- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #83.601
Yok canim 2 2bucuk saatte bir emziriyordum. Cok emince kustugu icin her istediginde veremiyorumNe sıklıkla emziriyorsun bebeği?her isteyince mi
Ben sagmiyorum çünkü her öğünde yettiğini düşünüyorum. Yetmediğini düşünsem ya da isim olsa ve süt olsun desem gece sagarim .Ben dengesini bozmak istemiyorum acikcasi .evet sagdikca artıyor ama yetiyorsa niye sagayim. Sagiyorum dolaba koyuyorum sonra kullanmıyorum. İse başlayınca işime yarayacak olanı da 3.4.aydan sonra sagacagim Ben. Ben saginca sütüm artıyor. Bir kaç kere denedim .Bebegim de çok kilolu değil ve kilolu doğmadı o yüzden de fazla sütü alamıyor. Çocuğun kilolu olur emer emer sütü bitirir sen de dersin ki gece sagiyim bir öğün onu veririm .Ya da disarda işin olur o zaman sagarsin.Yok canim 2 2bucuk saatte bir emziriyordum. Cok emince kustugu icin her istediginde veremiyorum
Ilk zamanlar sagdim memelerim sişti falan şiştigi icin de tutamadi mecbur once biraz sagdim sonra verdm. Bazen tamamen sagdigim oldu cok agriyordu mastit olur diye sagip dolaba attm. Iyice arttiydi dedigin gibi. Sonra biraz bebek büyüyünce tutabildi memeyi şiş bile olsa bi sekilde kavriyordu sağmayı kismen biraktm. Ondan mı boyle oldu o zaman.Ben sagmiyorum çünkü her öğünde yettiğini düşünüyorum. Yetmediğini düşünsem ya da isim olsa ve süt olsun desem gece sagarim .Ben dengesini bozmak istemiyorum acikcasi .evet sagdikca artıyor ama yetiyorsa niye sagayim. Sagiyorum dolaba koyuyorum sonra kullanmıyorum. İse başlayınca işime yarayacak olanı da 3.4.aydan sonra sagacagim Ben. Ben saginca sütüm artıyor. Bir kaç kere denedim .Bebegim de çok kilolu değil ve kilolu doğmadı o yüzden de fazla sütü alamıyor. Çocuğun kilolu olur emer emer sütü bitirir sen de dersin ki gece sagiyim bir öğün onu veririm .Ya da disarda işin olur o zaman sagarsin.
Cok haklısın onuda verdim emzirdim de gazı varmıs sırtına kadar yapıp yıkanınca uyudu hızımı alamayıp cok emzirmişimCanım saginca süt bitti zannetme tam tersine sagip göğsü boşaltmak süt uretimine katkıda bulunur. Ayrıca çocuk emmek istediğinde yeni sagmis olsan bile memeden süt çıkar. Bazen ben yeni sagmis oldugmda çocuk istiyor emmeyi memenin içi boş görünüyor ama bebek çekince bakıyorum geliyor. Boş gibi görünmesine aldanma.
Bu hesabı nasıl yapıyoruzGünde ortalama 600 800 civarı alır. 2 saatte bir beslesen 12 kere ortalama 50 75 arası icer
Ya bu kanama olayı benim de canımı sıkıyor gece pedi kullanıyorum damla damla geliyor normale dönüyorum sökülüyor ne yapacağımı şaşırdım koltuklara falan geçecek diye korkuyorumKanama olayı tam bitti diyorum hop sil baştan
Zaten dışarıda yemek yiyeceksiniz eve ne gerek var?Ben az az kabul etmeye başladım gündüz saatlerinde o da. İçecek yanına kek, börek gibi şeyler koyuyorum. Bunlari da zamanında yapıp dondurucuya atmıştım, kurtarıcı oluyor.
Yemek için dışarı çıktığınızda bebeğin arabasının içine beyaz gürültü ya da fön makinesi sesi açıyorum. Dış sesleri çok algılamıyor. Bir de emzik alıyorsa hiç korkmayın
Dediğin gibi yapıcam canım korkunun ecele faydası yok ömür boyu bu bebe bizimle olduğuna göre alışıcaz birbirimizeBen henüz öyle ağırlamam gereken misafir almadım. Arkadaşlarım geldi birkaç kez. Onlara da buzluğa biseyler atmıstım onlardan çıkarttım.
Bence evde çay yanına bir iki çeşit dışarıdan birşeyler alabilirsin yemeğe gidecekmişsiniz evde yemeğe gerek yok diye düşünüyorum
Ayıp da olacak bir durum değil şu durumda.
Bence korkma güzel olur, bebeler dışarıda çok rahat ediyor
Mama verirsin en kötü karnı tok uyur mis gibi
Sen de hava almıs olursun
Biz de pikniğe gidicez bugünbakalım bizi neler bekliyor
Aynen cnm zaten kalan 2 akşam dışarıda yedireceğiz ben kolaya kaçıcam üstte yazdıklarım gibi şeyler ikram etmeyi düşünüyorum.9
Dışarı yemeğe çıkacaksınız evde yemek hazırlamaya gerek yok bence. Hem sana zor olur. Hem sıcakta hafif salata tarzı şeylerde iyi olur. Sana da hazırlaması kolay olur belki.
