- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #86.061
Benim de sağ memede (uçtan iclere doğru) iğne batiriliyormus gibi fena ağrılar oluyor gece veya gündüz. Genelde bebek çekiştirerek emince böyle oluyor bir kaç gün.Hanımlar selam, 42 günlük bir oğlum var
Bir sorunum var belki aynı şeyi yaşayan vardır. Meme ucu ağrısını, çatlağını felan geçtim artık özellikte gece artan meme ağrım oluyor. Emzirdikten sonra yatağa yatınca sol memede sol tarafından bıçakla kesilirmiş gibi sancılar giriyor, bastırınca biraz azalıyor, belirli aralıklarla sancı girmeye devam ediyor.( Mastit değilim bu arada memelerim yumuşak çünkü normalde dokununca ağrı felan yok)
O ağrıları felan geçtim benBenim de sağ memede (uçtan iclere doğru) iğne batiriliyormus gibi fena ağrılar oluyor gece veya gündüz. Genelde bebek çekiştirerek emince böyle oluyor bir kaç gün
Ay bu gazlar ne zaman geçecek yaaEvet uyuyacagı zaman verıyorum
Agzından atıncaya kadar kalıyor.
Benınkı aglayınca çok sinirlenıyor ve şiddeti artırıyor korkuyorum
Ayy valla şu gaz dönemi gecse vok ıyı olacak . Gazı var dıye nazını cekıyorum
İşte o gaz mi onu da bilmiyoruz belki de uykusu hafif kızıp uyanıyor. Her ayağını karnına çekme gaz değilmiş. Acıkınca da çekermiş öylesine de çekermiş. Emin ol gaz bitince de diyeceğiz ki açlıktan mi ağlıyor bu çocuk. Uykusunu aldı da mi ağlıyor bu çocuk diyeceğiz .bebekler ne yaptıklarının farkında değil. Ağzını açınca acikirmis yalan onu diyen bir şey yemiş. Eli kolu durmazsa acikmis olurmuş. Hepsi vardi verdim 5 dakika emdi yine .neymiş anne sütü 2 saatte hazmedilirmis .o zaman niye bizim bebeler 2 saatte hep acikmiyor ?Ayet değil ki bunlar tövbe estağfurullah. Midesine açıp baktılar mi ne kadar büyük?belki kendi küçük midesi büyük. Her Aciktiginda verin diyor sözde emzirme danışmanları. O zaman niye yiyip yiyip kusuyorlar madem biliyorlar da .hayır bilmiyorlar ne yemeyi biliyorlar ne de uyumayı. Yatağına bırak belki 24 saat uykusuz durur bunlar. Ne zaman buyur 4 5 aylik olur o zaman bilirler .memede uyuyan çocuk uykusu geldiğinden mi uyuyor yoo sürekli eme eme yoruluyor ondan .sallayarak uyuyan sallanmayi mi biliyor yoo git gel kafa gidiyor ondan uyuyorAy bu gazlar ne zaman geçecek yaaher şey düzelecek mi o zaman 5 ten beri tam uyuyor 15 dk sonra gaz sancısıyla uyanıyor kuzum
Sakin ol kaderdasim. Benim ki 9 yaşında ama o da ergen gibi aynen o da darlıyor. Dün kavga dövüş 12 de yatağa gönderdik. Bir tek kedi eksik.Vallahi okurken sinirden güldüm birebir yaşadım anlattıklarıni sanki... Birde memeyide tutamiyor sağa sola sallıyor kafayı sanki meme yok ağzında bağırıyor neler denedim yok şimdi gene uyur gibi poposuna pış pis yapıyorum artık ellerim tutmuyor içim bayılacak gibi evdeki ergen de ayakta habire mutfakta gidip gelip bir şeyler yiyor tip 1 diyabet üstelik oda beni darliyor üstüne birde kedimiz var WC gittim demin koridorlari kum yapmış patileriyle tam tımarhane bu gece ev cildiricam
Emzik yok ama sorun var.Sen emzik vermiş miydin?Ya da şimdi veriyor musun ?emzik kolesistokin denen bir hormonun salgilanmasini artırarak yalancı doygunluk yapıyormuş. Bebekler bu yüzden daha sonrasında aclik belirtisi gostermiyormus. Bu emme sorunu yaşayan anneler acaba emzik veriyor mu ? Aslında bunu bir düşünebiliriz. Yani kimler emzik veriyor ve bu sorunu yaşıyor kimler emzik vermiyor bu sorunu yaşıyor
Emzik almadi benimki. En fazla 2 saat memesiz duruyor. Bazen saat başı emdiği bile oluyor, özellikle gündüzleriSen emzik vermiş miydin?Ya da şimdi veriyor musun ?emzik kolesistokin denen bir hormonun salgilanmasini artırarak yalancı doygunluk yapıyormuş. Bebekler bu yüzden daha sonrasında aclik belirtisi gostermiyormus. Bu emme sorunu yaşayan anneler acaba emzik veriyor mu ? Aslında bunu bir düşünebiliriz. Yani kimler emzik veriyor ve bu sorunu yaşıyor kimler emzik vermiyor bu sorunu yaşıyor
