- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #84.961
Canım sevim kuruçay mıydı neydi gaz masajı var her alt açma da yapıyorsun gün boyu gazı birikmemiş okuyor I love you masajı yazınca onu da izlemiştim birazcık işe yarıyorMikostatin mıdır nedir ne lanet ilaçmıs .Büyüklerde belki işe yariyordur ama bizde sıfır etki yaptı. Üstelik o ilacı vericem diye gaz damlasını unuttum .bebe kıvrana kıvrana bir hal oldu .ancak yoruldugundan uyudu.
Bugün karbonat sürecegim cocugun ağzına artık. Yani ben o ilacı kesinlikle tavsiye etmiyorum .göğsüme sürdüğüm halde ,emzikleri karbonatla temizlediğim halde cok cok az geçti. Zaten aç karna versem cocuk emmek istemiyor ağzının tadını bozuyor tok karna versem uyutmasi zor oluyor .kısaca lanet ilaç düzenimi bozdu .
Siz siz olun şu dönemde çok ciddi bir hastalığı yoksa gaz damlasını asla ihmal etmeyin .kim ne derse desin .Bu dönemin en büyük sorunu sut sorununuz yoksa gaz .gaz olunca bebek ne emiyor ne uyuyor .sık sık emzirmek bizde ise yaramadı onu da soyleyim .bebek her istediginde verin diyen kim bilmiyorum.o dedikleri az gazlı bebekler için geçerli.bugun istediği zaman veriyim dedim bütün gazlar birleşti.ha senin çocuğun gazsizdir her zaman ver.bu emzirme danışmanlarının da çoğu fasa fiso .daha kendi çocukları bile yok .teoride ben de çok bilgi veririm .Sen o dediklerini bir çocuğuna uygulasana. Mesela bir tane ünlü çocuk doktoru var .Osman bir şey adı. Diyor ki emzirirken her 5 dakikada bir çocuğun gazını çıkarın.binlerce izlenme sayısı var .Bir deneyim dedim .çocuğu 5 dakikada bir alınca çıldırıyor beni memeden ayiriyorsun diye .onları da yasakladım kendime .en güzeli kendine özel doktor bulacaksın tavsiye edilen .istediğini soracaksın internet bilgi kirliliği ile dolu .
Ay ben hamileyken nstye gittiim bir seferde bebğin biri de işitme testine gidiyoduGünaydın kızlar 40 kontrolünde çıktım. Ultrasonla karnımdan bakar diyordum ama alttan baktısıramı beklerken bir kadını acil doğuma aldılar daha zamanı var gibiydi. Sancıdan kıvranıyordu ve yalnız gelmişti. O kadar kötü oldum ki Allah yardımcısı olsun
Evet olurKızlar bebeğin ayagi ciplaksa gaz olur mu
Ankaradayım ve bu aralar hava soğukEvet olur
Ben en ince şeyi giydirsem de ayağında mutlaka çorap var
Uyurken de karnının üstünde ince bir müslin
Çok sıcak havalarda çoraplarını bazen çıkartıp havalandırdım geri giydirdim
Nerdesin bilmiyorum ama şu an İstanbul’da çorap giymeyecek hava yok zaten.
