- 9 Aralık 2021
- 1.312
- 2.510
- 63
- 44
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.841
Canım İstanbuldaysan Bir iki gün hava serin gibiydi ben de sadece alttan çıtçıtlı uzun kollu, bir de altlık giydirdim o kadar bir kat daha giydirmeye yani tuluma bence hiç gerek yok çocuklar bunalıyor bugün mesela hava çok güzeldi ben yine kısa kollu yani sıfır kollu tulum giydirdim o kadar.. gaz olayı zaten biliyorsun hepimizde var çıkardıkları zaman rahatlıyorlar işte ben kimyon çayı demliyorum hem kendim içiyorum iki çay kaşığı da bebeğe veriyorumKızlar ben normalde ince giydirirdim.
Sıfır kollu zıbın üstüne şort gibi kısa kollu penye çorap. Ama bu aralar hem yağmur hem hava serin bir de karnı gurul gurul mamayı kestiğimden beri. Bende içine yine sıfır ya da kısa kollu zıbın çorap üstüne uzun kollu tulum giydiriyorum. Çok mu yapıyorum bilmiyorum ama sanki rahatsız gibi. Huysuzlugu arada oluyo o da gazı çıkarınca rahatlıyor. Ve biogaia kullanmama rağmen 3. Gün kaka yapmadı
Arkadaşım var bebeklerimizin arasında 1 gün var bugun story atmış çocuğa çorba içiriyo
AY çocuk sarılık oldu o yüzden korktum uzayan sarılığı var da
Geçen eşimin teyzesi geldi genç de yani örümcek kafalı biri de değil ama illa şimdiden başla çorba içir yok peynir tattır yok reçel tattır su ver diye ısrarla konuşup durdu bir arkadaşı varmış öyle yapıyormuş daha 30 günlük bebeğe şehriye çorbası içiriyormuş Allah'ım delireceğim eşim bile çıldırdı zorla su verdirecek bana ben de dayanamadım bu sefer vicdan yaptım gerçekten geçen gün çok ağladı bir çay kaşığı Su verdim sustu hadi suyu anladım tamam artık vereceğim ama çorba nedir yaaa 1-2 aylık bebeğe yemek vermek ne demektir anlamış değilim gerçekten insanlar ilginçArkadaşım var bebeklerimizin arasında 1 gün var bugun story atmış çocuğa çorba içiriyo
Çok teşekkür ederim bende 3ml ile başladımBn kullanıyorum. Günlük 20 damla ama bn 4 e bölüyorum 5 damla şeklinde. Çay Kaşığı ile veriyorum. Emzirmeden önce veriyorum üzerine emziriyorum
Vallaha çok faydasını gördüm.
Tamam canım gece için bana da uyandırma dedi Dr 4 saati geçirmem yine deBazen 4saat uyuduğu bile oluyor. Bizimde uzayan sarılığımız var hiç korkma doktorda sağlık ocağındaki ebede uyandırma dediler bana
Valla dayanamayıp yazıcaktımmda sonra der ben 5 çocuk bğyüttüm fln muhabbetine girer hadi dedim yazmıyım ama hayretler içerisinde izledim storyi nasıl verebiliyo aklım almıyo.Geçen eşimin teyzesi geldi genç de yani örümcek kafalı biri de değil ama illa şimdiden başla çorba içir yok peynir tattır yok reçel tattır su ver diye ısrarla konuşup durdu bir arkadaşı varmış öyle yapıyormuş daha 30 günlük bebeğe şehriye çorbası içiriyormuş Allah'ım delireceğim eşim bile çıldırdı zorla su verdirecek bana ben de dayanamadım bu sefer vicdan yaptım gerçekten geçen gün çok ağladı bir çay kaşığı Su verdim sustu hadi suyu anladım tamam artık vereceğim ama çorba nedir yaaa 1-2 aylık bebeğe yemek vermek ne demektir anlamış değilim gerçekten insanlar ilginç
Tamam canim dün soguk koymustum gecmemisti sabah banyoda sıcak su tuttum ovdum suan daha iyi gibi ben tam olarak ne oldugunu anlayamadim ona göre soguk mu sıcak mı karar veremedim. Yonca soguk demisti evet ama benimki sönüktü şiş degil gibi ama agriyordu da garip sekilde. Bugün daha rahatim ama youtube a da bakiyim.Bir de masaj yapabilirsin önden, varsa sertlik ya da yumru gibi şeylerin açılması için, youtube dan videolara bakmıştım ben de dediğim şekilde anlatmıştı birisi. Önce sıcak kompres, akışı arttırsın kanallar genişlesin, sonra masaj sertlik varsa elinle ezer gibi, sonra sağım, sonra emzirne, en son soğuk kompres ki kanallar daralsin, meme aşırı sütle dolamasin diye. Her emzirmede bu döngü yani 3 saatte bir falan sanırım. Yine de farklı kaynaklara da bak istersen,yoncambenim direk soğuk kompres demiş mesela
