Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Evet canım bugün verdik çok üzüldüm zaten kuş kadar kanı vardır 4 tüp aldılar karaciğer enzimler tiroid vs bakıcaklarmış
Evet canım bizde de aynı şeylere bakıldı ayrıca idrar istediler enfeksiyon varmı diye.
İdrara da mı bakılıyor sarılık için bilmiyordum
Tekrar geçmiş olsun
Sarilik değeri kanda bakılıyor aslında ama bu uzamış sarılık olduğu için sebebi araştırılıyor şu an.farkli sebeplerden olabiliyormuş umarım anne sütü sarılığı çıkar
2.oğlumda anne sütü sariligi vardı. Değerler normal çıkar insaallah öyleyse sorun olmuyor.
İnşallah canım tum duam o diğerlerinde yokmuydu yani anne sütü her bebekde farklı olabiliyor muymus.

Bizde de vardı. Kanda bakıldı ilk kontrolünde. İkinci kontrolde 25 günü geçtiği için hiç test yapmadan uzamış sarılık bu 3 aydan önce geçmez artış olmaz korkma dedi neonatoloji doktorları.
2 aylık oldu ve geçti diyebilirim. Kontrole götürmedim

İşte bakmak istediler, tsh enzimler enfeksiyon safra kesesi ile ilgili problemler vs gibi şeyler etkileyebiliyor mus uzamış sarılığı.eger bunların hiçbiri çıkmazsa anne sütü sarılığı deyip birsey yapmiyolarmis dediğin gibi zamanla kendi gececek inşallah, sizede çok geçmiş olsun

Yok canım bizim doktor istemedi. Ama 1.5 aylim gittiğimizde kalça USG çektirdik. Sigortani yaptirirsan onu da karşılar.

Bizimkini taburcu ederken kan değerlerine baktıkları için bakmadılar tekrar. Küvezdeyken ilgilenen doktorlardı.
Anlattı zaten o da sarılıkta nelerin önemli olduğunu. O yüzden artmaz 3 ayda geçer dedi.
Sizde de sorun çıkmaz inşallah.

Alerjisi yoksa sıkıntı olmaz aslında da işte denemeden de bilemeyiz ama bizim için riskli olabilir. Çünkü küçük oğlum da vardı bal yediğim dönem alerjik egzama olmuştu

Çok iyi maşallah.bizimkinde de bişey çıkmaz umarım atlatiriz hayırlısıyla sağol.

Ben de ütüleyemiyprum 1 yıl ütülerim demiştim güya

Ilkte ve bunda olmadı. Çocuğa göre degisiyormus.

Bizden idrar istemedi valla anneler için de zor stresli işler ya inşallah hepimizin sonucu temiz çıkar

Evet ben de bu dogumumla anladim ki doktor ebe yonlendrimesi ve özellikle de acele etmemesi ve ettirmemesi önemli. Artk biz de bi operasyon neyi yaptircaz besbelli bakalım

Bizde de cıktı.Total bilirubin 11.33
İndirekt bilirubin 10.61
Direkt bilirubin 0.72 cikti
İdrar istediler. Vermedik. Bir doktor yakinim eger idrar yolunda enfeksiyon olsaydi bu bebek ateslenirdi 40inin cikmasini bekle duzelir bosa kan aldirma dedi ve bizden 8 tüp kan almislardi. Bugun 40i cikti minigimin insallah azalir. Bizimki gözünü kapattigimizda durmadigindan aldik fakat yapamadik mumkunse mavi isik ampul alip bebege gunde 10ar dk 3 seans ciplak tutun.

Canım ben de bana yollayan kişiye hala dua ediyorum bir arkadaşım mail olarak yollamıştı.. işlem çok basit havlu peçeteye 2 yaprak olsun bir yaprağına dolu dolu karabiber serp mesela 2 çay kaşığı kadar veya 3 sonra 2.yaprağı üstüne kapat bolca kolonya dök bunu pamukla da yapabilirsin ben havlu peçete daha ince daha çabuk etki ediyor diye yapıyorum kolonyalı karabiberli peçeteyi alnına yapıştır kurudukça kolonyayı bol bol dökebilirsin o zonklamayı o basıncı yarım saat içinde alıp götürüyor ama koyduktan 5 dakika sonra alnın yanmaya başlıyor dayanabilir misin bilmiyorum sonuçta acı biber elimize veya ağzımıza değince ki yanma gibi bir yanma bence dayan çünkü değiyor mümkünse karanlık ve sessiz odada yap bu işlemi uzan gerçekten ben ilk denediğimde uzun bir süre migrenim tutmadı her adet döneminde mutlaka 3-4 gün çekerdim bak dene ve gör inanılmaz rahatlayacaksın ve bana dua edeceksin

Ac mi kullandın tok mu acaba ? Nasıl kullanmistin
Aç tok fark etmiyordu. Doktorum ağzını çalkalayın tukurebilirsin istersen yutabilirsin hiç sakıncası olmaz dedi. Oğlumda da kullandım ağız yaralarıni hemen geçiriyor. Ben çok sık boğaz enfeksiyonu olurdum pandemiye kadar bundan çok kullandım.

Ilkte ve bunda olmadı. Çocuğa göre degisiyormus.
Anladım, hem bebek hem sütle ilgili o zaman.
Bizden idrar istemedi valla anneler için de zor stresli işler ya inşallah hepimizin sonucu temiz çıkar
İnşallah canım
Bizimde Total bilirubin 9.69 direkt bilirubin 0.38 çıkmış.idrar sonucuda çıkmış bakdim şimdi bişey yok şükür. P.tesi sonucu doktora göstereceğiz anne sütü sarılığı büyük ihtimalle.tesekkurler öneri için sizede geçmiş olsun.

Ya benim bir iki damla günlük pedde oldu. Dün silerken bir kere kahverengilok gördüm. Bugün de ailerken azcik kahverenhlgilik gördüm devamı ne olacak acaba
Hadi yaa öyleyse seninkide çok az , ama benimkide çok fazla. Hep su gibi geliyo dışarı çıktık şimdi inşallah sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…