- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #85.401
Bende annem giderken çok korktum ama o gidince her şey daha düzenli oldu. İnsan tek başına daha güzel kuruyor düzenini canımHemen hemen her günü buluyor . Burnunda sümükler görünüyor nefesde zorlanınca sıkıyorum .
Kızlar annesi ya da kv yanında olan var mı hala ? Annem yanımda da gitmesini isticem iyice yüz göz olduk . Ama bi taraftan da korkuyorum tek başıma nasıl yapacağım diye :/ mesela geçen kaka yaptığında mecbur banyoya soktuk tek başıma olsam yapamazdım
Canım ben 1 ay biogaia kullandım sıfır fayda, Nurse harvey kullanıyoruz 6 saatte bir 5 damla şahane iyi geldi.Kızlar ben sab simblex yerine nursey harvey kullanmayı düşünüyorum. İkisini de deneyen var mı? Hangisinden memnunsunuz?
Kesinlikle dün daha eşimle aynını konuştuk. Bizim gibi sağduyulu insanlara mı bu muamele emin değilim ama gelip hur gür çıkaran kavga eden çat diye istediği muameleye kavuşurken biz kibarca rica ettiğimiz için sankiValla Allah çocuğunu devlete goturene sabır versin .hiç bakmıyorlar. Aciline de götürdüm aile hekimine de rezillik diz boyu .dedim ki bu çocuk hep bir kaç öğünü aç geçiriyor 5 dakika emip bırakıyor. Tartirmak istiyorum sonuçta bir sorunu olabilir .neymiş ayda 1 kere tartarlarmis .e bu bebek 1 ayda hiç kilo almasa ben 1 ay sonra mı öğrenicem. En azından ogreniyim ki ya sütümü sagarim ya mama verirm .niye 1 ayı boş geçirsin. Yok tartamazlarmis .Kimse kusura bakmasın ama çoğu zaman sağlık çalışanları o muameleleri hak ediyor .millet boşuna dovmuyor. Canına tak ettiriyorlar milletin .Ya yapacağınız 2 dakikalık iş .koyup tartacaksin .Her şeye normal normal .Bu sefer başka bir aile hekimine götürdüm. Diyor ki niye ilaç verdin ki karbonat sür gecer diyor .hakikaten şu kadınlar kulübü doktorlardan iyi .şimdi yine emmedi 5 dakika emdi uyudu .Eve tartı alacağım artık. Zırt pırt olcmeyecegim ama en azından haftada 1 bakmak gerek .çocuk aç kalsa bunlara göre normal.
Alerjik rahatsızlıklar genel olarak anneden geçermişBak yaaa bizimkinde de atopik dermatit var. Hiç bilmiyordum. Zor annem alerjik astımlı. Bende çok alerjigim
Ben başka bir şey vermedim canımÖğretmen arkadaşlar okula doğum raporu hariç bir şey veriyor muyduk ?
Ya cocugun üstünü ben cikaricam ben giydirecegi. Koyacaksın alacaksın. Ellerinde bir telefon. Çocuğuma sırf eczacı kazansın diye ilaç yazdığına yemin edebilirim .Bir daha anam babam usulünü deniyecegim. Çocuk 8 gün boyunca o iğrenç ilacı içti ve ben göğsüme sürdüm leş gibi .şimdi ağzına karbonat sürdüm zaten kendi emdi gazlı bezi .sürmeme bile gerek kalmadi .Kesinlikle dün daha eşimle aynını konuştuk. Bizim gibi sağduyulu insanlara mı bu muamele emin değilim ama gelip hur gür çıkaran kavga eden çat diye istediği muameleye kavuşurken biz kibarca rica ettiğimiz için sanki
Kişisel bir iyilikyaparmış gibi lütfedermiş gibi davranıyorlar.
Beklediğin sıra kalabalık vs de cabası. Aile hekimleri allahlık zaten
Ya bu çok güzel evet ama çok gazlıyken yaptırmıyorlar ki
Benımkı 2 gün yapmadıSürekli yapıyorum masaj .
