- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #85.061
Doktorumuzun söylediği tüm özel aşıları yaptıracağız biz, menenjit önemli bir aşı ne olur ne olmaz risk almaya gerek yokKızlar melenjit alışı yaptıralımmı oda birkaç yıl önce çıkmış yapılması gerekiyormuş rotayı zaten yaptırıcam melenjit için ne diyorsunuz
Ben senin yerinde olsam eşimi alıp ankaraya gidiceklerse , tabikide gelirim annemede uğrarız derim zorlarım. Eşimede ayrıyeten kızarım oraya bensizde gitse aileme uğramasaa..Kızlar bnm misafirlerim yeni gelmeye başlıyor sayılır. Kv ve görümcem bayburttan dün geldiler bebişi görmeye. Geldiler gördüler bugün görümcem tutturdu bn ankaraya götür abi diye eşimle kv alıp gittiler bir uzaktan akrabayı ziyarete. Beni de bebişle yalnız bıraktılar. Açıkca davet ettiler ama gitmek istemedim çünkü ailem ankarada gidip aileme uğramadan geri gelecekmişiz. Bnde gitmedim sorunca da bn ankaraya gidipteailemi görmeden gelemem ayıpolır dedim. Nişanımızdan bu zamana yani 3 yıldır ailesi ailemi arayıpta ne bayramda ne seyranda konuşmazlar. Bizimkiler aradı sordu baktı yok dönüş aramadı daha. Ve saçmalığa bakar mısın sen bayburttan o kadar yol kat et kırıkkale ye gel ve ankaraya birini ziyarete git ama aileme gitme. Ve bana teklifleri yalnız kalma seni ailene bırakıp biz devam eseriz dönüşte de alırız. Ya bu ne yüzsüzlük. Eşimde odaya gelmiş söylemeyiz ne olacak diyor. Ay çok sinirlendim. Dün bebekte hissetmiş olacak ki akşam 7 den beri çok gergin çığlık çığlığa idi. Ne gitmişler söyleyim eşimn çocukluk kıyafetleri, bi kaç takım, kv yelek örmüş o ve bi çeyrek. Ve ailede 3 kişi çalıştıkları halde kendilerine altınları edip bize çeyrek layık görmüşler ki anlatıyorlar. Bu çeyreği de amcası, dedesi teyzesi babannesi takıyor bi oğlana. Bu evinde ilk oğlunun ilk torunu. Bundna önce kızlardan torun var. Bi kaç sene öncede kızdan torununa bir kanepe üstğ kıyafet, yorgan yastık ve tambaltın taktılar. Dedim m ki kendi kendime evlenirken seğerin yoktu şimdide tok oğlunun da yokmuş. Ama sorarsan onlara benden iyisi yok diğer oğluna da bnm gibi gelin istiyorlar. Eşime bişi demedim alındığımı değersiz hissettiğimi. Ailesi gidince söylemeyi düşünüyorum şimdi özledi vakit geçirsin uzaktan geldiler diye. Sizce dillendirmeli miyim eşime. Yoksa susup devam mınedeyim hayata. Ve haksız mıyım kendimce.
Kizima 300 tl ye yaptirmistik toplamda 600 tl ödemiştik
Ama şu var kizim hic isal olmadi agir hastalik olmadi cok sukur o yuzden 1 ev parasida olsa biz alip yaptircaz ,hastanelerde surunmektense
Canım kız erkekle alakalı değil bence nesil olarak toptan huy alıyor galiba bu bebeler. Benim oğlumda uyanır etrafa bakardı gülerdi kendi kendine tatlı sesler çıkarırdı ya da elini ayağını şallar bakinirdi. Hiç aglamazdi. Bu cadı kız önümde goruyirum daha gözünü açmadan hakirmaya ağlamaya başlıyor. Uyanır gibi olunca direk yaygara bu ara ciglikta atmayı ogrendi. Oğlum ya ana kucağı ya pusette sessizce dururdu yemeğimizi de rahat yerdik misafirlikte dışarda rahattik ama bu cadı direk haykırıyor uyaniksa.
Kızlar melenjit alışı yaptıralımmı oda birkaç yıl önce çıkmış yapılması gerekiyormuş rotayı zaten yaptırıcam melenjit için ne diyorsunuz
Çorapsız bırakma sancılanır.
