- 19 Eylül 2016
- 2.723
- 6.210
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #82.261
En zoru 3. oldu valla nasıl korunursanız korunun ama sakın sakın3.ler kolay büyüyormuş
Karnımız tok
Altımız temiz
Gazımız yok
Ama asla uyumuyor
Biz de aynıyız şu anda
Yıkıyor musun gün içinde?Acaba bebeklerin uykuya gecmelerini sağlayacak seyi mi bulamadik ben de zorlanıyorum zaman zaman meme de uyuyor bazen mesela bazen de uyumuyor resmen direniyor ozellik bizim saatimiz aksam 11 ve sonrası. Kucakta pışpışlayıp şarkı türkü ninni ne varsa mırildanıyoruz kulagina oturunca da istemiyor illa gezinti halinde olcaz. Uykuya geçişini sağlayan şeyi ariyorum benimki kundak sevmiyor onu anladm. Sallamak istemiyorum. Bazen emzikle uyuyor onu farkettm. Emmek uykuya gecisini saglıyor biraz.
Büyük boy mu aldn benimki büyük boy cok kocaman geliyor 2 gündür veriyorum sanki akışı da hızlı cocugum emerken bogulcak gibi oluyorBen aldım ama kullanmadım daha
Çekicez mecbur gecmesini 4 gozle bekliycezDün gece bize de zehir oldu. Dün doktorumuza anlattım. Yapacak bir şey yok dedi
Sma tatlı ama kokusu biraz agir icindeki maddeler cok fazla doyurcu fakat gaz yapmayada kabiz yapmaya cok musaitKızlar elinde birkaç çeşit mama olan var mı? Karşılaştırma açısından hangisi daha tatlı hangisi daha kötü kokulu va gibi?
Bugun yapayim bu şekilde insallah faydasi olur.Kaç öğün mama veriyorsun bilmiyorum ama
3 ise 1 düşür mesela eger süt çok içiyorsa.
Ağladığında anlıyorsun zaten gaz olduğunu. Alt açma mınderine yatırıyorum. Altını temizliyorum ve üstünü çıkarıyorum. Altına temiz bir bez koyuyorum bağlamıyorum bezi. Pırt yapıp bezi batırmasın diye peçete koyuyorum poposunun altına . Eğer çiş yaparsa yapacak bisi yok bezi atıyorum iş bittikten sonra :)
Yüzüstü çevirip ellerimi yağmıyorum ve kafama göre masaj yapiyorum sırtına
( sırt masajı da farklıysa bilemiyorum bakmadım netten oNa sen bakabilirsin. Ben karın masajına baktim sadece )
Sonra yüzüstü ceviriyorum karnına saat yönünde tek elle masaj yapiyorum.
Tamamen gitmiyor tabii ki ama rahatlıyorlar. Sonuçta olay sadece içerdeki hava degil biliyorsun.
Sonra banyo yaptırıyorum acıkıyor zaten ve emzırıyorum.
Dolapta her zaman 1 öğünlük sütüm vardır .memeyi almadığında problem cıkardıgında verıyorum. Tabii den alıştırmışsın 120 cc vermeye
Yeter mi ona süt bılemıyorumben genelde 60-80 arası verıyorum.
Böyle böyle devireceğiz insallah 3 ayı. 3.ay bence daha rahat olurlar
Bu arada arada sızlanızrsa emzik sokuyorum ağzına
Bu da çok önemli
Dışarda 3 saat duruyorKizlar sutumu sagip hemen buzdolabınin alt kisminami koyayim yoksa disarda 1,2 saat bekletsem bebegim icmezse dolaba koysam kac saat durdurmam lazim bu sekilde
Hayır hiç sağmıyorum. Bende de doluluk hissi oluyor ama rahatsız edici değil. Sanırım göğüslerim bir rutine alıştı, ona göre süt üretiyor.
Sağdıkça süt artar derler ya. Ben sağmadığım için çoook birikmiyor, kötü olmuyorum.
Sabah sonra çok güzel bol bol emiyor.
