- 15 Ekim 2016
- 22.723
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.053
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.581
Tanıdığım bütün ikizler fazla konusuyor :) olabilir
Kızlar bu süt parası ve doğum parası ne kadar?
Emzirirken uyuya kalmısım dicem
Kalmamısım
Sabahları yatarak emziriyorum
Bi uyandım ben geri çekilmişim
Göğsüm de kapalı
Demek ki kalmamısım
Kendimi toplayıp çekilmişim
Ama beynimi zorluyorum
Yok hatırlamıyorum
Ne içirdiniz lan bana
Ah ne güzel yazmışsın .sallama kucağa alma ,yerine yatır, yok yani olmuyor bu .büyüyünce belki olur ama küçük bebek de çok zor .aktivite yaptiriyim diyorum ama olmuyor .sanki eksik kalıyorum çocuğa. Sonra diyorum aman ilk aylardan ne olacak .kalbim çarpıyor sürekli. Bir heyecan hali var üstümde. Dün mesela bu yüzden sütüm azaldı. Çok telkin ediyorum kendimi .Ya aslında ünlülere bile bakıyorum mesela seray sever ikizleri var .o kadın bile bakıcısı olduğu halde çökmüş. Oluyor yani .şimdi 4 5 yaşında çocuğu olan arkadaşlarım var .hepsi genç kız gibi oldu .Çok bunalmışsın. O yüzden herşey gözünde büyümüş.
Ben o bahsettiğin instamomları hiç ciddiye almıyorum. Her anne ve bebeğin ilişkisi farklı. Bebekler oyuncak değil ki kurup ona göre bakalım.
Evet hepsinin yardımcısı var. Yoksa çok zor bebekle içerik üretmek. Birinden biri ihmal olur.
Göstermeseler de gazlanınca hepimizinki kaka yapana kadar huzursuz keyifsiz ağlak.
Benimki kucağımda beni tırnaklıyor resmen.
Masaj yapmak için yatırıyorum. Bazen o bağıra bağıra ağlarken yapıyorum masajını. Bacaklarını kitliyor hareket ettiremiyorum. Bazen de hoşuna gidiyor
Mesela kızım yarım kundak asla yaptırmadı. Deliriyor ellerini tutunca. Serbest seviyor. Israr etmedim ona uygun pozisyonu bulmaya çalıştım. Şimdi bunu sever sonra başka ister.
Otomatik sallanan ana kucağı var pek durmuyor. İlerleyen aylarda bakarız dedim koymuyorum. Halbuki dursa versem emziği ne kadar rahat ederim dimi
Oyuncak konusunda yapardım bunu oğluma. Üstünde +12 yazar ama o zaman oynamazdı. Düşünmeye başlardım neden yapmıyor diye. Başka şeyler bulurdum. +15 +18 +24 falan olunca oynamıyor dediğim ilgisini çekerdi
Emzik konusunda oğlum silikon tutmadı kauçuk ucuz emziği aldı ama bunda altıncıda doğruyu buldum. Onu da canı isterse tutuyor.
İlk çocuk zaten deneme tahtası gibi oluyor. İkinci çocukta daha kolay tanıyıp çözüm üretmeye çalışıyorsun. Zorlandığın kısımlar bildiğin yerden geliyor.
Bana şu an herkes daha rahat gibisin diyor. Demekki dışardan bile belli oluyor.
Geçen hafta tatildeydik. Akşam dolaşmaya çıktık çay bahçesine oturur oturmaz uyandı durmadı. Bir bardak çayı hemen içip kalktık. İnsan sinir oluyor ama gayet olabilir durumlar.
Ama dışarı çıkmaktan vazgeçmedik. Sonraki akşam 2 saatten fazla uyudu
Mutlaka akşam veya gece eşinden yardım al. Bir bebekle 7/24 ilgilenmek sürekli elinin üstünde olması kadar yıpratıcı bir şey yok.
Gündüz çalışıyor deme. Birkaç saat az uyuması rutin işi için bir şey kaybettirmez.
