Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Olabilirrr valla asla yetirremiyorum saaatlerde emse çıkarınca hala aç, artım açmı emzikmi istiyo yoksa tokmu anlıyorum
Emddiğinde yettiği zamanda oluyo ama yemediği zamanda hemen gidip mecbur mama yapıyorum aç bırakamam Ama dediğim gibi belkide geçiş zamanıdır bu çocuklar 6 aylıkken belkide 180 cc çıkıcak içtikleri ozman napıcaz. İlla bu göğüslerden ona göre süt gelmesi lazım

Oy maşallah aradan sünnet de çıkmış
Nazara inanırim. Özellikle de anne babsnin nazarı çok degermis. Aynısını ben de düşündüm. Düne kadar genelde sakindi, gaz sancısı yoktu. Yine sakın şükürler olsun ama o sancı gelince çok zorlanıyor yavrum
Doğmadan önce sünnet yaptırırım diyordum ama eşim kesinlikle karşıydı çok küçük olduğu için. Şimdi ben de vazgeçtim gerçekten çok küçük, kıyamıyorum. Askere gidene kadar yolu var

YouTube tan ı love you masajina bakarken 9dk lik bir video gördüm. Çoğunuz biliyordur ama yine de yazayım. Yapmaya başladım sanki faydası var gibi. Her bez öncesi yapılacak bir masaj var bir de gün içinde 2 3 kez yapılacak bir masaj. Yorumlarını okudum, herkes memnun ins bizlere de faydası olur

Kizlar bende bu aralar vucuduma gire yel agrilariyla ugrasiyorum suan yine basladi sicak su torbasıyla geziyorum evij icinde gecen gunde annem gilde tutmustu cok kotu bir gece geçirmiştim, simdi ayni agri yine basladi bu dogummdan sonra oldu nedense sizde yasiyormusunuz boyle sancialr ara ara

Geçmiş olsun ben doğum sonrası ilk hafta yoğun sancı yaşadım böyle gelince kıpırdayamıyordum sonra geçti çok şükür. Seninki de bu şekilde mi ?

Geçmiş olsun ben doğum sonrası ilk hafta yoğun sancı yaşadım böyle gelince kıpırdayamıyordum sonra geçti çok şükür. Seninki de bu şekilde mi ?
Sagol canim

Ilk haftanin 6.gununde yasamistim ama o kasıkta idi , bu aralarda göğsumun hemen altinda başlıyor sicak su uygulamasam ve agri kesici almasam asla gecmiyor simdi gecti cok şükür oglan uyanmasın diye dua ettim ve galiba strestende oluyor kakasini takmistim geçen yine oldugu günde topuk kani haberini almistim

Eğer gercekten 40 başıysak bencede iyiyiz hatta öbür ay bu günlerde olmazsan kork dediler bana ama bide 40başı değilsek bekleriz olmayz oda stres o yüzden seni de yanıltmıyım yani ama bakalm adet gibi mi sürecek günü falan. Aynen vallahii bıktık hemde nasılll

Bilmiyorum ama sanırım iyice dünya da olduklarını farkındalar her acıyı duyguyu yaşıyorlar sıkılıyorlar belkide sıcaktan bunaliyorlar .. dediğin gibi bu haftalarda ortak derdimiz bu umarım çabuk geçer

Gerçekden bu yaşlılar karışmasa olmazzz herşeyi onlar daha iyi biliyooo En iyisi cidden he he diyip geçiştirmekkk bildiğini okumak illa sonunds söylemeyi kesicek
Allah çene vermiş karışmasa başkasını örnek vermesi bitmez yok o böyle büyütüyormus yok bu çok iyi yediriyormuş yok şu yediğine ictigine çok dikkat ediyormus kendisi prof. Ordinaryüs her dediği doğru illa bir çıkıntılik yapacak

Aile bakanlığına aynı gün başvurmuşuz

Çok bunalmışsın. O yüzden herşey gözünde büyümüş.

Ben o bahsettiğin instamomları hiç ciddiye almıyorum. Her anne ve bebeğin ilişkisi farklı. Bebekler oyuncak değil ki kurup ona göre bakalım.
Evet hepsinin yardımcısı var. Yoksa çok zor bebekle içerik üretmek. Birinden biri ihmal olur.

