- 15 Ekim 2016
- 22.723
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.053
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #86.101
Ben daha önce yazdım bilmem gördün mü amaBebeği saat başı emen var mı?
Benimki emzik almıyor, kucakta da kısa süre duruyor. Tek derdi emmek. Gerçi ablasindan da alışığım saat başı emmelere. Bu çocuklar nasıl oyalanacak böyle bilmiyorum.
Birde suratını şekilden şekile sokmadı mıSonunda bende emzik aldimfakat gereksiz çocuğum sevmedi istemiyor ilk basta tuttu cozmeye calisti ama bi suratta emzik bu kadarmi abes durur kahkaha attim resmen tuhafima gitti
Şifa olsun aşılar çok ağladı mı 2 bacak 1 kol 3 aşı demi 2.ay aşılarıAşıları olduk
Ilk defa asırı agladı .
1 kilo almıs . 5300 olduk.
Kendını yırttı tabırı caizse:)Şifa olsun aşılar çok ağladı mı 2 bacak 1 kol 3 aşı demi 2.ay aşıları
Evet görmüştüm. Sabah akşam emiyor, bir saati geciremiyor. Gece de böyle olmasın da.o daha zor. Bir ara olmuştuBen daha önce yazdım bilmem gördün mü ama
Ben bilmeden çocuğu öyle çok aç uyuttum.
Eğer sabahsa bu emmeleri sabah su ihtiyacınu karsılıyormus bebek
İçerken bile kana kana içiyor benimki
Sabahları saatte bir emziriyorum ben
Öğleden sonra 2 2.5 saatte bir emiyor
Yani normalmiş
Ben hiç ellemiyorum bazen unutuyorum büyükle ilgilenicem diye gece 5-6 saat uyuyor eger uyandırırsamda 2-3 saat uyumuyor ondan hiç bulaşmıyorum ablasıda sıkıştırıyor garibimi çözümü uyumakta buluyor hayırlısı ile kızlar büyüsün rahata erecegim insallahYok yok bazı bebekler de böyleymiş. Ben de benimkini biraksam uyuyacak .dün 3.5 saat uyudu .kaldırdım emzirdim
Körü körüne büyütüyorum bunu kafam rahat ilkinden kendimi cok yıprattım valla kendim sakinim bebekde sakin cok sükürBir de şu memeyle ilgili şeylere de gıcık olmaya başladım. Neymiş bebek emdikce süt artarmis .nerden biliyorsun benim memenin kapasitesini mi olctun ? Pozitif düşünce sütü artırıyor evet ama bebek emdikce sütun arttığını kimse kanitlayamaz. Bir kere bebek ne kadar emdi bilemezsin 2.si sende ne kadar sut üretildi bilemezsin .öyle emdikce artsa obur bebeklerin annesinin deli gibi sütü olması gerek .ama olmuyor.ne diyor sütüm yetmiyor .Hani emdikce gelirdi bu meret .bebeklerde tek kriter var kilo ve boy .
Doktor diyor ki her beslenmeden sonra gazını çıkar. Uyuyan bebenin gazını çıkar sonra da uyumasın. Her seferinde meme ver.daha çok gazi oluşsun. Uyumadigi için sinirlensin daha az emsin .
İlk 3 ay huysuzsa nedeni gaz
4-6 arası huysuzsa meme reddi oldu
6-12 ay huysuzsa sen önceden böyle alıştırdın ya da bebeğin huyu bu .