Ya bana hiç böyle demiyorlar 10 güne kadar normal deyip yolluyorlar ama 10 güne dayanamaz 4 ila 5 gün sonra ikinmaktan uyuyamiyor ki nasil 10 gün dursun .. Ben ayın 10 unda kalça usg ya goturcem o gün mutlaka normal dese de ısrar etcem baksınlar ya ne yapılıyor nasıl tetkik isteniyor bilmiyorum ama bi bakılsın olmaz böyle
Valla aile hekimi bakti gazi çok yok dedi .Yani emmiyor şimdi 5 dakika emdi.gogsum de tazyikli değil. Belki de iştahlı bir çocuk değil. Biberonla zorlamak istemiyorum .Bir de ona alışır. Benimki bazı ogunleri dolu dolu geçiriyor. Belki de onlar yetiyor .az emiyor ama her bezi cisli onu da anlamadım. Süt çok mu geliyor da doyuyor bilmiyorum. İşte bir tartsalardi sana da referans olurdu .belki de hiç biberon vermezdin.Tarti alicam pazartesi gelir. Az alıyorsa sagip veririm ben de. Ama bizimki onu da almadı bir denedim de .Belki de iştahsızlık bu kızlar ne biliyimDün hemşire aramış görmedim. Bugün de arar sanirim. Evet baya kısa emiyor
Ben nedenını fazla süt gittiği için diye dusunuyorum ama..hem fazla süt hem gaz
Pazartesi kilosuna baktıracağım. Ama ben sürekli sağıp verıyorum canim kilo kaybı yaşamasın diye. Mesela suan emdi, dolu göğsü emdi. Baya emdı . Bu sekilde emse süper olurdu
Sen gaz mi diyorsun?
Buna benzer yapıorum ben de .Ama bunlar gibi yapmaya cesaret edemem
Evet evet. Covid19 zaten azıcık olan tahammül ve kibarlıklarını almış götürmüş. Aşılar için takip için neredeyse silah zoruyla bizi sürekli sağlık ocağına çağırıyorlar, görende bir şey yapıyorlar sanar ama malesef tek ama tek bildikleri insanlara kötü muamele etmek..Ya cocugun üstünü ben cikaricam ben giydirecegi. Koyacaksın alacaksın. Ellerinde bir telefon. Çocuğuma sırf eczacı kazansın diye ilaç yazdığına yemin edebilirim .Bir daha anam babam usulünü deniyecegim. Çocuk 8 gün boyunca o iğrenç ilacı içti ve ben göğsüme sürdüm leş gibi .şimdi ağzına karbonat sürdüm zaten kendi emdi gazlı bezi .sürmeme bile gerek kalmadi .
Tartılsa bile biberon verırim canim. Cunku bastan beri hep verdım. Onunla destekliyorum. İlk aylar kilo çok önemli cunku . Uyuduğu zaman ağzını açmadığı icin biberon vermek zorunda kaldım. Bazen 3 dk emip bırakıyorValla aile hekimi bakti gazi çok yok dedi .Yani emmiyor şimdi 5 dakika emdi.gogsum de tazyikli değil. Belki de iştahlı bir çocuk değil. Biberonla zorlamak istemiyorum .Bir de ona alışır. Benimki bazı ogunleri dolu dolu geçiriyor. Belki de onlar yetiyor .az emiyor ama her bezi cisli onu da anlamadım. Süt çok mu geliyor da doyuyor bilmiyorum. İşte bir tartsalardi sana da referans olurdu .belki de hiç biberon vermezdin.Tarti alicam pazartesi gelir. Az alıyorsa sagip veririm ben de. Ama bizimki onu da almadı bir denedim de .Belki de iştahsızlık bu kızlar ne biliyim
Benim kızın beni daha uzun uzun emdiği olmadı mama da veriyorum bu yüzden yoksa kilo kaybeder . En fazla 5 dk emer bırakır sonra almaz burada yarım saat emzirenleri görünce şok oliuirum o yüzden acaba dil bağı yüzünden mi bilmiyorum dr etki etmez dedi ama ilerde konuşma bozukluğu olir mutlaka kestir dedi bakalım biz 3 aylık olunca kestirmeye karar verdik ama çok üzülüyorum canı çok yanarsa diye10 güne kalmaz kestirilen. İnş huzursuzluk olmaz. Seninki de memede aynı mi?