Kilo başına 150 200 arası alması gerekiyor ortalama mesela 4 kilo bebek 4×150 600 cc alacak desek 2 saatte bir beslense 600÷12 günde 50 cc almalı 2 saatte bir.Bu hesabı nasıl yapıyoruz
Gözün aydın çok sevindimKızlar biz hastaneden çıktık çok şükürah mutluluktan ağladım biliyomusunuz ilk kez
Allah şifa arayan herkese şifasını versin tez zamanda sadece bunu diyebilirim.
İlk basta sütun çoktur bebek ememez gücü yetmez süt kalır. Sonra bebek buyur süt yetmez .süt yetmezse sagarsin artırmaya bakarsın. Bir de gündüz 1 ile 4 arası süt üretimi azalirmis .1 saat bile olsa uyumak iyi gelirmiş. Öğün atlama protein ye ,hurma ye .özellikle öğle saatlerinde .o bitki caylarindan içebilirsin ama bence en çok öğün atlamamak ,su içmek ve emzirmek artırıyor. Onlar biraz hızlandırıyor.Ilk zamanlar sagdim memelerim sişti falan şiştigi icin de tutamadi mecbur once biraz sagdim sonra verdm. Bazen tamamen sagdigim oldu cok agriyordu mastit olur diye sagip dolaba attm. Iyice arttiydi dedigin gibi. Sonra biraz bebek büyüyünce tutabildi memeyi şiş bile olsa bi sekilde kavriyordu sağmayı kismen biraktm. Ondan mı boyle oldu o zaman.tamamen kesilmedi sonucta. Ilerde saginca tekrar cogalir mi diyorsun? Ben de düzene girsin istedim gereksiz sislik ve süt akmasndan bikmistım ama suan sanki sönmüs gibi oldu bi an korktm sanrm.
Çok iyi yapmışsın canım ben dibi gördüm şimdi daha geç toparlanıcamBen eve geldiğim 2. Gün çökmüştüm resmen. Ellerim titriyor, yorgunluktan ölüyorum vs. Sonra ancak düzeni oturttum ve hemen kullanmaya başladım. Başka türlü zor. Geçmiş olsun
Canım benim sütüm yetiyor amaİlk basta sütun çoktur bebek ememez gücü yetmez süt kalır. Sonra bebek buyur süt yetmez .süt yetmezse sagarsin artırmaya bakarsın. Bir de gündüz 1 ile 4 arası süt üretimi azalirmis .1 saat bile olsa uyumak iyi gelirmiş. Öğün atlama protein ye ,hurma ye .özellikle öğle saatlerinde .o bitki caylarindan içebilirsin ama bence en çok öğün atlamamak ,su içmek ve emzirmek artırıyor. Onlar biraz hızlandırıyor.
Benim de ilk zamanlar geceleri siserdi .şimdi emdikten sonra yumuşak oluyor .Bir sonraki sefere sert bile kalmıyor. Yani bebek memeyi yüzde 90 boşaltıyor.
Bir dönem sagdim ben .benim bebeğim küçük doğdu. Kilo alımı çok iyi ama hala bir 4.5 kilo değil mesela .sagdigim dönemde ve o çayları içtiğim dönemde sütüm çok geldi .bebek zor emdi .sonra çayları bıraktım. Normale döndü .Bir süre sonra azalmış gibi oldu .çünkü bebek büyüdü bu sefer de .emdi ve bitti .ben tekrar caylara basladim .ama asiri icmiyorum .evet bebek emdikce süt üretimi artar .ama memenin de bir dolma süresi var .
Sütun iyiyse bebege de yetiyorsa sagma zaten o boşaltır.
Sütun azsa bebege yetmiyorsa uyuduğunda sağki en azından bir öğün olsun
Bebegin büyük ve sütun azsa yine sağ çünkü sütun artsın
Olması gereken saat aralığı bu .Yok canim 2 2bucuk saatte bir emziriyordum. Cok emince kustugu icin her istediginde veremiyorum
Emzirirken koluna bisi koyuyor musun? Çünkü kafası terler ve ondan da istemez:)Bizimki emzirme yastığının keyfine alıştı kolumda emmiyorSürekli kafayı geriye atıyor. Ben de kolumda emzirmek istiyorum çünkü dışarı çıktığımızda falan yarın bir gün nasıl emzirecegim .Hem kolda daha kısa sürede emiyor .ikimiz de bunalıyoruz. Nasıl biraktiracagim bilmiyorum
Dün devlete görürdüm. Sağ göz biraz sulu hepKızlar dr a gittik bize netira damla verdi tek kullanımlık tüplerde 1 hafta kullancaz geçmezse göz druna götür dedi inşallah iyi gelir. Direkt göz doktoruna gitmek aklıma geldi ama hastanedeki göz dr.u hiç iyi değil.
Baştan göz kanalları tıkalı olabilir sık karşılaşıyoruz falan dedi sanmıyorum çünkü şikayetimiz 2-3 gündür var gözyaşı da akmıyor iltihap yaptı yıkandıkça da artıyor büyük ihtimalle üşüttük çocuğu dedim sonra muayene etti diyor ki ilk çocuğunuz değil dimi 3.çocuğum nerden bildiniz dedim çocuğa ne olduğunu anlayabiliyorsunuz hiç telaşınız da yok tecrübeli olduğunuz belli dedi
Bizimde öyle canım her bezde bulaşık şekilde de olsa kaka oluyor bende çok sık değiştiriyorumVar mı bizim gibi her bezinde küçük bile olsa kaka olan. Pişiğe neden oluyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?