- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.881
20 günden sonra 4-5 saate kadar uyandirmamaya başladık bizde. Ama gündüzleri 2 saat olmadan uyanıyor ,gece 4 saati geçiyor.Kızlar bebişler iniz uyanmadığında ne yapıyorsunuz? 3 saat oluyor uyanmıyor beslenmesi aksıyor mesela
Oh çok şükür . Sonucun temiz geleceğine inanıyordum bende .Kizlar topuk kani için duramadim ben onlari aradim az önce ve sonucumuz normal çıkmış dua edenlerden allah razi olsun yuregime su serpildi resmen cok şükür allahima
Bende hep böyle giydiriyorum çorapsız , dışarı çıkacaksak çorap giydiriyorum . Gece de kısa kol ve kısa bacaklı tulum. Bence ideal bizim burası için .Ben sadece sıfır kol veya kısa kol giydiriyorum. Dışarı çıkarken de +bir patikli alt. Ben mi çok ince giydiriyorum ki?
Bizde pamukçuk yok ama yine de önlem amaçlı göğüse sürsem mi ? Pamukcuk çıkmasından korkuyorum nedenseŞuan hiç yok karbonat baya temizliyo şimdi her beyazlamaya başladığında hemen yapıyoruz ileri gitmeden önlüyoruzz emzirmeden önce göğüsünde silerde olmayı daha çok önlersin.
Ay en büyük derdim , tam dalacakken o yumruk tam ağzına giriveriyorKızlar bebeği elini emen var mı? Tam uyutuyorum yerine yatırıyorum, başlıyor elini emmeye cok cok uyandırıyor kendi kendini. Aç mı diye düşünüyorum ama aç olsa 6 7 çişli bez çıkmaz sanırım. Sizde var mı böyle bir durum
Hurma yiyorum canım ama bariz cıvık.. süt olunca sert oluyor anlıyorum o yüzden sönük balon gibi olunca biliyorum dolmaldiginiAma yumuşak olması sütünün azaldigi anlamına gelmez ki .Bilmiyorum yanlış mı biliyorum .benim dün yoktu mesela bugün arttı. Ben hiç sagmadim ama.hurma yedin mi peki ?
O damlayı aldım kullandım. Komposto da içiyorum aslında sütüm idare ediyordum giderek azalmaya başladı anlamadım anneme dedim benim de ablanın da böyle oldu genetik galiba bizim 40 i anca görüyor süt sonra azalıyor dedi bilmiyorum cidden de bi anda azalmaya başladıBir tane mide ilacı varmış onun süt yapma etkisi varmış. Dünyada kadınların sadece %8 inde fizyolojik sebeplerden dolayı süt olmazmış.
Bence biraz gayret etsen olur
Emzirme pozisyonunu değiştirdin mi?
Çocuk memede ne kadar kalırsa o kadar süt üretimi artar.
Günde kaç lt sıvı tüketiyorsun?
Sıvı ve uyku çok çok fazla etkiliyor sütü.
Bir de söylemler. Beynine sütüm yok diye kodluyorsun emin ol.
Gir duşa göğüslerine masaj yap sıcak sıcak.
Benim sütüm gelmediğinde ilk etapta çok üzüldüm, sonra günde iki kere duşa girip kendi kendimi telkin ettim
Düzenli masaj yaptım
Biraz çeşitli sıvıya asıl.
