- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.561
Olabilirrr valla asla yetirremiyorum saaatlerde emse çıkarınca hala aç, artım açmı emzikmi istiyo yoksa tokmu anlıyorumBak senin de aynı. Bence bu donem ara bir dönem. Herkesin bir azalıyorSurrender bir kac arkadaş hepimizin derdi ortak .belki 60 li günlerde de aynısını yaşayacağız. Göğüs az üretmeye alıştı. Şimdi bebeler büyüdü ama hala göğüs aynı cocuk sanıyor.
Oy maşallah aradan sünnet de çıkmışBen de oğluma nazar değdirdim çok fazla gazımız yoktu ama bugün neredeyse tüm gün kına kına ağladı zapt edemiyorum mehmet'e de zapt edemiyorum sürekli sağa sola ağzını savuruyor sanırım gaz sancısından böyle yapıyor anlam veremedik sünnet oldu 4 gün bugün ondan da değil diye düşünüyorum
Geçmiş olsun ben doğum sonrası ilk hafta yoğun sancı yaşadım böyle gelince kıpırdayamıyordum sonra geçti çok şükür. Seninki de bu şekilde mi ?Kizlar bende bu aralar vucuduma gire yel agrilariyla ugrasiyorum suan yine basladi sicak su torbasıyla geziyorum evij icindegecen gunde annem gilde tutmustu cok kotu bir gece geçirmiştim, simdi ayni agri yine basladi bu dogummdan sonra oldu nedense sizde yasiyormusunuz boyle sancialr ara ara
Sagol canimGeçmiş olsun ben doğum sonrası ilk hafta yoğun sancı yaşadım böyle gelince kıpırdayamıyordum sonra geçti çok şükür. Seninki de bu şekilde mi ?
Eğer gercekten 40 başıysak bencede iyiyizİyimiymiş kötümü acaba bu 40başıbazıları 6ay hatta 11 ay olmayan varmış, yine bence biz iyiyiz rahatlıyoruz gibi düşünüyorum ben hemende adet düzene girer bitsinde şu sıcaklarda ped takmakdan kurtulalım
Bilmiyorum ama sanırım iyice dünya da olduklarını farkındalar her acıyı duyguyu yaşıyorlar sıkılıyorlar belkide sıcaktan bunaliyorlar .. dediğin gibi bu haftalarda ortak derdimiz bu umarım çabuk geçerBak 40 lı 50 li günlerde olanlarda hep aynı problem var .hepimizin ortak derdi emdikten sonra durmamalari .acaba bu dönem bir geçiş dönemi mi ? Yani emzirdikce emzirdikce artacak mı? Ben tek meme veriyordum yetiyordu.artik yetmiyor mu acaba ?
Allah çene vermiş karışmasa başkasını örnek vermesi bitmez yok o böyle büyütüyormus yok bu çok iyi yediriyormuş yok şu yediğine ictigine çok dikkat ediyormusGerçekden bu yaşlılar karışmasa olmazzz herşeyi onlar daha iyi biliyoooEn iyisi cidden he he diyip geçiştirmekkk bildiğini okumak illa sonunds söylemeyi kesicek
Bestlak kullanıyorum, humana still tea içiyorum. Hurma, malt içeceği gibi şeyler de tüketiyorum.Takviye birşeyler kullanıyor musun?
Ben burdan sorgulayinca süt parası cıkıyordu ama süt yani emzirme parası otomatik tanımlandı. Demekki sgk dan tanımlaniyor senin ssk olmadigi icin belki tanimlanmamıştır. Bir de bu para disinda dogum parası var yonca ondan bahsetti sanrm. Ona basvuru yapiliyor. Basvuru yapmazsa vermezler. 50 55 gün sonra yatiyor. Ben basvurdum o da e devlette görünüyor benim suan. O e devlete aile ve sosyal hizmetler kismindan bakiliyor. Ben de ikisinin e devletteki görüntüsünü asagı ekliyorum
Gündüz uyumayinca ne yapican ?gece koyunca uyuyan çocuk gündüz yatağında uyumuyor .Ne rutini ne bir şeyi. Zaten 4 aydan önce rutin olmazmış. O instagram fenomenlerini geçin. Onlar bir an için video çekip bırakıyorlar. Kadın yazmış ki sabah kalkıyorum bebeğin yüzünü siliyorum ,üstünü değiştiriyorum. Hadi yapsana bizim bebelere. Sonra uyutamazsin o çocuğu.deli gibi uykusu açılmış oluyor.uyku sinyallerini takip edin diyorlar. Bebege bakıyorum deli gibi elini gözüne götürüyor. Diyorum ki hah bir 2 saat uyur .Bir koyuyorum 1 saat geçmiş. Ne sinyal ne bir şey. Belki çoğunun bakıcısı var .Bu kadar videoyu nasıl