- 25 Şubat 2020
- 2.747
- 3.422
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.521
Evet 2 gündür nerde ise hiç su iç memeye başladım.Bol su icmedigimde uykuyu da az uyursam gidiveriyor benim de. Suyu özellikle iyi içmem şart. Sen bol su icebiliyor musun? Ona bi dikkat et istersen icmiyorsan falan beslenmeyi de azaltinca biraz gidiveriyor
Çişli bezde dikkat etmem gereken ne. Kakasıda.Kilosunu tarttırarak, cişli bezlere bakarak, kaka sayısına bakarak. İlk 40 gün kaka önemli dedi doktor bana ama bazı doktorlar normal demiş. Huysuz olsa bile kilo alıyorsa doyuyordur en net kriter bu
Ben burdan sorgulayinca süt parası cıkıyordu ama süt yani emzirme parası otomatik tanımlandı. Demekki sgk dan tanımlaniyor senin ssk olmadigi icin belki tanimlanmamıştır. Bir de bu para disinda dogum parası var yonca ondan bahsetti sanrm. Ona basvuru yapiliyor. Basvuru yapmazsa vermezler. 50 55 gün sonra yatiyor. Ben basvurdum o da e devlette görünüyor benim suan. O e devlete aile ve sosyal hizmetler kismindan bakiliyor. Ben de ikisinin e devletteki görüntüsünü asagı ekliyorumBende öyle bişey yazmıyor bak böyle.benmi yanlış yerden bakıyorum acaba.sorgulamayi sende burdan mi yapıyorsun.
Suyu ihmal etme canim uyku da lazm evet ama en azndan suya yüklen. Ben su icmedigimde memede süt oluyo ama o önsüt dolmuyor onu farkettim. Ve bebek de emse bile susuz kalabilir. Yogun yagli sütü hep emince zor sindirebilir. Dün mesela bingıldagı dikkatimi cekti cökük gibi geldi internette su eksikligi yaziyordu. Bugün suya abandim ben sütümde sulu süt de geldi bebegim bugün daha iyi sindirimi de daha iyi sanki farkettigim kadariyla.Evet 2 gündür nerde ise hiç su iç memeye başladım.
Uyku ise hiç yok hava çok sıcak kızım da bu yüzden huzursuz idi.
Ateşi 37.10 idi 14 günlük.
Bende uyumadım başında bekledim
Simdi gordüm mesajı hastane yaptiysa coktan gorünmesi lazm aslinda bana dogumdan iki gun sonra mesaj gelmisti yatti diye bi arayi sorsan sgk ya falanYok bu senin dediğin SSK si olanlar için doğum yardımı.mavi kart sahibi kişiler diyor.ben bunu alamıyorum zaten benim aldığım süt parası.hastane yapmıştı başvuruyu.
Sağol canım, benimkinde doğum parası kısmına girince şu kanun gereğince başvuru yapamazsınız gibi bişey yazıyor ssk olmadığından. Diğer şahıs ödemeleri kısmından emzirme yardımını sorgulattigimda da tarafınıza yatırılan ödeme yokdur yazıyorBen burdan sorgulayinca süt parası cıkıyordu ama süt yani emzirme parası otomatik tanımlandı. Demekki sgk dan tanımlaniyor senin ssk olmadigi icin belki tanimlanmamıştır. Bir de bu para disinda dogum parası var yonca ondan bahsetti sanrm. Ona basvuru yapiliyor. Basvuru yapmazsa vermezler. 50 55 gün sonra yatiyor. Ben basvurdum o da e devlette görünüyor benim suan. O e devlete aile ve sosyal hizmetler kismindan bakiliyor. Ben de ikisinin e devletteki görüntüsünü asagı ekliyorum
Yarın bir sorayım ben hemen yattığını bilmiyordum bir aksilik var herhalde hepde beni buluyorSimdi gordüm mesajı hastane yaptiysa coktan gorünmesi lazm aslinda bana dogumdan iki gun sonra mesaj gelmisti yatti diye bi arayi sorsan sgk ya falan
Oyy Allah yardimcin olsun. Ama en cok bebişlere üzülüyorm hadi biz uykusuz kaliyoruz neyse de yoruluyorlar can cekisir gibi ıkına ıkına bi hal oluyorlar yaaBizimki gece 2 buçuktan sonra başlıyor sabaha kadar
