- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #83.181
Kaç günlükken başladın vermeyeHiçbir doktor bitki çayından bebeğe de içir demez. Kendin iç derler
Ama ben 6 yıl önce oğluma, şimdi kızıma kimyon çayını önce bebeğe 2-3 çay kaşığı verip kalanını kendim içtim.
Çünkü annelik gerektiği zaman insiyatif alabilmektir
Birkaç haftadır kimyon demlemiyorum tabi. Azalttım. Kendim şişkinlik hissedersem önden demleyip içiyorum. Veya humana nın kimyonlu rezenesini içiyorum.
Tatile geldik biogaia yı yanıma almayı unuttum. Yenisini de almadım. Çok zorlanınca sab simplex veriyorum
Gaz felan dır belki o kadar uzun süre olmaz dediğin gibiHayır yani neden diyorlar ki böyle, biz görünce yeterince dertleniyoruz zaten. Ben takıyorum açıkçası umarım geçecek
Öyle de sabah 6 buçuktan beri sadece 1 saat uyudu sürekli ağladı. Bunu sırt ağrısına bağlayamıyorum. Mahvoldum
Aynen yutkunuyor midesi agzina gelir gibi oluyor ben de az emzirip sonra isterse oyaliyorum emzikle vs. Şu emip emip kusmayan bebelere hayran kaldm maşallah. Bizim her yerimiz kusmuk oluyo. Insallah reflü olmazlar.
E devletten değil bizzat başvuru yapılacak eşin sosyal hizmetlere veya aile bakanlığının müdürlüklerine gidip dilekçe doldurup başvuru yapacak doğum belgesi ileKızlar doğum parası alanlar hepiniz çalısıyor muydunuz?
Benim neden olmuyor anlamadım? Tam olarak nerden başvuru yaptınız. E devlette ilksan diye bi seçenek çıkıyor ordan yapmaya calısıyorum olmuyor
Suan senin bebegin 2 aylik benimki daha 20 günluk ya saat araligini uzatsam veya ogün atlasam içim rahat etmiyir. Yoksa ben de reflusü olcak diye korkuyrm. Bazi günler baya baya cikariyor. Ben de uyuduysa israr etmiyorum ama daha kücük sanki ne biliyim. Gece de mecbur uyandiriyorum. Senin 20 günlukken de boyle miydi?Benimki her seferinde kusmuyor. Arada bir sızıntı gibi. Yani çok tazyikli gelirse veya emdikten sonra alt değiştirirsem falan kusuyor. Önce gazını almam lazım bu durumlarda..
Reflülük bir durum değil bizimki. Ama sık kusmasına sebep olup benim yüzümden reflü olursa vicdan azabı çekerim. O yüzden a dese meme vermiyorum artık.
Az emip uyuyup kaldıysa ısrar etmiyorum. Uyanırsan emersin deyip bırakıyorum. Bazen öğün atlamış bile oluyor. Uzun zamandır gece uyandırmıyorum zaten.
Canim benim kurumum yapti. Eşimi gonderdim orda bişeyler doldurmuslar bebegin kimligini istemisler. Kendileri basvurdular. Sanrm aile bakanligi mudurlugune mi bi yere yollucaz dedilerdi. Bizzat biz de yapablrmisiz ama ben ilcedeyim ile göndermem gerekiyordu sanrm. Kurum kendi araciligiyla halletti galiba yanlş anlamadiysam. Calisiyorsan kurumuna yaptirabilirsin.Kızlar doğum parası alanlar hepiniz çalısıyor muydunuz?
Benim neden olmuyor anlamadım? Tam olarak nerden başvuru yaptınız. E devlette ilksan diye bi seçenek çıkıyor ordan yapmaya calısıyorum olmuyor
Kaç günlükken başladın vermeye
E devletten değil bizzat başvuru yapılacak eşin sosyal hizmetlere veya aile bakanlığının müdürlüklerine gidip dilekçe doldurup başvuru yapacak doğum belgesi ile
Ay hiç uğraşamıcsm 300₺ için bu sıcaktaCanim benim kurumum yapti. Eşimi gonderdim orda bişeyler doldurmuslar bebegin kimligini istemisler. Kendileri basvurdular. Sanrm aile bakanligi mudurlugune mi bi yere yollucaz dedilerdi. Bizzat biz de yapablrmisiz ama ben ilcedeyim ile göndermem gerekiyordu sanrm. Kurum kendi araciligiyla halletti galiba yanlş anlamadiysam. Calisiyorsan kurumuna yaptirabilirsin.
Ay hiç uğraşamıcsm 300₺ için bu sıcaktakalsın. Teşekkür ederim
Darısı başımıza inşallah
40 olunca her şey değişirmiş sözde
Bu günden sonra size yüklenecek yeni güncellemeleri sabırsızlıkla bekliyoruz, bize de umut olur
Annenin kimlik fotokopisi çocuğun kimlik fotokopisi ve varsa doğum belgesi fotokopisini istiyorlar 5 dk da giriş yapıyorlar boş bir zamanında gidebilirsin neden bırakasın ki?Ay hiç uğraşamıcsm 300₺ için bu sıcaktakalsın. Teşekkür ederim
Bu kadar hassas olursan çok yaşamazsın sen ben sana diyimKızlar gece 3te emzirdim, altını aldım, oyaladım, 4te kayınvalidem uyandı, zaten uyumaya hazır, ben uyutayım, sen yat dedi. 4.20de uyumuş.
Sabah salya sümük ağladım neden ben uyutmadım, kızımı yalnız bıraktım diye
Siz de böyle şeylere takılıyor musunuz
Kendimi Şeyma subaşı gibi hissettim, çocuksuz gezip gezip, mutlu anne = mutlu çocuk diye bir mottosu var ya
Ben de uykusunu alan anne = mutlu bebek diye baktım olaya galiba.
Sonra sabah olunca da vicdan yaptım
Üstüne bide aylarca beklemiş kocanın yılışması çıktı mıHiçbir b*k olmuyo
Ne umutlarla yapmıştım 40ı
Tersine döndü çocuğum
Lohusalık mode onBu kadar hassas olursan çok yaşamazsın sen ben sana diyim
Ben 15 günde 400 gr aldığını görünce mamayı esirgememeye başladım aksine. Takviyeyle ancak o kadar alabilmiş bide mama vermesem zayıf kalacak diye düşündüm. Ama bende sütte pek yok kendimi bildiğim için çokta zorlamaya gerek duymuyorum.Bugün tarttırmak için sağlık ocağına götürdüm bebişi 4400 olmuş 20 günde 450 grm almış mamayı azalttım daha çok emzirmeye çalışıyorum çok almamış mamayı azaltmasaydım daha çok alırdı ama memeden uzaklaşır diye düşündüm bi süre böyle denicem sağdığımda hala 60 cc yi geçemedim o yüzden kilosunu merak ettim neyseki tahmininden fazla almış
Benimkininde boynunda olmuştu ben ısrarla kalın kalın giydirince çocuğuBenim bebe isilikten görünmüyordu. Doktorumuz makyaj pamuğu ile püf puf pudra surmemi söyledi. 2 gündür sürüyorum. Acayip faydası oldu kayboldu büyük çoğunluğu
Hadi yaa sende atÇok güzel olmuş biz de yaptık hanımefendinin uyanmasını bekliyoruz
Süt içmekden oluyo o pamukcuk başlangıcı gibi , karbonatlı suyla arada dilini silKızlar sizin bebeklerin dili pembe mi az beyaz mı?benimki pembe değil az beyaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?