- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #83.201
Gitti olmadım daha herhalde değilimyoncambenim ben de senin gibi oldum. Bitti demiştim 3 gündür. Sen ne durumdasın?
Valla bizimki de karnı tok olsa da zırt pırt uyanıyor gazdan heralde ablaları alıp bakıyorlar yanlarında yatırıp tv falan izliyorlar yine uyuyor meme emmeyecekse ve altı değişmeyecekse bana gerek kalmıyor ve benim işime geliyorBenimkini de 2 dk boş bırakmıştım ablası TV açmış baka baka uyumus küçük desonuç odakliyim ben, uyumuş mu uyumuş
Ne yazı ki bende de yok iyice mamaya alışmaması için çaban ayda 600 800 gram alması normalmiş o yüzden çokta endişelenmedimBen 15 günde 400 gr aldığını görünce mamayı esirgememeye başladım aksine. Takviyeyle ancak o kadar alabilmiş bide mama vermesem zayıf kalacak diye düşündüm. Ama bende sütte pek yok kendimi bildiğim için çokta zorlamaya gerek duymuyorum.
En az 600 alması lazım diye biliyorum ama sadece süt ile 1 kg aldıranları duyunca insan yetersiz hissediyorNe yazı ki bende de yok iyice mamaya alışmaması için çaban ayda 600 800 gram alması normalmiş o yüzden çokta endişelenmedim
Alt sınır 600 öyle dedi hemşire ama önemli olan sağlık değil mi elinden geldiğim ve önce emzirip yetersiz geldiğini düşünürsem mama veriyorum zaten doymadığını belli ediyor tabiki emsin diye aç bırakmıyorum ama mamayla şişmesini de istemem zaten hemşirede ayına göre normal olduğunu söylemiştiEn az 600 alması lazım diye biliyorum ama sadece süt ile 1 kg aldıranları duyunca insan yetersiz hissediyor
Yok canım çıkmadı.Üstüne bide aylarca beklemiş kocanın yılışması çıktı mı
Valla mümkün değil ki aynı saatte olması. İstediğimiz saatte uyanmaları bile mucizeKızlar
Simdi bu bebeleri düzenli belli saatlerde emzirmek mümkün olmuyor. Bazen 2 saat bazen 3 saat sonra emiyor. Haliyle her gün ayni saatte emmiyor. Gün icinde hep ayni saatte mi emmesi lazm
Kızlar gece 3te emzirdim, altını aldım, oyaladım, 4te kayınvalidem uyandı, zaten uyumaya hazır, ben uyutayım, sen yat dedi. 4.20de uyumuş.
Sabah salya sümük ağladım neden ben uyutmadım, kızımı yalnız bıraktım diye
Siz de böyle şeylere takılıyor musunuz
Kendimi Şeyma subaşı gibi hissettim, çocuksuz gezip gezip, mutlu anne = mutlu çocuk diye bir mottosu var ya
Ben de uykusunu alan anne = mutlu bebek diye baktım olaya galiba.
Sonra sabah olunca da vicdan yaptım
Benimki de genelde 60 cc içer canimBugün tarttırmak için sağlık ocağına götürdüm bebişi 4400 olmuş 20 günde 450 grm almış mamayı azalttım daha çok emzirmeye çalışıyorum çok almamış mamayı azaltmasaydım daha çok alırdı ama memeden uzaklaşır diye düşündüm bi süre böyle denicem sağdığımda hala 60 cc yi geçemedim o yüzden kilosunu merak ettim neyseki tahmininden fazla almış
Okurken sonunda bisi olacak sandım :)Kızlar gece 3te emzirdim, altını aldım, oyaladım, 4te kayınvalidem uyandı, zaten uyumaya hazır, ben uyutayım, sen yat dedi. 4.20de uyumuş.
Sabah salya sümük ağladım neden ben uyutmadım, kızımı yalnız bıraktım diye
Siz de böyle şeylere takılıyor musunuz
Kendimi Şeyma subaşı gibi hissettim, çocuksuz gezip gezip, mutlu anne = mutlu çocuk diye bir mottosu var ya
Ben de uykusunu alan anne = mutlu bebek diye baktım olaya galiba.
Sonra sabah olunca da vicdan yaptım
Bende mamajo varEn yavaş akış biberon öneriniz var mıdır ??
Tüm satılanlar anne gögsü gibi diye ama malesef alakası yok ..
çocuk beni 10 dk emiyorsa biberonu 5 dk da bitiriyor .
Ayriyetten bazı anneler sütleri dolapta 6 ay saklıyormuş , açıkcası benim de mantığıma yatıyor , çünkü koyduğum sütleri şimdiye kadar çıkarıp vermedim , gögsüm yeterli geliyor sanırım
Aynen benim de diğerlerinde aynıydı bendeki kapasite bu kadar sağlık olsunAlt sınır 600 öyle dedi hemşire ama önemli olan sağlık değil mi elinden geldiğim ve önce emzirip yetersiz geldiğini düşünürsem mama veriyorum zaten doymadığını belli ediyor tabiki emsin diye aç bırakmıyorum ama mamayla şişmesini de istemem zaten hemşirede ayına göre normal olduğunu söylemişti
İlk çocuğumda yine azdı sütüm resmen çok takmıştım ama sütte olmayınca olmuyor çokta yıpratmanın manası yok
Valla mümkün değil ki aynı saatte olması. İstediğimiz saatte uyanmaları bile mucize
Ayyy ben istiyorum ama daha nereden alıcağıma emin değilim, e bebekde var trendyolda var instagraöda bi kaç sayfa varBu arada kehribar kolye aldınız mı nereden aldınız?
E bebektekiler standart modeller ben arasında nazarlıkta olsun istiyorum özel yaptırmam lazım sanırım ama bazıları sahte satıyorlarmışAyyy ben istiyorum ama daha nereden alıcağıma emin değilim, e bebekde var trendyolda var instagraöda bi kaç sayfa var
Yarın bir aile hekimine goturucem .zaten kilosu için gidecektim .Hem bana bir motivasyon olur hem de içim rahat eder .Hadi yaa sende at
Süt içmekden oluyo o pamukcuk başlangıcı gibi , karbonatlı suyla arada dilini sil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?