Ben sarılık için bir arkadaş önerdi, kendi de yapmış. Şerbet yapmış 1 çay kaşığı vermiş. Bnde verdim.Bazen 4saat uyuduğu bile oluyor. Bizimde uzayan sarılığımız var hiç korkma doktorda sağlık ocağındaki ebede uyandırma dediler bana
Aynisini ben de aksam 8 9 dan sinra yaşıyorum. Hersey okey ama uyku yok. Hatta söyle uyku da var ama inatla uyumuyor sanki. Esniyor bekliyor gözler fal taşı gibi açık kucaga alinca susuyor yatirinca agliyor. Uyutmaya calisiyorum ses kundak sallama emzik ne varsa yok en son vakti gelince (ki bu genelde gece 2 oluyor) sızıyor...Şimdi gazını aldık altını değiştirdik karnının tok olduğundan emin olduk . Sonra ne yapacak bu bebekler? Benimki uyumuyor ama durmuyor da kucak istiyor oturmama da izin vermiyor ev içinde adımlayıp duruyoruz
Cok şükür canım çok sevindim Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin ayaklarına taş gözlerine yaş degdirmesinKizlar topuk kani için duramadim ben onlari aradim az önce ve sonucumuz normal çıkmış dua edenlerden allah razi olsun yuregime su serpildi resmen cok şükür allahima
Ayy çok güldüm aynen yaaa değil salatalık muslin örtü deyse kıyamet kopuyorBir de bunun kucak istemeyip durmayan modeli var o daha kötü. Yatmaktan poposu pisti cocugun .uyumuyor da pusette sallıyorum.
Bir arkadaşımizla konuştum cocugu 2 aylık memede uyuyormuş yerine koyuyormus.bizim bebeklerimiz her türlü özel o ayrı dünyalara değişmem ne kadar huysuz olursa olsun .ama ne bebeler var dedim.kiz süslüyor bebeği fotoğrafını çekiyor.iste yüzüne güller, kremler sürüyor. Salatalık falan koyuyor .benimkinin yüzüne salatalık koymak abooo çıldırır.
Canım emme refleksi ile doğdukları için elini emiyordur kesinlikle açlıktan değil bez sayısı da çok normal sadece emme refleksinden dolayı benimki de aynı sürekli elini emme derdinde veya herhangi bir yeriKızlar bebeği elini emen var mı? Tam uyutuyorum yerine yatırıyorum, başlıyor elini emmeye cok cok uyandırıyor kendi kendini. Aç mı diye düşünüyorum ama aç olsa 6 7 çişli bez çıkmaz sanırım. Sizde var mı böyle bir durum
Zaten benimki en fazla o kadar uyuyor, acıkıp kendi uyanıyor. Yani sen istesende daha fazla uyumaz bence zatenTamam
Tamam canım gece için bana da uyandırma dedi Dr 4 saati geçirmem yine de
Yeni doğduğunda bende şekerli su verdim ama işe yaramadı herhalde bizdeBen sarılık için bir arkadaş önerdi, kendi de yapmış. Şerbet yapmış 1 çay kaşığı vermiş. Bnde verdim.
Ayy emzik olmadan yapamazdım ben yoksa memeden hiç ayıramazdımBenimki memeyi reddediyor birde emzik versem bilmiyorum ne olur
Bebeğe yağdan başka hiçbir şey vermedim. Eşim gelince denerim kimyon çayı vermeyi.Canım İstanbuldaysan Bir iki gün hava serin gibiydi ben de sadece alttan çıtçıtlı uzun kollu, bir de altlık giydirdim o kadar bir kat daha giydirmeye yani tuluma bence hiç gerek yok çocuklar bunalıyor bugün mesela hava çok güzeldi ben yine kısa kollu yani sıfır kollu tulum giydirdim o kadar.. gaz olayı zaten biliyorsun hepimizde var çıkardıkları zaman rahatlıyorlar işte ben kimyon çayı demliyorum hem kendim içiyorum iki çay kaşığı da bebeğe veriyorumSurrender den öğrendim
Canım o uyansın diye veriliyor. Sarılık olunca kan şekeri düşüyor ve hep uyku halinde oluyor. Uyku hali kırılsın diye şekerli su veriliyor. Bende verdim. İşe de yaradı sanırım. O kadar çok şey denedim ki o zaman .Ben sarılık için bir arkadaş önerdi, kendi de yapmış. Şerbet yapmış 1 çay kaşığı vermiş. Bnde verdim.
Çok çok amin canimmmCok şükür canım çok sevindim Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin ayaklarına taş gözlerine yaş degdirmesin
Kızlar bebeği elini emen var mı? Tam uyutuyorum yerine yatırıyorum, başlıyor elini emmeye cok cok uyandırıyor kendi kendini. Aç mı diye düşünüyorum ama aç olsa 6 7 çişli bez çıkmaz sanırım. Sizde var mı böyle bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?