- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #81.641
İnşallah canımAyy çok sevindim gerçekten
Ne güzel kurtuldunuz
İnşallah darısı bize.
Ve umarım bizimde kolay geçer bu sekilde
Ama beslenmesi aksıyor canim5 saat mimaşallah darısı başımıza
Kaka konusu her bebeğe göre değişiyor canım bunu burada tecrübe edindim �lk günler oğlum neredeyse her beze kakasını yapıyordu bu normalmiş ama günlerce kaka yapmayan bebekler de gördük onlarınki de normalmiş o yüzden bunu en iyi doktorun açıklar sanırım.. bacaklarını çekerek ağlaması da gaz olabilir gerçi Doktorlar ilk haftalar gaz problemi olmaz diyor ama gazı için ben kimyon çayı vermeye başladım 1-2 çay kaşığı burada arkadaşlardan öğrendim onu da bir de ayrıca bağırsak düzene girsin diye d vitaminli bir probiyotik kullanıyoruz zamanla her şeyi deneye deneye sen de öğreneceksin bebişin de öğrenecek canım sağlıkla büyüt evladınıHerkese meraba.. Ağustos anneleri gururundayım ilk doğumumu yaptım çok şükür oğlum oldu siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var..
Oğlum bugün 6 günlük oldu fakat kakasını az yapıyor gün içinde yani günde 2 3 kez oda böyle çok çok az bu normal mi?
İkinci olarak bugün gerçekten çok gazı var..
Uykuya dalamıyor 2 dk sonra uyanıyor bacaklarını kendine çekiyor ne yapabiliriz
Siyah kaka bitti mi kaka rengi sarıya döndü mü?Herkese meraba.. Ağustos anneleri gururundayım ilk doğumumu yaptım çok şükür oğlum oldu siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var..
Oğlum bugün 6 günlük oldu fakat kakasını az yapıyor gün içinde yani günde 2 3 kez oda böyle çok çok az bu normal mi?
Hiçbirimiz anne karnından bunu bilerek çıkmadıkKizlar alıntı yapamadım da bu emzirme yorumlarına. Ya ben kolumda değil dizime yastık koyup bağdaş kurup oturup bebeği de yastığın üstüne koyup emziriyorum öne egilmezsem meme ve ağız arası beş karış mesafe oluyor öne egilince belim kopuyor . Dediğiniz şekilde arkaya yaslanıp bebeği ittirip denemiştim ama olmuyor ben yapamadım ya da bilmiyorum çok denedim olmayınca öne eğip devam ettim . Memem cok küçük ondan da olabilir mi bilmiyorum ama yatarak da beceremedik bebek memeye tam ulaşamıyor. Bir de ben elimle C tutuş yapmadan emziremiyorum o yüzden elim boşta olmadığı için bebeği iyi kavrayamayinca öne eğiliyorum galiba. Çünkü memelerin coooookk cıvık, sönük bu yüzden c tutuş ile kavramadan bebek meme ucunu ağzına alsana sönük sarktigi için dolu olmadığı için durmuyor ağzından kayıyor çocuğunemzirme konusunda oldukça yeteneksiz hissediyorum kendimi
Evet kesinlikle bu üçü değilse ya sıcak ya burnu tıkalıİlla bi sıkıntısı vardırr ağlıyorsa bence. Mesela bebeğim 4-5 saat uyumadığında öylee bakınıyo gazı çıkmış altı alınmış emziriyorum rahat oluyo.
Ağladığında illa bu 3ü den biri için rahatsız olduğunu düşünüyorum ,
mesela şuan uyanık 10dan beri sıkıntısı var kesin mızmızlanıyor, reflü yatağında yatıyo çok gerekmedikçe ben kucağa almıyorum,
şuan altı temiz gazını çıkarttım. Büyük ihtimalle acıktı tekrar bu şekilde takip ediyorumacıklayıcı anlatabildim mi bilmiyorum ama
Vallahi bilmiyorum ki bir yerde süte geçiyor diye okudum. Bende hamilelikten önce bir süre boyayamamjstim. Hamilelikte de boyamadim. Şimdi kendi rengime döndüm. Artık emzirme bitene kadar böyle kalırım diye düşündümen azından saçım dinlernir biraz.
Sen doktora sor olmazsa.
Ben 2.çocukta 10 günlükken boyamıştım bi sıkıntı olmadı.