Valla benimki memeden sonra çığlığı bastığı için gündüz ne egzersiz ne bir şey. Bunu emzirdikten hemen sonra yapmayacakmissin.sonrasinda zaten uyuyor çocuk
Gündüz uyumayinca ne yapican ?gece koyunca uyuyan çocuk gündüz yatağında uyumuyor .Ne rutini ne bir şeyi. Zaten 4 aydan önce rutin olmazmış. O instagram fenomenlerini geçin. Onlar bir an için video çekip bırakıyorlar. Kadın yazmış ki sabah kalkıyorum bebeğin yüzünü siliyorum ,üstünü değiştiriyorum. Hadi yapsana bizim bebelere. Sonra uyutamazsin o çocuğu.deli gibi uykusu açılmış oluyor.uyku sinyallerini takip edin diyorlar. Bebege bakıyorum deli gibi elini gözüne götürüyor. Diyorum ki hah bir 2 saat uyur .Bir koyuyorum 1 saat geçmiş. Ne sinyal ne bir şey. Belki çoğunun bakıcısı var .Bu kadar videoyu nasıl çekiyorlar.bunlar da bizi demoralize ediyor .Ne bakıcısı anan baban gelmiyor. Evde teksin çocuğu uyutuyorsun yemek yok .Ne yiyecen. Su içmeyi unutuyorsun .gündüz uykusu 5 saat diyor .gün süresi 12 saat .Ben geri kalan 7 saat ne yapicam ? Hadi 2 saati emzirmeye çık .teoriye göre emzir .karnı tok bebek etrafa baksın. Sinyalleri gör kundaga sar uyut. Koyuyorum yatağına yarım saat sonra ağlama.iyice uykusu açılıyor. Banyo yaptırsam bu sefer de gündüz çok uyuyor .Ne yaparsan yap bunun ayarı yok .Emzirme pozisyonlarına bakıyorum. Elinde emzirenin bir süre sonra sırtı ağrıyor. Yastıkta emzirenin bebeği dik olmuyor gaz çıkış yolu bulamıyor. Biri yastığı simit gibi tutarken diğeri bu çok yanlış diyor .elinin altına yastık koysan her taraf yastık oluyor .banyo yaptırırken biri diyor ki kesinlikle kulağını kapayin ,diğeri diyor ki kulakları tikali onların su girmez .herkes bir sey demiş. Gaz yapan yiyecek yazıyorum. İnternete göre hepsi gaz yapıyor. Pirinc yemekten anam ağladı. Bulgur süt artırır diyor .yiyorum başka biri diyor ki gaz yapar .hayddiii.Emzirdikce artıyor sanırım, bebek ne kadar çok emerse ona göre beyin süt uretiyormus diyolar.bizimkine de ben yetiremiyorum bazen destekliyorum yapacak bişey yokbol uyku bol su bol emzirmek.
Gorüntü de zamanla toparlar belki ya esergry nin mesajı bana umut verdi dün şahsen. Simdi doktor da umut vermek istemez. Genelde en kötusünü söyleyip yolluyorlar. Biraz da spor egzersiz yapariz. Pelvik kas calistiririz. Mis gibin olur.Ahahah dikisi atan ayni doktor degildi bilemiyorum iliski olayini hallettik biraz aci oldu ama fazla degil islev yerinde goruntu bozuk
Uyy gıdısını yesinlerTosun paşa bütün gün uyudu şimdi uyandı keyfi yerinde muhabbet ediyoruzsabahlar olmasın
Emzirdikten sonra yapsam ne ictiyse kusar benimkiValla benimki memeden sonra çığlığı bastığı için gündüz ne egzersiz ne bir şey. Bunu emzirdikten hemen sonra yapmayacakmissin.sonrasinda zaten uyuyor çocuk
Ben de oğluma nazar değdirdim çok fazla gazımız yoktu ama bugün neredeyse tüm gün kına kına ağladı zapt edemiyorum mehmet'e de zapt edemiyorum sürekli sağa sola ağzını savuruyor sanırım gaz sancısından böyle yapıyor anlam veremedik sünnet oldu 4 gün bugün ondan da değil diye düşünüyorumBenimki de dünden beri öyle maalesefpoposu da azıcık kızarmış, gün içinde havalandıriyorum. Gece boyu ıkındı durdu. Biogaia almıştım bıraktım, ada çayı yağını da bıraktım. Zinco duydum aldım, dün başladım. Birkaç gün daha devam ederse sab simpleks ya da nurse harveys e geçeceğim galiba. Deneme yanılma yoluyla bulacağız. Doğru değil aslında ama insan çaresiz kalıyor