Ben eve hastaneden geldiğimizden biri hiç eldiven takmadım canım çok ufak bir iki kez çizikler oldu onlar da geçti gitti bu sıcakta eldiveni takmak istemedim açıkçası bir de her şeye dokunarak öğreniyorlar engel olmayayım dedimBebeklerin tırnaklarını kestiniz mi kızlar ? Eldivenleri çıkarmak istiyorum ama çizer yüzünü diye de korkuyorum
Belki geçmiş yazılarda görmüşsündür ben de aynı durumdayım sabahın köründe uyanıyor öğlen ikiye üçe kadar kucaktan inmiyor sadece emmek istiyor uyur gibi oluyor yatırıyorum 10 dakika sonra gene aynı şekilde hem çok yoruluyorum dediğin gibi kahvaltım öğlen 1'e 2'ye sarkıyor Allah'tan oğlum büyük de o kendi başına çaresine bakıyor bir misafir gelecek olsa mahvoluyorum gerçekten40geçti bizim durumlar daha da karıştı gece güzel uyuyor iki defa kalkıyoruz emzirmek yeterli oluyor ama saat 5 ten sonra öğlen 1 e kadar asla düzenli uyumuyor en fazla 10 dk sürekli ağlayıp kucak istiyo panik olup mama veriyorum yine uyumuyor illa öğlen 1 2 oluyor dalana kadar bu hafta hep böyle geçti oğluma kahvaltı zor hazırlıyorum 1 saatte zor önüne koyuyorum çocuğun kendim ancak bu saatte yiyebiliyorum inanılmaz yoruyor sürekli kucak kucağımdan inmediğinden bu saat oldu yıkayamadım bile
Dün arkadaşım geldi bebek görmesine Allah tan erken arayıp haber verdi yoksa ne evi toplatıyor ne yemek yediriyor kollarım omuzumdan öyle ağrıyor ki hasta olmasınlar yine dayanırım diyorum ama bademde gerçekten işkence oluyor bide sinirli konuşunca anlayıp daha çok bağırarak ağlamaya başlıyor 3 ay olmadan bi düzen olmıyacak benim umudum kalmadıBelki geçmiş yazılarda görmüşsündür ben de aynı durumdayım sabahın köründe uyanıyor öğlen ikiye üçe kadar kucaktan inmiyor sadece emmek istiyor uyur gibi oluyor yatırıyorum 10 dakika sonra gene aynı şekilde hem çok yoruluyorum dediğin gibi kahvaltım öğlen 1'e 2'ye sarkıyor Allah'tan oğlum büyük de o kendi başına çaresine bakıyor bir misafir gelecek olsa mahvoluyorum gerçekten
Evet sıcakta zor oluyor ben uyurken takıyorum uyanıkken emzirirken çıkarıyorum ama daha hiç kesmedim korkuyorum da etini kesmekten ama kesicem böyle çok tedirgin oluyorum eldiveni yokkenBen eve hastaneden geldiğimizden biri hiç eldiven takmadım canım çok ufak bir iki kez çizikler oldu onlar da geçti gitti bu sıcakta eldiveni takmak istemedim açıkçası bir de her şeye dokunarak öğreniyorlar engel olmayayım dedim
Canım ben humana diye bir marka veriyorum, şimdi baktım Türkiye’de de var.Ay canım resmen benim bebeği ve durumu anlatmışsın biz de aynen böyle gidiyoruz ama bi meme bi mama çocuğun kafası karıştı sanki. Duygusal olarak beni emmek istiyor ama doymak için de mamayı arıyor. Memenin yavaşlığına alıştığı için biberon hızlı geliyor ağzından çıkıyor boğazına kaçıyor falan şeytan diyor memeyi tamamen kes mamaya alışsın gitsin ama kıyamıyorum da...
Ne marka mama veriyorsun?
Ben de etini keeerim diye korkuyorum ama kesicem böyle sıcakta zor oluyorDaha birkaç günlüktü kestim bu sıcakta eldiven zor ki çıkarıyor zaten durmuyor elinde bugün yine keseceğim 3.kesişim olacak.
Çok yakından kesmeyip törpüle canım en sağlıklısı böyleBen de etini keeerim diye korkuyorum ama kesicem böyle sıcakta zor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?