- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #86.841
Tabi yaptırmakta fayda var bence de. 6-14 haftalar arası yapılmalı diyor. Doktora gidicegimiz zaman yanımıza alır gideriz diye düşündüm. Ekim başı gidicez. Valla biz ilk çocukta hem hastaneye verdik hem aşıyaO paylaşımın yorum kısmında bir yerde hastane ilaç şirketinden toptan alıyormuş o yüzden daha uygun olabilir yazmış. Herhalde hastane bünyesinde ödedi aşıyı. Muayene ücreti de verildiyse zaten aynı paraya gelmiştir
Ben de ilk çocukta hastaneye ödeme yaptım. Onlar eczaneden gidip almışlardı. Bugün çıkarsam sorayım eczaneye.
Evde kendiniz de yapabilirsiniz ama kusma ihtimali var yazmış.
Allah korusun sonradan hastanelerde çekmek yerine yapıp kurtulalım.
Biz hamileyken okullarda bir rota virüs salgını vardı. Birkaç tanıdığa denk gelince çocuk ishal rota virüsü demişti.
Aynen ılk cocujta aynı dekıldeTabi yaptırmakta fayda var bence de. 6-14 haftalar arası yapılmalı diyor. Doktora gidicegimiz zaman yanımıza alır gideriz diye düşündüm. Ekim başı gidicez. Valla biz ilk çocukta hem hastaneye verdik hem aşıyaama o zaman asi da hastane de şimdiki kadar pahalli değildi
Tamam canım çok sağol bende alicam bakil dışarı çıkmaya fırsat buluncaCanım aklıma takıldı kuzenime yazdım şimdi menenjit aşısıymış nedense aklımda zatürre diye kalmış ona da zam gelecekmiş şu an 750 TL 1000 TL ya da 1.200 TL arası olacak diyor
1 günde 7 kez 7 günde 1 kez kaka yapmaları normal diye biliyorum benDün hastanede bir kadınla konuştum o da kalça usg için gelmiş. 6 gündür kaka yapmıyormuş bebeği
Doktor normal değil getir hemen lavman yapılacak demiş
Bu yıldıza nasıl 10 gün normal dediler onu düşünüyorum dünden beri
Aklım hep orda
Benimki de iyice huy edindi özellikle gündüz kucaktan inmiyor, yatağa koymuyorum ağlıyor hemen, ne zaman bitecek bu süreç ya tuvalete gidemiyorum resmenÇok iyi dalmadığı sürece evet.
Benimki temas bağımlısı
Ya kucağımda uyuyacak ya da yanına uzanıp bir yerine mutlaka deyecek bir yerim, elini tutucam falan
Hele ki gece uykusuna kucağımdan başka yerde dalmaz asla
Bazen koy uyan yapmaktan uykusu iyice kaçıyor huysuzlanıyordı bu sefer
Sling aldım rahat ettim
Çok kurtarıcı oldı benim için
Devletteki çoğu doktora göre bebekteki her şey normal .seni başından savmak ve seni rahatlatıp göndermek istiyorlar. Zekai Tahir e gittik acile gitmez olsaydık. Cocugun biri baygın rengi sapsarı hiç ilgilenmediler.25 günlük bebegimden kan alacaklardı enfeksiyon var diye .kendi doktoru gülüyor bunu duyunca .Şimdi yine bir şey yazıcam ban yiyeceğim. Neyse yazmıyorum siz beni anlıyorsunuzDün hastanede bir kadınla konuştum o da kalça usg için gelmiş. 6 gündür kaka yapmıyormuş bebeği
Doktor normal değil getir hemen lavman yapılacak demiş
Bu yıldıza nasıl 10 gün normal dediler onu düşünüyorum dünden beri
Aklım hep orda
