Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar selam nasılsınız cuma günü 40 ımız dolacak nasipse şuana kadar herşey yolunda gidiyor. Size birsey soracağım oğlum memede çok duruyor her saat emmek istiyor. Bazen duymadığını düşünüp günde 2 kez mama veriyorum. Sizde durumlar nasıl? Birde süt arttırıcı ne kullanıyorsunuz

Bizim oğlanda öyle canım kilo alımı iyi ise aç değildir memeyi emerken kendi bıraktığı halde 2 dk sonra yine ağzı aranmaya başlıyor aç gibi bende gaz sancısından ağladığında sakinleşsin diye emziriyorum 2 saat dolmadan bulun kontrol vardı sordum 2 saatten önce emziriyorum yanlış mı diye hayır dedi ne zman isterse ver. Süt artırmak için bol su içiyorum extra takviye almıyorum

Eskı Mesajlara bakıcam bır ara .
Yazlığa geldım. Doktor huzursuz olmasın 1 cay kasıgı calpol ver dedı . Nornalde atesı olmayan cocuga hayatta vermem. Kızımda bıle atesı surupla dusurmus ınsan degılım.
Kasıkla verdım yogundu
Yutmadı galıba yuttu sandım azar azar verdım zaten cocuk bır anda kızardı bozardı
Nefes alamadı. Agzını da acmıyor bu arada verıcem dıye . Ters cevırdım parmagımla agzını actırdım sıryına vurdum
Yuxunu yıkadım hemen aglamaya başladı
Emzıgı agzına soktum kı yutkunsun dıye, o da tatlı dıye emmedı.

Dıger yandan aklımdan gecen " burada hastane yok kı"
Kafamda kırk tılkı dönüyor cocuga nefes aldırmaya calısırken diğerlerini yazmayayım

İşte memede de acmıyor agzını boyle
Bır kitliyor

Su verdım bıraz Emziği de verdım agzına bolca yutkunsun dıye
Uyudu

Son düzenleme:
Peki gece sütünü sagiyor musun o uyurken
Canim günde 2 kere sagiyorum. O emip uyuynca öğlen sagiyorum. Onu buzluğa atıyorum. İhtiyaç olacağından değil ama bosalsin ve süt azalmasin diye yapıyorum. Bir de uyudugunda sagiyorum. Gece 80 CC içiyor onu biberona koyuyorum artanini buzluğa atiyirum.

Peki gece de aynı uyuyor mu ? Yani gündüz çok uyudu gece de aynı devam ediyor mu
Evet gece geç uyuyor ama uyuyunca uzun uyuyor. 2.30 da uyudu dün gece saat 4 te biberon verdik. 6.30 uyandı yanıma aldım memeyi 10 dk emdi geri uyudu. 9.30a kadar uyudu tekrar. Bazen 7 ya da 8 de uyandığı bile oluyor.

Bebeğim kucaktan inmiyor ya hani bende sling ya da kanguru düşünüyorum. Kanguru biraz maliyetli ama silinge göre daha güvenli geldi hem babası da taşır kanguru ile diye düşünüyorum bilemedim . Onlarda durur heralde kucaktan inmiyor çünkü rezil oluyor sürekli omzumda . Kullanan var mı ?

Biogaia yı bende bugün vermedim. O gazdan çok bağırsak hareketleri için sanırım. bakalım yarın bizimkine ne yapacaklar

Hava inanilmaz etkiliyor bebekleri cidden , bence ne yap biliyormusun o senin kokuna baya alismis , kapaliysan eger eşarbini yanina koy surekli yada tişortunu uyurken burnunun dibine koy bi tanidigim bu sekilde uyutuyordu artik son çare

Bebeği saat başı emen var mı?
Benimki emzik almıyor, kucakta da kısa süre duruyor. Tek derdi emmek. Gerçi ablasindan da alışığım saat başı emmelere. Bu çocuklar nasıl oyalanacak böyle bilmiyorum.
Benimde gündüzleri saatte bir ya da daha erken isteyebiliyor. Ben kusmadigi müddetçe istediğinde veriyorum ,ama emdikten sonra kusarsa ve hemen tekrar isterse bekliyorum 1 saate yakın . Genelde emdikten sonra biraz göğüste yatma keyfi de yapıyor . Kendime emzirme kutusu hazırladım ; kulaklık , atıştirmaliklar , içecek , powerbank . Çok sık olunca zamanın çoğu emzirme koltuğunda geçiyor çünkü , zevk almaya bakıyorum
her şeyin güzel olması süper . Gaz hareketleri nasıldı peki, youtubeda olan masajlarla benzer mi ? Nurse Harvey iyi geldi bize bence . Biogaia gaz için değil de bağırsak florasını düzenlemek için verildi bize .

Bu gidisle bende alcam boyle bisey oneren olursa eger kanguru alcam

Mastit enfeksiyon kaynaklı da olabilir illa sertlik demek değil

Bende sling, stokkenin 3 in 1 kangurusu ve yandan takılan hamak gibi olan var. Şuan sling dışındakileri kullanamadik . Slingin içine koyduğum an uyuyor 1 saat garanti . Kanguru mevsimden kaynaklı bunalttı ve içinde çok küçük kaldı , bir sonraki ay deneyeceğim tekrar . Ama her bebek sling sevmiyor galiba , ya da yanlış pozisyon ile koyulduğu için sevilmedigi düşünülüyor da olabilir .
Kanguru alacaksan ergonomik olmasına dikkat edersin zaten

Güzel fikirmis. Ben de telefon ve kumandayı yakınımda tutuyorum, çok üzüyor bazen.

Ay bende düşünüyorum yoksa bebeği taşımaktan Naim süleymanoğluna dönüşeceğim takipteyim konuyu

Bu gidisle bende alcam boyle bisey oneren olursa eger kanguru alcam
Biraz önce Gumihoo ya kendi deneyimimi yazdım kısaca. Kanguru bakarken yenidoğanlar için uygun olmasına dikkat edin ,bazıları buyuk oluyor . Dolap uygulamasından hiç kullanilmamis bulabilirsiniz, bir hevesle alınıp bebeklerin sevmediği kangurular var benim kanguru arkadaşımın kızından kaldı, fiyatına baktım neredeyse 3 bin olmuş , hayatta almazdım şuan o fiyata .
Güzel fikirmis. Ben de telefon ve kumandayı yakınımda tutuyorum, çok üzüyor bazen.
Annem varken çok güzeldi mesaj atiyordum yada çaldiriyordum getiriyordu ne istersem. Tek kalınca pratik şeyler düşünüyor insan . Bak kutunun içinde şuan neler var fikir olsun ( kuru dut ,hurma , züber lokmalık, suluk ,fındık , kulaklık ,powerbank , küçük ıslak mendil , rulo havlu kağıt , göğüs ucu kremi ve kalkan ) Bir kızıniz daha var galiba ,yaşını bilmiyorum ama emzirirken diğer çocukla aktivite bile yapabilirsiniz. Önünüze sehpa ya da tabure çekip resimli tombala ya da yaşına uygun aktiviteler olabilir

Gece dediğin huysuzluk saatinden önce mi ?yoksa derin uykuda mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…