Pozitif bakınca aslında biraz daha kolay geçiyor zaman, amaaaa dediğin gibi asla bi yardım almassan hayata pozitf bakamıyorsun kendine bile belki zaman ayıramaya bilirisn. Seninki işte anne mutlu olucakki bebeğinide mutlu edebilirsin, en kötü yardım eden seni dinlendiren biri olsaydı biraz daha iyi olurdun kesinlikleeeGündüz uyumayinca ne yapican ?gece koyunca uyuyan çocuk gündüz yatağında uyumuyor .Ne rutini ne bir şeyi. Zaten 4 aydan önce rutin olmazmış. O instagram fenomenlerini geçin. Onlar bir an için video çekip bırakıyorlar. Kadın yazmış ki sabah kalkıyorum bebeğin yüzünü siliyorum ,üstünü değiştiriyorum. Hadi yapsana bizim bebelere. Sonra uyutamazsin o çocuğu.deli gibi uykusu açılmış oluyor.uyku sinyallerini takip edin diyorlar. Bebege bakıyorum deli gibi elini gözüne götürüyor. Diyorum ki hah bir 2 saat uyur .Bir koyuyorum 1 saat geçmiş. Ne sinyal ne bir şey. Belki çoğunun bakıcısı var .Bu kadar videoyu nasıl çekiyorlar.bunlar da bizi demoralize ediyor .Ne bakıcısı anan baban gelmiyor. Evde teksin çocuğu uyutuyorsun yemek yok .Ne yiyecen. Su içmeyi unutuyorsun .gündüz uykusu 5 saat diyor .gün süresi 12 saat .Ben geri kalan 7 saat ne yapicam ? Hadi 2 saati emzirmeye çık .teoriye göre emzir .karnı tok bebek etrafa baksın. Sinyalleri gör kundaga sar uyut. Koyuyorum yatağına yarım saat sonra ağlama.iyice uykusu açılıyor. Banyo yaptırsam bu sefer de gündüz çok uyuyor .Ne yaparsan yap bunun ayarı yok .Emzirme pozisyonlarına bakıyorum. Elinde emzirenin bir süre sonra sırtı ağrıyor. Yastıkta emzirenin bebeği dik olmuyor gaz çıkış yolu bulamıyor. Biri yastığı simit gibi tutarken diğeri bu çok yanlış diyor .elinin altına yastık koysan her taraf yastık oluyor .banyo yaptırırken biri diyor ki kesinlikle kulağını kapayin ,diğeri diyor ki kulakları tikali onların su girmez .herkes bir sey demiş. Gaz yapan yiyecek yazıyorum. İnternete göre hepsi gaz yapıyor. Pirinc yemekten anam ağladı. Bulgur süt artırır diyor .yiyorum başka biri diyor ki gaz yapar .hayddiii.
Bebeğiniz uyuyunca siz de uyuyun hemen diyor. Öyle kolay mı? Mık mık sesleri bitmiyor ki .Ayrica ben robot muyum ? Yok gelmiyor uyku.emzik vermeyin diyor kimisi .kimisi de faydalı sakinleştirir diyor .
Günü geçirmeye bakacağız galiba. Yok yani İnternete göre ben cocuk büyütemem.
Doktor diyor ki çocuğa her gün banyo yaptır .nasıl yaptıriyim abla .banyodan sonra o tuvaleti kim temizleyecek .hemen uyuyorlar mi ?ilk baslarda banyodan sonra hemen uyuyan bebek ona da alışıyor. Uyumuyor. Ben kendim banyo yapamıyorum çocuğu her gün nasıl yaptiriyim .banyo yaptırıyorum bu sefer de gündüz 3 saat uyuyor .gece uykusundan çalıyor. Günün geri kalanı uyku da olmuyor ya da rahatladigi için bir 2 saat daha uyuyor .sonra ? Gece yarısına kadar uyumayan bebek .
Mutlaka mide gazını 5 dakikada bir çıkarın diyor. Bebeği al memeden çıkar koy deliriyor .emecegi varsa da emmiyor .çocuk uyuyor mide gazını çıkarana kadar uyanıyor.gazi çıkmış ama uykusu harika açılmış bir bebek karşınızda. Herkes de böyle eminim .sürekli yanlış mı yapıyorum kaygısıyla büyütüyoruz. Besliyorum besliyorum çocuğu pat önüme bir video çıkıyor izliyorum aaa yanlışmış benim yöntem. Değiştiriyorum çocuk daha da kızıyor. Haydi en başa. Kendime yasaklayacagim bu İnterneti artık. Bıktım harika annelerden.surekli geziyorlar .