Anne sutu alan bebek nasil kabız oluyor ki ?ne birikecekki öyleÖzele gotursen bıle degısen bısı olmaz. 10 gün normal dıyorlar sadece anne sutu alıyorsa. Ama 10 gün kaka yapmayan bebek gazdan ne halde olur allah bilir
Çok teşekkür ederim cevap için, içim rahatladı biraz da olsa1 aylık kontrolüne götürdüğümde uzamış sarılık dediler. 11 cıktı degeri. İdrar tahlili temizdi. Uzamis sarilikta idraryolu enfeksiyonundan supheleniyorlar
Glukoz 6 Fosfat Dehidrogenaz Enzim Eksikliği
tahlili yapiyorlar eger bunlardan birinden kaynakli degilse sebrpsiz sarilik diyorlar. Bizden 1 hafta sonra tekrar kan istediler verdirmedim. İdrar yolundan kültür alinacak dediler bebeklerde kültür sonda ile aliniyormus.bir doktor arkadasim dediki idraryolu enfeksiyonu olan cocuk ateslenir karnina dokundugunda aglar bacaklarini karnina ceker hem tahlili temiz tahlilin temiz olup kültürün sıkıntılı oldugu durumlar nadirdir dedi. Ben de goturmedim 20 gun sonra goturdum atesolcer gibi bi aletle sarilik bilirubin degerini olctu vucudunun belirli yerlerine tutup sarilik gorunmuyor cihaz sifir gosteriyor dedi doktor. İyiki 3 gune 1 goturup kan aldirmamisim diyorum
Meraktan alacağımKızlar
Sudocream 400 ml139 ₺
125 ml 69 ₺
Aradakı farla bakınhemen 400 ml aldım
Yedek kalsın
Bebeğinin hiç hareket etmediğini2020 yılına ait bir nuamra var elimde ve kendisine mesaj attım. Lakin girmeyeli daha 3 gün olmuş bence boş yere evham yapmışsınız.
İkinma ile birlikte bazen ses de geliyor gurul gurulBu bağırsaklarla kavga ne zaman bitecek?
Ya da hiç bitmiyor da insan sadece alışıyor mu acaba?
Sabah sabah ıkına ıkına yoruldu bebem
Ben 5-6 güne kadar normal diye biliyorum. Ama doktor öyle deyince germiyim diye bir şey demedim açıkcası.
Bebeğinin hiç hareket etmediğini
Soğuk suya soktuğu halde uyanmadığını söylediği için çok merak ettik aslında :/
Bizimkilerde hep öyle .Amy Lee astirit hepimiz bu emme sorunundan şikayetçiyiz .Hem ağzını açıyor hem emmiyor .emdigi zaman da 5 15 dakika arası emiyor .Ben artık kendim veriyorum ona .Ona kalsa emmeyecek.diyorum alerjisi mi var karnı mi ağrıyor .hepsini düşünüyorum. Kolik olsa hiç durmazmis. Onlar farklı oluyormuş.bir ara dedim gazi mi var. Gazı da çok yok .Bayadır çıkmıyor bile .kakasi iyi .altı temiz. Emmiyor emmiyor bir uykuya yatıyor uyuz ediyor beni .yatmaz diye 2 kere aynı göğsü verdim .dedim ki bunu bitirsin iyice .uyuyacagi tuttu .göğsümü de sagmadim kalkar diye .şişmiş şişmiş davul gibi olmuş. Bütün sulanmış süt. Sagdim biraz elle öyle verdim .göğsüm acıdı bu sefer de .emmeyince süt de birikiyor. Çocuk dediğin coppur coppur emer .yok bu ay bu yılda doğanlarda genel bir huysuzluk varYa kızlar tecrübe falan hak getire ben bu kızı çözemedim. Gündüz uyumadığı zamanlar hep mık mık kucak istiyor kucakta çok mutlu aç susuz kalır yeter ki kucak olsun. Şimdi ablaları falan var bakıyorlar ama okul açılınca napcam bilmem. Belki diyorum 3.ayda falan oyuncaktan vs anlayınca biraz rahatlarım oyun halısında falan takılır ama şimdi çok küçük biraz bakınsa da çabuk sıkılıyor.