Hmm revani olabilir canım not aldımHayir irmik helvasi yada firinda revani yap gidip gelio ye
Bi damlası bi şurubu varmış ben bio gaia dan hic fayda görmedim ben de bu nurse yi denicemEvet şurubu
Hayır yapmadı.
Ben tokken veriyorum ama aç da oluyor sanırım
Yemeğin hemen üstüne vermiyorum biraz bekliyorum 10 dk falan
Eğer yeni emmişse
6 saatte bir her gün aynı saatte düzenli
Damlasını mi kullanıyorsun sen ?Canım ben 1 ay biogaia kullandım sıfır fayda, Nurse harvey kullanıyoruz 6 saatte bir 5 damla şahane iyi geldi.
Günde 20 damlayı birden vermek mantıklı değil etkisi geçiyor diğer zamana, 10 - 10 da denedik biz en iyisi 5damla 4 kez. Gaz atakları baya azaldı, çıldırır katılır gibi ağlamalar bitti gibi günde 1 kez bazen, gaz sancısı var ama kendi çıkarabiliyor, geri uykuya devam edebiliyor . Bence süper
Vallahi çok yıprandım benim bunlar da sütümü etkiliyor bence .. Ya bakıyorum sizlere günde iki üç kere kaka diyorsunuz benim kiz haftada bir bile yapmıyor müdahale olmadan .. hep huysuz hep mutsuz içinde kaka bekliyor fitil ile yapınca kuş gibi hafifliyor .. yapınca da sıvı yani kabiz değil ama neden tutuyor anlamıyorum... dilimde tüy bitti dr a demekten ama yok hep normal deyip geçiyorlar.. tamam normal de bu evladimin halini kimse umursamıyor ki yavrum maf oluyorBenımkı 2 gün yapmadı
Mahvetti beni durmadı . 3.gün yaptı
Seninkini düşünemiyorum valla.
Zamanla düzelir demek kiiyi diyelim iyi olsun modundayımmm parol fln içiyorum biraz geçsin diyeee ama öncekide göre daha iyi
Evet benim oglanda sürekli ikiniyor özellikle şu bir haftadır uykudan uyanıyor ağlayarak gerisi hep ikinmak bir kaç gündür çoğu kişi yazıyor bende gözlemledim geçer diye düşünüyordum ama hala devam ediyorGaliba cogu bebek bu aralar ıkınma moduna girmisgece 5 te basladi her saat basi ikinarak uyandi alip emzirdikce dahada cdirdi kaka yapacak belli ama hala ortada kaka yok ikinma kizarma fosurdama yapiyor
Canım başka bir doktora gitsen mesela benim oğlan 4 gün kaka yapmadı doktora mesaj attım bir çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin dedi eğer ki yapamazsa randevu ayarlayıp mutlaka gelin dedi yani 10 güne kadar normal denilse de doktor yine de bebeğimi görmek istedi belki bazı testler yapacaktı ama kakasını yaptı çok şükür.. bu şekilde içini rahat etmeyecek çünkü bence mutlaka başka bir hastane veya başka bir doktora da göster bebeğiniSürekli yapıyorum masaj .
Ya bana hiç böyle demiyorlar 10 güne kadar normal deyip yolluyorlar ama 10 güne dayanamaz 4 ila 5 gün sonra ikinmaktan uyuyamiyor ki nasil 10 gün dursun .. Ben ayın 10 unda kalça usg ya goturcem o gün mutlaka normal dese de ısrar etcem baksınlar ya ne yapılıyor nasıl tetkik isteniyor bilmiyorum ama bi bakılsın olmaz böyle
Mecbur kalınca insan yapıyor canım en kötü yıkama cesareti bulamazsan bol.islak mendille silersin 30 gün geçmiş artık hiç bir şey olmaz hatta daha da rahat edersin benceHemen hemen her günü buluyor . Burnunda sümükler görünüyor nefesde zorlanınca sıkıyorum .
Kızlar annesi ya da kv yanında olan var mı hala ? Annem yanımda da gitmesini isticem iyice yüz göz olduk . Ama bi taraftan da korkuyorum tek başıma nasıl yapacağım diye :/ mesela geçen kaka yaptığında mecbur banyoya soktuk tek başıma olsam yapamazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?