- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #81.601
Ben direk yatarak emziriyorum hem o rahat hem benKizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Hastanede hemşireler falan hiç göstermedi mi nasıl emzirecegini ? İlk emzirmeni kendi kendine mi yapdin.sadece ilk değil biz hastaneden çıkana kadar hemşire her gördüğü yanlış hareketimi anlattı bana birde o zaman sütte yokdu kolosturum sadece oda çok azdı ona rağmen ben süt cikaramazken becerip de onlar çıkardılar.Kizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Iste ben de bu minigin bana yapışılı kalmasindan emin olamiyorum zira sonra caliscam oyle gorunuyor. Onu da gectm dedgn gjbi insan depresyona gircek gibi oluyo sürekli sana baglı bişey insanın aklı da kalıyor rahat olmuyor. Emiyor ve kilo aliyor o yuzden mama vermedim. Ama bazen diyrm źoru mu seciyorum hep ben diye.Benim ilk çocuğum memeyi alamadı sütüm gelmedi vs mamayla büyüdü dışarıdan gelen yorumları saymazsak gayet rahattı babama bile bırakıp çıkabiliyordum adam mamasını yapıp içiriyordu
İkinci doğduğu gibi memeye yapıştı biberon ve mama asla kabul etmedi ama çok zor oldu sütüm çok verimli değildi 4 kg doğan çocuk büyüdükçe zayıfladı bana çok bağımlı oldu emmeden uyumuyordu öyle olunca kimseye bırakamadım 2 sene boyunca tek başıma hiçbir yere gidemedim depresyona girecektim artık.
Bu kez emzirmeye bile niyetim yoktu ama sütüm çok geldi kıyamadım nasibinde varmış dedim hastanede hiç sütüm gelmedi 2 gün aç bıraksam kesin sarılık olurdu orada biberon ve mamaya alıştı evde meme için biraz zorladım onu da tuttu ikisi birden götürmeye çalışıyoruz.
Artık bebek için eve kapanma lüksüm zaten yok 2 büyük kızım daha var okulları var etkinlikleri istekleri var anneannede de babaannede de kalmaya alışmak zorunda bu minik.
Yani şartlara göre durum değişiyor en güzeli sadece meme ile beslenmesi tabi ki hele de sütün yarıyorsa ama olmayınca da zorlamak insanı yıpratıyor.
Bende yaklaşık 2 senedir boyamadan kullanıyorum beyazlarım da var biraz ama alıştım memnunum biraz daha böyle kullanacağım sanırımVallahi bilmiyorum ki bir yerde süte geçiyor diye okudum. Bende hamilelikten önce bir süre boyayamamjstim. Hamilelikte de boyamadim. Şimdi kendi rengime döndüm. Artık emzirme bitene kadar böyle kalırım diye düşündümen azından saçım dinlernir biraz.
Sen doktora sor olmazsa.
Yeteneksiz hisseden tek degilsn. Ben kavratamadim bile. Silikon uc kullaniyorum. Ama sen bi tane daha yastik koy alta birax daha yükseltirsen hallolablrKizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Çalışmaya ek gıdadan sonra başlayacaksan çok sıkıntı olmaz heralde o zaman mecburen biberon kaşık vs alışmış olacak uyurken seni aramamasını ayarlaman lazım işe dönmeden memede uyumasını bıraktırırsan gerisi hallolur bence. Ben çalışmadığım için zorlamadım çocuğu ama emzik gibi de kullandı beni hatta 6 yaşındaydı ara ara açıp emiyordu halaIste ben de bu minigin bana yapışılı kalmasindan emin olamiyorum zira sonra caliscam oyle gorunuyor. Onu da gectm dedgn gjbi insan depresyona gircek gibi oluyo sürekli sana baglı bişey insanın aklı da kalıyor rahat olmuyor. Emiyor ve kilo aliyor o yuzden mama vermedim. Ama bazen diyrm źoru mu seciyorum hep ben diye.
Canım garmastan pomad sen kullanmıştım değşl mi nasıl kullanılıyor emzirdikten sonra sürüp emzirme öncesi silicez mi?Deneye deneye kendine en konforlu şekli bul ki emzirme işi senin içinde keyifli hale gelsin yoksa bebişin seni 6 ay olmadan bırakır. Zaten çok hevesli değildi diye hatırlıyorum.
