Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Gece ki sütün özelliği ile gündüz deki sütün özelliği farklıymış gece sütü daha çok uyku yaparmış sagdigimiz sütün üzerine yazın derler diyorlar
Evet öyleymiş. Ama ne biliyim hic o sütü gündüz vermek aklıma gelmedi.

Ewet sevgili gönül dostlarım bebeğim pırt pırt gaz atsa da dışarı gazlı hayatın ihtişamlı dünyasına bende giriş yaptım gece saat başı uyandık ikinmalar kizarmalar aglamalar bugun eczaneler açılır açılmaz gaz damlası alacam cocuguma kendime de kimyon falan

Bu arada herkese uyusanizda uyumasanizda günaydın gününüz aydın olsunnn

Niye sagiyorsunuz ki ben anlamadım. Sonuçta bebek emdikce artmaz mi ?
Benim bebek bir seferde 1 meme emiyor diğerine geçemiyor genelde 30 dk. Emip uyuyor. bazen birini emzirirken diğer memeye mochi takıyorum oradan akan sütü topluyorum eğer uzun süre emmediyse. Bazen akşamları uzun uyuyor o sırada sağıyorum fazladan sütüm olsun, arada biberonla besleyebileyim diye. Yani biberonla beslemek istiyorum çocuğu, bana daha çok vakit kalsın, birine bırakma ihtimalim olsun bana bağımlı olmasın istiyorum, kızım öyleydi ve 2 senem çok zordu.

Ve emzirmek + sağmak sütü daha da arttırıyorbuda bir gerçek

Çok emzirince kusmuyor muydu seninki? Ben çok emdiğini kusmasından ve uyumamasından anlıyordum.

Kusmasa da gazlanıp emdiği ağzına geri geliyormuş gibi yutkunup rahatsız oluyor. Reflüyü tetikliyor tabi bu. O yüzden her istediğinde vermeyi bıraktım.

Yeteri kadar emdiği halde uyumadıysa emzikle oyalıyorum. Kucakta falan dolaştırıyorum ben.

Bir de evde yerine bırakınca uyanan bebe dışarıda bebek arabasında uyuyor. Bundan sonra evde çok zorlarsa dışarı atıcam kendimi

Mesela benim geceleri öyle uyuyor uzun uyuyor .diyelim emdiği memeyi sagdim boşalttım. O meme daha sonra uzun sürede dolmaz mi ?

Her markanın neredeyse kauçuk modeli var. Ebebek gibi büyük bir bebek mağazasına gidersen ayrıntılı görürsün. Hatta wee baby baya Bi sin çakmasını yapmış birebir gibi
Canım çorba ve hoşaf süt arttırıyor
Malt içecek ve hummana still tea ben de almıştım hurma da yedim
Ben bir süt alışveriş yapacağım belli bitki çayı vs. Bide güzel bir menü süt arttırıcı diyet etkili tamamdır bu iş

Evet evet ben çok kusmasından endişeli ve şikayetçiydim. Huzursuz ve gazlı diye ık dedikçe verdim memeyi sık sık emmeye alıştı.. Bu sefer 40 dkkda bir falan emdiği için sürekli kusuyor oda huzursuz ediyor hiç uyumuyor.

Şimdi ara verdim deneyeceğim alıştırmayı, ve evet bebek arabası mucize bişi. Temiz Hava falan çocuk mis gibi uyuyor. Her gün çıkmalı aslında

Mesela benim geceleri öyle uyuyor uzun uyuyor .diyelim emdiği memeyi sagdim boşalttım. O meme daha sonra uzun sürede dolmaz mi ?
Hele gece uzun uyuyorsa dolması çok kısa. Yat uyu derin uykuda yarım saatte doluyor. 1 saat uykuyetiyor benimgöğüslerimin dolmasına karnım toksa eğer.