Kızlar bnm misafirlerim yeni gelmeye başlıyor sayılır. Kv ve görümcem bayburttan dün geldiler bebişi görmeye. Geldiler gördüler bugün görümcem tutturdu bn ankaraya götür abi diye eşimle kv alıp gittiler bir uzaktan akrabayı ziyarete. Beni de bebişle yalnız bıraktılar. Açıkca davet ettiler ama gitmek istemedim çünkü ailem ankarada gidip aileme uğramadan geri gelecekmişiz. Bnde gitmedim sorunca da bn ankaraya gidipteailemi görmeden gelemem ayıpolır dedim. Nişanımızdan bu zamana yani 3 yıldır ailesi ailemi arayıpta ne bayramda ne seyranda konuşmazlar. Bizimkiler aradı sordu baktı yok dönüş aramadı daha. Ve saçmalığa bakar mısın sen bayburttan o kadar yol kat et kırıkkale ye gel ve ankaraya birini ziyarete git ama aileme gitme. Ve bana teklifleri yalnız kalma seni ailene bırakıp biz devam eseriz dönüşte de alırız. Ya bu ne yüzsüzlük. Eşimde odaya gelmiş söylemeyiz ne olacak diyor. Ay çok sinirlendim. Dün bebekte hissetmiş olacak ki akşam 7 den beri çok gergin çığlık çığlığa idi. Ne gitmişler söyleyim eşimn çocukluk kıyafetleri, bi kaç takım, kv yelek örmüş o ve bi çeyrek. Ve ailede 3 kişi çalıştıkları halde kendilerine altınları edip bize çeyrek layık görmüşler ki anlatıyorlar. Bu çeyreği de amcası, dedesi teyzesi babannesi takıyor bi oğlana. Bu evinde ilk oğlunun ilk torunu. Bundna önce kızlardan torun var. Bi kaç sene öncede kızdan torununa bir kanepe üstğ kıyafet, yorgan yastık ve tambaltın taktılar. Dedim m ki kendi kendime evlenirken seğerin yoktu şimdide tok oğlunun da yokmuş. Ama sorarsan onlara benden iyisi yok diğer oğluna da bnm gibi gelin istiyorlar. Eşime bişi demedim alındığımı değersiz hissettiğimi. Ailesi gidince söylemeyi düşünüyorum şimdi özledi vakit geçirsin uzaktan geldiler diye. Sizce dillendirmeli miyim eşime. Yoksa susup devam mınedeyim hayata. Ve haksız mıyım kendimce.
Ben senin yerinde olsam eşimi alıp ankaraya gidiceklerse , tabikide gelirim annemede uğrarız derim zorlarım. Eşimede ayrıyeten kızarım oraya bensizde gitse aileme uğramasaa..
Yani bide kalkıp ailene söylemeyiz demek ne demek 1 saat insan uğrar yani ..böyle bişi teklif etmek bile ayıp
Yani şimdi onlar varken söyleme ama onlar gidince rahataız olduğun şeyleri belir bencede
Bnde gidince konuşmayı düşünüyorum zaten. Bn zaten ailemi ezdirmemek için direk kv ve görümcemin yüzüne dedim. Ama eşime ayrıca söyleyeceğim zaten. Sadece sessiz kalmamın sebebi ailem yakın olduğu için bn ayda bir de olsa görüyorum. Özlem gidersin içine sinsin diye ses etmiyorum. Ama gittiklerinde taktıklarına kadar söyleyeceğim. Bn ve ailemi değersizleştirmek ne imiş.Kafayı soğuk ayağı sıcak tut derler ya
Senin burada hatan eşine yaptırım uygulamaman. Aileni sen saydırmamış gibisin biraz burada. Ne demek oraya kadar gidip uğramamak, ne demek söylememek, senin ailene yapsak hoşuna gider mi demen lazımdı..
Zorla saydıramam uğraşamam diyebilirsin ama susmak çare değil bu durumlarda. En azından eşimi benim aileme tıpış tıpış götürürdüm ben.
Gelince bebekle uzun yolu gözüm yemedi diye gitmedim. Ama en yakın zamanda gidicez de ki mesajı alsın.
Kayın aileni de salla. Belli ki görgüsüzler. Mesafe bazen daha hayırlı oluyor işte.
Özellikle söyleme ama duyarlarsa da ailenden saklama ankaraya geldiklerini. Kimsenin sorumluluğunu yüklenme. Herkes kimin ne olduğunu bilsin..