Mama veren anne biliyor ki huysuzlugunun nedeni asla aclik değil. E diyor ki biberon gaz yapıyor ondan .belki de biz bu internet şeylerine çok takıldık. Her fırsatta karşımıza çıkan o saçma sapan emzirme danışmanlarının postlarina çok takıldık. Hani 2.cocugu olan anneler diyor ya çocuğum daha sakindi diye nedeni o zaman bu kadar bilgi kirliliği yoktu .tazyikli sütü kim biliyordu. Şimdi tutturmuşlar bir tazyikli süt. Sen onu görüyorsun hah benim süt tazyikli. Belki sütun bile yok ne tazyigi .ama sen gördün ya onu instagramda aklına takıldı bir kere .hah cocuk hızlı nefes alıyor süt tazyikli .Ne yapıyorsun geriye çekilip emziriyorsun .belki de az olan sütü iyice yavaslatiyorsun .bebe iyice kuduruyor .kolik bebeği görüyorsun. Çocuk 1 gün uyumuyor hah bu çocuk kolik .Ne koligi belki de şeker gibi bir çocuk. Ellerinde bir oyuncak bebek anca emzirme pozisyonu gösterseler. Balık gibi kıvranan çocukta yap da görüyüm. İyice uyuz oldum .bunlar hep sinirimi bozdu .
Bebek nedensiz de ağlayabilir. Biz ağlamıyor muyuz .karnımız tok derdimiz yok ama ağlıyoruz. Her şey nedensiz olabilir.
OlmazmiiBirde suratını şekilden şekile sokmadı mıbenımki o silikon tadını alınca suratı çok değişik oluyor sonra da öğürüyo,
Ben 3.5 saatte bir uyandiriyorum ama sonra uyuması zor oluyor .3.5 saatten sonra 2 saat uyuyor .e acikmamis oluyor .sonra zor oluyorBen hiç ellemiyorum bazen unutuyorum büyükle ilgilenicem diye gece 5-6 saat uyuyor eger uyandırırsamda 2-3 saat uyumuyor ondan hiç bulaşmıyorum ablasıda sıkıştırıyor garibimi çözümü uyumakta buluyor hayırlısı ile kızlar büyüsün rahata erecegim insallah
Kilo alimi nasıl peki ?böyle uyuduğuna göreKörü körüne büyütüyorum bunu kafam rahat ilkinden kendimi cok yıprattım valla kendim sakinim bebekde sakin cok sükürherseye anlam yüklemiyorum
Denedim daha gıcık oldu hic emmedi .sinirlenince hiç birini almıyorUzanarak emzirmeyi dene belki sever onu
Anne önemli benimki de yarın gelecek. Haftada 2 gün gelip yemeğini yaparım dedi Allah razı olsun
Canım uyandırmadan dene ben kendi uyanmadikca uyandirmiyorum. Mesela Sabah en son 10.30 emdi hala uyuyor hiç ellemem. Çoğu zaman 2 de uyuyup 6 da uyanıyor. 5-6 saat aralıksız uyuduğu çok. Ben hiç ellemiyorum. Kilo alımı da gayet iyi ddun sağlık ocağında hemşire uyumak da kilo alımına etken uyuyorsa elleme dedi.Ben 3.5 saatte bir uyandiriyorum ama sonra uyuması zor oluyor .3.5 saatten sonra 2 saat uyuyor .e acikmamis oluyor .sonra zor oluyor
Yarin sorsana bana zahmet ben yıkadım bir şey olur muYaaa bundan korkuyorum işte. Hemen meme versek orda sakinleşmez mi? Bizimde aşımız yarın ya. Doktor ne dedi banyo konusunda. Kilosu da masallah
Aynı düşünüyoruz bu konudaKeşke böyle memede uzun süre duran kucak seven bir çocuğum olsaydı .bizimki 5 dakika emip beni çıldırtıyor. Sonra da ben her şeyi araştırıp kendimi iyice bozuyorum
Benımkı vallaDenedim daha gıcık oldu hic emmedi .sinirlenince hiç birini almıyor
Bizim çocuklar aynı. Bak aralarında 1 hafta falan var .seninki ne yapıyor benimki onu yapıyor. Bir de şunu anladım bir bebek ya uykuya ya memeye öncelik veriyor .biz uykuya öncelik verdiğimiz için meme 2.planda kalıyor. Meme versen bu sefer de uyumuyor .eminim senin bebeğin boyu uzundur .gece uyuyan bebeklerin boyu uzun oluyormusAynı düşünüyoruz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?