Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Benimki de kusuyor bu aralar normal geliyor bana bebekler kusar genelde büyük oğlum hiç kusmamıştı küçüğü hep kusardı bu daha orta halli kusuyor

Aç bebek bence gece gündüz ağlar .
Niye yadırgayalım canim

Kızlar doğum parası alanlar hepiniz çalısıyor muydunuz?
Benim neden olmuyor anlamadım? Tam olarak nerden başvuru yaptınız. E devlette ilksan diye bi seçenek çıkıyor ordan yapmaya calısıyorum olmuyor
Ben de hala bir kuruş para almış değilim hiçbir başvurumda gözükmüyor ben de bu işten hiçbir şey anlamadım ilk çocuğum da tıkır tıkır işlemişti her şey ama nasıldı hatırlamıyorum... Çalışıyorum en azından SGK'dan paramı alabilirim diye düşünüyorum

Bence fazla beslenmekten dolayı oluyor bunlar.

Kızlar göğüs ucu yaraları için çözümünüz nasıl oldu? Lansinoh kremi her emzirme sonrası sürüyorum biraz hafifletti ama emzirirken canım çok acıyor

Canım ama bu çok normal benim de göğüslerim ilk 1-2 gün sertleşti sonra süt akışı oldukça şu an gayet yumuşak ancak 4-5 saati emzirmezsen biraz sertleşiyor ve bebeğimin kilo alımı çok iyi sütüm de yeterli hiç öyle düşünme bence doktorun dediği gibi sütün yetiyordur herkesin şakır şakır akmıyor zaten ama yetiyor bebeklerimize onu kilo alımı ile veya en azından bez değişimini anlarsın günde 4-5 tane Şişli bez çıkartıyorsa yeterli gıdayi alıyordur

Kızlar göğüs ucu yaraları için çözümünüz nasıl oldu? Lansinoh kremi her emzirme sonrası sürüyorum biraz hafifletti ama emzirirken canım çok acıyor
Canım ben de ayva çekirdeği jeli yaptım ve bepanten sürdüm arada zeytinyağı sürdüm ve sürekli açıkta bıraktım göğüslerim kuruyordu Evet ama yaralar kurursa daha çabuk iyileşir memeyi ağzına vermeden önce de yine zeytinyağı ile veya jel ile ıslatıyordum ama şunu anladım ki ne yaparsak yapalım yaraların geçmesinin zamanı var .. acıyor diye sakın emzirmemezlik yapma çünkü o zaman da süt birikiyor mastit olma ihtimalin artıyor acısa da emzir bebeğin tutuş pozisyonunu değiştirmek de faydalı oluyor bende olmuştu

Kızlar benim bebek saatlerce emiyor bırakmıyor aglıyor gittim mama aldım sma marka iyi dedi eczane 50veriyorum beş dakka sonra burnundan fışkırıyor korkuyorum başına gelen bilen var mı acaba
Canım çok veriyorsun. Benim de geçende oldu, doktor çok vermekten dedi.
Ben şöyle yapıyorum. Bir memeyi veriyorum, gazını çıkartıyorum, emziğini verip biraz sakinleşmesini sağlıyorum. Mızmızlanırsa diğer memeyi verip aynı işlemi yapıyorum.
Yine mızmızlanmaya başlarsa, 30-60 ml arası veriyorum, memeyi kaç dakika emdiğine bakarak.
İstersen 30 vermeyi dene. Belli ki seninki memeden çok emmiş, mama da fazla gelince burnundan fışkırtmış. Benimki memelerde maksimum 10 dakika kalıyor o da çok açsa. Genelde de 7 dakika kalıyor.

Aç bebek bence gece gündüz ağlar .
Niye yadırgayalım canim
R RabiaIslam canım amy doğru diyor. Aç olsa ağlar. Ağlamıyorsa sorun yok.
Benim bebiş mesela benden ne kadar emse de uykuya dalamıyor.
Her saat başı emmek istiyor. O yüzden emmelerin üstüne aranmaya başlayınca, biraz mama desteği veriyorum. Doktor da böyle önerdi.

Peki canım kaç saatte bir emziriyorsun?
Mesela 3-4 saati buluyor mu artık?

Peki canım kaç saatte bir emziriyorsun?
Mesela 3-4 saati buluyor mu artık?
Gündüzleri sadece 3 saat bir kez uyuyor bazen 3 saati bile bulmuyor daha erken uyanıyor geceleri de yine 3 saat kadar uyuyor tekrar uyanıyor bunun haricinde neredeyse sürekli emziriyorum ben beni emzik niyetine kullanıyor bebeğim emziği kabul etmiyor o yüzden de sadece meme emiyor çok yoruluyorum ilk oğlum da böyleydi emzik almadı sürekli beni yemiyordu bu da aynı şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…