çekiyorlar.bunlar da bizi demoralize ediyor .Ne bakıcısı anan baban gelmiyor. Evde teksin çocuğu uyutuyorsun yemek yok .Ne yiyecen. Su içmeyi unutuyorsun .gündüz uykusu 5 saat diyor .gün süresi 12 saat .Ben geri kalan 7 saat ne yapicam ? Hadi 2 saati emzirmeye çık .teoriye göre emzir .karnı tok bebek etrafa baksın. Sinyalleri gör kundaga sar uyut. Koyuyorum yatağına yarım saat sonra ağlama.iyice uykusu açılıyor. Banyo yaptırsam bu sefer de gündüz çok uyuyor .Ne yaparsan yap bunun ayarı yok .Emzirme pozisyonlarına bakıyorum. Elinde emzirenin bir süre sonra sırtı ağrıyor. Yastıkta emzirenin bebeği dik olmuyor gaz çıkış yolu bulamıyor. Biri yastığı simit gibi tutarken diğeri bu çok yanlış diyor .elinin altına yastık koysan her taraf yastık oluyor .banyo yaptırırken biri diyor ki kesinlikle kulağını kapayin ,diğeri diyor ki kulakları tikali onların su girmez .herkes bir sey demiş. Gaz yapan yiyecek yazıyorum. İnternete göre hepsi gaz yapıyor. Pirinc yemekten anam ağladı. Bulgur süt artırır diyor .yiyorum başka biri diyor ki gaz yapar .hayddiii.
Bebeğiniz uyuyunca siz de uyuyun hemen diyor. Öyle kolay mı? Mık mık sesleri bitmiyor ki .Ayrica ben robot muyum ? Yok gelmiyor uyku.emzik vermeyin diyor kimisi .kimisi de faydalı sakinleştirir diyor .
Günü geçirmeye bakacağız galiba. Yok yani İnternete göre ben cocuk büyütemem.
Doktor diyor ki çocuğa her gün banyo yaptır .nasıl yaptıriyim abla .banyodan sonra o tuvaleti kim temizleyecek .hemen uyuyorlar mi ?ilk baslarda banyodan sonra hemen uyuyan bebek ona da alışıyor. Uyumuyor. Ben kendim banyo yapamıyorum çocuğu her gün nasıl yaptiriyim .banyo yaptırıyorum bu sefer de gündüz 3 saat uyuyor .gece uykusundan çalıyor. Günün geri kalanı uyku da olmuyor ya da rahatladigi için bir 2 saat daha uyuyor .sonra ? Gece yarısına kadar uyumayan bebek .
Mutlaka mide gazını 5 dakikada bir çıkarın diyor. Bebeği al memeden çıkar koy deliriyor .emecegi varsa da emmiyor .çocuk uyuyor mide gazını çıkarana kadar uyanıyor.gazi çıkmış ama uykusu harika açılmış bir bebek karşınızda. Herkes de böyle eminim .sürekli yanlış mı yapıyorum kaygısıyla büyütüyoruz. Besliyorum besliyorum çocuğu pat önüme bir video çıkıyor izliyorum aaa yanlışmış benim yöntem. Değiştiriyorum çocuk daha da kızıyor. Haydi en başa. Kendime yasaklayacagim bu İnterneti artık. Bıktım harika annelerden.surekli geziyorlar .
Diyorlar ki sütü en çok bebeğin emmesi ,su ve uyku artırır. Buna da inanmıyorum. O destekleyici şeylerden yeme içme hemen azalıyor sütun.benim kadar protein yiyen yoktur .yok yani 1 öğün yemeyim göğsüm pelte gibi. Ben bıktım internetten .sor sor ara ara iyice paranoyak oldum .Allahtan bebek gündüz uyurken telefonumu zaptwdiyor da mal mal bakmıyorum
Benimki aagggu diyor
Tanıdığım bütün ikizler fazla konusuyor :) olabilirBenimki de sesini keşfetmeye başladı
Seninki daha geveze olacak galiba
300tl 2sideKızlar bu süt parası ve doğum parası ne kadar?
Ayyy resmen hepsi aynı yaaaa, noktası virgülüne kadar aynılae yani delirmelikAllah çene vermiş karışmasa başkasını örnek vermesi bitmez yok o böyle büyütüyormus yok bu çok iyi yediriyormuş yok şu yediğine ictigine çok dikkat ediyormuskendisi prof. Ordinaryüs her dediği doğru illa bir çıkıntılik yapacak
Doğru öbür aya bekleyip daha çok strese girebiliriz belkideEğer gercekten 40 başıysak bencede iyiyizhatta öbür ay bu günlerde olmazsan kork dediler bana ama bide 40başı değilsek bekleriz olmayz oda stres o yüzden seni de yanıltmıyım yani ama bakalm adet gibi mi sürecek günü falan. Aynen vallahii bıktık hemde nasılll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?