Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Aman masaallah kizlar bi göz gezdirdim de ,
Tazyikli sütler, dolaptan yedek sütler..
Benim malesef sütüm tamamen azaldı.. çok sık emzirip sağıyorum, beyne daha fazla ihtiyaç var bilgisi gitsin diye ama malesef artık iki gogusten toplam en fazla 25 cc falan çıkıyor tamamen mamaya geçeceğiz böyle giderse zaten kız da emerken sinirlenip ağlıyor artık süt gelmediği için açlıktan.. çok şey denedim içtim kullandım falan sağım makinesi da aldım ama yok süt giderek azalıyor böyle giderse bir ayı görmez tamamen biter çok üzgünüm vallahi kizlar bari ilk altı ay sütüm olsaydı.. ama benim en başından beri ne yedek sagacak sütüm oldu ne de tazyik yaşadım.. goguslerim yumuşak hiç sızma emzirirken diğerinden akma yaşamadım en başından az olacağı belliydi galiba

Ben de emzirmeyi çok seviyorum .öyle ağzına gözüne bakmak çok hoşuma gidiyor .Bir gün sütüm azaldı. Ama inandım artacağına yatıp kalktım hem de çok kısa süre. Bir baktım deli gibi dolmuş. Süt kesinlikle beyinle alakalı bir sey.su içmek falan da önemli ama en önemlisi beyin.mesela bebeğinin fotoğraflarına bakınca sütun artiyormus .

Ama yumuşak olması sütünün azaldigi anlamına gelmez ki .Bilmiyorum yanlış mı biliyorum .benim dün yoktu mesela bugün arttı. Ben hiç sagmadim ama.hurma yedin mi peki ?

Bir tane mide ilacı varmış onun süt yapma etkisi varmış. Doktora bir sor yoksa .o bayağı artiriyormus

Dünyada kadınların sadece %8 inde fizyolojik sebeplerden dolayı süt olmazmış.
Bence biraz gayret etsen olur
Emzirme pozisyonunu değiştirdin mi?
Çocuk memede ne kadar kalırsa o kadar süt üretimi artar.
Günde kaç lt sıvı tüketiyorsun?
Sıvı ve uyku çok çok fazla etkiliyor sütü.
Bir de söylemler. Beynine sütüm yok diye kodluyorsun emin ol.
Gir duşa göğüslerine masaj yap sıcak sıcak.
Benim sütüm gelmediğinde ilk etapta çok üzüldüm, sonra günde iki kere duşa girip kendi kendimi telkin ettim
Düzenli masaj yaptım
Biraz çeşitli sıvıya asıl.
Bir de sağma vs ha diyince olmaz, çok emmedi diyorsun zaten biraz zaman alır
Sütün varsa sen süt üretiyorsın demek ki
Bunu çoğaltmak kendi elinde
@astiridin dediği bir damla vardı onu da dene istersen

Kuru dut, hurma, kuru üzüm
Bunlardan komposto yap kendine
Birkaç gün sabırlı ol, bence düzelecek

Gumihoo
Kizlar nasıl yaptı kendi kendine ??
Benim kiz hâlâ kendi yapamıyor günler geçse de içinde bekliyor en son fitil ile yaptırıyorum
Babasının kucağında poposuna pat pat vuruyormuş genelde yaptığımız bi şey ama o ıkındıkça bende sarıldım dedi eşim Bi de bugün mamayı değiştirdik yine conformil i bıraktık belki onun etkisidir sma confort deniyorum şimdi de

Ağzını açıyor ama memeyi almıyor çıkarıyor geri
Simdi tatlım ben bebeklerin en başta hem agizlarinin minnak olması sebebiyle hem de her ne kadar emme refleksi olsa da meme ucunu damağa doğru çekmeyi bilmediklerini düsünüyorum. Benimki de agzini acar sağa sola kafayi sallar tutamayinca sinirlenirdi. Nasil yapacagini bilemez halde. Parmagi verince emiyor evet ama o parmagı damağa cekmiyor biz yerleştiriyoruz ya da biberonda da oyle ucu agzina biz yerleştirdigimiz icin kendi buna alışıyor ve memenin ucunu diliyle ve vakumlayarak diyim damagina cekmiyor. Haliyle kavrama olmuyor. Ben naptim oncelikle memen çok şişiyorsa biraz yumuşat sağarak. Ama cok asırı yumuşak da olmayacak. Sonra meme ucunu agzina koyunca baş parmak ve işaret parmagimla meme ucunun yanından kahve yeri yassılaştırıyor bir tarafindan tam agzina ilerlerken bi de alttan meme ucunu damagına dogru ittiriyordum. Bilmem anlaşıldı mı ama alışsın diye resmen yavaş yavaş destekliyor sonra alttan parmagimı yavaşca cekiyordum. Böyle böyle ögrendi. Simdi hala bazen sinirli aceleci okunca hırslanınca damagina cekmiyor kafayı sallıyor. O vakitlerde çaprak beşik tutuşu diyorlar öyle tut kafasını kavra elinle ve oynatmasını engelle ve hatta geriye atiyordu kafayi ben sabit elimle tutunca atamıyordu blok oluyordu elim. Bu şekilde tuttu benimki.

