Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kizlar doğum sonrası nasıl korunmayı düşünüyorsunuz ? İğneler kilo yapıyormuş ve düzensizlik oluşturuyormus .hapları da kullanmak istemiyorum . Eşime de korunma konusunda güvenmiyorum 2-3 sene sonra çocuk düşünüyorum tekrardan . spiral kullanmayı düşünüyorum ama spiral daha uzun süre bebek istemeyenler için mi daha uygun ? . Sezeryandan ne kadar süre sonra takılır acaba ? Siz nasil korunmayı düşünüyorsunuz ?

Surrender kurtulduk dil bağından, cidden çok basit bir yöntem. Geçen gün kolundan kan alırlarken daha çok ağlamıştı öyle söyliyim.
Asistanı uzun metal bir çubukla orayı sabitledi, doktor da makasla kesti. Çok hafif kırmızı bile olmayan bir kanama oldu, sızıntı gibi doktor bastırdı steril pamukla 10 - 15 sn kadar sonra emzirebilirsin dediler. 10 dakika sonra orada kan, yara vs hiç bişi yoktu. Bi huzursuzluğu da yok gibi.

2kiz1anne1bebek Takipte olun elbette ama korkmayın işlemden diye bilgi vermek istedim

Ayy çok sevindim gerçekten
Ne güzel kurtuldunuz
İnşallah darısı bize.

Ve umarım bizimde kolay geçer bu sekilde

Sağol cnm geçmiş olsun bana dün dr 9 ay falan bekle konuşmasını etkilemezse kesilmesine bile gerek yok dedi bende bi 6 aylık olsun bakarız diye düşündüm ama aklı ne kadar ermeden olursa o kadar iyi sanırım uyurken halledilir bari benim büyük kızda da vardı ama daha da gerideydi anlamadık 1.sınıfa kadar konuşması düzgün değildi okuma yazma öğrenince düzeltti düzgün konuşuyor şimdi bilseydim eziyet çektirmez kestirirdim bu da öyle olsun istemem.

Kızlar hatırlayan varsa annem hamileliğimin son 2 ayında sürekli strese sebep olmuştu bende. Bir şeyi beğenmeme, ailemizden çıktın artık deme, tansiyonu düştü diye ölümümden sen sorumlusun deyip tüm sülaleye anlatma, düzenli azar hatta sezaryen olmama bile çok laf etti vs... şimdi bir şeyler örüp gelmiş bir de altın almış ben almak ve kullanmak istemiyorum. Hamileliğimde bebeğimi düşünmedi hiç şimdi mi düşünüyor yani? Ne demeliyim bilemedim... resmen bdv yaptım burayı

Annen sonucta
Anne kiz arasında ne kavgalar oluyor ... bu seferlik bişi deme

Ben olsam öyle yapardım.

Kızlar her bebek kolik olur mu? Ya da nasıl desem, illa gaz sıkıntısı yaşayacak mı ilerleyen dönemlerde?
Diğer çocuklarınızda tecrübeleriniz nasıldı?

Canım hamilelikte hepimiz çok hassastık biliyorsun belki de hiç büyütülmeyecek şeylerde �şte o anki hormonlar o anki durumlar belki ona sebebiyet verdi ben olsam anneme o şekilde davranamam yani aldıklarında kullanırım hiçbir şey olmamış gibi de davranırım zaten Büyük ihtimal içimden öyle gelir bence hiç uzatma ne de olsa annen bak sen de anne oldun ne kadar zor anne olmak bir çocuk büyütmek yetiştirmek ben de bazen bazı şeyleri çok sinirleniyorum ama tutuyorum kendimi yapacak bir şey yok

Selam herkese, neredeyse başından beri grubu takip ediyorum ama yazmak için fırsatım olmuyordu. doğum yaptım annem ve kv gittiler bebeğim 3 haftalık ve huyu değişiyor. Muhtemelen algıları açılıyor, daha çok uyanık kalmak istiyor da olabilir ama akşama kadar uyutamiyorum. Çok ağlıyor, avutmakta zorlanıyorum. Bütün güvenim sarsıldı, tutusumdan bile hoşlanmıyormus gibi hissediyorum, yetersiz hissediyorum. Son zamanlarda benzer sorunlar yaşayanlar olmuş, onları okuyunca yalnız değilmişim diye düşündüm, bazıları sabaha kadar uyumadı yazıyor, dönüp kendime küçücük bir bebek o her şeyi senin istediğin gibi olamaz, karnı doyunca hemen uyumayabilir dedim sayenizde. Çok uykusuzum, gerçekten psikolojim çok bozuldu. Dün birisi yazmıştı ama annemin gitmesine ben de hazır değilmişim, terk edilmiş gibi hissediyorum teşekkür ederim hepinize, yalnızlığıma iyi geliyor bu grup