Diyorlar ki sütü en çok bebeğin emmesi ,su ve uyku artırır. Buna da inanmıyorum. O destekleyici şeylerden yeme içme hemen azalıyor sütun.benim kadar protein yiyen yoktur .yok yani 1 öğün yemeyim göğsüm pelte gibi. Ben bıktım internetten .sor sor ara ara iyice paranoyak oldum .Allahtan bebek gündüz uyurken telefonumu zaptwdiyor da mal mal bakmıyorum
Çok fazla takılıyorsun bana kalırsa doğru tek değildir, bana göre her bebek ve her anne bir olamaz.sen kendini ve bebeğini kendin cozeceksin her doğru diye gosterileni denemeye çalışma mantığına hangisi yatiyorsa ona göre takıl.cok kafaya takarsak deliririz zaten benim bebemde gazliydi kaç gündür delircek noktaya geldim gaz çıkarmaya uğraşmaktan ama çocuk rahatladı bir anda yediğim icdigimin bir etkisi olduğu şahsen ben düşünmüyorum değişik bişey yemedim öyle dikkatte etmedim hala aynı devam ediyorum.nete bakarsam sut ürünleri soğuk şeyler vs gaz yaparmış ne yapayım herşeyi keseyim mi ben kesmiyorum açıkçası kesene de saygım var o ayrı, ama bana iyi gelen başkasına iyi gelmez belki o yüzden takılma bence bebisinle nasıl rahat edebiliyorsan öyle devam et.Gündüz uyumayinca ne yapican ?gece koyunca uyuyan çocuk gündüz yatağında uyumuyor .Ne rutini ne bir şeyi. Zaten 4 aydan önce rutin olmazmış. O instagram fenomenlerini geçin. Onlar bir an için video çekip bırakıyorlar. Kadın yazmış ki sabah kalkıyorum bebeğin yüzünü siliyorum ,üstünü değiştiriyorum. Hadi yapsana bizim bebelere. Sonra uyutamazsin o çocuğu.deli gibi uykusu açılmış oluyor.uyku sinyallerini takip edin diyorlar. Bebege bakıyorum deli gibi elini gözüne götürüyor. Diyorum ki hah bir 2 saat uyur .Bir koyuyorum 1 saat geçmiş. Ne sinyal ne bir şey. Belki çoğunun bakıcısı var .Bu kadar videoyu nasıl çekiyorlar.bunlar da bizi demoralize ediyor .Ne bakıcısı anan baban gelmiyor. Evde teksin çocuğu uyutuyorsun yemek yok .Ne yiyecen. Su içmeyi unutuyorsun .gündüz uykusu 5 saat diyor .gün süresi 12 saat .Ben geri kalan 7 saat ne yapicam ? Hadi 2 saati emzirmeye çık .teoriye göre emzir .karnı tok bebek etrafa baksın. Sinyalleri gör kundaga sar uyut. Koyuyorum yatağına yarım saat sonra ağlama.iyice uykusu açılıyor. Banyo yaptırsam bu sefer de gündüz çok uyuyor .Ne yaparsan yap bunun ayarı yok .Emzirme pozisyonlarına bakıyorum. Elinde emzirenin bir süre sonra sırtı ağrıyor. Yastıkta emzirenin bebeği dik olmuyor gaz çıkış yolu bulamıyor. Biri yastığı simit gibi tutarken diğeri bu çok yanlış diyor .elinin altına yastık koysan her taraf yastık oluyor .banyo yaptırırken biri diyor ki kesinlikle kulağını kapayin ,diğeri diyor ki kulakları tikali onların su girmez .herkes bir sey demiş. Gaz yapan yiyecek yazıyorum. İnternete göre hepsi gaz yapıyor. Pirinc yemekten anam ağladı. Bulgur süt artırır diyor .yiyorum başka biri diyor ki gaz yapar .hayddiii.
Bebeğiniz uyuyunca siz de uyuyun hemen diyor. Öyle kolay mı? Mık mık sesleri bitmiyor ki .Ayrica ben robot muyum ? Yok gelmiyor uyku.emzik vermeyin diyor kimisi .kimisi de faydalı sakinleştirir diyor .
Doktor diyor ki çocuğa her gün banyo yaptır .nasıl yaptıriyim abla .banyodan sonra o tuvaleti kim temizleyecek .hemen uyuyorlar mi ?ilk baslarda banyodan sonra hemen uyuyan bebek ona da alışıyor. Uyumuyor. Ben kendim banyo yapamıyorum çocuğu her gün nasıl yaptiriyim .banyo yaptırıyorum bu sefer de gündüz 3 saat uyuyor .gece uykusundan çalıyor. Günün geri kalanı uyku da olmuyor ya da rahatladigi için bir 2 saat daha uyuyor .sonra ? Gece yarısına kadar uyumayan bebek .