Peki ıkınma halı var mı? Benimki yaptığı halde sürekli bir ıkınma halinde. Belki de ikinmasina sebep kaka değil gazdır. Aslında uyuyor geceleri ama hep bir ıkınma halinde. Öyle olunca da biz uyuyamiyoruzBu bebişlerin git gide günluk kaka sıklıgi azaliyor mu 3 gün kaka yapmadi birden hala bisey yok ama 3 gün de cok uzun bi sure bana gore doktora desem normal diy3cek heralde napsam bilemedim bebegin adina ben rahatsz oluyorum vallahu
Huysuz oldugu bi saat var o zaman veriyorum genelde insallah red olmaz
Benim de sancım oluyor tek bir memede lokal oluyor genelde bazen bebek emince geçiyor bazen geçmiyor oraya masaj yapıyorum bi de emzirirken çenesinin olduğu yere orayı denk getirerek pozisyon veriyorum bebekler çenelerinin olduğu kısımdaki süt kanallarını daha çok emiyorlar o yüzden değişik pozisyonlarda emzirilmeli hepO ağrıları felan geçtim ben
Dediğiniz ağrı bende de oluyor ama benim bahsettiğim daha fena sancıyor
Bu bebişlerin git gide günluk kaka sıklıgi azaliyor mu 3 gün kaka yapmadi birden hala bisey yok ama 3 gün de cok uzun bi sure bana gore doktora desem normal diy3cek heralde napsam bilemedim bebegin adina ben rahatsz oluyorum vallahu
Kesinlikle bizler onları 2 saatte emsin diye kalıba sokuyoruz.Bu da insan evladı sonucta
Çok acıksa uyanır sanırım. Bır problem yoksa tabi
Oldugunu da sanmıyoruö
O kadar doğru ki dediklerin bilmece gibi bebekler. Bir gün sevdiğini öbür gün sevmiyor ilginç bireylerİşte o gaz mi onu da bilmiyoruz belki de uykusu hafif kızıp uyanıyor. Her ayağını karnına çekme gaz değilmiş. Acıkınca da çekermiş öylesine de çekermiş. Emin ol gaz bitince de diyeceğiz ki açlıktan mi ağlıyor bu çocuk. Uykusunu aldı da mi ağlıyor bu çocuk diyeceğiz .bebekler ne yaptıklarının farkında değil. Ağzını açınca acikirmis yalan onu diyen bir şey yemiş. Eli kolu durmazsa acikmis olurmuş. Hepsi vardi verdim 5 dakika emdi yine .neymiş anne sütü 2 saatte hazmedilirmis .o zaman niye bizim bebeler 2 saatte hep acikmiyor ?Ayet değil ki bunlar tövbe estağfurullah. Midesine açıp baktılar mi ne kadar büyük?belki kendi küçük midesi büyük. Her Aciktiginda verin diyor sözde emzirme danışmanları. O zaman niye yiyip yiyip kusuyorlar madem biliyorlar da .hayır bilmiyorlar ne yemeyi biliyorlar ne de uyumayı. Yatağına bırak belki 24 saat uykusuz durur bunlar. Ne zaman buyur 4 5 aylik olur o zaman bilirler .memede uyuyan çocuk uykusu geldiğinden mi uyuyor yoo sürekli eme eme yoruluyor ondan .sallayarak uyuyan sallanmayi mi biliyor yoo git gel kafa gidiyor ondan uyuyor
Valla bosver emen emer emmeyen emmez .canın öyle istiyorsa öyle yap .Ne emzik verirsin ne biberon yine de emmez .emen çocuk da hepsini alır.Valla gözüm korktu kızbiz daha 37 gunlüğüz emzik aliyor da korktm valla reddetmesin memeyi emmesini cok istiyorum
Ben hep aynı pozisyonda emziriyorum ondan olabilir mi yani? Ama benim emzirme den sonra oluyor özellikle de geceleriBenim de sancım oluyor tek bir memede lokal oluyor genelde bazen bebek emince geçiyor bazen geçmiyor oraya masaj yapıyorum bi de emzirirken çenesinin olduğu yere orayı denk getirerek pozisyon veriyorum bebekler çenelerinin olduğu kısımdaki süt kanallarını daha çok emiyorlar o yüzden değişik pozisyonlarda emzirilmeli hep
Bilinç yok kesinlikle yok .Mesela bir bebege mamayi daya mide çatlayana kadar icer .Ya da anne sütünü biberonla ver çatlayana kadar içer. Hele bir de emzik alıyorsa ohoo 2 dakikada bitirir .o onu emzik sandığından iciyor .Bu tabiki büyüyünce değişecek. İstediği kadar emecek .Sen diyeceksin ki çocuğun iştahı azaldı. Hayır senden bagimsizlasti.O kadar doğru ki dediklerin bilmece gibi bebekler. Bir gün sevdiğini öbür gün sevmiyor ilginç bireyler
2 3gündür masaj yapiyorum malesefMasaj yap canim bizim kiz sabah agladi sıkıştı
Bebek yağıyla yaptim kimisi zeytinyağı da öneriyor
4 tane hareket var o zaman kakasını yapmasına yardımcı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?