Akşam olunca daha beter sürekli ağlıyor emmek istemiyor daha doğrusu sürekli meme arıyor verince kavga ediyor mama veriyorum onu da istemiyor kucakta da susmuyor akşamları kolik mi oluyor bu nedir ben anlamadım gaz çıkarıyor aslında alttan üstten her gün kaka da yapıyor ama her akşam aynı terane. Gece yarısına kadar durup durup ağlıyor sonra derin uykuya dalıyor baya bir uyuyor sonra.
Sallanmayı seviyor akşam otomatik ana kucağı alacaktım bir arkadaşım vereceğim demişti kıza ayıp olmasın diye ben alıcam diye haber verdim sakın alma ben hazırladım dedi ama normal arabaya sığmıyormuş kızın babasında varmış büyük araba onun müsait olmasını beklicez şimdi.
İnşallah onu kullanıyordurözür dilerim detayı bilmiyordum sms attım cevap bekliyorum ama dediğim gibi numara 2 sene önceye ait
Ben de boy boy almıstım. Hatta kortızonlu travazol bıle . Pısık olunca sadwce sudocream gecırdıMeraktan alacağımaslında elimde boy boy pişik kremi var, alamanyalardan geldi
Ha bir de bunu kızlar yapıyor. Ortak ozelligimizYa kızlar tecrübe falan hak getire ben bu kızı çözemedim. Gündüz uyumadığı zamanlar hep mık mık kucak istiyor kucakta çok mutlu aç susuz kalır yeter ki kucak olsun. Şimdi ablaları falan var bakıyorlar ama okul açılınca napcam bilmem. Belki diyorum 3.ayda falan oyuncaktan vs anlayınca biraz rahatlarım oyun halısında falan takılır ama şimdi çok küçük biraz bakınsa da çabuk sıkılıyor.
Akşam olunca daha beter sürekli ağlıyor emmek istemiyor daha doğrusu sürekli meme arıyor verince kavga ediyor mama veriyorum onu da istemiyor kucakta da susmuyor akşamları kolik mi oluyor bu nedir ben anlamadım gaz çıkarıyor aslında alttan üstten her gün kaka da yapıyor ama her akşam aynı terane. Gece yarısına kadar durup durup ağlıyor sonra derin uykuya dalıyor baya bir uyuyor sonra.
Sallanmayı seviyor akşam otomatik ana kucağı alacaktım bir arkadaşım vereceğim demişti kıza ayıp olmasın diye ben alıcam diye haber verdim sakın alma ben hazırladım dedi ama normal arabaya sığmıyormuş kızın babasında varmış büyük araba onun müsait olmasını beklicez şimdi.
Kabız demıyorlar zaten . Sonucta bebek yapmayınca hepımız aynı teshısi koymuyor muyuz.Anne sutu alan bebek nasil kabız oluyor ki ?ne birikecekki öyle
Gercekten cogumuzda aynı şikayetler var . Bu zamanlarda boylr galıba.Bizimkilerde hep öyle .Amy Lee astirit hepimiz bu emme sorunundan şikayetçiyiz .Hem ağzını açıyor hem emmiyor .emdigi zaman da 5 15 dakika arası emiyor .Ben artık kendim veriyorum ona .Ona kalsa emmeyecek.diyorum alerjisi mi var karnı mi ağrıyor .hepsini düşünüyorum. Kolik olsa hiç durmazmis. Onlar farklı oluyormuş.bir ara dedim gazi mi var. Gazı da çok yok .Bayadır çıkmıyor bile .kakasi iyi .altı temiz. Emmiyor emmiyor bir uykuya yatıyor uyuz ediyor beni .yatmaz diye 2 kere aynı göğsü verdim .dedim ki bunu bitirsin iyice .uyuyacagi tuttu .göğsümü de sagmadim kalkar diye .şişmiş şişmiş davul gibi olmuş. Bütün sulanmış süt. Sagdim biraz elle öyle verdim .göğsüm acıdı bu sefer de .emmeyince süt de birikiyor. Çocuk dediğin coppur coppur emer .yok bu ay bu yılda doğanlarda genel bir huysuzluk var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?