Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Emzirirken uyuya kalmısım dicem
Kalmamısım
Sabahları yatarak emziriyorum
Bi uyandım ben geri çekilmişim
Göğsüm de kapalı
Demek ki kalmamısım
Kendimi toplayıp çekilmişim
Ama beynimi zorluyorum
Yok hatırlamıyorum
Ne içirdiniz lan bana

Bence çok fazla oksitosin salgılamaktan olmuş

Ah ne güzel yazmışsın .sallama kucağa alma ,yerine yatır, yok yani olmuyor bu .büyüyünce belki olur ama küçük bebek de çok zor .aktivite yaptiriyim diyorum ama olmuyor .sanki eksik kalıyorum çocuğa. Sonra diyorum aman ilk aylardan ne olacak .kalbim çarpıyor sürekli. Bir heyecan hali var üstümde. Dün mesela bu yüzden sütüm azaldı. Çok telkin ediyorum kendimi .Ya aslında ünlülere bile bakıyorum mesela seray sever ikizleri var .o kadın bile bakıcısı olduğu halde çökmüş. Oluyor yani .şimdi 4 5 yaşında çocuğu olan arkadaşlarım var .hepsi genç kız gibi oldu .
Mesela benim cocugun bir huyunu öğrendim. Internette diyordu ki işte 7 de kalkın sabah sporu yaptırın. Meğerse benimkinin uykusu gelirmiş o saatte .Ben bebenin elini kolunu oynatiyorum. Uyku saatini kaciriyormusum.2 saat doldu mu uyandiriyordum çocuğu. E o da kızıyor.
Duz kafa olur diye çevir diyorlar .çevirince uyanıyor daha da kızıyor.valla içimden geldiği gibi yapicam .herkes de bence öyle yapmalı.
Mesela benimki de kundak seviyor .kundaksiz elini kolunu oynatıp kendini uyandırıyor.
Her çocuk kendine özelmis.

Vallaa dün ben dışarı çıktımmm 2 saatliğine eve zor yetiştim dedim birazdan bacaklarımdan süzülcek sanırım diye okadar çok geliyo Valla sıkıntı olabilir allahdan azaldı bugun biraz
yanima dependleri aliyim ama yine de skntı yaa kv gilde olcaz bi de dügün var

Uykusuzluk hapı

Aman kızlar kimseyi takmayın içinize ne siniyorsa onu yapın. Emzik mi istiyorsunuz verin
Biberon mu istiyorsunuz verin.
Durmadığı icin sallıyor musunuz ? Sallayın
Yaşadığınız ortamı, durumu siz bılırsınız
Şunu yapma bunu etme diyen kişinin ya anası yanında
Ya anası cok yakında
Ya kaynanası yardımcı
Ya da yardımcısı var . Yani ben kimsenin ne dediğine asla takmıyorum
Her şeyi tek yapiyorum cunku .
Bir şekilde ilerleyecek ki bizimde psıkolojımız bozulmasın. Ben 1 gün kaka yapmasa kafaya takan biriyim mesela. Cunku yapmadığı zaman savcıdan kıvranıyor ve durmuyor. Doğal olarak hicbir sekilde oyalayamıyorsun laftan anlamadığı icin.

Yok ona alışır
Şunu yapar. Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum işte. Ilkinde de bu sekilde ilerledim suan 6,5 yaşında
Maşallah gayet iyi. Söyle dönüp baktığımda
Öyle ya da böyle büyüttüm diyorum.

Kimsenin şartları eşit degil, o yuzden kimseyi takmayın.

Hanı o nutuk çekenler var ya ? Tek başına baksın ( ki bakamazlar ) kafayı yerler .

Galactago denesene onu icmedigim gün saginca daha az çıkıyor. Onu ictigimde daha çok kesinlikle faydası var bence.