Mutlaka mide gazını 5 dakikada bir çıkarın diyor. Bebeği al memeden çıkar koy deliriyor .emecegi varsa da emmiyor .çocuk uyuyor mide gazını çıkarana kadar uyanıyor.gazi çıkmış ama uykusu harika açılmış bir bebek karşınızda. Herkes de böyle eminim .sürekli yanlış mı yapıyorum kaygısıyla büyütüyoruz. Besliyorum besliyorum çocuğu pat önüme bir video çıkıyor izliyorum aaa yanlışmış benim yöntem. Değiştiriyorum çocuk daha da kızıyor. Haydi en başa. Kendime yasaklayacagim bu İnterneti artık. Bıktım harika annelerden.surekli geziyorlar .
Diyorlar ki sütü en çok bebeğin emmesi ,su ve uyku artırır. Buna da inanmıyorum. O destekleyici şeylerden yeme içme hemen azalıyor sütun.benim kadar protein yiyen yoktur .yok yani 1 öğün yemeyim göğsüm pelte gibi. Ben bıktım internetten .sor sor ara ara iyice paranoyak oldum .Allahtan bebek gündüz uyurken telefonumu zaptwdiyor da mal mal bakmıyorum
Maşallah bebişkolarımıza yaaUyy gıdısını yesinlerbenim kızın da gidisı var bi de ense kalın ve boynu kısa. Aynı babam çok tatlı maşallah ateş beye
Bir örnek sana mesela bırak Instagram i kendi annemGündüz uyumayinca ne yapican ?gece koyunca uyuyan çocuk gündüz yatağında uyumuyor .Ne rutini ne bir şeyi. Zaten 4 aydan önce rutin olmazmış. O instagram fenomenlerini geçin. Onlar bir an için video çekip bırakıyorlar. Kadın yazmış ki sabah kalkıyorum bebeğin yüzünü siliyorum ,üstünü değiştiriyorum. Hadi yapsana bizim bebelere. Sonra uyutamazsin o çocuğu.deli gibi uykusu açılmış oluyor.uyku sinyallerini takip edin diyorlar. Bebege bakıyorum deli gibi elini gözüne götürüyor. Diyorum ki hah bir 2 saat uyur .Bir koyuyorum 1 saat geçmiş. Ne sinyal ne bir şey. Belki çoğunun bakıcısı var .Bu kadar videoyu nasıl çekiyorlar.bunlar da bizi demoralize ediyor .Ne bakıcısı anan baban gelmiyor. Evde teksin çocuğu uyutuyorsun yemek yok .Ne yiyecen. Su içmeyi unutuyorsun .gündüz uykusu 5 saat diyor .gün süresi 12 saat .Ben geri kalan 7 saat ne yapicam ? Hadi 2 saati emzirmeye çık .teoriye göre emzir .karnı tok bebek etrafa baksın. Sinyalleri gör kundaga sar uyut. Koyuyorum yatağına yarım saat sonra ağlama.iyice uykusu açılıyor. Banyo yaptırsam bu sefer de gündüz çok uyuyor .Ne yaparsan yap bunun ayarı yok .Emzirme pozisyonlarına bakıyorum. Elinde emzirenin bir süre sonra sırtı ağrıyor. Yastıkta emzirenin bebeği dik olmuyor gaz çıkış yolu bulamıyor. Biri yastığı simit gibi tutarken diğeri bu çok yanlış diyor .elinin altına yastık koysan her taraf yastık oluyor .banyo yaptırırken biri diyor ki kesinlikle kulağını kapayin ,diğeri diyor ki kulakları tikali onların su girmez .herkes bir sey demiş. Gaz yapan yiyecek yazıyorum. İnternete göre hepsi gaz yapıyor. Pirinc yemekten anam ağladı. Bulgur süt artırır diyor .yiyorum başka biri diyor ki gaz yapar .hayddiii.
Biraz oyle hatta baba gore daha acılıGorüntü de zamanla toparlar belki ya esergry nin mesajı bana umut verdi dün şahsen. Simdi doktor da umut vermek istemez. Genelde en kötusünü söyleyip yolluyorlar. Biraz da spor egzersiz yapariz. Pelvik kas calistiririz. Mis gibin olur.
Hadi geçmiş olsun bu aradabu ilişki mevzusu ilk gece gibi mi olcak ya korku gerilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?