- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #86.081
Çok haklısın boşver gitsinBir de şu memeyle ilgili şeylere de gıcık olmaya başladım. Neymiş bebek emdikce süt artarmis .nerden biliyorsun benim memenin kapasitesini mi olctun ? Pozitif düşünce sütü artırıyor evet ama bebek emdikce sütun arttığını kimse kanitlayamaz. Bir kere bebek ne kadar emdi bilemezsin 2.si sende ne kadar sut üretildi bilemezsin .öyle emdikce artsa obur bebeklerin annesinin deli gibi sütü olması gerek .ama olmuyor.ne diyor sütüm yetmiyor .Hani emdikce gelirdi bu meret .bebeklerde tek kriter var kilo ve boy .
Doktor diyor ki her beslenmeden sonra gazını çıkar. Uyuyan bebenin gazını çıkar sonra da uyumasın. Her seferinde meme ver.daha çok gazi oluşsun. Uyumadigi için sinirlensin daha az emsin .
İlk 3 ay huysuzsa nedeni gaz
4-6 arası huysuzsa meme reddi oldu
6-12 ay huysuzsa sen önceden böyle alıştırdın ya da bebeğin huyu bu .
Mama veren anne biliyor ki huysuzlugunun nedeni asla aclik değil. E diyor ki biberon gaz yapıyor ondan .belki de biz bu internet şeylerine çok takıldık. Her fırsatta karşımıza çıkan o saçma sapan emzirme danışmanlarının postlarina çok takıldık. Hani 2.cocugu olan anneler diyor ya çocuğum daha sakindi diye nedeni o zaman bu kadar bilgi kirliliği yoktu .tazyikli sütü kim biliyordu. Şimdi tutturmuşlar bir tazyikli süt. Sen onu görüyorsun hah benim süt tazyikli. Belki sütun bile yok ne tazyigi .ama sen gördün ya onu instagramda aklına takıldı bir kere .hah cocuk hızlı nefes alıyor süt tazyikli .Ne yapıyorsun geriye çekilip emziriyorsun .belki de az olan sütü iyice yavaslatiyorsun .bebe iyice kuduruyor .kolik bebeği görüyorsun. Çocuk 1 gün uyumuyor hah bu çocuk kolik .Ne koligi belki de şeker gibi bir çocuk. Ellerinde bir oyuncak bebek anca emzirme pozisyonu gösterseler. Balık gibi kıvranan çocukta yap da görüyüm. İyice uyuz oldum .bunlar hep sinirimi bozdu .
Bebek nedensiz de ağlayabilir. Biz ağlamıyor muyuz .karnımız tok derdimiz yok ama ağlıyoruz. Her şey nedensiz olabilir.
Benimki acıkınca da gaz sancisi gibi ikiniyor .Bir kere kalktım ik ik ik .gazı var çıkarıyim bir şey çıkmadı. Emziriyim dedim bayağı emdi .Sabah uyandı gaz sancıylaaa bazen ıkınıyo sonra susup geri uyuyodu, dedim bekliyim, baktım yok hala ıkınıyo kalktım masaj yaptım karnına kucağıma aldım konuşmaya başladım sustu, resmennn sanki onunla ilgileniyim diye yapmış sankibi anda gitti gaz maz
Senin bebe ne güzel duruyo uzun uzun yazıyorsunBir de şu memeyle ilgili şeylere de gıcık olmaya başladım. Neymiş bebek emdikce süt artarmis .nerden biliyorsun benim memenin kapasitesini mi olctun ? Pozitif düşünce sütü artırıyor evet ama bebek emdikce sütun arttığını kimse kanitlayamaz. Bir kere bebek ne kadar emdi bilemezsin 2.si sende ne kadar sut üretildi bilemezsin .öyle emdikce artsa obur bebeklerin annesinin deli gibi sütü olması gerek .ama olmuyor.ne diyor sütüm yetmiyor .Hani emdikce gelirdi bu meret .bebeklerde tek kriter var kilo ve boy .
Doktor diyor ki her beslenmeden sonra gazını çıkar. Uyuyan bebenin gazını çıkar sonra da uyumasın. Her seferinde meme ver.daha çok gazi oluşsun. Uyumadigi için sinirlensin daha az emsin .
İlk 3 ay huysuzsa nedeni gaz
4-6 arası huysuzsa meme reddi oldu
6-12 ay huysuzsa sen önceden böyle alıştırdın ya da bebeğin huyu bu .
Mama veren anne biliyor ki huysuzlugunun nedeni asla aclik değil. E diyor ki biberon gaz yapıyor ondan .belki de biz bu internet şeylerine çok takıldık. Her fırsatta karşımıza çıkan o saçma sapan emzirme danışmanlarının postlarina çok takıldık. Hani 2.cocugu olan anneler diyor ya çocuğum daha sakindi diye nedeni o zaman bu kadar bilgi kirliliği yoktu .tazyikli sütü kim biliyordu. Şimdi tutturmuşlar bir tazyikli süt. Sen onu görüyorsun hah benim süt tazyikli. Belki sütun bile yok ne tazyigi .ama sen gördün ya onu instagramda aklına takıldı bir kere .hah cocuk hızlı nefes alıyor süt tazyikli .Ne yapıyorsun geriye çekilip emziriyorsun .belki de az olan sütü iyice yavaslatiyorsun .bebe iyice kuduruyor .kolik bebeği görüyorsun. Çocuk 1 gün uyumuyor hah bu çocuk kolik .Ne koligi belki de şeker gibi bir çocuk. Ellerinde bir oyuncak bebek anca emzirme pozisyonu gösterseler. Balık gibi kıvranan çocukta yap da görüyüm. İyice uyuz oldum .bunlar hep sinirimi bozdu .