Sütü sağdın 100cx çıktı ilk uyanışıda onu versen geri uyusanız biberonla beslediğin için o öğünde dinlenmiş olacaksın, emzirmeme + uyuma olduğu için o göğüsler doluyor zaten 1 saatte falan.
Eğer imkanın varsa dene muhakkak.

Günaydın ben bugün 3 gün damlayı vermiyorum ve kesinlikle çok daha rahat evet gaz oluyor ıkınıyor ama damla verince 10 katı daha kötü

Ama biberonla yine ben vereceğim. Zaman yine aynı olmaz mı emmeyle ?biberonla daha mı kısa surer

Ynı fikirdeyim karnın toksa 1 2 saatlik uyku süper süt yapıyor

Peki o sutu kaçta veriyorsun geri

Gece buraya yazdıktan sonra ıkınmaktan ağlamaktan uyumadı ben de şu an sersem gibiyim. Allah’tan annem yanımda da oğlanlarla o ilgileniyor ama yakında dönecek memlekete. O gidince ben ne yapacağım diye diye iyice stres oldum

Kızım da bu haftaya kadar çok zorlamamıştı acaba ne kadar sürecek bu gaz meselesi bakalım

Mesela benim geceleri uyuyor .Sagmak aklıma gelmedi. Sagdigimda ne gibi bir fayda sağlayacak?Gün içinde sütüm mu artacak?
Benimki tek göğüs ile doydugu için diğer göğüsteki sütü mochi ile topluyorum. Benimki sağmak değil. Gün veya gece içinde bazen gazı olduğu için memeyi almak istemiyor. Biberon ile sagdigim sütü veriyorum. Kalan sütleri de posetleyip dondurucuda saklıyorum. İşe baslayinca ya da dışarıya çıkmak isteyince evde olan o sütleri icirir

Bu yöntemle ilerle sütünün olduğunu anlayacaksın:) hem onun midesi için faydalı
Hem dolu göğüsü emiyor ve 1 göğüs yetiyor
Kalan diğer göğüs sonraki öğün. O süreçte çok şişerse sağarsın . Fazladan öğün olur

Memeyi ne sıklıkla bosaltirsan o sıklıkla doluyor
Bende bugün tek hayatımın ilk gününü yasayacam evde gram yemek yok gazlı bi yenidogan sürekli midem bulanıyor diye dolanan bi 5 yaşım var 5 yas yemeklerini yedirmemi de istiyor

Evrene msjim bugun herkes iyileşecek uykusuz annelerini yormayacak

Siz niye sutunuzusagiyorsunuz ? Ben anlayamadım. Ben mi yanlış yapıyorum. Bana Surrender ile anlatır mısınız,
Canım ben sütü artırmak için sağıyorum. Bazen memeyi tam boşaltmıyor ve süt memede kalıyor .niye memede kalsın ? Dolapta dursun fazladan öğün oluyor
Bu süreçte memeler dinleniyor ve yine süt oluyor :) her zaman yedek sütüm vardır dolapta. Ve bazen anı bısıler oluyor hemen dolaptan sütü çıkarıyorum.
Memeler sürekli aktif oluyor yani.☺
Gunde 2 kez sağıyordum ama bu aralar daha çok sağıyorum cunku kızım memeyi almada problem çıkarıyor

benim sağ göğüs sol göğüsten biraz daa büyük ve daha fazla süt üretiyor. Sanırım tazyikli geliyor
Kızım o göğsü almak istemiyor
Ama sol göğüste problem yok alırken.

Sağma nedenlerim bunlar :)

Beyaz gürültü bizde hiç işe yaramıyor ya bir sürü farklı açtım hiç sakinleşmiyor
Bir program ındırmdıms şahane bişi :) insallah ücretli değildir yağmur sesi
Korna sesi
Ne ararsan var .. kesintisiz kapatana kadar dinliyorsun. Onu da dene istersen daha gerçekçi sesleri

Bebek uyutucu " adı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…