Gerçekden bişi varki doğumdan sonra biz toparlanana kadar kendimize gelen kadar bebekler sessiz sakin oluyorlar sana sorun çıkartmıyolar resmen. Sen toparlandıkdan sonra onlarda kendine gelmeye başlıyolar.. artık büyüme evrelerine geçtiler bence , benim bebeğimde uyumuyo artık fazla, gündüzleri nerdeyse 4-5 saat uyumadığı günler oluyo. Geceleride 12 gibi yıka bebeğini rahatlasın emzir sonra uyur hemen hem o rahatlar hemde sen biraz uyursun

Sabah yıkadım, emzirdim falan ama yine çok zor uyudu, bizde çalışmıyor bu yöntem şimdilik sanki peki uyumayinca ne yapıyorsunuz, kucağıma alsam ağlıyor

Canım daha bir aylık annesin sen de yeni bir hayata alışıyorsun ne olacak. Yavaş yavaş bir düzen kurarsın sen de bebekle birlikte öğrenirsin.

Bazen ben de kendimi yetersiz hissediyorum mesela kayınvalidem tuttuğu zaman susturuyor bebeği ben aynı şekilde tutuyorum susmuyor öyle olunca dediğin gibi tutuşunda bile kusur arar oluyorum.. ama Allah'tan her zaman görüşmediğimiz için bunları kafaya takmıyorum ilk bebeğim de çok takıyordum... Bebeği susturamadın avutamadığın zamanlarda seçenekler Sun mesela biraz bezini aç havalansın bir yerlerini kaşı veya içine birinin saçı girmiş olabilir kaşıntı yapıyor olabilir etiket kaşındırıyor olabilir kıyafetinin artık o şekilde yatmaktan sıkılmış olabilir yani ben çözümü bu şekilde buluyorum alıyorum odalarda gezdiriyorum dediğim gibi üstünü soyuyorum çoğu zaman işe yarıyor bunlar canım hem kendine güvenin gelir hem de bebeği sakinleştirmiş olursun

Sabah yıkadım, emzirdim falan ama yine çok zor uyudu, bizde çalışmıyor bu yöntem şimdilik sanki peki uyumayinca ne yapıyorsunuz, kucağıma alsam ağlıyor
İlla bi sıkıntısı vardırr ağlıyorsa bence. Mesela bebeğim 4-5 saat uyumadığında öylee bakınıyo gazı çıkmış altı alınmış emziriyorum rahat oluyo.
Ağladığında illa bu 3ü den biri için rahatsız olduğunu düşünüyorum ,
mesela şuan uyanık 10dan beri sıkıntısı var kesin mızmızlanıyor, reflü yatağında yatıyo çok gerekmedikçe ben kucağa almıyorum,
şuan altı temiz gazını çıkarttım. Büyük ihtimalle acıktı tekrar bu şekilde takip ediyorum acıklayıcı anlatabildim mi bilmiyorum ama

Canım onu yazan bendim, annem yokken güvende değilmişim gibi hissediyorum diye. 2 gündür yalnızım ve gayet iyi idare ettiğimi farkettim Sanırım lohusa psikolojisi ile anneme çok bağlandım ve gidince koca dünyada tek kalmış gibi hissettim.
Bizimki sanırım büyüme atağı gibi bir şey yaşıyor, uyanık olduğu anlarda hep ağzı açık, 3-4 posta emiyor, üstünde 30 ml hazır mama da içiyor.
Özellikle her gece 3-5 arası, alarm kurmuş gibi tam iki saat boyunca beslenme faslı yaşıyoruz. Bir o meme bir bu meme, sonumuz da biberonla uyku
Ama insan alışıyormuş. Her şey daha güzel olacak inşallah

Benim bir arkadaşımda öyle yaptı bekledi konuşmasını etkiledini anlaması 3-4 yaşını buldu bu sefer çünkü hiç bir bebek ilk yıl takı takır tüm kelimeleri söylemiyor hangi sesleri söylemediği falan ileri yaşlarda belli oluyor. Ben burası yapmazsa bile özelde yaptıracaktım iyi oldu çıktı aradan.

Emzirme yastığı çok kullanışlı. Tavsiye ederim

5 saat mi maşallah darısı başımıza

Bide bebeklerin bir Uyku penceresi var onu kaçırdığın zaman uyutmak imkansız hale gelir iyice huysuzlaşır durmaz. İlk ay 60ila 90 dk max diyodu sanırım. Ona müsaade etmeden yıkamalısın ya da emzirmelisin o zaman sakinleşip uyur .

Ayrıca ilk 3 aylarında bebekler sürekli alışık oldukları anne karnı ortamına geri döneceklerini sanıp huysuzlanıyolarmış. Bu onların sevdiği ve olmak istediği yer değil sonuçta :) ne istiyorsa verin demelerinin sebebi o, meme kucak sallanmak sarılmak.. Alışıcak diye korkma. Zamanla düzeniniz oturacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…