- 23 Ekim 2018
- 16.310
- 37.724
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #83.241
Benimki de kusuyor bu aralar normal geliyor bana bebekler kusar geneldeNe zaman sonra 3 e cikcak bu bazisi gece uyandirma dedi doktor diyor. Annem de uyandirip durma kalkinca emer diyor. Biraksam sanki uyanmayacak. Neye uyacagimi sasirdim ben
Allahım ne güzel istediginde veriyorsun iciyor ve maşallah barekallah kusmuyor. Ben sürekli emdigi yeter kusar yoksa diyorum.saat araliklari da karman corman uyuyor uyandiriyorum 2 2 bucuk saat olunca icip yatiyordu. Ya da bakiniyordu. Smdi 2 gündür gaz belasina da tutulduk ne ictigi belli ye uyudugu. Ne kadar iciyor takip edemiyorum
Benimki de hafif beyqz oluyor artma olmadi süt emince ondan heralde diyorum ben her daim de kontrol etmedim. Süt icmeden bi bakmak lazm belki o zaman azalır veya beyaz olmaz.
Varmış ama avent small 300 ₺Bu sılıkon uçların 2 delıklısı yok mu acaba ?
Aç bebek bence gece gündüz ağlar .Canım sana katılıyorum. Ama birşey sormak istiyorum. Burda fikri olan herkes bana yardımcı olabilir.
Ben ilk kızımda hem kendi sütümü hem mama veriyordum. Sütüm yetmiyor diye düşünüyordum.
Bu bebeğim de doktora mama vermeye ihtiyaç varmı dedim yok dedi.
Göğüslerim yumuşak böyle dolgun dolgun akan bir sütüm yok.
İlk doğdu 3 uncu 4 uncu gün göğsümden süt damladı kaç defa. Ama şimdi kızım emiyor sütüm varmı yok mu bilmiyorum. Anlamıyorum.. Beni yadurgamayın bu ne saçmalık nasıl insan kendi bilemez dersiniz belki.
Ama vallahi bilmiyroum.
Sanki sütüm az gibi geliyor bana. Sizce sütün yeterli olduğu nasıl anlaşılır.
Ben de hala bir kuruş para almış değilim hiçbir başvurumda gözükmüyor ben de bu işten hiçbir şey anlamadım ilk çocuğum da tıkır tıkır işlemişti her şey ama nasıldı hatırlamıyorum... Çalışıyorum en azından SGK'dan paramı alabilirim diye düşünüyorumKızlar doğum parası alanlar hepiniz çalısıyor muydunuz?
Benim neden olmuyor anlamadım? Tam olarak nerden başvuru yaptınız. E devlette ilksan diye bi seçenek çıkıyor ordan yapmaya calısıyorum olmuyor
Bence fazla beslenmekten dolayı oluyor bunlar.Benim bebem emdiğinde doymuyor, bir saate yakın emziriyorum 1 saat anca yetiyor uyuyup yine emmek istiyor. bu kez sağdığım sütlerden 90 -100 luk hazırlayıp vermek zorunda kalıyorum. Biberonla aldıginda daha uzun sure kesintisiz uyuyabiliyor.3575 doğmustu 1 aylık kontrolunde 4250 ye cıkmış sadece anne sutuyle.ne yapacağımı şaşırdım.
Ayva jeli çok işe yaradı bende canım birde her emzirme sonrası bir damla sütü sürüyorum ucuna şükür acısı geçti artıkKızlar göğüs ucu yaraları için çözümünüz nasıl oldu?Lansinoh kremi her emzirme sonrası sürüyorum biraz hafifletti ama emzirirken canım çok acıyor
Canım ama bu çok normal benim de göğüslerim ilk 1-2 gün sertleşti sonra süt akışı oldukça şu an gayet yumuşak ancak 4-5 saati emzirmezsen biraz sertleşiyor ve bebeğimin kilo alımı çok iyi sütüm de yeterli hiç öyle düşünme bence doktorun dediği gibi sütün yetiyordur herkesin şakır şakır akmıyor zaten ama yetiyor bebeklerimize onu kilo alımı ile veya en azından bez değişimini anlarsın günde 4-5 tane Şişli bez çıkartıyorsa yeterli gıdayi alıyordurCanım sana katılıyorum. Ama birşey sormak istiyorum. Burda fikri olan herkes bana yardımcı olabilir.
Ben ilk kızımda hem kendi sütümü hem mama veriyordum. Sütüm yetmiyor diye düşünüyordum.
Bu bebeğim de doktora mama vermeye ihtiyaç varmı dedim yok dedi.