Ben dün sallarken kafam düştü öyle bir korktum ki

İnterneti okuma valla gerçekten her çocuk özel. Daha önce de yazdım benim büyük oğlum 8. Ayda sağa sola döndü. O kadar sakindi ki. Ben okumadığım için ve ilk çocuk olduğu için bu durum anormal gelmemişti. 2. Oğlum 2. Ayda dönmeye başladı ve koltuktan düştü bunu da yazmıştım. O zaman biraz okuyunca dönmenin erken aylarda olması gerekirmiş öğrendim. Bınu ilk başta okumuş olsam çok telaş ederdim.
Eskiden doğru ya da yanlış bilgiye bu kadar çabuk ulaşılamıyordu. Annelik içgüdüsel bence ha hata da yapabiliriz ama geri dönüşü olmayan hatalar yapmayalım da gerisi tecrübe

Öğretmen arkadaşlarım okula doğum belgenizi goturdunuz mu? Ben sadece görselini attım, bir türlü fırsat olmadı.

Doğum izninin ne zaman biteceği bir yerde yazıyor mu?

Biliyorum çok konuşuldu kusura bakmayın yine soracağım. Süt parası bizim için de geçerli mi? Eşim doğum parası için başvurdu o kadar

Bizim tanıdığımız bir çocuk doktoru vardı
Ben bu işin okulunu okudum ama her çocuk kendi kitabını yazar, bizim okuduklarımızla olmaz derdi
Gerçekten öyle
Ben izliyorum sürekli
Yavaş yavaş da olsa alıştık artık
Şimdi bazen ciyaklasa da ne istediğini öyle böyle anlıyorum.
1 haftadır saat 9dan 12ye kdar saatte bir emmeyi huy edindi
İlk başlarda daha yeni emdi tok bu çocuk dedim vermedim çok ağladı
Sonra sonra çözdüm işi
Sabahta çok çiş yapıyor
Bebekler sabah sütüyle su ihtiyacını giderirmiş, kolay sindirilirmiş sabah sütü
Bugün ebe de bana seni özlüyordur geceden, keyfiif yapıyordur dedi. Gerçekten keyif yapıyor
Şimdi saatte bir veriyorum, düzenimiz oluştu.
Başkasına kalsa verme kusar vs der belki yanımda olsa
Ama benim çocuğum bunu istiyor
Bırak fenomenleri,sabah sporlarını falan
Bebeğini dinle o sana yol gösteriyor zaten

Son düzenleme:
Ah canım sen kendini nasılsa strese sokuyorsun böyle yapma. Rahat ol bırak çocuk kendi düzenini kursun. 7 de spor neymiş ya onun çocuğu o saate uyanık demek. Her şey Hergun aynı saatte olmak zorunda değil bebiş ne zaman uyaniksa o zaman yaparsın ya da yapmazsan da bir şey olmaz. Misal ben karın egzersizlerini bile her gün yaptirmiyorum kartları göstermeyi aklıma gelirse yaptırıyorum. Hiç kasmiyorum. İlk çocukta senin gibiydim ama çok yıprandım mahvoldum. Saç bas yqmuldum vücudumda vitamin kalmamış. Hayata küstüm. Şimdi ise her şeyi önce kendi rahatıma göre düşünerek gidiyorum ben rahat çocuk daha rahat. Dökülmüş yıkılmış kirlenmiş dağılmış hiç takmiyorum. Eşim gelince topluyor. Yada canım isterse yardım ediyorum. Vitaminlerini alıyorum bebekle istediğim gibi vakit geçiriyorum ne istersem onu yapıyorum. Alıp dışarı cikiyorum kaç kere dışarı yemeğe gittim. 3-4 kere işyerine bile götürdüm. Dün yine yemeğe gittik. Sonra gezdik. Rahat ol inan focukta rahat olacak. Hiç takmiyorum kimsenin dediklerini. Asla takma

Ggaliba değil onu sadece sigortalılar alıyor sanırım. Emekli sandığına bağlı olanlar sadece doğum parasi galiba. Yani ben öyle anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…