Ben şu son iki haftaya kadar eşimle nöbetleşe uyudum bebeğin yanında. 3-4 saat tek uyuyunca daha dinç geliyorsun bebeğin yanına. O sürekli mıkırdanmalar rahat uyumamalar yüzünden emzirirken rüya görmeye başlıyordum. Bu psikolojiyi de etkiliyor.
Yorgun hissedersem yine nöbetleşe bakıyoruz.
Banyo konusunda da pratik yöntem gerekiyor sana. Tertip düzeni bir süre bir tarafa bırak.
Yaptır banyosunu çık bırak biraz dağınık kalsın.
İlk zamanlar salonda yıkardım. Malum bebek ağlayıp ortalığı yıkıyor emzir avut uyut derken saatler geçiyordu. Anca kalkıp kaldırıyordum tezgahı
Bazen gündüz zor geliyor akşam eşimi bekliyorum banyo için. Hem arkamı da topluyor
Bildiğinden pek şaşma. Bebekler düzen sever. Her yöntem her bebeğe işlemez.
Bir de hep derlerdi de pek inanmazdım annenin gerginliğini hissediyor çocuk.
Mesela oğlum kaç aylık olursa olsun misafir gelecek hazırlık yapmam lazım. İnat diye o gün uyumuyordu.
Uyumuyorsa koy bebek arabasına çık. Çok seviyorlar orada uyumayı. Hem sen hem o hava almış olursunuz.
Vallaa dün ben dışarı çıktımmm 2 saatliğine eve zor yetiştim dedim birazdan bacaklarımdan süzülcek sanırım diye okadar çok geliyoValla sıkıntı olabilir allahdan azaldı bugun biraz
Uykusuzluk hapıEmzirirken uyuya kalmısım dicem
Kalmamısım
Göğsüm de kapalı
Demek ki kalmamısım
Ama beynimi zorluyorum
Yok hatırlamıyorum
Ne içirdiniz lan bana
Ayyy inşallah ozamana kalmaz bişiyanima dependleri aliyim ama yine de skntı yaa kv gilde olcaz bi de dügün var
Galactago denesene onu icmedigim gün saginca daha az çıkıyor. Onu ictigimde daha çok kesinlikle faydası var bence.Süt yapıcı herşeyi yapmaya yemeğe çalışıyorum bende emziriyorum boşaltıyorum göğüsümü ona göre doluyo dediniz diye ama sağdığımda en fazla bendede 2 göğüsümden 40 cc fln çıkıyo,
200cc çıkıyodu ilk zamanlar , sanırım azalıyo benimki.
Acaba genetikmi, annemdede ilk baştan çok gelirmişş , 40na doğru azalırmış 2 göğüsümüde emzirsem doymuyo aslaaa
Deniyimmm vallaaaGalactago denesene onu icmedigim gün saginca daha az çıkıyor. Onu ictigimde daha çok kesinlikle faydası var bence.
Ben dün sallarken kafam düştü öyle bir korktum kiEmzirirken uyuya kalmısım dicem
Kalmamısım
Göğsüm de kapalı
Demek ki kalmamısım
Ama beynimi zorluyorum
Yok hatırlamıyorum
Ne içirdiniz lan bana
İnterneti okuma valla gerçekten her çocuk özel. Daha önce de yazdım benim büyük oğlum 8. Ayda sağa sola döndü. O kadar sakindi ki. Ben okumadığım için ve ilk çocuk olduğu için bu durum anormal gelmemişti. 2. Oğlum 2. Ayda dönmeye başladı ve koltuktan düştü bunu da yazmıştım. O zaman biraz okuyunca dönmenin erken aylarda olması gerekirmiş öğrendim. Bınu ilk başta okumuş olsam çok telaş ederdim.Ah ne güzel yazmışsın .sallama kucağa alma ,yerine yatır, yok yani olmuyor bu .büyüyünce belki olur ama küçük bebek de çok zor .aktivite yaptiriyim diyorum ama olmuyor .sanki eksik kalıyorum çocuğa. Sonra diyorum aman ilk aylardan ne olacak .kalbim çarpıyor sürekli. Bir heyecan hali var üstümde. Dün mesela bu yüzden sütüm azaldı. Çok telkin ediyorum kendimi .Ya aslında ünlülere bile bakıyorum mesela seray sever ikizleri var .o kadın bile bakıcısı olduğu halde çökmüş. Oluyor yani .şimdi 4 5 yaşında çocuğu olan arkadaşlarım var .hepsi genç kız gibi oldu .