Göğüslerim yumuşak böyle dolgun dolgun akan bir sütüm yok.
İlk doğdu 3 uncu 4 uncu gün göğsümden süt damladı kaç defa. Ama şimdi kızım emiyor sütüm varmı yok mu bilmiyorum. Anlamıyorum.. Beni yadurgamayın bu ne saçmalık nasıl insan kendi bilemez dersiniz belki.
Ama vallahi bilmiyroum.
Sanki sütüm az gibi geliyor bana. Sizce sütün yeterli olduğu nasıl anlaşılır.
Canım ben de ayva çekirdeği jeli yaptım ve bepanten sürdüm arada zeytinyağı sürdüm ve sürekli açıkta bıraktım göğüslerim kuruyordu Evet ama yaralar kurursa daha çabuk iyileşir memeyi ağzına vermeden önce de yine zeytinyağı ile veya jel ile ıslatıyordum ama şunu anladım ki ne yaparsak yapalım yaraların geçmesinin zamanı var .. acıyor diye sakın emzirmemezlik yapma çünkü o zaman da süt birikiyor mastit olma ihtimalin artıyor acısa da emzir bebeğin tutuş pozisyonunu değiştirmek de faydalı oluyor bende olmuştuKızlar göğüs ucu yaraları için çözümünüz nasıl oldu?Lansinoh kremi her emzirme sonrası sürüyorum biraz hafifletti ama emzirirken canım çok acıyor
Sma comfort iyi diyolar sen hangisini aldımKızlar benim bebek saatlerce emiyor bırakmıyor aglıyor gittim mama aldım sma marka iyi dedi eczane 50veriyorum beş dakka sonra burnundan fışkırıyor korkuyorum başına gelen bilen var mı acaba
Her ay sağlık ocağına gidip baktırrarak öyle bakıcM kilosuna yakınsa sağlık ocağı gidip öğrenebilirsin ordanKızlar siz bebişler in kilo alıp almadığını nasıl takip ediyorsunuz
Göğüs ağrıları vardı oyuzden gelemiyodu ama yazıyım nezman gelcek diyeSpatzi hanımlar bu arkadaş bir daha yazmadı değil mi doğum yaptıkdan sonra. Oda almanyada yaşıyordu. Ben tako ettim ama en son doğum yapınca girip bakamadım işte.
Emdikçe sütün çoğalıcak iyi beslen iyi uyu bol su iç ara arada sağmanı tavsiye ederimAç bebek bence gece gündüz ağlar .
Niye yadırgayalım canim
Canım çok veriyorsun. Benim de geçende oldu, doktor çok vermekten dedi.Kızlar benim bebek saatlerce emiyor bırakmıyor aglıyor gittim mama aldım sma marka iyi dedi eczane 50veriyorum beş dakka sonra burnundan fışkırıyor korkuyorum başına gelen bilen var mı acaba
R RabiaIslam canım amy doğru diyor. Aç olsa ağlar. Ağlamıyorsa sorun yok.Aç bebek bence gece gündüz ağlar .
Niye yadırgayalım canim
Tamam yarın yazarım en azından bir fikir sahibi oluruzCanım benim ki de beyaz sütyen diye düşünüyorum arada karbonatlı suda sürdüm ama hep öyle anlamadım kisana söylenenleri bize de yaz.
Peki canım kaç saatte bir emziriyorsun?Canım ama bu çok normal benim de göğüslerim ilk 1-2 gün sertleşti sonra süt akışı oldukça şu an gayet yumuşak ancak 4-5 saati emzirmezsen biraz sertleşiyor ve bebeğimin kilo alımı çok iyi sütüm de yeterli hiç öyle düşünme bence doktorun dediği gibi sütün yetiyordur herkesin şakır şakır akmıyor zaten ama yetiyor bebeklerimize onu kilo alımı ile veya en azından bez değişimini anlarsın günde 4-5 tane Şişli bez çıkartıyorsa yeterli gıdayi alıyordur
Gündüzleri sadece 3 saat bir kez uyuyor bazen 3 saati bile bulmuyor daha erken uyanıyor geceleri de yine 3 saat kadar uyuyor tekrar uyanıyor bunun haricinde neredeyse sürekli emziriyorum ben beni emzik niyetine kullanıyor bebeğim emziği kabul etmiyor o yüzden de sadece meme emiyor çok yoruluyorum ilk oğlum da böyleydi emzik almadı sürekli beni yemiyordu bu da aynı şekildePeki canım kaç saatte bir emziriyorsun?
Mesela 3-4 saati buluyor mu artık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?