Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar oğlumu memeden keseceğim ama onu strese sokmadan yıpratmadan nasıl yapacağım 14 ayı geçti kardeşini kıskanıp sürekli meme istiyor ben idare ediyorum ama kendi yıpranıyor. Yemek az yiyor emdiği için uykuları da bozuldu. Tecrübeli anneler bi yol gösterin

Herkese meraba.. Ağustos anneleri gururundayım ilk doğumumu yaptım çok şükür oğlum oldu siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var..
Oğlum bugün 6 günlük oldu fakat kakasını az yapıyor gün içinde yani günde 2 3 kez oda böyle çok çok az bu normal mi?

İkinci olarak bugün gerçekten çok gazı var..
Uykuya dalamıyor 2 dk sonra uyanıyor bacaklarını kendine çekiyor ne yapabiliriz

Kaka konusu her bebeğe göre değişiyor canım bunu burada tecrübe edindim �lk günler oğlum neredeyse her beze kakasını yapıyordu bu normalmiş ama günlerce kaka yapmayan bebekler de gördük onlarınki de normalmiş o yüzden bunu en iyi doktorun açıklar sanırım.. bacaklarını çekerek ağlaması da gaz olabilir gerçi Doktorlar ilk haftalar gaz problemi olmaz diyor ama gazı için ben kimyon çayı vermeye başladım 1-2 çay kaşığı burada arkadaşlardan öğrendim onu da bir de ayrıca bağırsak düzene girsin diye d vitaminli bir probiyotik kullanıyoruz zamanla her şeyi deneye deneye sen de öğreneceksin bebişin de öğrenecek canım sağlıkla büyüt evladını

Siyah kaka bitti mi kaka rengi sarıya döndü mü?
Günlük 5 kere çiş yapıyorsa doyuyo demekmiş anne sütü alan bebek 10 güne kadar kaka yapmayabilir dedi bana dr ve bizim kız da malesef 7 günde bir anca yapıyor bazen onu da yapmıyor fitil kullanıyorum mecburen ..
Gaz için altını açınca sakin olduğu zaman gaz masaji yapabilir yediğine dikkat edebilirsin benim önerilerim bunlar

Hiçbirimiz anne karnından bunu bilerek çıkmadık kendine öyle deme
bebekler zamanla bize anne olmayı öğretiyor emin ol.
Sen sadece o bahsettiğin pozisyondan vazgeç bir an önce çok rahatsız bir pozisyon çünkü
O şekilde durduğunda bebeğin burnunun kapanmaması zaten imkansız
Olabildiğince geri yaslanmış olman lazım
Deneye deneye bir yol bulursun, ben de uğraştım çok sonra rahat pozisyonları buldum
İnternette çok video var mutlaka izle

Son düzenleme:
Evet kesinlikle bu üçü değilse ya sıcak ya burnu tıkalı
Kesin eminim

Ben 2.çocukta 10 günlükken boyamıştım bi sıkıntı olmadı.

Teşekkür ederim kızlar
Çok kararsız kaldım, bir de doktora sorayım
Hangi doktora sorcam ben bunu çocuk doktoruna mı

Evet sarıya döndü ama işte beze sadece iz bırakıyor gibi yani öyle yoğun bir kaka değil..
teşekkür ederim cevabınız için

Teşekkür ederim uyandıktan 60-90 dk içinde tüm tuşlara basmak gerekiyor yani

Burun çok mantıklı, o kadar ajite uyanıyor ki burun açmaya fırsat bulamıyorum, hemen beslenmeye başlıyoruz yoksa kıyamet kopuyor. Akşam banyosundan önce ya da sonra bir de burnu deneyeyim
Banyoda yüzünü yıkayınca da çıkıyor çümükler

Valla benim kız durmuyor bir sikintisi yokken ağlıyor çok arsız oğlan böyle değildi. Bıraktığım yerde duruyordu. Kendi kendine oyalaniyordu. Bu illa kucakta olacak

Biogaia damlaya başladık. Ama sizin anlattiginizla mi ilgili bilemedim. Danismakta fayda var

Yeni doğan bebeklerin çişi daha çok önemliymiş şuan dolu dolu çiş yapıyormu.. ki günde 2-3 kez yapıyormuş zaten korkmanza gerek yokkk .. burda 5-6 gün yapmayan oluyo arada
İnterntten gaz masajına bakabilirsiniz. Birde arkadaşlar gaz damlaları kullanıyor onlar söylerler markalarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…