- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.621
Teşekkür ederim canımbnm bildigim 657liler alamiyor oparayi
Enjektör ile verirken küçük parmağını da emzirt vakumlamayi öğreniyo ben meme olayını oyle çözdüm ilk parmağımı emzirirken Enjektör ile küçük küçük sıktım sonra vakumlamayi öğrendi kendisi enjektorden cekti sonra baktım işi öğrendi iki üç uğraş memeyi tuttu masalalh insallah senin ki de tutar gece hariç 2 3 gün biberon hiç vermedim parmakla devam ettim
Çalışmadığın zamanın azda olsa bi miktarınj karşılamış oluyorlar böyle hiç değilseyoncambenim im dediği gibi SGK özel sektör çalışanları için o para. Bende yarısını aldım,kalanı raporum bitince alacağım.
Hem maaş yatmıyor bu izinde hem de SGK yatmadığı için veriliyor. Kamu çalışanlarında kesinti olmadığı için onlar almıyor. Bizde de zaten günlük maaşının 3te 2 sini veriyor. Asgari ücret gözüken biri 12bin küsur civarında alıyor bu sene
Ayy ne zor işlermişBen boşuna aldım. Ama sen de dene tabii
İnşallah canım inşallahhhİnşallah düzene sokarsın alır memeyiÜzme kendini stresede sokma sakınn
Acıkcası sağma olayını bende sevmiyorum hep emse daha iyi ama sağma yorucu gibiİnşallah canım inşallahhhmümkün olduğunca girmemeye çalışıyorum strese ama sütüm varken emmiyor olması sıkıyor canımı süt azalacak diye. Sürekli meme tutturma savaşı verirken sağım yapmak da zor vakit bulamıyorum
Valla bende yapmaz diye düşünmüştüm ama dediğin gibi farklı hepsinin huyuAcıkcası sağma olayını bende sevmiyorum hep emse daha iyi ama sağma yorucu gibiBu bebeklerin cidden bigünğ bi gününe uymuyo , belki düzelir böyle böyle kaşıkla fln verince belki
Ben yapmaz sanmıştım meme reddi, gerçekden her bebek farklı tepki veriyor
Canım bebegin memenin ucunu almak icin agzini aciyor ama kavrayamiyor mu yoksa hiç mi istemuyor itiyor mu yaniAyy ne zor işlermiş
Feci dereceBebekkeriniz ne derece kusuyor kizlar ?
Benimde en sevdiğim pozisyon yatarak emzirmek ama hastanede asla emzirmeyi diye kırk kere söylediler biliyomusunuzBenimde öyle yatarak emzirince tıkanma olmadi bide arada makas yapıyorum öyle öyle hallettim çok nadir oluyor tıkanma
Evet o an zorlayınca boğazına da kaçıyor dmi? Öksürüyor bazen aklım çıkıyor. Neden öyle oluyor ya nasıl azaltıcaz o tazyik olayınıBenimde emmiyor sütte tazyik var elle ya da makineyle sagıyorum yine tazyik oluyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Tazyik olunca çırpınıyor memede emmiyor.
Ben elden verdim mebbiste yazıyor izinler mazeret izni bölümüydü galibaÖğretmen arkadaşlarımokula doğum belgenizi goturdunuz mu? Ben sadece görselini attım, bir türlü fırsat olmadı.
Doğum izninin ne zaman biteceği bir yerde yazıyor mu?
Biliyorum çok konuşuldu kusura bakmayın yine soracağım. Süt parası bizim için de geçerli mi? Eşim doğum parası için başvurdu o kadar
Sigortalı çalışan mıydıŞimdi aradım arkadaşımı sorumun cevabını aldım :)
6-7 değil 12.500 civarı ödeme almış analık yardımıymış. Biz niye başvurmadık buna acababaşvuran alan var mı kızlar ? Doğum yardımı ve emzirme yardımına da 300er TL almış
Ne açıdan peki?Benimde en sevdiğim pozisyon yatarak emzirmek ama hastanede asla emzirmeyi diye kırk kere söylediler biliyomusunuztehlikeliymiş.
Canım yeni gördüm, ben hastaneye ilk yattığımızda üzüntüden her an her dk her istediğinde meme veriyordum emziriyodum, bu sefer aynı senin anlattığın gibi sürekli kusuyodu, kustupu için buzursuzlanıp adam akıllı uyuyamıyodu falan emme arasını biraz açtım, tüm yatarak yapılacakları ( alt alma, üst değiştirme vs) emzirmeden önce yapıyordum, gazını çıkartırken midesine baskı yapmamaya özen gösterdim çok şükür azaldı. Kilo alımı iyiyse sorun yok dedi doktorBugun en son aglamaya durdum yeminle. Sabahtandir kusuyoruz. Yavrum ac susuz kalacak diye strese girdim. Üst baş yika sil temizle temiz elbisye tekrar yastıga örtüye derken en son bunaldim vallahi aglama geldi. Bi de uyuyamadi. En son kiz yeter bi uyu gali diyince yavrum 1 aylik ama nedense hissetmiş gibi durdu bi üzüldü duruldu gibi oldu bi de ona vicdan yaptm aglama geldi. Hissetti belki bilmiyorum ama cok gerildim bugun zaten 2 3 gundür hafif gecmeyen gıcik bi baş agrm var. Rabbim kafayı sıyırcam sanrm mala bağladm ben yaa
Bende aynısını düşünerek uyumuyorum uyumam falan dedim, ama sorun uyumak değilmiş soluk borusuna kaçma ihtimaliymiş.Ne açıdan peki?
Uyuyup kalma falan mı?
Ayda 500gr alıyorsa mama takviyesi verilmesi gereksizmiş. Günlük hesaplamak doğru çıkmayabilir biz hastanede her sabah tartılıyorduk, bazı günler 20 gr almış bazı günler 100e yakın şaşırıyodum, beslenmek kaka yapmak kusmak hepsi etkiliyomuş o anlık kilosunu.Günlük yada haftalık kaç gram alınması normal? Minimum 20, maksimum 40 gram diye okudum sanırım yorumlarda. Bu kritere göre mi bakalım?
Ben sabahları hep yatarak emziriyorum ya, bana sanki daha rahat emiyo gibi geliyorBende aynısını düşünerek uyumuyorum uyumam falan dedim, ama sorun uyumak değilmiş soluk borusuna kaçma ihtimaliymiş.
Ben yine emziriyorum ama şöyle bir yöntem geliştirdim iki tane yastığı üst üste koyup bende yarı dik uzanıyorum bebişimi kolumun üzerine yatırıyorum yine Bu şekilde hem ben dinleniyorum hemde o uyursa kolumu çekiliyorum yatıyo direk.
Tek sorun bu modelde kolum ağrıyor biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?