim kız 3-4 saatte uyanıyor, uyandırmayı bıraktım 2 gündür.
Ne yapsam ki?
Canım 1 saat yarım saat emiyor olayı şöyle aslina bakarsan; Benim bebek 2 saat memede duruyor bazen. Ama 2 saatin tamamninda emmiyor ki. 2 saat memede duruyor. 5 dk emiyor uyuyor 5 dk emiyor uyuyor. 10 dk uyuyor 1 dk emiyor. Öyle oyalaniyor memede. Kilo alımı normalse korkacak bir şey yok.Bunu düşündüm çünkü sütüm coook az ve bebek 5 dk anca emiyor öyle burada yazan kızlar gibi yarim saat bi saat emme hiç olmuyor zaten sonra bos çekiyor süt bitiyor yutmuyo ama mama da veriyorum bu yüzden doymama ihtimali bence Yok, çiş yapıyor doyma çiş ile anlaşılır dediler. Dün 1 aylık aşı için gittik sağlık ocagina kilo alımı normal yani doymama durumu yok genel olarak kaka yapmıyor
Benimde bugün itibariyle 10 kilo gitmiş hiç düşünmezdim gidecegini. 3 lt su kesin içiliyor , klasik kahvaltı 1 dilim ekmek ile , ara öğünde meyve kuru yemiş kuru meyve vb. Akşama doğru da protein + karabuğday ve yogut . Tatlı tarzı çok nadir. Akşamları küçük bir tatlı krizi yaşanıyor o ara zuladan biraz çikolata gidiyor tabi kiHatunlar siz kilo verdiniz mi? Hani doğumdan sonraki 10 günde 5-10 kilo gidiyordu, emzirmek kilo verdiriyordu falan? Verdiğim 4 kiloyla kaldım ya ben, o da çocukla suyu zaten
Allah şifa versinGeçmiş olsun bizde enfeksiyon ongün yattık irsali halen geçmedi tahlil temiz çıkmıştı gözüm üstünde zor zamanlar geçirdik
Bende hamile kaldığım kiloya geri döndüm 7 günde hemdeHatunlar siz kilo verdiniz mi? Hani doğumdan sonraki 10 günde 5-10 kilo gidiyordu, emzirmek kilo verdiriyordu falan? Verdiğim 4 kiloyla kaldım ya ben, o da çocukla suyu zaten
Ben doğumdan önceki kiloma döndümm
Ben 12 kilo verdim. 10 kilosu çabasız gitti. Sonra yürüyüşe başladım ve dikkat ediyorum edebildiğim kadar 2 kilo da öyle gitti.
Ben tam 10 kilo vermişim canım bu sabah tartıldım, 20 almıştım ama
Benimde bugün itibariyle 10 kilo gitmiş hiç düşünmezdim gidecegini. 3 lt su kesin içiliyor , klasik kahvaltı 1 dilim ekmek ile , ara öğünde meyve kuru yemiş kuru meyve vb. Akşama doğru da protein + karabuğday ve yogut . Tatlı tarzı çok nadir. Akşamları küçük bir tatlı krizi yaşanıyor o ara zuladan biraz çikolata gidiyor tabi ki
Benim vücudumda kalanlar kaldı o zaman desenize... ne güzel hepiniz çok çok kilo vermişsiniz çok sevindim vallahi darısı bana. Kaldı 8 kiloBende hamile kaldığım kiloya geri döndüm 7 günde hemdebu kadar hızlı gideceğini düşünmemiştim.bir cabada göstermedim kendiliginden gtti.zamanla gider bence süt için şekerli şeylere düşmezsen
Bizde bunun için gittik doktor dedi gaz olunca ya alltan çıkarır ya üstten normalDün bu yüzden doktora gittik. Çok doyduğu için ya da gazdan olabilir dedi. Erken doğduysa sütü sindiremiyor da olabilirmiş.
Evet bundan kullanıyorum hem doyurucu hem hafif bence tabi çocuktan çocuğa değişir ama 2 çocuğumda deneyimledim çok memnun kaldım hafif bir gazı var ama o benden kaynaklı hiç yediğime içtiğime dikkat etmiyorum. Kabızlık yok her bezi kakalı.2kiz1anne1bebek canim sen bundanmi kullaniyordun bende alıp deneyeyim diyorum gaz ve kaka problemi yapmaz insallah
Bebeğim genelde iki bucuk üç saatte bir uyanıyor üç saatten sonra uyandırıyordum kirki çıkana kadar da uyandırmaya düşünüyorumKızlar uyuyan bebeklerinizi beslemek için uyandırmaya devam ediyor musunuz? Benim kız 3-4 saatte uyanıyor, uyandırmayı bıraktım 2 gündür.
Ne yapsam ki?
Benide gecen hafta aradilar birtane degerin kani net çıkmamis onu tekrarlamak icin bende tabikide gitmedim duzgun alsalardi yavrum.ne acilar icinde verdirdim o kani birdaha gidermiyim hicKızlar şimdi sağlık ocagindan aradılar topuk kanının tekrarlanmasi gerekiyormuş diye . Sebebini sorduğumda onlarda bilmiyormuş , sistemde tekrarlanmasi gerekiyor diyorlar dedi. Başına gelen oldu mu ? Çok zorlu bir işlemdi topuk kanı o gün cok huzursuz geçmişti bizim için , yarın tekrarını yaşayacağımız için çok geriliyorum
Bu akıntı sadece ilişki sırasında geliyor losyon gibi beyaz , buda olabilir mi belirti3ünde de hamile olduğumu bu beyaz akıntıyla anladım
Iyi ne guzel maşallah , bende deneyecgim bakalimEvet bundan kullanıyorum hem doyurucu hem hafif bence tabi çocuktan çocuğa değişir ama 2 çocuğumda deneyimledim çok memnun kaldım hafif bir gazı var ama o benden kaynaklı hiç yediğime içtiğime dikkat etmiyorum. Kabızlık yok her bezi kakalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?