- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #83.701
Mesela kabak vereceksin3 gün kuralı ne yav
Bence bir bebeğin en zor dönemi ilk 3 4 ay .çünkü gaz sorunu var ,küçük banyo sorunu var ,Emzirme sorunları var .Oyun oynasan oynanmaz .Dili yok ki derdini anlatsın.pek çok sorun bir arada oluyor .senin adapte olma sorunun var .büyüyünce organları da gelişiyor. Mesela 1 yaştan sonra reflu sorunu kalmıyor. Gaz sorunu kalmıyor evet kabizlik olabiliyor ama asla gaz gibi değil.
Şunun şurasında ek gıdaya ne kaldı
Ben 5. Ay başlıyorum genelde. Zaten tadımlık olduğu için her şey anca 1 ayı buluyor
3 gün kuralı uzun sürüyor cunku
Evet aşırı rahat bu sıcak havadaaaa çok iyi geldi doğumdan 1 hafta önce almıştım, iyiki almışım çocuk kıyafetsiz kalıcakmış ciddenBunlar var ya aşırı rahat . Ve kumaşı da kalın değilse şahane bebek ıcın
Aynen ya gazı gelince tuvaletini yapacaksa ikınırken suratı degisiyor kızarıyor bozarıyor caresiz gibi geliyor insan bisey de yapamiyor. Bi de böyle yatarken boş boş etrafa bakınınca ben sklyr mu acaba diyorum laf atma ihtiyacı duyuyorumBence bir bebeğin en zor dönemi ilk 3 4 ay .çünkü gaz sorunu var ,küçük banyo sorunu var ,Emzirme sorunları var .Oyun oynasan oynanmaz .Dili yok ki derdini anlatsın.pek çok sorun bir arada oluyor .senin adapte olma sorunun var .büyüyünce organları da gelişiyor. Mesela 1 yaştan sonra reflu sorunu kalmıyor. Gaz sorunu kalmıyor evet kabizlik olabiliyor ama asla gaz gibi değil.
4 bucuk saat anca uyumuşum. Bi 2 saat uyudum kalktm 1 saat ara sonra 2 bucuk saat daha uyumusum bu kadarBen de suya abanıyorum bugün. Maltana falan içiyorum.
Bu gece hiç iyi uyuyamadım. O da etkilemiş olabilir.
EmZik büyük kurtarıcı Allahtan bizimki daha 2. Gün almıştı o olmasaydı napardık bilmem gerçi sancı gelince memeyi de almıyor zor susuyor kısa zmanda biter inşallah canımAyy ben emzik bakinirken bizim kız evdeki nuk daha önce ogurdugu emzige yapıştı yaemzik tutan bebe kalp ben
Benimkide evdeki nuk emzige alıştı aynı bu dediğin şekilde çok şükür
Sonunda tuttu canım evdeki aldığım emziği gerek kalmadı şükür
Aynı gün doğum yapmışiz bizde aynıyız bir kaç gündür malesef tam dediğin saatlerde vuruyortutmadığı emziği tuttu 1 kaç gündür de az faydası var ama gaz vurunca hayat duruyor sanki ne kadar surcek acaba.
Sagdığıniz sütü dışarda nasıl veriyorsunuz.ilitmak gerekmiyor mu ?
TöbestagfurullahMesela kabak vereceksin
3 gün boyunca sadece kabak veriyorsun
Tadımlık. Alerji yapacak mi diye. Ve ne verirsen ver bu sekilde ilerleyeceksın
Uyuz bir surec
Susuzluk cidden çok etkiliyor4 bucuk saat anca uyumuşum. Bi 2 saat uyudum kalktm 1 saat ara sonra 2 bucuk saat daha uyumusum bu kadarsuya abandim ben de inşallah sonraları da yeter süt hayırlisı.. can sikarsam olan da gider pozitif düşüneyim
Ben de artk daha dikkat edeyimSusuzluk cidden çok etkiliyor
Geçen cuma sabahtan işim vardı, eve döndüm bebek durmadı vs derken Su içmeyi unuttum
Aksam oldu nerdeyse cocuk durmadan ağlıyor
Meğersem süt o kadar as üretmişimki doymadığı için ağlıyormuş
Suya abandım bir iki saat ve uzandım aksama göğüslerim doldu
Ben denedim ama her şeyi degil.Bişey dicem ben her gıdada 3 gün beklemedim
Zaten oğlum için doktor 5,5 aylıkken yoğurt ve elma suyu tattırmaya başla demişti.
Beşikte uzun uzun gözler acik izliyor. Ben de bugün gözlerini kapattım verdım emziğiAynen ya gazı gelince tuvaletini yapacaksa ikınırken suratı degisiyor kızarıyor bozarıyor caresiz gibi geliyor insan bisey de yapamiyor. Bi de böyle yatarken boş boş etrafa bakınınca ben sklyr mu acaba diyorum laf atma ihtiyacı duyuyorumyattıgı yerde bunaldığını skldgnı düsünüyorum
Çok nadir yapıyor. Daha doğrusu ilk 10-15 gün pişik hiç gitmedi. Kremlerde fauda etmedi, bez değiştim o da fayda etmedi. Islak mendil dedim yukadım o da fayda etmedi. En son sudocrem aldım o fayda oldu iyileşti. Her daim değişmiyoruz bezi de bnmki hep kaka nerdeyse çünkü.Pişik yapıyor mu ?
Bende mimar sinan gibi bu 3. Ustalık eserim diyordum ama becerememişim kaza kurşunu oldu özene bezene yapmadım ya ondanİlkinde hicbir şey yaşamadım ki
Bunda olanlar oldu
Bizimki pek kıpraşmıyordu genelde uyuduğundan heralde kafasını çeviriyordu da komple dönmüyordu yeni başladı.Daha yeni doğmuş küvezdeyken bile dönebiliyorlar. Ki döndü kendim de gördüm.
Altını falan değiştirirken hemşire küvezin kapağı açıkken uzaklaşmayın diye uyarıyordu.
Koltukta yatakta falan yatarken yanına yastık koyuyorum.
Evet bugün mal gibiyim gün boyu hastanelerdeydim dönerken E bebeğe uğradım avent biberon aldım bir şey daha alacaktım neydi neydi diye dolandım bulamadım çıktım dönüş yolunda aklıma geldi sudokrem almamışımSudokrem siparişi verdım e bebekten yatın sabah gelir. Denemek için en küçük boyutunu aldım.
Nornalde ben z.yagı ve bazı kremler kullanıyordum .Ama 1 haftadır hicbir şey kullanmadım
Bizimki gazdan uyuyamıyor o yüzden gaz bir geçsin çünkü en temel sorunumuz o .uyku beslenme ara ara oluyor ama gaz hep var .tabiki kendi zorluğu var ama alışıyorsun biraz da .Sabah uyandım Allahim bugün nasıl geçecek diyorum. Halbuki bu günler bir daha asla gelmeyecek .o minik ağlamaları olmayacak .Bir de ben ağlamasına hiç dayanamıyorum. Demin ağladı gözünden yaş geldi nasıl üzüldüm. Herkes üzülür elbet ama ne biliyim. Bak yattı uyuyor şimdi .huyu bana mı çekti diyorum .benim uykum varsa gözüm ne yemek görür ne başka bir şey. Hele bir de ogurur gibi memeye gelmeyince nasıl üzüldümŞimdi inanmazsın ama aslında her dönemin kendi zorlukları var
Ya en azından şöyle böyle olur kısımları yaşandı görüldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?