Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Yok canim 2 2bucuk saatte bir emziriyordum. Cok emince kustugu icin her istediginde veremiyorum
Ben sagmiyorum çünkü her öğünde yettiğini düşünüyorum. Yetmediğini düşünsem ya da isim olsa ve süt olsun desem gece sagarim .Ben dengesini bozmak istemiyorum acikcasi .evet sagdikca artıyor ama yetiyorsa niye sagayim. Sagiyorum dolaba koyuyorum sonra kullanmıyorum. İse başlayınca işime yarayacak olanı da 3.4.aydan sonra sagacagim Ben. Ben saginca sütüm artıyor. Bir kaç kere denedim .Bebegim de çok kilolu değil ve kilolu doğmadı o yüzden de fazla sütü alamıyor. Çocuğun kilolu olur emer emer sütü bitirir sen de dersin ki gece sagiyim bir öğün onu veririm .Ya da disarda işin olur o zaman sagarsin.

Ilk zamanlar sagdim memelerim sişti falan şiştigi icin de tutamadi mecbur once biraz sagdim sonra verdm. Bazen tamamen sagdigim oldu cok agriyordu mastit olur diye sagip dolaba attm. Iyice arttiydi dedigin gibi. Sonra biraz bebek büyüyünce tutabildi memeyi şiş bile olsa bi sekilde kavriyordu sağmayı kismen biraktm. Ondan mı boyle oldu o zaman. tamamen kesilmedi sonucta. Ilerde saginca tekrar cogalir mi diyorsun? Ben de düzene girsin istedim gereksiz sislik ve süt akmasndan bikmistım ama suan sanki sönmüs gibi oldu bi an korktm sanrm.

Cok haklısın onuda verdim emzirdim de gazı varmıs sırtına kadar yapıp yıkanınca uyudu hızımı alamayıp cok emzirmişim

Ya bu kanama olayı benim de canımı sıkıyor gece pedi kullanıyorum damla damla geliyor normale dönüyorum sökülüyor ne yapacağımı şaşırdım koltuklara falan geçecek diye korkuyorum
Emzik alması ehh işte ama ne var ne yok her yolu denicez durmazsa
Buzlukta gözleme var benim ondan pişircem hem otantik olur yurtdışından gelene eşim baklava çiğköfte kuruyemiş alacak çay kahve yaparım yeter bence.
Dediğin gibi yapıcam canım korkunun ecele faydası yok ömür boyu bu bebe bizimle olduğuna göre alışıcaz birbirimize
Piknik benim için çok büyük bir aksiyon şuan
9

Dışarı yemeğe çıkacaksınız evde yemek hazırlamaya gerek yok bence. Hem sana zor olur. Hem sıcakta hafif salata tarzı şeylerde iyi olur. Sana da hazırlaması kolay olur belki.
Aynen cnm zaten kalan 2 akşam dışarıda yedireceğiz ben kolaya kaçıcam üstte yazdıklarım gibi şeyler ikram etmeyi düşünüyorum.

İlk basta sütun çoktur bebek ememez gücü yetmez süt kalır. Sonra bebek buyur süt yetmez .süt yetmezse sagarsin artırmaya bakarsın. Bir de gündüz 1 ile 4 arası süt üretimi azalirmis .1 saat bile olsa uyumak iyi gelirmiş. Öğün atlama protein ye ,hurma ye .özellikle öğle saatlerinde .o bitki caylarindan içebilirsin ama bence en çok öğün atlamamak ,su içmek ve emzirmek artırıyor. Onlar biraz hızlandırıyor.
Benim de ilk zamanlar geceleri siserdi .şimdi emdikten sonra yumuşak oluyor .Bir sonraki sefere sert bile kalmıyor. Yani bebek memeyi yüzde 90 boşaltıyor.
Bir dönem sagdim ben .benim bebeğim küçük doğdu. Kilo alımı çok iyi ama hala bir 4.5 kilo değil mesela .sagdigim dönemde ve o çayları içtiğim dönemde sütüm çok geldi .bebek zor emdi .sonra çayları bıraktım. Normale döndü .Bir süre sonra azalmış gibi oldu .çünkü bebek büyüdü bu sefer de .emdi ve bitti .ben tekrar caylara basladim .ama asiri icmiyorum .evet bebek emdikce süt üretimi artar .ama memenin de bir dolma süresi var .
Sütun iyiyse bebege de yetiyorsa sagma zaten o boşaltır.
Sütun azsa bebege yetmiyorsa uyuduğunda sağki en azından bir öğün olsun
Bebegin büyük ve sütun azsa yine sağ çünkü sütun artsın

Avent kolık biberondan aldım. Bakalım ise yarar mı .
Kızımda dr browns almıştım. Çok kullanmadım . Ama en net hatırladığım şey
Biberinin ucu asıır yumuşaktı onun
O özelliği beğenmemiştim

Canım benim sütüm yetiyor ama
Diğer öğüne gelene kadar göğsün aşırı şişiyor ve akma yapıyor . Bazı durumlarda sağılması gerek bence . Benimki suan 5 kılo
Ama genellıklr 70 cc anca içiyor. Memede de uzun kalmıyor. Gece emzirdim mesela, diğer göğüsü sağmak zorunda kaldım.

Bizimki emzirme yastığının keyfine alıştı kolumda emmiyor Sürekli kafayı geriye atıyor. Ben de kolumda emzirmek istiyorum çünkü dışarı çıktığımızda falan yarın bir gün nasıl emzirecegim .Hem kolda daha kısa sürede emiyor .ikimiz de bunalıyoruz. Nasıl biraktiracagim bilmiyorum

Yok canim 2 2bucuk saatte bir emziriyordum. Cok emince kustugu icin her istediginde veremiyorum
Olması gereken saat aralığı bu .
Gece mesela esnıyor bende o saat.
Baktım geceleri aralıksız uyuyor
Ben saat kurdum 3,5 saatte bi emzırıyorum.

4 aylık olana kadar bu sekilde ilerleyeceğim.sonra istediği kadar uyusun zaten uyanmıyor emerken.
Ve benımkı maalesef her pırtlama da azıcık kaka yapıyor ve o kaka poposunu yakıyor pişik yapıyor. Uyanmak altını değiştirmek zorundayım. Ama gazi biraz azalırsa o kakalarda biter

Emzirirken koluna bisi koyuyor musun? Çünkü kafası terler ve ondan da istemez:)

Kızlar dr a gittik bize netira damla verdi tek kullanımlık tüplerde 1 hafta kullancaz geçmezse göz druna götür dedi inşallah iyi gelir. Direkt göz doktoruna gitmek aklıma geldi ama hastanedeki göz dr.u hiç iyi değil.
Baştan göz kanalları tıkalı olabilir sık karşılaşıyoruz falan dedi sanmıyorum çünkü şikayetimiz 2-3 gündür var gözyaşı da akmıyor iltihap yaptı yıkandıkça da artıyor büyük ihtimalle üşüttük çocuğu dedim sonra muayene etti diyor ki ilk çocuğunuz değil dimi 3.çocuğum nerden bildiniz dedim çocuğa ne olduğunu anlayabiliyorsunuz hiç telaşınız da yok tecrübeli olduğunuz belli dedi

Dün devlete görürdüm. Sağ göz biraz sulu hep
Damla yazdı. Almadım ben de
Önceki doktorun verdiğini düzenli kullanacağım. Masaj önerdi
Ve 1 yasına kadar geçmezse ameliyat dedi.
O değil hicbir sorun da görmedi akıntıdan başka gozde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…