Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar dün adet oldum çok yoğun kanamam var. Normalde bu kadar yoğun olmazdı benim. Çokta üşüyorum. Sizlerinde ilk adette böyle mi oldu?
Valla ben geçen hafta sonu oldum sanırım 2 gün sürdü üşüme olmadı çok yoğun değil tam tersine bana az geldi ondan emin olamadım. Normalde benim ki yoğun olurdu. Bu hem az hemde kahverenhiydi. Anlamadim

benim oğlan çok hareketli elleri ayakları sürekli oynuyor elleri soğuk oluyor üşüyor mu yoksa hareket ettirdiği için mi

Kızlar dün adet oldum çok yoğun kanamam var. Normalde bu kadar yoğun olmazdı benim. Çokta üşüyorum. Sizlerinde ilk adette böyle mi oldu?

Ben daha regl olmadım. Birkaç ay daha olmam.
Ama ilk doğumdan hatırladığım kadarıyla yoğun ve ateşli olmadı.

Seninki de regl olmayabilir. Ara ara kanama olabilir doğumdan sonra..

Aynennnn bizde köye geldik 3 aylık tulumunu anca burda giydirebildim allhdan giydirmişim 1-2 hafta sonra olmaz

İşte yenidoğan çok alma denilen yeni doğan ayagi patikli tulumlar ayağı olmayan her şey olur yoksa
Ah işte hamilelik hormonunun bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak o an desenleri hoşuma gittiği için ne varsa almışım . Ama sonuç zıbın reis
Bu arada doktora çocuğun döküntü fotosuyla belirtileri yazdım. 5 günlük program verdi , yenmemesi gereken şeyleri yazdı daha doğrusu. Bakalım ne olacak

Bende çabuk büyür diye ya büyük almışım ya da az almışım. Şimdi de sürekli alışverşteyim mecburen Dene bakalım diyeti ne olacak

yumusakkende sütun vardır benim de eskisi gibi taş olmuyor ama sütüm var ve yetiyor bu ay 1900 gram almış bebeğim hiç mama vermedim sütlerimde foşur foşur akmıyor istediği zaman emziriyorum göğüslerim yumuşak da olsa o 2-3 çekmede yutkunuyor bazen çoğalıyor süt bazen de daha az geliyor gibi hiç merak etme canım kilo alımı iyiyse bunları düşünme

Bunu okuyunca doktorumla konuşmuş gibi hissettim şimdi gidip vitaminimi iciyorum hemen

Valla ben geçen hafta sonu oldum sanırım 2 gün sürdü üşüme olmadı çok yoğun değil tam tersine bana az geldi ondan emin olamadım. Normalde benim ki yoğun olurdu. Bu hem az hemde kahverenhiydi. Anlamadim
Benimde normalde bu kadar yoğun olmazdı tam tersimi oluyor doğumdan sonra nedir
Ben daha regl olmadım. Birkaç ay daha olmam.
Ama ilk doğumdan hatırladığım kadarıyla yoğun ve ateşli olmadı.

Seninki de regl olmayabilir. Ara ara kanama olabilir doğumdan sonra..
Regl diye düşünüyorum çünkü ağrıyla başladı her zaman ki gibi.
Benim baya yoğunduuuuu dedim artık bacaklarımdan süzülcek herhalde o yoğunluk 2 gün sürdü sonea azaldı bitti
Ayy benimde öyle olur inşallah ilk defa bu kadar yoğun geldi korktum bende
Bende normal oldu hatta az da olabilir 3 gün yogun gibiydi sonra azaldı ve bitti normalde cok olurum
Herkeste ters etki yapıyo herhalde bende normalde bu kadar yoğun olmam

Ben bunda da yaşamadım kızımda da yaşamamıştım. Benim gozlemime göre , emzik ve biberon verilen bebeklerde çok oluyor canım
Ben hiç biberon vermedim .emzik de geceleri hiç vermiyorum. Gündüz de toplasan maksimum 1 saat veriyorum. Hadi biberon meme reddi yapıyor hızlı geliyor diye .emzik niye yapsın ki ordan süt gelmiyor .Bir de emzik biberon alan bebeğin cenesiyle sadece anne memesi alan bebeğin çenesi aynı olmuyor bence çünkü bir bebeğin 20 dakika memede kalması için durup durup emmesi gerekiyor. Benimki hiç durmuyor .mesela geceleri 25 dakika emiyor ama miy miy miy .2 tane çekiyor 4 5 saniye bekliyor .öyle yavaş emen bebek yoruluyor ve annesinin kucağında uykuya dalıyor. Bizimki bunu gece yapıyor ama gündüzleri 8 9 dakika emiyor .e o sürede hangi bebek uykuya dalar? Ben bu emme işinin bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kimi bebekler emmeye cokkk düşkün. Ben ilk ay hatta doğduğu gün hariç 25 gün emzik vermedim .yine çok emmedi .kimi zaman aç yattı.bir arkadaşım var.bebegi meme aşığıydı. 1 saatte bir emiyordu .o kadar ki gece 6 7 kere kalkiyordu.cocuk ayda 1.5 kilo alıyordu.sonra çocuk meme reddi oldu .Yani o çocuk olduysa herkesinki olur .kusuyormus hala meme istiyormuş.ilk dogdugunda bile 7 gun sutu gelmedi kasikla verdi .

Ayni emzigi dün verdim güzel güzel emdi ,bugün verdim hep 8 dakika emdi.ayni yemekleri yiyorum .gazı da yok.yani 1 günde mi meme reddi oluyor .Bir de meme reddinde bir kaç dakika alıp bırakırmış ya da hiç almazmış .
Surrender nin bebeği biberon da almıyor kimi zaman .
Meme asigi olan bebekler hariç ben sadece anne sütü alan ve belirli aralıklarla emen bir bebeğin çok kilo alacağını düşünmüyorum.millet doymadığını düşündüğü an mama veriyor .3 4 öğün mama +meme ile geçiyor. E sonra da diyor ki benim çocuk 1.5 kilo aldı. Alır yani maşallah diyelim .mama fos fos et yapıyor.
Ben ayda 600 gram falan almadığı müddetçe mamaya geçmeyeceğim ya da kendi reddetmezse .varsın çok kilo almasın. Anne üstündeki vitaminleri ne kadar çok alırsa o kadar iyi .ben kilolu fos fos et olan bebeklerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Köşe yastigi gibi yerinden kalkamiyorlar. Varsın zayıf olsun .
meme reddine de çok bir neden bağlamak istemiyorum. Gazı mı var ondan mi emmiyor ,sütüm mu bitti , alerji mi oldu .hayir hiç bir neden olmayabilir . Bizimki uykusunu alamadiysa emmiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…