- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.321
Biz 45 günlükken gittik karşıladı.Bende unutmuşum kalca usg karşıladı mi diyecektim. 2 ay kontrolünde randevu alın demişti doktor bize de.
Canım yazdım bir önceki sayfada kaldı sanırım mutlaka dene hem ucuz hem zararsızBanada ver benim de var
Alerjisi yoksa sıkıntı olmaz aslında da işte denemeden de bilemeyiz ama bizim için riskli olabilir. Çünkü küçük oğlum da vardı bal yediğim dönem alerjik egzama olmuştu
Çok sağol canım tekrar tutarsa deneyeceğim hemen inşallah bende faydasını görürümCanım ben de bana yollayan kişiye hala dua ediyorum bir arkadaşım mail olarak yollamıştı.. işlem çok basit havlu peçeteye 2 yaprak olsun bir yaprağına dolu dolu karabiber serp mesela 2 çay kaşığı kadar veya 3 sonra 2.yaprağı üstüne kapat bolca kolonya dök bunu pamukla da yapabilirsin ben havlu peçete daha ince daha çabuk etki ediyor diye yapıyorum kolonyalı karabiberli peçeteyi alnına yapıştır kurudukça kolonyayı bol bol dökebilirsin o zonklamayı o basıncı yarım saat içinde alıp götürüyor ama koyduktan 5 dakika sonra alnın yanmaya başlıyor dayanabilir misin bilmiyorum sonuçta acı biber elimize veya ağzımıza değince ki yanma gibi bir yanma bence dayan çünkü değiyor mümkünse karanlık ve sessiz odada yap bu işlemi uzan gerçekten ben ilk denediğimde uzun bir süre migrenim tutmadı her adet döneminde mutlaka 3-4 gün çekerdim bak dene ve gör inanılmaz rahatlayacaksın ve bana dua edeceksin
Bizim geçmedi ya neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Çocuğun ağzı hala beyaz .Aç tok fark etmiyordu. Doktorum ağzını çalkalayın tukurebilirsin istersen yutabilirsin hiç sakıncası olmaz dedi. Oğlumda da kullandım ağız yaralarıni hemen geçiriyor. Ben çok sık boğaz enfeksiyonu olurdum pandemiye kadar bundan çok kullandım.
Ben yapmayınca bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı içiriyorum doktora sordum içir dedi ama dördüncü günü falan bekliyorum .. evet bir gün bile olsa huzursuzlaniyor devamlı ikiniyor bebisKaka yapmıyor 2.gün bugün doktorlar normal dese de canım sıkılıyor cocuk rahatsız gibi geliyor.
Mutlaka dene ama yanacak dediğim gibi dayanmaya çalış en azından yarım saat kalsın alnında sürekli kolonya dök sonra bana dua et canımÇok sağol canım tekrar tutarsa deneyeceğim hemen inşallah bende faydasını görürüm
Migren ağrısına dayanıyorum ona kesin kesin dayanırım resmen ağrıyla bayılıyorum artık en sonMutlaka dene ama yanacak dediğim gibi dayanmaya çalış en azından yarım saat kalsın alnında sürekli kolonya dök sonra bana dua et canım
Cnım ben çok geldiğinde bebek bezinin kenarlarını yırtıp koyuyordum doğumdan sonra da öyle yaptım çok yoğun zmnlarda hatta depend lerden kaldıysa gece faln giy çok rahatHadi yaa öyleyse seninkide çok az , ama benimkide çok fazla. Hep su gibi geliyo dışarı çıktık şimdi inşallah sorun olmaz
Bizim de öyleSelam herkese nasılsınız diycem ama herkes gazla uğraşıyordur
Gaz damlasını bırakmıştım dün ve bugün aşırı ıkınınca yeniden verdim
Kaka yapıyor alttan ve üstten gazda çıkarıyor ama ıkınma asla bitmiyor sizinde böyle mi yoksa geciyor mu kaka yapınca
Evet ben de yeni müslin aldım. Havlu, örtü, nevresim her şekilde kullanıyorum. Ama aldığım yenidoğan kıyafetler duruyor.Bende izmirdeyim klima hep açık zaten ,doğduğu gün hariç başka bir gün ne uzun kollu ne uzun bacaklı bir şey giymedi daha.