Sol tarafına yani sol kolunun üzerine yatırmayı denediniz mi, sırtına da yastıkla feln destekleyin. Çünkü aynısını yaşadım dün. En son aklıma nerde geldi bilmem ama soluna yatırıncsia emziği de ağzına verdim. Öyle salladım uyudu. Cenin pozisyonu olduğu için seviyorlr o pozisyonu diye biliyorum. Bugünde uyguladım gün içinde. İlk defa tek başıma bebişi böyle uyuttuğumu gördüm. Normalde uykusuz gündüz gece olurdu.Sabahtan beri uyumuyor her saat başı emmek istedi altına baktım gazını aldım emzirdim uyumaya geçti geri uyandı sar başa öldüm bittim bittim ben ya valla her yerim ağrıyor şimdi daldı inşallah uyur biraz fön sesi de işe yaramadı bugün..
Ben bu ara çorap giysirmiyordum bugün hemen giydirdim onu da sancıları vardı hep hiç aklıma gelmemiş
Evet canim tesekkur ederimmMervecim sonuçlar temiz gelmiş sanırım gözün Aydın olsun canım
Aynen öyleymiş vallahi
Napiyim uyumuyor .yatağını denedim .göğsümü denedim .pis pis denedim .yok .10 dakika uyuyor .Aynı sorun bizde de var puseti çok seviyor ama boynu eğri olunca benimde hiç koyasım gelmiyor
Benim kızımın da kaşında ve başında çıktı ama kaşında çok var. Kaşı da dökülür mü ki?Benim cocugun kafasinin önü ve kaşlarda konak başlangici vardı. Kaşları once başladı zeytinyagıyla yumusatip tarakla temizlemistim sonra saclarda da farkedince hemen mustela konak köpük sampuanı aldm.dün yikadim konaklar yumusadı biraz da tarak yardimiyla temizledim ama tabi saclar da döküldü. Az biraz kelleştiksimdi hala saclar tek tek döküluyor yavrucagimin kel kalacak
Bize nerdeyse 1 yıl olacak .bebek 12.haftalikken birakmistik .şimdi hiç düşüncesi bile yokVarmi benim gibi 40 ı çikıp eşinden kaçan
Anam bi isteksizlik varki sormayin bacılaarr
Bizim gündüz en fazla 2.5 saat oluyor .genelde 1 1 uyuyor .4 saat gündüz uyusa hasta olurum gece uyumayacak diyeTamam canım ben de denicem bakalım kaç saate kadar uyuyor 4 saate kadar izin vericem sonra beslicem
Bizimki tiny love i hiç sevmedi .sürekli kayıyor cocuk .dar alan istiyor. Çok uğraştım ama olmadi.Bazen benimki de uyumuyormemede ama uykusu var belli o zaman tiny love a koyup yavaş yavaş salliyorum. 12.30 gibi uyudu acelem vardı koydum tiny e hemen uyandı klasik müzik açtım. Salladım uyudu. Bu 1 saatlik zaman diliminde ortalığı toplayıp duş aldım. Giyindim tama kendime yiyecek bir şey hazırlıyorum uyandı ağlamaya başladı şimdi emiyor. Pusette eğri benimki de uyuyor bazen ellemiyorum. Valla abisini de uyuttum bir şey olmadı boyu posu düzgün bir eğriliği sıkıntısı yok Gündüzleri tiny love da sallıyorum uyumayinca mutlaka sonunda uyuyor. Gece de uyumayinca şimdiye kadar eşim dizine yastık koyup orda sallıyordu. Ama 4-5 gündür memede uyuyor tam yatırmaya gidiyorum yatağa koyunca uyanıyor. Bende alıp bizim yatağa yanıma yatırıp emziriyorum ya da pis pis sesi açıp yanımda yatırıyorum emmezse bile memeye dayanarak yatıyor bu şekilde uyuması 1 saat sürüyor ama bende yanında yatarak dinleniyorum hemde sallanmadan uyumuş oluyor. Alıştırmaya çalışıyorum. Abisini yüz üstü ya da yan yatırdım ninni açardım poposuna yavaş yavaş vururarak uyuturdum. Ama her çocuk ve alisacagi düzen farklı oluyor deneye deneye bulmak lazım.
Aynen canım.. bakalım zaman neyi gösterecekO kadar verince doğru bir anlamı olmuyor. Ama belki bulursun. Kafana yatan uygun birisini. Yine de dene şansını daha vakit var nasılsa.