Bebek nedensiz de ağlayabilir. Biz ağlamıyor muyuz .karnımız tok derdimiz yok ama ağlıyoruz. Her şey nedensiz olabilir.
Yok okudum yorumları maşallah güzel kilo almış.demekki öyle emse de alacağını almış.Çok haklısın boşver gitsintakılma. Her bebek her anne farklı her şeyin birden çok nedeni var. Hiç bir şey tek başına bir neden bağlı değil. Pek çok faktör bir araya gelip oluşturuyor. Bebeklerde robot değil bizde değiliz kesin böyle olur deyip ortaya koymak imkansız. Her gün değişiyor huyları biz de uyum sağlamaya çalışıyoruz.
Bu arada dün sen yoktun görmedin. Sağlık ocağına gittim. Bizim kız 4950 olmuş.
Hem sallıyorum hem yazıyorum. Sol elim felç oldu .kucak sevmiyor zaten uzun süre de emmiyor ki kucağımda dursun .salla sürekli hafif hafif .aglayinca da emzik ver .Ben gündüz uyuyan biri de değilim. Gece bile uyuyamıyorum. Ders çalışırken oldu bu hep .evde annem var yemeği de o yapıyor. Bir olmasa bak 1 dakikam olur muSenin bebe ne güzel duruyo uzun uzun yazıyorsun
Keşke böyle memede uzun süre duran kucak seven bir çocuğum olsaydı .bizimki 5 dakika emip beni çıldırtıyor. Sonra da ben her şeyi araştırıp kendimi iyice bozuyorumSenin bebe ne güzel duruyo uzun uzun yazıyorsun
Bak demekki yeterliymis .belki sen sagip vermesen bile ortalama bu kiloda olacaktıAşıları olduk
Ilk defa asırı agladı .
1 kilo almıs . 5300 olduk.
İlk ay pek sagmadım 1 kılo aldıBak demekki yeterliymis .belki sen sagip vermesen bile ortalama bu kiloda olacaktı
Aynen demek ki büyüdüler kısa sürede daha fazla çekiyor olabilirler.Yok okudum yorumları maşallah güzel kilo almış.demekki öyle emse de alacağını almış.
Bazen ınadı tutuyor emmıyor . Gunduz 3, bazen 2, bazen 4 öğün anca emzırıyorum.
Zorluk cıkarıyor aynen . Dil bagı kesılsın bakıcaz artık
Ugrasıyorum emmesı ıcın.
Emzik almadığı için, sürekli emmek istiyor. Sürekli emdiği için de hep gazı var. O döngüden çıkamıyorumBebeği saat başı emen var mı?
Benimki emzik almıyor, kucakta da kısa süre duruyor. Tek derdi emmek. Gerçi ablasindan da alışığım saat başı emmelere. Bu çocuklar nasıl oyalanacak böyle bilmiyorum.
Dilinden dolayı boyleBence dil bağı alınınca farkettirecek. Dil yapı olarak ağzın içinde her yere değmesi gerekiyor. Rahat hareket edemiyorki bebe.
Oğlumunki baya geride. Doktor direk zaten emmesini ve dilini dışarı çıkarıp yalanmasını sormuştu.
Uzanarak emzirmeyi dene belki sever onuHem sallıyorum hem yazıyorum. Sol elim felç oldu .kucak sevmiyor zaten uzun süre de emmiyor ki kucağımda dursun .salla sürekli hafif hafif .aglayinca da emzik ver .Ben gündüz uyuyan biri de değilim. Gece bile uyuyamıyorum. Ders çalışırken oldu bu hep .evde annem var yemeği de o yapıyor. Bir olmasa bak 1 dakikam olur mu
Yaaa bundan korkuyorum işte. Hemen meme versek orda sakinleşmez mi? Bizimde aşımız yarın ya. Doktor ne dedi banyo konusunda. Kilosu da masallahAşıları olduk
Ilk defa asırı agladı .
Benim büyük kız emzik alıyordu ama saat başı emdi. Hem de 2 sene.Emzik almadığı için, sürekli emmek istiyor. Sürekli emdiği için de hep gazı var. O döngüden çıkamıyorum
Gayet iyi emmiyor zorla biberonla takviye ediyorum diyorsun amamaşallah vallahi nazar değmesin kilosu iyi. Insallah daha guzel olacak. Bu arada sen biraz perişan oluyorsun amaAşıları olduk
Ilk defa asırı agladı .
Baya güçlendiler dolu göğsü okadar hızlı boşaltıyor ki bende ordan fark ediyorumBiberondan verdiğim sütü 5dk içen bebiş artık 1dk yutuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?