Gündüzleri kolsuz bacaksız zıbın ,gece de kısa kollu şortlu tulumlardan giydiriyoum. Başta çorap da giydiriyordum altına ama doktor bırak giymesin dedi ama gece giydiriyorum
Ya muslin tam bir kurtarıcı değil mi , 10 tane almıştım ama kesinlikle yetmiyor . Birde bazı aldıklarım teri emmiyor gibi elim onlara gitmiyor. Muslinde kumaş kalitesi çok önemli ,dün bir tane aldım yeni çok güzel geldi.
Aynen doğumdan önce burda da konuşulmuştu 1 yaşına kadar ütülenir falan diye. Ama gerçekten buna vakit yok , ben makinaya atıyorum eşim asıp topluyor . Bir ara şey düşünmüştüm şu küçük buharli el ütulerinden ama vazgeçtim .
Anladm canim. Beeo nun vardi sanrm babam getirmisti galiba. Ben onlari yagda cözdürülüyor diye biliyordum. Belki bizdeki öyledir ya da senin dedigin gibidir bakmadim da. Ama bilmiyorum kullanamam sanrm bebege. Kendim bile onu kullaninca aklma geliyor acaba alerji olur mu cocuk diyorum. Birisi emzirirken cilek yedim bebek alerji oldu demisti de hep o geliyor aklma.Suda bazlı propolis kullanıyorum ben. Beeo, ersağ, arı mucizesi gibi birkaç marka denk geldikçe denedim. Orjinal ürünler bunlar.
Yağda çözdürülmüş hiç kullanmadım.
Kışın oğluma veriyorum bağışıklık için. Kendime de aft uçuk falan çıkarsa sürüyorum.
Dediğim gibi ben kullandım ilaçtan daha çok güvendim çünkü. Ama kimsenin bebeği için al sür diyemem
Cok haklisin canm ilac firmaları ve bircok firma reklam ve kendi ürününü sevimli gostermek adına ne kadar dogal sey varsa kötülendi karalandı sen cesaretlisin ben bilemedim cesaret edemem heraldeKimseye al propolis sür demiyorum. Kendi tecrübemi paylaştım. Olsaydı bize olurdu. Aile öyküsü denen bir şey var..
İlaç şirketlerinin yıllar içinde bize yasak veya tehlikeli diye empoze ettiği şeyler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor çok şükür
Umut oldun bize sagol varolYok artık. O doktor ağır saçmalamış. Belki kendisi dikiş olayını becerememiştir.
O benim ilk doğumdaki yırtık nedeniyle dikişimi görseydi ne derdi kimbilir. Gayet de normalde döndü. Zamanı gelince ilişkiye de girdim.
Bknz. ikinci bebek
Asıl sorun senin bu kadar kısa sürede normale döneceğini sanman.
Sen yakın zamanda ilişkiye de girersin merak etme. Bunun için birebir doğumdan önceki haline dönmesi şart değil. Önemli olan işlevi
Bu beslenme ve uyku düzenini sağlayamasak sorun olur mu ki ben de cok becerebilecegimi sanmiyorumBende bu düzen konusunda beceriksizim.. ilk oğlumda da bebeklik döneminde beceremedim
Bugun giycem sanırım gece uyanmasan wc yetişemiyodum vallaaa anca bana o yeter feciiiyimm bakalım kaç gün sürcekCnım ben çok geldiğinde bebek bezinin kenarlarını yırtıp koyuyordum doğumdan sonra da öyle yaptım çok yoğun zmnlarda hatta depend lerden kaldıysa gece faln giy çok rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?