Ben her alt açmada yapıyorum zart zart cikariyor ama emdikten sonra tekrar geliyor .mide gazını da çıkarıyorum. Gece çıkmıyor ama .Canım sevim kuruçay mıydı neydi gaz masajı var her alt açma da yapıyorsun gün boyu gazı birikmemiş okuyor I love you masajı yazınca onu da izlemiştim birazcık işe yarıyor
Ben kundak yapıyorum çünkü gaz gelince kendini parlıyor. Bu aralar sanki arttı gibi .belki de çorap giymediginden oldu .çünkü bu aralar ankara geceleri soğuk oluyorEvet olur
Kesinlikle ondandırBen kundak yapıyorum çünkü gaz gelince kendini parlıyor. Bu aralar sanki arttı gibi .belki de çorap giymediginden oldu .çünkü bu aralar ankara geceleri soğuk oluyor
Canım ben demin sagdim ikisinden de çıkmıyordu artık süt. Şimdi bebek uyandı ve emiyor. Ve dediğin gibi bomboş pörsuk oluyor bazen göğüslerim ona rağmen süt oluyor. Çocuğun emmek istememesi boş anlamına gelmiyor. Benkm kız da her akşam kavgga ediyor almak istemiyor memeyi ittiriyor ağlıyor. Ama sonra fon sesi aciyorum sakinlesiyor bir daha deniyorum. Süt olmadigindan değil ama huyu tutuyor. Belki seninkinde de bir huy çıkıyordur. Başka zamanlar dene. Kendini sartlama annemin sütü kesildi benimde kesilecek diye. Ben diğer çocuğumda her şeyi denedim hastane tipi makine kiraladım. 6 ay sagarak verdim. Şimdiki aklım olsa daha çok zorlardim emmesi için. Çünkü sütü çocuğun emmesi kadar arttıran bir şey yok bence. Bir de su tabi. Olumlu düşün sütüm var yetiyor de kendi kendine. İnşallah artar ve daha iyi olur.Hurma yiyorum canım ama bariz cıvık.. süt olunca sert oluyor anlıyorum o yüzden sönük balon gibi olunca biliyorum dolmaldigini
O damlayı aldım kullandım. Komposto da içiyorum aslında sütüm idare ediyordum giderek azalmaya başladı anlamadım anneme dedim benim de ablanın da böyle oldu genetik galiba bizim 40 i anca görüyor süt sonra azalıyor dedi bilmiyorum cidden de bi anda azalmaya başladı
Bugün bizim kız da kendi kendine kaka yapar mı acaba ruya gibi
Hic duymadım çok ilginç..
Bebeğin kilo alımı iyi ama mama da kullanıyor o yüzden. Sarılık riski atlattık sonra ebe kesme mamaya az az devam et dedi az veriyordum ama ağlamaya doymamaya başladı , mide büyüdü sütüm sabit kaldı yetmiyordu.. mecbur cok açlıktan ağladığı için mama da cc artırdık boş meme emmek istemiyor çünkü ağlıyor meme boş olunca itip
Biliyorum bu videoyu canım yani anlamadım sütüm azalmaya başladı bariz fark ediliyor
Galactago kullandım canım bestlak da . Malt İçecek ve humana da içiyorum arada rezeneli anasonlu çay. Komposto , dere otu . Yani yetiyordu ama giderek azalmaya başladı anlamadım kızın mide de büyüyünce açlıktan morarana kadar ağlamaya başladı mama ile duyunca uyuyordu yavrum .. bi de benim kiz bol bol emzirin diyorsunuz ama bi iki delikten cansız süt ktigi için içmiyor bi sure sonra meme boşaliyir ben yine de emzirmek istiyorum artsın diye ama meme boş olunca çok sinirlenip bağırıyor boş meme emmiuor .. bilmiyorum çok csnim sıkıldı memem resmen söndü hiç çıkmıyor artık iki memeden 25cc anca çıkıyor çok üzülüyorum beden böyle oldu böyle giderse tamamen bitecek diye korkuyorum
Canım değişiyor. Gündüz bazen 3 saat bazen 4 ama 6 saatlik bir rekoru var. Uyanınca da deli gibi memeye saldırıyor. Ama ortalama 4 saat uyuyor gündüz.Bizde uzayan sarılık var diye ben korkuyorum ya peki kaç saate kadar uyuyor seninki
Bende uyandırmıyorum sık sık uyandığında sanki uykuya dalmada sıkıntı yaşıyor gibiyizKızlar bebişler iniz uyanmadığında ne yapıyorsunuz? 3 saat oluyor uyanmıyor beslenmesi aksıyor mesela
Canım biraz şans işi. Bazen uyanmıyor bazende uyanıyor. Ama uyuduktan sonra yarım saat beklersem uyanmadan yatırıyorum genelde. Ama acele edersem kesin uyanıyor.Bu memede uyuyanlar hep uyuyor mu merak ediyorum. Yani yerine koyunca uyanmıyor mu
Aşıyı vuran hemşiremiz söylemiştiKim dedi üç gün sürer diye?