Teşekkür ederim kızlarHamileyken bile boyanın deri ile temasında bebeğe geçtiğine dair kanıtlanmış bir veri yokmuş, tedbirli olmak adına ilk 12 hafta önerilmiyor sadece, çok solumayın deniliyor. Bir videoda solunan çamaşır suyunun daha zararlı olabileceğini duymuştum.
Hamileyken bile sorun olmayan şeyin emzirme sırasında sorun olacağına asla inanmıyorum. Ki lazer bile yapılabiliyormuş düşün.
EvetTeşekkür ederim kızlar
Çok kararsız kaldım, bir de doktora sorayım
Hangi doktora sorcam ben bunu çocuk doktoruna mı
Bekleyelim bakalım Ağustosun 12sini
Evet sarıya döndü ama işte beze sadece iz bırakıyor gibi yani öyle yoğun bir kaka değil..Siyah kaka bitti mi kaka rengi sarıya döndü mü?
Günlük 5 kere çiş yapıyorsa doyuyo demekmiş anne sütü alan bebek 10 güne kadar kaka yapmayabilir dedi bana dr ve bizim kız da malesef 7 günde bir anca yapıyor bazen onu da yapmıyor fitil kullanıyorum mecburen ..
Gaz için altını açınca sakin olduğu zaman gaz masaji yapabilir yediğine dikkat edebilirsin benim önerilerim bunlar
Teşekkür ederimBide bebeklerin bir Uyku penceresi var onu kaçırdığın zaman uyutmak imkansız hale gelir iyice huysuzlaşır durmaz. İlk ay 60ila 90 dk max diyodu sanırım. Ona müsaade etmeden yıkamalısın ya da emzirmelisin o zaman sakinleşip uyur .
Ayrıca ilk 3 aylarında bebekler sürekli alışık oldukları anne karnı ortamına geri döneceklerini sanıp huysuzlanıyolarmış. Bu onların sevdiği ve olmak istediği yer değil sonuçta :) ne istiyorsa verin demelerinin sebebi o, meme kucak sallanmak sarılmak.. Alışıcak diye korkma. Zamanla düzeniniz oturacak..
Burun çok mantıklı, o kadar ajite uyanıyor ki burun açmaya fırsat bulamıyorum, hemen beslenmeye başlıyoruz yoksa kıyamet kopuyor. Akşam banyosundan önce ya da sonra bir de burnu deneyeyimEvet kesinlikle bu üçü değilse ya sıcak ya burnu tıkalı
Kesin eminim
Banyoda yüzünü yıkayınca da çıkıyor çümüklerBurun çok mantıklı, o kadar ajite uyanıyor ki burun açmaya fırsat bulamıyorum, hemen beslenmeye başlıyoruz yoksa kıyamet kopuyor. Akşam banyosundan önce ya da sonra bir de burnu deneyeyim
Valla benim kız durmuyor bir sikintisi yokken ağlıyor çok arsızİlla bi sıkıntısı vardırr ağlıyorsa bence. Mesela bebeğim 4-5 saat uyumadığında öylee bakınıyo gazı çıkmış altı alınmış emziriyorum rahat oluyo.
Ağladığında illa bu 3ü den biri için rahatsız olduğunu düşünüyorum ,
mesela şuan uyanık 10dan beri sıkıntısı var kesin mızmızlanıyor, reflü yatağında yatıyo çok gerekmedikçe ben kucağa almıyorum,
şuan altı temiz gazını çıkarttım. Büyük ihtimalle acıktı tekrar bu şekilde takip ediyorumacıklayıcı anlatabildim mi bilmiyorum ama
Orası da doğru tabiiAma beslenmesi aksıyor canim
Uyanmıyor bir türlü. Bezi hep kuruydu
Biogaia damlaya başladık. Ama sizin anlattiginizla mi ilgili bilemedim. Danismakta fayda varHerkese meraba.. Ağustos anneleri gururundayım ilk doğumumu yaptım çok şükür oğlum oldu siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var..
Yeni doğan bebeklerin çişi daha çok önemliymiş şuan dolu dolu çiş yapıyormu.. ki günde 2-3 kez yapıyormuş zaten korkmanza gerek yokkk .. burda 5-6 gün yapmayan oluyo aradaHerkese meraba.. Ağustos anneleri gururundayım ilk doğumumu yaptım çok şükür oğlum oldu siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?