Koltuk en idealiirmzirmek için yatakta biraz sırrı ağrıyor insanın kolundan destek alarak hem kolunun atına hem sırtına yastık koyarsan daha konforlu hale gelebilir
Bence bol bol YouTube video izle ve denemeye devam et canım biri olmazsa biri mutlaka size uygun ve rahat olacaktirKizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Gündüz uyumuyor mu yorgunluktan uyumuştur belki benim öyle canıma okudu yorgunluktan ağlıcaktım en sonunda uyudu sabaha kadar bıraksam deliksiz uyuycaktı 4 saat sonra biberonla besledim gene uyudu öğleye doğru uykusunu alır geceye kadar canıma okur sonraKızlar benimki gece ayı gibi uyuyor yaa
Beslenme arada 5 saat oluyor
Dün gece ağzını açtıramadım meme icin
Gittin sağdım en sonunda. Uyanmadı da.
Misal suan gözü acik ve ağladı baya memeyi verdım aldı hemen
Uzunca da emiyor
Kız ne yeteneksizi benim 3.bebe bende yastığa koyup emziriyorum 2.yi yanıma yatırır verirdim ağzına memeyi birlikte uyurduk bu tutamıyor öyle belki dil bağından belki başka bir şey ama illa kucakta tutmam gerekiyor kolum kafasını acıtıyor gibi geliyor bir zaman sonra ya da dediğin gibi sırtım ağrıyor o yüzden bende yastığa yatırıyorum o raha ben rahat gayet doğal durumlar bunlar.Kizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Gündüz de uyuyor canim.Gündüz uyumuyor mu yorgunluktan uyumuştur belki benim öyle canıma okudu yorgunluktan ağlıcaktım en sonunda uyudu sabaha kadar bıraksam deliksiz uyuycaktı 4 saat sonra biberonla besledim gene uyudu öğleye doğru uykusunu alır geceye kadar canıma okur sonra
Ben de bazen uyandirmak da zorlaniyorum 4 saat uyumuş kalmisiz bi de bu gece. Seninki büyük en azndan benimki niye acikip uyanmiyor amlamiyorumKızlar benimki gece ayı gibi uyuyor yaa
Beslenme arada 5 saat oluyor
Dün gece ağzını açtıramadım meme icin
Gittin sağdım en sonunda. Uyanmadı da.
Misal suan gözü acik ve ağladı baya memeyi verdım aldı hemen
Uzunca da emiyor
Böyle uyumaya devam edeceği gece bir müddet biberonla beslenmek zorunda kalıcam.Ben de bazen uyandirmak da zorlaniyorum 4 saat uyumuş kalmisiz bi de bu gece. Seninki büyük en azndan benimki niye acikip uyanmiyor amlamiyorum
MasallahÇalışmaya ek gıdadan sonra başlayacaksan çok sıkıntı olmaz heralde o zaman mecburen biberon kaşık vs alışmış olacak uyurken seni aramamasını ayarlaman lazım işe dönmeden memede uyumasını bıraktırırsan gerisi hallolur bence. Ben çalışmadığım için zorlamadım çocuğu ama emzik gibi de kullandı beni hatta 6 yaşındaydı ara ara açıp emiyordu hala
Valla onca kakanın gazın arasına biraz şey olacak ama soracağım
Ben artık bu saçlarımı boyamak istiyorum
Hamilelikte riske atmayayım dedim ellemedim ama canıma tak etti artık
Emzirirken saç boyanıyor mu? İnternette bir sürü farklı görüş var
Şaşırdım.
6 ay bekle diyen var bekleme diyen var
Emzirirken olmaz diyen var
Bu arada istedğim renk doğal boyayla pek olacak bir boya değil mecbur amonyaklı olacak
Benim 5. Günn ultrasonla bakıldı dikişler nasıl diye. Sanırım bide 40. Gün gidiliyomuş orda nasıl bakılır bilmiyorumKızlar bi şey soracağım . Sezeryan sonrası ilk muayene nasıl oluyor? Ultrason ile bakılıyor değil mi ? Alttan muayene tek korkum şu an
Korkutmak istemem ama alttan bakdilar banaKızlar bi şey soracağım . Sezeryan sonrası ilk muayene nasıl oluyor? Ultrason ile bakılıyor değil mi ? Alttan muayene tek korkum şu an
Bence emzirme ile ilgili eğitici videoları incele biraz. Çok yanlış bir yöntem kucağında çocuğa eğilerek meme vermek. Bu sebeple de uzun emziremiyor olabilirsin canımKizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?