Birinci ay aşısı ateş yapmıyor ki
Aynen bizimde öyle çok uyanık kaldı. Ateş yapmadı henüz yapmaz umarım.Ateşlenme yok ama aşırı huysuzluk var kucağımdan inmiyor bıraktığım gibi ağlamaya başlıyor
Benim zamanim gelince bakacaz artk önünde sonunda hepimizin başına gelmeyecek mi zaten onu dyrmKız bebe uyanacak diye ve kafadaki onca doluluktan ve uykusuzluktan sonra gel de sen iste.
4 saat olsa keskeBen 4 saat gidiş geliş yaptım. Çoğunda uyudu. Arabada sallanarak gitmesi rahat uyutuyor.
Bir sefer emmeye uyandı.
Bir de pusette 2 saatten fazla aynı pozisyonda durması sakıncalı diye kaldırdım..
Arada bir defa altını değiştirdim bitti gitti
Hemşire bize ateş yapmaz sadece huysuz olabilir aşı yeri ağrıyabilir demişti.Aynen bizimde öyle çok uyanık kaldı. Ateş yapmadı henüz yapmaz umarım.
Ben pek giydirmedim ve şuan ceremesini çekiyorum. Bu hafta serinleyince bir iki giydirdim artık ihmal etmem. Aşıya gittik hemşire de karnına baktı. Sert gaz doldu dedi. Dün geceden beri gaz mücadelemiz var.Evet olur
Ben uyanmadan temizligi bitirdigime şükretmeliyim o zmnBen bu saatte yapıyorum temizlik
Eşim geldi yarım saat onunla suda kaldı.
Buruşmuş artık çıkardık cıngar çıkardı sudan çıktı diyemama verdim biraz sakinleşsin diye normalde banyodan sonraya uyuyan çocuğum canlandı Kafayı yememek için eşime verdim oturup boş boş onları izledim değişen birşey yok. Eşim aldı çocuğu markete gitti geldi uyumuş
Yerine koyduk uyandi yine aldı 3 5 tür gezdi evde uyuttu.
Benimde temizlik bu saate kaldı.
Yemek yoktu bu arada dışardan söyledik mecbur. Çünkü tüm gün yapışıktık
Şuan bile öyle gülünce rahatliyor unutyyr insan ama iste insaniz sabir taşıyor demekki. Niye kadinlara dogurma bebegi besleme işi daha cok verilmis daha iyi anlyrm. Erkeklerden daha sabirliyz bu konudaBizde de oluyor bu durumlarbenim eşim daha çok istedi çocuk ama ona rağmen dediğin gibi sabrı daha az bana göre, yarım saat bakıp sonra geriliyor benimde bazen çığlık atıp ağlayasım geliyor lohusalıktan diye kendi kendimi teselli ediyorum. Bir gülmeye karşılık vermeye başlasa bebeler daha kolay olcak inşallah
Aynen suan öyleyim uyutsam sunu yapsam genelde planima uymuyor cocuk. Sonra olmadik vakitte de uyuyacagi tutuyorValla ondan sonra şöyle oluyor .o bunalim bitiyor evet diyorsun artık hayatım böyle.bu sefer de anlık yaşıyorsun hah şimdi bir uyusa modundasin .Bir sonraki uykuyu düşünmüyorsun
Aynen ilk bilmedigin seyler yaşiyorsun belki o özgürlükten sonra daha da zorumuza gidiyordur kısıtlıyor cunkuÇocuk gerçekten çok zormuş. Hele bir de ilkse .Asla karamsar olmak istemiyorum ama zor yani .kolay bebekler yok değil mi var ama geneli gazlı uykusuz ağlıyor derdi belli değil. Bizimki ağladı mesela babası çok sabırlı normalde aaa dedi artık ağlasın her istediği olacak değil ya dediya bu daha 1.5 aylık bebek ne isteği olacak. O aptal pamukcuk ilacı yüzünden çocukta damlaya karşı antipati oluştu. Gaz damlasında bile tırsıyor.o damlayı vericem diye gaz ilacını unutmuşum. Çocuk kivran kivran .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?