Israrla emzirmeye calisyrm. Bi de soguk press mi yapcam? Ondan sonra da emecek veya sağılacak bol bol. Anladm inşaallh gecer sagolasn

Gumihoo
Kizlar nasıl yaptı kendi kendine ??
Benim kiz hâlâ kendi yapamıyor günler geçse de içinde bekliyor en son fitil ile yaptırıyorum
Gaz masajı yaptık, biraz da poposuna hindistan cevizi yağı sürdüm. Zaten hep sürüyorum ben pişik olmasın diye. Özellikle poposunu uyarmadik. Hangisinin faydası oldu bilmiyorum. Mesela bugün de yapamadı, aynı seyleri yaptık ama faydası olmadı maalesef

Aa ilk defa duydum fotoğraf olayını uyumak, bol su ve rahatlik benim de bildiğim. Takviye şeyler de kullanıyorum ben. Onun da kesinlikle etkisi çok

Kendimden tiksinir hale geldim. Su gibi terlesem de böyle koktuğumu bilmem suan daha önce hiç bana ait olmayan çok kötü ter kokum var sürekli duş alıyorum ama geçmiyor kalıcı olacak diye korkuyorum hormonal mi acaba inşallah geçici bir durumdur. Terin kötü kokması çok zor bir durummus

Ben daha fazla dayanamayıp sling aldım kızlar çünkü sürekli kucakta olmak istiyor dışarı çıktığımızda bile arabasında olmak istemiyor kucağımda taşıyordum bi süre sonra bugün biraz denedim hemen uyudu rahat gibi gelmiyor bana ama rahat etti ben içinden çıkarmadan uyanmadı içinde kalma süresi falan varmıdır kemik gelişimine zararı olur mu diyede korktum
bide böyle deneyelim evde hiç bişi yapamaz oldum

Ben son 2 yıldır siveno kullanıyorum ,hiç ter kokmuyor nerdeyse . Birde her lavobaya gidişimde ve emzirme sonrasi göğüs ve koltuk altımi yıkıyorum . Ama deodorant yerine karbonat hindistanc.yagi bende deneyeyim

Bende geçen el sabununun çok yogun koktuğunu farkettim . Beni bu kadar rahatsız ettiyse bebeği emzirirken elimden kokusunu net alıyordur onu da rahatsız eder diye düşündüm. Çocuk el sabunu aldım kendime kokusuz

Kesinlikle katılıyorum,dün şöyle bir şey oldu . Emzireli daha 30 dk olmuştu ,bebeğim de ana kucağında karşımda uyuyordu . Kendime keyif tabağı yaptım ,bir tane de maltana açıp dizi keyfi yapmaya başladım . O an huzur doldu içim ve bir baktım ki tişörtüm ıslanmaya başlamış sütten. Oksitosin çok önemli kesinle,aşk ve sevgi hormonu

En güzelini yapmışsin ,ben bugün bağladım kızı slinge evin yanındaki a101,bimi dolaştım. O ara uyudu tabi , eve gelince de çıkardım uyumaya devam etti. Ama tek çıkarmıyorum uyurken ,eşim yardım etti . Eşim evde değilse ve benim de işim yoksa ,bebek slingte uyurken bende uzanıyorum.

Baska belirti yok ama bilemedim

Mesela sut alerjisnde bebek cok kusarmış, aşırı gazli huzursuz ve kilo alimi az olurmus bizde bunlar yok diyebilirim ve uzmanlar yedikelrinizi azaltmayin takip edin diyor cogu forumda

Bende çıkaramıyorum o yüzden Halkalı olanlar daha mı kullanışlı acaba

Markete giderken kaldırımdan indir çıkar arabada sarsılıyor diye düşünüyordum yakın mesafeler içinde kurtarıcı gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…