- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #86.921
Canım 2 aylık bebek 5-10 dk da memeyi boşaltabiliyormuş. yYani yetecek kadar alıyordur o sürede. misal benim ki demin 10 dk emdi sonra pusete koydum dalmış gitmiş tok olmasa uyumaz10 15 dakika iyi mi sayılıyor? Ben 15 dakika olunca as diye düşünürdüm hep
Demek hastane araştırdı. İnşallah iyidirler.O an girdiğinde bende çevrimiçiydim araştırma hastanesi hangisi iyi Hacettepe Gazi gibi konulara bakıyordu
Bende Elele madre var anne yanı. İçinden alt açma aparatı çıktı bunun gibi ama altıyla takılıp çıkabilen bir parça. Aldığımda kocaman ne gerek var diyordum ama elim ayağım oldu. Üstüne alt açma da seriyorum şu an. Hiç olmadı üstünde bile açsam sil geç çok iyi.Kıxlar bendekı bu beşiğe ait.
Önemlı olan usy kumasın naylomsu yanı parasut kumas tarzı olması lazım kı kullanıslımolsun ve alta gecırnesın.
Dolaptan bu tarz bı oyun halısı alın ve cocuk durmayı sevmese bıle elınızde patlamaz
Alt açma örtüsü yaparsınız . Bunların özellıgi parasut kumas tarzı
Sonucta bazı bebekler durmuyor bıle ıcınde yepyenı olarak satıyorlar. Yanı kısa surelı kullanım bunlar .
Ben sımdı bakındım alıcam bı tane dolaptan:)
Cok teşekkür ederiz. İnşallah numara günceldir. Tek düşündüğümüz bebeğin sağlığı şuan.özür dilerim detayı bilmiyordum sms attım cevap bekliyorum ama dediğim gibi numara 2 sene önceye ait
Ben şu an öyle anlıyorumAma boş olduğunu yumuşaklığa göre anlayamazsın. Yumuşak olması bebeğin sürekli emdigini gösterir. Mesela benim bebek geceleri çok emmedigi için çok sert oluyor ama bu dolgunluktan değil de çok beklediğinden oluyor .
Bir de zamanla o sert hali kalmıyor. Genelde yumuşak oluyor.ilk zamanlar bebek sütü çok cekemediginden süt kalıyor ve sert oluyor .zamanla anlayacaksın göğsün yumuşak olacak.o zaman boşaldigi anlamına gelmiyor
Aynisini yasiyoruz suan 4 gundur boyle daha bugun sakinlesti , bence atak haftasi canim cunku her pazartesi guncelleme geliyor bizimkine azalir sizinkide.merak etme geçici olarak bak sabir versin allahimYa kızlar tecrübe falan hak getire ben bu kızı çözemedim. Gündüz uyumadığı zamanlar hep mık mık kucak istiyor kucakta çok mutlu aç susuz kalır yeter ki kucak olsun. Şimdi ablaları falan var bakıyorlar ama okul açılınca napcam bilmem. Belki diyorum 3.ayda falan oyuncaktan vs anlayınca biraz rahatlarım oyun halısında falan takılır ama şimdi çok küçük biraz bakınsa da çabuk sıkılıyor.
Akşam olunca daha beter sürekli ağlıyor emmek istemiyor daha doğrusu sürekli meme arıyor verince kavga ediyor mama veriyorum onu da istemiyor kucakta da susmuyor akşamları kolik mi oluyor bu nedir ben anlamadım gaz çıkarıyor aslında alttan üstten her gün kaka da yapıyor ama her akşam aynı terane. Gece yarısına kadar durup durup ağlıyor sonra derin uykuya dalıyor baya bir uyuyor sonra.
Sallanmayı seviyor akşam otomatik ana kucağı alacaktım bir arkadaşım vereceğim demişti kıza ayıp olmasın diye ben alıcam diye haber verdim sakın alma ben hazırladım dedi ama normal arabaya sığmıyormuş kızın babasında varmış büyük araba onun müsait olmasını beklicez şimdi.
Ne biliyim ay ben de istiyorum ki 25 dakika sürekli yutkunsun bu bebekYenıdogdugunda azdı
Ama artık gayet ıyı . Dusunsene aralıksız yutkundugunu
Daha napsın bebek :)
Hiç bakamıyorum artık buralara inanki
Az once sag memeuı verdım almadıNe biliyim ay ben de istiyorum ki 25 dakika sürekli yutkunsun bu bebek7 8 dakika bile iyi belki
Dün hiç derin uyku uyumamıştı, bugün hepsi bu yöntemle başarılıBenimki de yaptırtmıyor kundak ben de böyle yaptımuyudu
Tabi yaptırmakta fayda var bence de. 6-14 haftalar arası yapılmalı diyor. Doktora gidicegimiz zaman yanımıza alır gideriz diye düşündüm. Ekim başı gidicez. Valla biz ilk çocukta hem hastaneye verdik hem aşıyaama o zaman asi da hastane de şimdiki kadar pahalli değildi
Muhtemelen canım2 gogsumunde tadına baktım
Ikısı de aynı :) ama kız sag gogsu hıc sevmıyor . Oradam daha fazla sut gelıyor ondan mı acaba
İlk cocukta ben solu bıraktırıp saga devam etmıstım yavas yavas sutten kesmek adınaMuhtemelen canım
Ben hep öyle denk geldi diye sağ tarafı sağmıştım çoğunlukla onun delikleri ve tazyiki daha çok bir de sol göğsüm bir tık büyük benim biraz geç doluyor
Mesela tam dolu değilken solu verdiğimde biraz emdikten sonra istemiyor çünkü çok asılması gerekiyor belli bir zaman sonra
Ama sağ tarafta hiç öyle problem yapmıyor çünkü ordan daha kolay geliyor süt
Valla bizimki de öyle 4mtivaki yaptırmıştı. 100 falandı doğru. Bu nedir nasıl bir fiyattır. Artmadan almakta fayda var.Tabi canım en fazla 100₺ falandı oğluma yaptırdığımda. Muayene de koymazdı pek. Zaten aylık kontrol diye çağırmıştı o zaman demişti rota virüs aşısını. Biraz emrivaki gibi oldu doktorunki.
Ama ben yeğenlerimden de bildiğim için yaptıralım demiştim.
Bir ilaç nasıl bu kadar artar anlamış değilim.
Eşim ilaç şirketinden tanıdık var mı diye düşünmeye başladı direk
Benimki de yaptırtmıyor kundak ben de böyle yaptımuyudu
Aminnnnnn....Canım kurban bayramından sonra 750 TL olmuş bir de normalde 450 TL veya 490 TL imiş gelen zamma bak 10 değil 20 TL değil bir anda 300 TL zam mı olur şimdi de 1000-1200 civarı olacak diyor kuzenim bu kadar ani ve yüksek artışlar inanılmaz,, söyleyecek yazacak o kadar çok şey var ki ama şu anda önemli olan Gülşen'in imam hatiplilere söylediği şey nasıl olsa gündemi bir şekilde dolduruyorlar olan bize oluyor çocuklarımıza geleceğimize oluyor
Kıxlar bakın hem alt acma hem aktıvıtegalıba
Bir el atın bana, kanguru için erken mi? Evde kanguru var ama Bu aylar içim sling mi almalıyım? Yağmur yağıyor 3 gündür bakkala gitmek çok zor oluyor arabayla.
Bebeğimin gözüne kirpiği kaçmış nasıl çıkarabilirim göz doktoruna mı götürmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?