Canım Bir ay sonra 1200 TL civarında olacakmış haberiniz olsun kuzenim eczacı o söyledi biz şimdiden aşımızı aldık ücretini ödedik 750 TL bir buçuk ay sonra gibi 1.200'e yakın bir fiyat verecekler dedi Bir de 2 tane olunuyor bayağı kar edeceğiz inşallah ama bir aşı nasıl bu kadar pahalı oluyor ve neden devlet hala karşılamıyor anlamış değilimRota aşısı duyduğum kadarıyla 750 tl olmuşBunun fiyatı nasıl buladar pahalı yaaaa
Bir de bu günlerde oluyor bizde de bir huysuzluk olmuştu. Biz aşıya ve atak haftasına yormustuk .sonra geçti daha farklı ve tuhaf şeyler başladıSabahtan beri uyumuyor her saat başı emmek istedi altına baktım gazını aldım emzirdim uyumaya geçti geri uyandı sar başa öldüm bittim bittim ben ya valla her yerim ağrıyor şimdi daldı inşallah uyur biraz fön sesi de işe yaramadı bugün..
Ben bu ara çorap giysirmiyordum bugün hemen giydirdim onu da sancıları vardı hep hiç aklıma gelmemiş
Kizima yaptirmadik ,bundada yaptirmiycaz canim rota virusu daha onemli benceKızlar melenjit alışı yaptıralımmı oda birkaç yıl önce çıkmış yapılması gerekiyormuş rotayı zaten yaptırıcam melenjit için ne diyorsunuz
Canım çok ayıp etmişler. Ama bunu eşinin kendisinin fark edip söylemesini saglamalisin bence. Böyle kızarak şikayet ederek söylersen seni kabahtli bulur en sonunda. Güzel güzel söyle canları sağ olsun de. Ya da ona söyletir bir şekildeKızlar bnm misafirlerim yeni gelmeye başlıyor sayılır. Kv ve görümcem bayburttan dün geldiler bebişi görmeye. Geldiler gördüler bugün görümcem tutturdu bn ankaraya götür abi diye eşimle kv alıp gittiler bir uzaktan akrabayı ziyarete. Beni de bebişle yalnız bıraktılar. Açıkca davet ettiler ama gitmek istemedim çünkü ailem ankarada gidip aileme uğramadan geri gelecekmişiz. Bnde gitmedim sorunca da bn ankaraya gidipteailemi görmeden gelemem ayıpolır dedim. Nişanımızdan bu zamana yani 3 yıldır ailesi ailemi arayıpta ne bayramda ne seyranda konuşmazlar. Bizimkiler aradı sordu baktı yok dönüş aramadı daha. Ve saçmalığa bakar mısın sen bayburttan o kadar yol kat et kırıkkale ye gel ve ankaraya birini ziyarete git ama aileme gitme. Ve bana teklifleri yalnız kalma seni ailene bırakıp biz devam eseriz dönüşte de alırız. Ya bu ne yüzsüzlük. Eşimde odaya gelmiş söylemeyiz ne olacak diyor. Ay çok sinirlendim. Dün bebekte hissetmiş olacak ki akşam 7 den beri çok gergin çığlık çığlığa idi. Ne gitmişler söyleyim eşimn çocukluk kıyafetleri, bi kaç takım, kv yelek örmüş o ve bi çeyrek. Ve ailede 3 kişi çalıştıkları halde kendilerine altınları edip bize çeyrek layık görmüşler ki anlatıyorlar. Bu çeyreği de amcası, dedesi teyzesi babannesi takıyor bi oğlana. Bu evinde ilk oğlunun ilk torunu. Bundna önce kızlardan torun var. Bi kaç sene öncede kızdan torununa bir kanepe üstğ kıyafet, yorgan yastık ve tambaltın taktılar. Dedim m ki kendi kendime evlenirken seğerin yoktu şimdide tok oğlunun da yokmuş. Ama sorarsan onlara benden iyisi yok diğer oğluna da bnm gibi gelin istiyorlar. Eşime bişi demedim alındığımı değersiz hissettiğimi. Ailesi gidince söylemeyi düşünüyorum şimdi özledi vakit geçirsin uzaktan geldiler diye. Sizce dillendirmeli miyim eşime. Yoksa susup devam mınedeyim hayata. Ve haksız mıyım kendimce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?