Bir de sağma vs ha diyince olmaz, çok emmedi diyorsun zaten biraz zaman alır
Sütün varsa sen süt üretiyorsın demek ki
Bunu çoğaltmak kendi elinde
@astiridin dediği bir damla vardı onu da dene istersen
Kuru dut, hurma, kuru üzüm
Bunlardan komposto yap kendine
Birkaç gün sabırlı ol, bence düzelecek
Bugün bizim kız da kendi kendine kaka yapar mı acaba ruya gibiGaz masajı yaptık, biraz da poposuna hindistan cevizi yağı sürdüm. Zaten hep sürüyorum ben pişik olmasın diye. Özellikle poposunu uyarmadik. Hangisinin faydası oldu bilmiyorum. Mesela bugün de yapamadı, aynı seyleri yaptık ama faydası olmadı maalesef
Hic duymadım çok ilginç..Kuzu ya motilium diye bi mide ilaci var çocuklara verilir mide ilaci kusmaya falan verilirdi onu bizim bi doktorun ablası kullanıyordu sütünü arttırmak için doktoruna danissana bi
Bende çorap geçirip deneyecem
Bebeğin kilo alımı iyi ama mama da kullanıyor o yüzden. Sarılık riski atlattık sonra ebe kesme mamaya az az devam et dedi az veriyordum ama ağlamaya doymamaya başladı , mide büyüdü sütüm sabit kaldı yetmiyordu.. mecbur cok açlıktan ağladığı için mama da cc artırdık boş meme emmek istemiyor çünkü ağlıyor meme boş olunca itipCanım bende sağsam benimde inan o kadar çıkar sütüm ama sagmiyorum.. bebeğin kilo alımı iyiyse bence öyle düşünme.. dene mama verme bir gün bak bakalım sürekli emmek isteyebilir benimkide istiyor sürekli emziriyorum mama vermiyorum.. sen başından beri süt için olmayacak diye stres yaptın kendine olumsuz düşündün hep benim de memeden şakır şakır akmıyor gece uyuyunca üç katı şiş kalkmıyorum ama.sutum yetiyor çok sık bez değiştiriyorum ve kilo alımı iyi o yüzden detaya gerek yok bence
Biliyorum bu videoyu canım yani anlamadım sütüm azalmaya başladı bariz fark ediliyorBu paylaştığım şeyi izle. Süt stresten de azalabilir..
Galactago kullandım canım bestlak da . Malt İçecek ve humana da içiyorum arada rezeneli anasonlu çay. Komposto , dere otu . Yani yetiyordu ama giderek azalmaya başladı anlamadım kızın mide de büyüyünce açlıktan morarana kadar ağlamaya başladı mama ile duyunca uyuyordu yavrum .. bi de benim kiz bol bol emzirin diyorsunuz ama bi iki delikten cansız süt ktigi için içmiyor bi sure sonra meme boşaliyir ben yine de emzirmek istiyorum artsın diye ama meme boş olunca çok sinirlenip bağırıyor boş meme emmiuor .. bilmiyorum çok csnim sıkıldı memem resmen söndü hiç çıkmıyor artık iki memeden 25cc anca çıkıyor çok üzülüyorum beden böyle oldu böyle giderse tamamen bitecek diye korkuyorumCanım bak böyle düşünürsen öyle olur tabi. Lütfen olumlu ol. Sağma işini üşenme uzun uzun yap. Galactago damla almadiysan lütfen al dene. Kızını da emsirebildigin kadar emzir. bak benim oğlum hiç emmedi. Sagarak 6 aya kadar idare ettim. Sütum azalınca hastane tipi makine kiraladım. O arttırdı biraz. Tavsiyem böyle bir şey yaparsan sütü kurtarma ihtimalin olabilir.
Hangisini kullanıyorsunBu d vitamini veriyoruz yaaa kimlerinki fıs fıslı .
Benimkş damla damla veriliyoda o fıs fıslı olanlar daha pratik kolay gibi
Masayı da genelde kızım hazırlıyor. Çocuğum bı anda büyümek zorunda kaldıAh ah kahvaltıyı zamanında hazırlayabildiysem çocuğum başlasın mesele etmem de sadece abi çok yavaş yediği için kontrol etmek zorunda kalıyorum. Çocuğa yetişemiyorum.
Bugün bebe yattığı yerde ağladı ben kahvaltı hazırladım ne yapayım. Abi ve ben açız.
Emzirdim daldı koydum masaya oturdum uyandı. Kaç tur yaptık bilmem.