Mesela benim cocugun bir huyunu öğrendim. Internette diyordu ki işte 7 de kalkın sabah sporu yaptırın. Meğerse benimkinin uykusu gelirmiş o saatte .Ben bebenin elini kolunu oynatiyorum. Uyku saatini kaciriyormusum.2 saat doldu mu uyandiriyordum çocuğu. E o da kızıyor.
Duz kafa olur diye çevir diyorlar .çevirince uyanıyor daha da kızıyor.valla içimden geldiği gibi yapicam .herkes de bence öyle yapmalı.
Mesela benimki de kundak seviyor .kundaksiz elini kolunu oynatıp kendini uyandırıyor.
Her çocuk kendine özelmis.
300₺ ikisi de..
Doğum parası ikinci çocukta 400₺ üçüncü çocukta 600₺ olarak değişiyor..
Bizim tanıdığımız bir çocuk doktoru vardıAh ne güzel yazmışsın .sallama kucağa alma ,yerine yatır, yok yani olmuyor bu .büyüyünce belki olur ama küçük bebek de çok zor .aktivite yaptiriyim diyorum ama olmuyor .sanki eksik kalıyorum çocuğa. Sonra diyorum aman ilk aylardan ne olacak .kalbim çarpıyor sürekli. Bir heyecan hali var üstümde. Dün mesela bu yüzden sütüm azaldı. Çok telkin ediyorum kendimi .Ya aslında ünlülere bile bakıyorum mesela seray sever ikizleri var .o kadın bile bakıcısı olduğu halde çökmüş. Oluyor yani .şimdi 4 5 yaşında çocuğu olan arkadaşlarım var .hepsi genç kız gibi oldu .
Mesela benim cocugun bir huyunu öğrendim. Internette diyordu ki işte 7 de kalkın sabah sporu yaptırın. Meğerse benimkinin uykusu gelirmiş o saatte .Ben bebenin elini kolunu oynatiyorum. Uyku saatini kaciriyormusum.2 saat doldu mu uyandiriyordum çocuğu. E o da kızıyor.
Duz kafa olur diye çevir diyorlar .çevirince uyanıyor daha da kızıyor.valla içimden geldiği gibi yapicam .herkes de bence öyle yapmalı.
Mesela benimki de kundak seviyor .kundaksiz elini kolunu oynatıp kendini uyandırıyor.
Ah canım sen kendini nasılsa strese sokuyorsun böyle yapma. Rahat ol bırak çocuk kendi düzenini kursun. 7 de spor neymiş yaAh ne güzel yazmışsın .sallama kucağa alma ,yerine yatır, yok yani olmuyor bu .büyüyünce belki olur ama küçük bebek de çok zor .aktivite yaptiriyim diyorum ama olmuyor .sanki eksik kalıyorum çocuğa. Sonra diyorum aman ilk aylardan ne olacak .kalbim çarpıyor sürekli. Bir heyecan hali var üstümde. Dün mesela bu yüzden sütüm azaldı. Çok telkin ediyorum kendimi .Ya aslında ünlülere bile bakıyorum mesela seray sever ikizleri var .o kadın bile bakıcısı olduğu halde çökmüş. Oluyor yani .şimdi 4 5 yaşında çocuğu olan arkadaşlarım var .hepsi genç kız gibi oldu .
Ggaliba değilÖğretmen arkadaşlarımokula doğum belgenizi goturdunuz mu? Ben sadece görselini attım, bir türlü fırsat olmadı.
Doğum izninin ne zaman biteceği bir yerde yazıyor mu?
Biliyorum çok konuşuldu kusura bakmayın yine soracağım. Süt parası bizim için de geçerli mi? Eşim doğum parası için başvurdu o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?