Göstermeseler de gazlanınca hepimizinki kaka yapana kadar huzursuz keyifsiz ağlak.
Benimki kucağımda beni tırnaklıyor resmen.
Masaj yapmak için yatırıyorum. Bazen o bağıra bağıra ağlarken yapıyorum masajını. Bacaklarını kitliyor hareket ettiremiyorum. Bazen de hoşuna gidiyor

Mesela kızım yarım kundak asla yaptırmadı. Deliriyor ellerini tutunca. Serbest seviyor. Israr etmedim ona uygun pozisyonu bulmaya çalıştım. Şimdi bunu sever sonra başka ister.

Otomatik sallanan ana kucağı var pek durmuyor. İlerleyen aylarda bakarız dedim koymuyorum. Halbuki dursa versem emziği ne kadar rahat ederim dimi

Oyuncak konusunda yapardım bunu oğluma. Üstünde +12 yazar ama o zaman oynamazdı. Düşünmeye başlardım neden yapmıyor diye. Başka şeyler bulurdum. +15 +18 +24 falan olunca oynamıyor dediğim ilgisini çekerdi

Emzik konusunda oğlum silikon tutmadı kauçuk ucuz emziği aldı ama bunda altıncıda doğruyu buldum. Onu da canı isterse tutuyor.

İlk çocuk zaten deneme tahtası gibi oluyor. İkinci çocukta daha kolay tanıyıp çözüm üretmeye çalışıyorsun. Zorlandığın kısımlar bildiğin yerden geliyor.
Bana şu an herkes daha rahat gibisin diyor. Demekki dışardan bile belli oluyor.

Geçen hafta tatildeydik. Akşam dolaşmaya çıktık çay bahçesine oturur oturmaz uyandı durmadı. Bir bardak çayı hemen içip kalktık. İnsan sinir oluyor ama gayet olabilir durumlar.
Ama dışarı çıkmaktan vazgeçmedik. Sonraki akşam 2 saatten fazla uyudu

Mutlaka akşam veya gece eşinden yardım al. Bir bebekle 7/24 ilgilenmek sürekli elinin üstünde olması kadar yıpratıcı bir şey yok.
Gündüz çalışıyor deme. Birkaç saat az uyuması rutin işi için bir şey kaybettirmez.

Ben şu son iki haftaya kadar eşimle nöbetleşe uyudum bebeğin yanında. 3-4 saat tek uyuyunca daha dinç geliyorsun bebeğin yanına. O sürekli mıkırdanmalar rahat uyumamalar yüzünden emzirirken rüya görmeye başlıyordum. Bu psikolojiyi de etkiliyor.
Yorgun hissedersem yine nöbetleşe bakıyoruz.

Banyo konusunda da pratik yöntem gerekiyor sana. Tertip düzeni bir süre bir tarafa bırak.
Yaptır banyosunu çık bırak biraz dağınık kalsın.
İlk zamanlar salonda yıkardım. Malum bebek ağlayıp ortalığı yıkıyor emzir avut uyut derken saatler geçiyordu. Anca kalkıp kaldırıyordum tezgahı
Bazen gündüz zor geliyor akşam eşimi bekliyorum banyo için. Hem arkamı da topluyor

Bildiğinden pek şaşma. Bebekler düzen sever. Her yöntem her bebeğe işlemez.
Bir de hep derlerdi de pek inanmazdım annenin gerginliğini hissediyor çocuk.
Mesela oğlum kaç aylık olursa olsun misafir gelecek hazırlık yapmam lazım. İnat diye o gün uyumuyordu.

Uyumuyorsa koy bebek arabasına çık. Çok seviyorlar orada uyumayı. Hem sen hem o hava almış olursunuz.

Ayyy resmen hepsi aynı yaaaa, noktası virgülüne kadar aynılae yani delirmelik herkesin çocuğu kendine, bı şeye benzedi zamanındada akıllı çocukları örnek gösterirlerdi şimdide başka anneleri bu anneler illa birilerini örnek gösterriyo demekki

Doğru öbür aya bekleyip daha çok strese girebiliriz belkide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…