Yer sofrasına kurucam bundan sonra. En azından yerde oturup ayağımda falan sallayıp yerken ötekiyle ilgilenebilirim
Ayyy aklıma ne geldi düşünsenize topluca bebeklerle beraber buluştuğumuzu, biri sürü heryerden ağlayan gaz yapan kaka yapan bebelerle dolu
Ayyynennn 10 kere uyuttum kirk takla attim ve kalktı. oturdum niye uyumuyo bu diye agladmMemede uyur benimki, yatağa alınca hopp uyanır
Bemim gogsüm de bu aralar öyle gece dolmus. Sabah akmış hatta üstüm yatak ıslanmıs. Ama sonra bebegi emzirdim kalanını da mecbur sagdim taş gibiydiler. Sonra gün icinde hiç öyle sişmiyor. Ama bakiyorum süt geliyor. Bebiş emiyor falan. Niye boyle olmaya basladi acaba bilemedimBu arada benim göğsüm çoğunlukla yumuşak. Gece sertleşiyor sadece ama gayet de doyuyor çocuk. Yumuşak olunca süt yok demek değil yani kesin bilgi. Çok ağlıyor ama açlıktan değil gazdan. Elini yiyordu hep doymuyor sanıyordum sürekli memeye alıyordum ama kusmaya başladı artık. Ben bu gazla 2 yaşına kadar emziririm
Hazır zaten buBen yemek yapamıyorum ki tatlı benim neyime
Biz ankara İstanbul yaptık 25 günluktu. İstanbul sapanca git gel yaptık aynı gün düğün için. Bebek 4.5 6 yaş iki cocukla1 aylik bebekle uzuun bi yolculuk hakkinda ne dusunuyorsunuz hanimlar yapan var mı
Ay canım benimkiler yumuşak olunca sütüm yok. Sert olunca süt dolmuş sanıyorum.Bu arada benim göğsüm çoğunlukla yumuşak. Gece sertleşiyor sadece ama gayet de doyuyor çocuk. Yumuşak olunca süt yok demek değil yani kesin bilgi. Çok ağlıyor ama açlıktan değil gazdan. Elini yiyordu hep doymuyor sanıyordum sürekli memeye alıyordum ama kusmaya başladı artık. Ben bu gazla 2 yaşına kadar emziririm
Lohusalik döneminde çok normal bu duygular ama geçecek. Alışma süreci böyle oluyor. Ki yaptığımız kolay bir iş değil kendini bir kenara bırakıp bir canlıyı hayatta en sağlıklı şekilde tutmaya çalışıyoruz. Ama hepsi geçecek.Ya bu aralar ben cok bunaldm galiba sabrmı cok zorluyor bebiş. acayip skyrm kendimi. Sonra bi agliyorum. Sanki herşeyiyle hayatimi sabote etmiş bir bebiş var. Komple hayatm işim gücum o olmuş gibi. Diğer türlüsünü beceremedim. Hele simdi 5. Haftadayiz bilmem atak haftası mı iyice boğdubu durum beni.
Şu yazını okudum. Bir an yolda gidiyor gibi hissettim kendimi. Bebek ağlıyor sürekli memeye veriyorum yolda beni tutmuş. Bebek ağladıkça geriliyorum. Ve çok sıcak bunaldım resmen1 aylik bebekle uzuun bi yolculuk hakkinda ne dusunuyorsunuz hanimlar yapan var mı
Benim 3.ve sadece geceleri sertleşir oda 3 4 saat uyursa. 3ünde de ne aktı sütüm ne sertleşti ama bebeklere yetti cok şükür. Tazyik var mesela ama onda bile yumuşak.Ay canım benimkiler yumuşak olunca sütüm yok. Sert olunca süt dolmuş sanıyorum.
Hele yumaşak ise kesin bugün sütüm yok diyorum. İnşaallah dediğin gibi kesin bilgidir.
Canım ben ağlamıyorum. Ama sürekli bağırıyorum evin içinde. Kızıma çok yükleniyorum yaptığı her yaramazlık batıyor bana. Sabrım hiç yok.Ya bu aralar ben cok bunaldm galiba sabrmı cok zorluyor bebiş. acayip skyrm kendimi. Sonra bi agliyorum. Sanki herşeyiyle hayatimi sabote etmiş bir bebiş var. Komple hayatm işim gücum o olmuş gibi. Diğer türlüsünü beceremedim. Hele simdi 5. Haftadayiz bilmem atak haftası mı iyice boğdubu durum beni.
Canım aynen öyle burada sürekli anlatmak istediğimiz bu meme sert olmayabilir sürekli emmek istesede emdikçe azda olsa süt gelir ben bazen bakıyorum üç dört kez çekiyor sonra yutkunuyor emmeye devam ediyor bakıyorum tek seferde yutmaya başlıyor bu süt olayı farklı valla ama şuna inanıyorum süt hiç bitmiyor sen olumlu düşündükçe ve emzirmekten keyif aldikcaBu arada benim göğsüm çoğunlukla yumuşak. Gece sertleşiyor sadece ama gayet de doyuyor çocuk. Yumuşak olunca süt yok demek değil yani kesin bilgi. Çok ağlıyor ama açlıktan değil gazdan. Elini yiyordu hep doymuyor sanıyordum sürekli memeye alıyordum ama kusmaya başladı artık. Ben bu gazla 2 yaşına kadar emziririm
Bize doktor günde bir kez altı Damla olarak söyledi ben o şekilde veriyorumNbl probiyotik d3 ü günde 1 sefer 6 damla mı vercez yoksa 2 kere mi? Burda 6 damla veriyorum diyenler oldu üstunde sabah aksam 6 damla yaziyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?